Skip to main content

Ønsker du en annerledes ferie med venner og familie?

Diannah Bolong er et rolig ferieparadis omgitt av vakker natur ved kysten i Sør-Senegal. Hos oss kan du finne indre ro i afrikanske omgivelser. Vårt lille paradis består av enkle soverom i bungalows, en restaurant der vi serverer tre økologiske måltider hver dag og et stort område der vi dyrker vår egen frukt og grønt. Ikke mer enn 200 meter unna finnes kilometervis med nydelige strender og herlig badevann helt for deg selv.
Bli kjent med det varme og inkluderende hverdagslivet ved å leve tett på lokalbefolkningen. Slipp deg løs til herlige rytmer fra Djembe trommer eller ta en lur i hengekøyen i skyggen fra palmetrærne.
Kjent med lokalbefolkningen
Du blir godt kjent med alle som jobber på Diannah Bolong, de forteller om, og viser deg hverdagslivet i Senegal. Du får hilse på elevene og se på klasserommene som er ganske annerledes enn våre klasserom her hjemme i Norge. Du besøker høvdingen i landsbyen og får lære om hvordan det er å være høvding i Casamance.
Hverdagslivet på Diannah Bolong
Om dagen kan du spille trommer og danse, dra på en utflukt eller rett og slett kose deg på stranden. Det er deilig badevann og stranda har du helt for deg selv. Blir det for varmt kan du slappe av i hengekøya i skyggen fra trærne. Om kveldene samles vi rundt bålet til hyggelig prat, trommer og sang. Små turer i nabolaget er også hyggelig, Barros, vårt vandrende leksikon viser deg rundt og forteller om planter, urter og dyreliv.
Mulighet til å hjelpe til med utviklingsprosjekt
Vi har akkurat startet et vann og malaria prosjekt, på Diannah Bolong vil det være ulike oppgaver knyttet til dette man kan hjelpe til hvis man ønsker.
Tur til Abene og det hellige treet
En av dagene går vi en deilig tur langs stranden, til nabolandsbyen Abene. Der står et 1400 år gammelt tre, et hellig Kapooktre som sies å være det eldste i hele Vest-Africa. I abene kan vi handle tekstiler, lokale produkter og forfriskninger.
Tur til Kafountine
Vi tar med oss litt frukt i hånden og rusler tidlig av gårde langs stranden før sola står opp. Turen går til fiskelandsbyen Kafountine. Dette er nabolandsbyen til Diana og ligger omtrent en times gange unna. Når vi kommer frem spiser vi frokost på en lokal kafé etterfulgt av sightseeing i området, (ikke inkludert). Vi tar en tur på fiskemarkedet og ser hvordan industrien fungerer med sine tonn med fisk i en bidig fart. Kanskje handler vi også med oss litt til middag.

Inkludert i prisen:
• Transport tur-retur flyplass
• 1 overnatting i Banjul
• Overnatting i delt dobbeltrom i bungalow
• Trommekurs og dansekurs (Du kan tromme og danse når du vil, bare avtal med de som er tilstede)
• 3 måltid om dagen på Diannah Bolong
• Utflukt til det hellige treet i Abene (til fots)
• Utflukt til landsbyen i Diana (til fots, tillegg ved transport)
• Gode guider som snakker engelsk og bittelitt norsk


Ikke inkludert:

  • Flyreisen

• Lunsj i Gambia hvis man besøker marked før man kommer til Diannah Bolong
• Eventuelt måltid i Gambia ved hjemreise
• Lunsj i Kafountine ved utflukt
• Tips til guider ved utflukter


Andre aktiviteter:

Båttur: Bli med på en avslappende dag på eleven – vi kjører fra øy til øy gjennom mangrovene og oppdager de flotteste fuglearter underveis. Vi står opp tidlig, reiser til Kafountine og tar båt derfra. Med en god lunsj setter vi opp en deilig piknik på en av øyene.Prisen på 400 kr dekker leie av båt, transport tur/retur og lunsj. Grupperabatt fra tre personer.
Håndverkskurs: Diannahs kunstner Madibatick underviser i afrikansk håndverk. Du kan lære deg å lage batikk på afrikansk vis, lage en afrikansk skjorte, en kjole eller kanskje en ny duk. Tegne- og malekurs er også et alternativ. Vi tar med oss lerret eller papir og rigger oss til i skyggen et sted på området. Har du lyst til å lage smykker går vi en tur på stranden og ser hva vi finner av skjell eller andre ting vi bruke til å lage noe helt unikt. Kursavgift dekker både kurs og nødvendig materiell.


Pris for 5 netter:

Pris kr 3950,- per person Tilleggsnatt kr 650,- pr person/døgn

For booking: send mail med datoer til rebecca@jomfrureiser.no Fly: Vi kan også booke flyreisen til Senegal for deg hvis ønskelig. Kontakt oss så sender vi deg tilbud.

Søk reise

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo