Skip to main content

Italia, Sardinia - Yoga og strandliv i juli

Status:
Fullt

Sardinia - Yoga og strandliv med Ingrid Selmer i juli

Velkommen på en avslappende og sjarmerende yogaferie til den vakre Italienske øyperlen Sardinia. Vi skal reise til en typisk vestlig Sardinsk by, ved navn Tresnuraghes. Byen har utsikt over havet og bak byen kan du se fjellene i Montiferru. Yogainstruktør og reiseglade Ingrid Selmer er med på reisen og sørger for daglige yogaøkter av beste klasse i hagen utenfor hotellet.

Om hotellet og området

Med bare noen få minutters kjøretur kommer du deg til de flotte strendene i Porto Alabe og Bosa Marina, og mindre enn 10 km fra en av de mest sjarmerende stedene på Sardinia: gamlebyen Bosa! Hotellet ligger ca 2 timer fra Olbia flyplass.
Hotellet vi har valgt er ett herlig men enkelt familiedrevet 3* hotell i typisk Italiensk stil. Det har god beliggenhet med gangavstand til «sentrum» av byen. Hotellet har også ett basseng og grønn hage for våre yogatimer. Personalet er særdeles opptatt av å yte god service, og det bekreftes når vi lærer at mange kommer igjen som husets gjest år etter år. Det er ca 10 km til strendene og derfor har vi inkludert transport dit 5 dager. Det er et tillegg for turistskatt i Sardinia, dette må betales kontant av hver gjest. Beløpet er ca 2 € pr døgn og person. Eksakt beløp er ikke bekreftet for 2019.
Ønsker man kan man booke rom med terrasse eller på bakkeplan med privat lite uteområde. Det koster 1100,- i tillegg pr person i delt rom, og kr 1600,- hvis man velger eget rom. Vi har noen få av disse rommene.
Nærliggende aktiviteter å gjøre er: Sole og bade, sykle i området (sykler kan leies), ridesenteret, dykkesenteret og surfingskolen i Bosa. Flotte områder for fotturer i unik natur på Sardinia, restauranter og vingårder for å smake deilige retter og duftende viner.. Hjemmeside: http://www.asfodelihotel.com/

Om yogatimene:

Ingrid forteller:
Vi skal ha yogatimer hver dag, og nivået er åpent for alle. Det blir gode dynamiske morgenøkter for å vekke kroppen, pusteøvelser og meditasjon i naturskjønne omgivelser, og ekte soloppgangs-yoga. Det vil også bli tid for å utforske egen praksis, spørre om det du lurer på. Den gode varmen på Sardinia gjør godt for muskler og ledd, som du gjerne også vil merke på yogapraksisen din. Husk å ta med egen yogamatte. Noen kvelder er det lagt inn yin yoga. Yin yoga er rolig yoga hvor vi holder hver yogastilling i flere minutter, kun sittende eller liggende stillinger og jeg kommer rundt med deilige eteriske oljer som har ulike funksjoner som å hjelpe for å roe ned, oppløftende, oppfriskende, motvirker hodepine, kjærlighet til seg selv. Jeg gleder meg til å dele denne yogareisen med dere.

Om Ingrid Selmer:

Ingrid har praktisert yoga selv i over 8 år og undervist i over 5 år. Livet har med å by på ulike utfordringer og hun kjente at hun trengte verktøy for å håndtere hverdagen annerledes. Hun begynte å stille spørsmål ved hvorfor alt er som det er. Og da fant hun yogaen. Nå lever hun for å videreformidle disse verktøyene til andre. Hun håper å kunne gi andre en pause i hverdagen til å slappe av, lande og finne igjen den dype, rolige pusten. På denne reisen er målet å få kropp og sinn til å være tilstedet på samme plass til samme tid. Legge til sides det vi ikke får gjort noe med denne uken likevel og bare fokusere på øyeblikket. Vi bruker yogaen som et verktøy for å forene kropp og sinn. Ingrid liker å bruke musikk i timene og setter sammen ulike flytsekvenser hvor pust og bevegelse flyter sammen. Du får brukt hele kroppen. Morgenyoga øktene blir derfor dynamiske for å vekke opp kroppen. Yin Yoga er helt rolig yogaform med kun sittende eller liggende yogastillinger. Her holder vi stillingene lenge, opptil flere minutt. Ha gjerne med deg pledd/myke gode klær så du ikke blir kald.

Om eteriske oljer:
De eteriske oljene som blir brukt er fra Doterra. Eteriske oljer er helt naturlig, hentet fra naturen. De kommer fra frukter, trær, blader, planter etc. Når du skreller en appelsin og kjenner spruten som kommer ut er dette den eteriske oljen. Ulike oljer har ulike bruksområder, mens sitrusoljer virker oppløftende på humøret, virker lavendel f.eks beroligende, mens peppermint er fantastisk til å åpne luftveiene blant annet. I yogaen bruker Ingrid oljene i forhold til de ulike emosjonelle virkningene oljene har. Hun bruker oljene til alt mulig annet i hverdagen også, for å blant annet leve mye mer kjemikalie fritt. Hun deler mer om dette i den eteriske olje workshoper som er satt opp.

«Som leder er jeg opptatt av at alle skal ha det bra og får et fint opphold – og jeg vil være her for dere. Grunnen til at jeg utdannet meg til yoga lærer er for å gi folk muligheten til å ha det godt – og enda bedre - med seg selv. Videre liker jeg å organisere og gjennomføre. Jeg er vant til å reise og har god oversikt.

Reisen passer for:

Deg som vil ha aktiv ferie i juli, kanskje lære noe nytt og se at yoga er en fin kombinasjon til "vanlig" sydenferie. Vi har økter om morgenen før frokost og på sen ettermiddagen. Så du kan fint nyte dagen til sol & bad. Alder har ingen betydelse, kun at du vil ha en herlig uke i fellesskap med andre jenter. De fleste som reiser med oss reise single - men det er kun til flyplassen. Her blir vi fort en gjeng som blir godt kjent. Det er også helt vanlig at man deler rom med en annen som deltar på¨yoga reise med oss (separate senger). Men ønsker du så har vi noen enkeltrom tilgjengelig. Hjertelig velkommen!

Søk reise

Program

 

15.07       Reise dag  Vi rsier fra Oslo kl 16 og lander i Olbia kl 19.20. Transfer til hotellet og sejkke inn. Vi samles i hagen til en presentasjon. 

16.07 

07.30-09.00 Intro til yoga, hva er yoga, hvorfor gjør vi yoga? Vi går gjennom yogapusten og de vanligste, grunnleggende yogaøvelsene i vinyasa. 

Frokost

Nyt dagen på stranden - vi har felles buss begge veier (10 min)

Yoga workshop yin med eteriske oljer 17.00-18.00

velkomst middag på hotellet 19.30

 

17.07 

Morgen yoga, rolig for å vekke opp kroppen 07.30-09.00

Frokost

Nyt dagen på stranden - vi har felles buss begge veier (10 min)

Eterisk olje workshop, jeg bruker eteriske oljer daglig og ønsker å lære deg å bruke oljene på en trygg og god måte gjennom hverdagen. Det er de samme oljene jeg bruker i yin yoga. 17.00-19.00

18.07 

Ledig formiddag

Frokost   Stranddag?

På ettermiddagen har vi Yoga workshop med fokus på bakoverbøyninger. Vi bruker store deler av dagen på å sitte fremoverlent, når vi jobber over en PC, lager mat eller kjører bil etc. Her skal vi jobbe med å få åpnet opp i brystet igjen. 16.30-17.30

Yin Yoga 17.30-18.30

Pizza restaurant 19.30  - felles middag

19.07 

Morgen yoga 07.30-09.00

Frokost

Busstur til Is Arutas (stranden) litt lengre bort men en opplevelse

 

20.07 

Morgen yoga 07.30

Frokost

Nyt dagen på stranden - vi har felles buss begge veier (10 min)

Yoga workshop med fokus på inversioner. Inversioner er opp ned stillinger. Det vil si at hjertet er høyere enn hodet ditt. Du får blant annet igang blodsirkulasjonen og du vil få økt energi. Vi går rolig gjennom, steg for steg, slik at alle vil få noe å jobbe med. 17.00-18.30 

21.07 

Morgen yoga 07.30-09.00

Frokost 

Nyt dagen på stranden - vi har felles buss begge veier (10 min)

BBQ i hagen 19.00

22.07    Hjemreise dag

Morgen yoga 07.30-09.00

frokost

Utsjekke og på sen ettermiddagen er det transfer til flyplassen

Flyavgang er kl 20.00 og vi lander  Oslo kl 23.15

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo