Skip to main content

Norge, Ellingsjøen - Kortreist lykke på Rolstad gård med sanking av strutsevinge

Dato: 22.- 24.mai 2021

Unik weekend tett på naturen - med bakekurs og sanking av strutsevinge

Vi starter helgen med bakekurs/pizzakurs i Bryggerhuset på Rolstad gård. Vi får en natt på gården før vi begir oss til skogs og overnatter enten i en eksklusiv hengekøye, i gapahuk eller i ei sjarmerende tømmerkoie ved idylliske Ellingsjøen i Fenstad. Her kan du nyte lysets skiftninger og naturens ro. Du får servert lokalmat ved bålet og morgenkaffe i soveposen! I løpet av helgen utforsker vi noen av de flotte stiene i området og sanker strutsevinge på vår vei.

Hvorfor reise langt når du kan finne de fine, små øyeblikkene rett utenfor Oslo-gryta?

Rolsta Gard tommerkoie

Rolstad Gård

Rolstad gård er en av storgårdene fra vikingtida, her vil vi tilbringe den første natten av helgen. Ikke så langt fra gården er det satt opp en tømmerkoie ved en innsjø på eiendommen i Fenstad. Her slår vi oss ned, og dette stedet egner seg naturlig nok for turglade mennesker på overnattingsturer under åpen himmel. Du kan velge mellom å sove i ei eksklusiv hengkøye, i gapahuken, eller hvis du er litt frossen av deg, har vi to sengeplasser i tømmerkoia. Ved Ellingsjøen servereres det kortreist mat, elg til middag og det loves nykokt kaffe på senga.

Lørdag blir det servert elgtaco!

pizzabaking Rolstad Gård

Bakekurs i Bryggerhuset

Bryggerhuset er den eldste bygningen på gården med et unikt og spennende miljø. Her står det en gammel bakerovn som er restaurert etter år ute av virksomhet. For bare 70 år tilbake var den jevnlig i bruk og bidro med mat til et tyvetalls mennesker som arbeidet på gården. Vi møtes i baktehuset på fredagen kl 14 og weekenden varer til søndag ca kl 11.

Her en tilbakemelding fra tidligere deltager:
Veldig hyggelig, praktisk og uformelt kurs der vi lærte mye. Mange nyttige tips til hvordan fyre og holde på varmen i ovnen, og hvordan steke både brød og pizza.

Sanking av strutsevinge

Vi bærer ut i ravinalandskapet for å plukke, sanke og studere Strutsevinge. Strutsevinge er en art av bregner innenfor strusevingslekten. De er mellom 70 og 170 cm høy og lett kjennelig på sin høyreiste, symmetriske og opprette form og klargrønne farge. Strutseving er regnet som en delikatesse i Canada mens den i Norge knapt nok er kjent, og få plukker den selv om den finnes i mengder. Skuddene plukkes når de er maks 15 cm. og brukes som asparges etter 10 min. varmebehandling. Vi tilbreder og spiser grønn lunsj.

Små grupper er deilig

På våre weekends til Rolstad gård er det mindre grupper - vi er minimum 3 deltagere og maksimum 8 deltagere. Her er det fokus på og hensyn tatt til restriksjoner i forhold til virus regler. Bli med på en helt annerledes, avslappende og frihetselskende weekend - unik for få!

Anne Kristin Rolstad

Vår leder Anne Kristin Rolstad

Anne Kristin Rolstad brenner for kulturforståelse og økoturisme. Hun er selvstendig næringsdrivende og driver Rolstad gård sammen med mannen Frank. På gården produseres korn og juletrær. Anne Kristin jobber med gårdsturisme og har vært turleder i 15 år. Anne Kristin trives godt på turer sammen med andre turglade mennesker, til fjells på beina eller på ski, men guider også sykkel og kajakkturer i Norge og rundt omkring i verden.

Jeg serverer både middag og frokost ute i det fri!😊

Ta en titt på noe av det du har i vente på Rolstad Gård her:
www.rolstadgard.no/bildegalleri.html

Nyhet - lag en weekend for din egen venninnegjeng!

Dette tilbudet passer ypperlig til vennegjenger som trenger et pusterom. Kontakt oss hvis du vil ha en privat helg - da er det også rabatt hvis dere er 6 deltagere eller flere. Minimum 3, maksimum 8 deltakere. Send en mail til Jeanette på jomfru-kontoret, så hjelper hun dere! jeanette@jomfrureiser.no

Oppmøte klokken 14.00

Pris: 4 995
Inkludert:
 • 1 natt inne på Rolstad gård i delt soverom med felles bad
 • 1 natt i hengekøye/gapahuk eller koie. 2 soveplasser i koie. Hengekøye og liggeunderlag til låns. Sovepose må man ha med selv.
 • Frokost daglig
 • Middag daglig
 • Bakekurs (vi lager vår egen pizza bland annet)
 • Matpakke til lunsj søndag
 • Vandringstur i ravinelandskapet med sanking av strutsevinge
 • Mandagen tilbereder vi og spiser grønn lunsj
 • God tid og egenpleie i flott natur
 • Norsk lokal leder som bor på gården
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
TransportType:Ingen transport
Reisedager: 3
Bestill reise

Søk reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Mai 2021

22/05Norge, Ellingsjøen - Kortreist lykke på Rolstad gårdMer enn 44 995Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo