Skip to main content

Romania - Fjellvandringer, slott og storbyliv

Romania med fjellturer, slottsbesøk og avslutning i storby

Romania er et av de mest spennende reisemålene i Europa og stadig flere får øynene opp for hva landet har å by på. Med stor variasjon, lavt prisnivå og god infrastruktur er Romania nesten det perfekte ferieland. Her finnes severdigheter og attraksjoner av alle slag og det er ingen spesielle utfordringer ved å reise rundt i landet. En reise som virkelig gir valuta for pengene!

Bucuresti

Bucuresti er inspirert av Paris med lange brede boulevarder, pent oppussede bygninger og en arkitektonisk blanding av gammelt og nytt. Her er det ingen typisk gammel kommunistarkitektur, men en moderne storby med et yrende folkeliv og natteliv. Bucurestis viktigste attraksjon er det gigantiske Parlamentspalasset, som med over tusen rom står som et eksempel på den tidligere diktatoren Ceaușescus stormannsgalskap. I sentrum ligger en trivelig “gamleby” (ikke spesielt gammel) hvor restaurantene og barene ligger tett i tett. Det finnes severdigheter og attraksjoner av alle slag og det er ingen spesielle utfordringer ved å reise rundt i landet.

Transilvania

er Romanias mest populære turistområde. Transilvania har noe eventyraktig over seg med sitt vakre kuperte landskap, idylliske “tyske” byer, utallige borger og slott og legenden om Dracula. En av de mest kjente stedene å bo er da Brasov. Vi skal til den trange Prahova-dalen, her er det flotte muligheter for våre fjellturer. Her finner vi også Peles-slottet, et tidligere kongeslott, som er et fantastisk oppelvelse. Det er utvilsomt Romanias vakreste slott, selv om det ikke kan skryte på seg å være spesielt gammelt.

Brasov er en av Romanias “tyske” byer og er et sted man nesten umiddelbart blir glad i. Den store og pent oppussede gamlebyen fremstår som usedvanlig trivelig, omgitt av åser på alle kanter og med et “Hollywood-lignende” skilt på toppen av Tampa-fjellet som minner folk om hvor man befinner seg. I tillegg til attraksjonene i selve Brasov, så vi bruker byen som base for å utforske andre deler av Transilvania på våre dagsturer.

Om vandringen

Vi viser til detaljet dag for dag program og bekrefter at dagsturene er fra lett til middels. Så dette er en ingen krevende trekkingreise, men en hyggeig kultur reise med daglige vandringer. Vi kombinerer severdightere med vandring og lokale oppelvelser. Det er aktivitet hver dag og vi avslutter med sightseeingsvandring i hovedstaden. Du skal aldri bære med deg din bagasje, kun dagstursekk med det du trenger for dagens aktivitet. Vi har egen buss som kjører oss til og fra start/stoppested og til hotellet.

Vår lokale tur leder; Andreea Nuta. Andreea møter oss på flyplassen og er med oss hele uken.

Praktisk informasjon

Rumensk er et latinsk språk som er nært beslektet med italiensk, spansk og fransk. Uttalen er imidlertid nokså “øst-europeisk”, så for utrente ører er det vanskelig å identifisere språket som latinsk. Skriftlig rumensk er imidlertid ikke verre enn at besøkende med italiensk- eller spanskkunnskaper vil forstå en god del. Engelsk blir uansett stadig mer utbredt og alle unge mennesker, og de fleste man ellers har behov for å kommunisere med, vil kunne snakke greit nok engelsk.

Sikkerhet
Romania er veldig trygt å besøke. Det sies at alle kriminelle har reist til Vest-Europa for å prøve lykken der. Åpenbar fattigdom ser man heller ikke. Tiggere på gaten er det heller ikke mange av. Til sammenligning er det faktisk mange flere rumenske tiggere i Oslo, hvor det er langt mer penger å hente.

Hvordan skal vi bo?

I Brasov skal vi bo her - sentralt og fint; Brasov Ana Hotels 4**** www.anahotels.ro eller tilsvarende

I Predeal skal vi bo her - Hotel Orizont 4**** www.hotelorizont.ro eller tilsvarende

og i Bucaresti skal vi bo her: Bucharest Hotel Novotel 4**** www.accorhotels.com eller tilsvarende

Allesammen er fine og moderne hoteller.

Hvem passer reisen for?

For deg som er glad i å vandre, natur, fjell, oppleve noe nytt og annerledes, liker kombinasjonsreiser med variasjon - alt fra fjell til storby. Vanskelighetsgraden er fra lett til medium så er du i normal god form passer denne for deg. Hotellene er gode 4*, mer moderne i storbyen enn på landet. Store rom. Du må orke å vandre 5 dager i rad - med gode pauser. Vår egen lokalboende og meget erfarne guide møter oss på flyplassen ved ankomst og er med oss alle dager, guiding skjer på engelsk. Charlotte E var der på studieresie i oktober, fikk utrolig mange positive opplevelser, mye for pengene og møtte mange lokale nye venner som er oppriktelig interessert i å møte oss. Hender som vifter og med smil kommer man langt!

Vi gleder oss til å hilse deg vekommen til Romania med oss i år:)

Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1, 
Velkommen til Romania!
Vi har direkte fly fra oslo til Bucuresti. Vår lokale guide møter oss på Bucuresti Otopeni internasjonale flyplass. Vi kjører til Poiana Brasov, en avstand på ca 170 km. Gode veier og busser.  Sen innsjekking på hotell.

Dag 2,  
Poiana Brasov - Vandringstur i Piatra Craiului-fjellene - Bran - Poiana Brasov. Denne dagen starter med en tur i Piatra Craiului-fjellene, de bratteste fjellene i Romania. På denne stien, kan du beundre villmarken til de rumenske skogene og den fantastiske utsikten ved kanten av King's Stone Mountain. Du vil passere Zanoaga Meadow, bilder her fra et must:) Etter en 2 timers tur, kommer du til Curmatura Chalet hvor du kan nippe til en herlig lokalprodusert te. Etter en kort pause fortsetter vi til Prapastiile Zarnestilor, en unik canyon med vertikale vegger på over 200 meter. Hvis vi er heldige, får vi se noen svarte fjellgeiter på toppen av den steinete canyon. Etterpå skal vi besøke det mest berømte slottet i Øst-Europa - Dracula-slottet. Slottet ble bygget av de tyske saxene i det 14. århundre og tjente som et kjærkommet stopp i mange århundrer mellom Transylvania og Wallachia. Slottet er virkleig flott reatauraert og det er en stor opplevelse og komme "hjem"  til Dracula. Middag på "Tea House" Restauranten som ligger rett i anslutning til slottet.  Avslutter dagen i Poiana Brasov og overnatter.

Vandring;
Botorogs fontene - Zanoaga Meadow - Curmatura Chalet - Zarnesti Canyon - Botorogs fontene
Vanskelighetsgrad:  lett-medium
Avstand (m) 11.000
Varighet (h) 5 + kjøretid, sightseeing og pauser
Oppstigning (m) 590
Nedstigning (m) 590

Dag 3,  
Poiana Brasov - Brasov - Vandringstur i Tampa Fjell - Poiana Brasov.  I dag skal vi oppdage byen Brasov, også kalt "Crown of Transylvania". Brasov ble bosatt av Teutoniske riddere i det 12. århundre.  Vi besøker den svarte kirken, den største gotiske kirken i Øst-Europa. Etter en bytur, skal vi vandre til Tampa Peak, en av de viktigste landemerkene i Brasov. Ikke glem kameraet ditt på hotellet - fotturen byr på en fantastisk utsikt over Brasovs by. Her finner du den lille taubanen bygget på 1970-tallet. Middag på en lokal restaurant. Drar tilbake til Poiana, Brasov og overnatter der.

Vandring;
Brasov - Tampa Peak
Vanskelighetsgrad  lett
Avstand (m) 2.500
Varighet (h) 1,5  + kjøretid og sightseeing og pauser
Oppstigning (m) 250
Nedstigning med taubane

Dag 4, 
Poiana Brasov - Busteni - Vandringstur i Bucegi-fjellene - Predeal. Denne dagen starter med å dra til Busteni, hvor vi vil besøke Cantacuzino slottet som er et arkitektonisk kunstverk bygget i neoromansk stil, fra begynnelsen av det 20. århundre. Etter besøket kjører vi til utgangspunktet for dagens fottur - Poiana Tapului (Geitens Meadow), et nabolag i utkanten av Busteni. Ruten fører oss til Royal Meadow, et sted oppdaget av King Carol den første. Det unike ved dette stedet er den eksepsjonelle utsikten over Bucegi-fjellene. Like ved siden av den kongelige sti stiger Franz Josephs klippen rett opp, og vi ser Prahova-dalen ovenfra. Magisk! Etter en kort pause for bilder, fortsett vi å vandre den tidligere Royal Hiking Trail, som også ble brukt av King Carol den 1'ste. Middag på en lokal restaurant ved siden av Peles slott. Transfer til Predeal og overnatting.

Vandring;
Busteni - Poiana Tapului - Royal Meadow - Royal Trail - Sinaia

Vanskelighet lett
Avstand (m) 8.000
Varighet (h) 3,5
Oppstigning (m) 270
Nedstigning (m) 450

Dag 5,
Peles slott og fottur i Bucegi-fjellene (ca 10km) Etter frokost går vi til Sinaia, hvor vi besøker en av de vakreste slottene i verden - Peles slott. Slottet ble bygget på slutten av 1800-tallet av den tyske kong Carol I og tjente som kongelig sommerbolig til 1947. I dag er slottet et fremragende museum som har beholdt de originale møblene, dekorasjoner og malerier. Etter besøket skal vi nyte en kort tur i Bucegi-fjellene. Stien starter på nesten 1000m høyde og går gjennom den tette skogen. Etter 1.5 time kommer vi til et punkt på 1400m, hvor vi stopper for en kort pause og smaker fjellte i en hytte. Etter pausen fortsetter vi på "The Old Road" og vi kommer forbi St. Anne-klosteret, skåret i stein og det er fra midten av det 15. århundre. Stien går ned gjennom skogen nære det høyeste nabolaget i Sinaia. Turen går tilbake i Predeal. Middag og overnatting.

Vandring;
Sinaia - Chalet 1400 - Den gamle veien - Sinaia
Vanskelighetsgrad lett
Avstand (m) 7.000
Varighet (h) 3 + kjøring, sightseeing og pauser
 Oppstigning (m) 410
 Nedstigning (m) 380

Dag 6, 
Predeal - Urlati - Bucuresti 
Etter frokost går turen til Urlati hvor vi kan gledes oss til vinsmaking på et unikt sted; Urlateanu Manor, bygget i 1922, og er det første selskapet som tilbød muligheten til å besøke en funksjonell vinkjeller i Romania. Deretter kjører vi videre til Bucuresti, hovedstaden i Romania og den sjette største hovedstaden i EU. Byturen i Bucureşti tar deg med til de viktigste stedene som Triumfbuen, Victory Square, Det romerske torget og Unification Square. Etter innsjekking på hotellet; tar vi en ny spasertur i gamlebyen og ser høydepunktene: Stravapoleos kirke, National banken, Historiske Museum, Lipscani Street og Old Court. Middag på en lokal restaurant med folklore-show og vin.   Idag er det kun sightseeing vandring

Dag 7, 
Bucharest bytur 
I dag påformiddagen skal vi besøke parlamentets palass - den nest største bygningen i verden etter Pentagon-bygningen i USA. Det rumenske parlamentet, også kjent som "Casa Poporului", ble bygget på bare 5 år, spenner over 12 etasjer og har 3100 rom.  En imponerende bygning, men vi skla kun se en liten del av den.  Neste kjøretur til Ceausescu Mansion, det tidligere huset til den kommunistiske presidenten. Bygningen kjent også som "Spring Palace", ble bygget på 60-tallet og skjermet kommunistfamilien i 25 år. Her kan du la deg overraske av Ceausescus livsstil og hobbyer, sammen med familiens malerier og møbelsamlinger. Farvel middag på en lokal restaurant i sentrum av Bucaresti.
 

Dag 8, 
Bucharest - Avreise 

I dag er det transfer til flyplassen i Bucuresti, og farvel til Romania. Vi har direkte fly hjem.  TAKK FOR NÅ!

Vær oppmerksom på følgende :
- Fottøy skal være gode vandringssko med ankelstøtte, obligatorisk på grunn av sikkerhetsforhold
- Daglige vandringsturer kan bli  endret på grunn av værforhold 

 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo