India - Et annerledes India i øst og nesten Burma

HØYDEPUNKTER:

  • Hellig by
  • Nagafestival
  • Eventyrlige øyer
  • Lokale stammer
  • Kunnskapsrik reiseleder Kristi Alfredsen
Last ned program

India - Velkommen til «Et annerledes India» med Kristi Alfredsen


Øst- India, Varanasi - Hellig by, Nagafestival, eventyrlige øyer og nesten inn i Burma  og v møter lokale stammer

Vi reiser utenfor allfarvei og hilser på uberørte stammer i fjellene i det nordøstlige hjørnet av India, på grensen til den nordligste delen av Burma. Der opplever vi den utrolige Nagafestivalen, som er i begynnelsen av desember. Dette området blir ofte kaldt «the Switzerland of the East», og der menneskene minner mer om tibetanere og burmesere enn indere. Alle seksten stammene i Nagaland er med på festivalen og representerer hvert sitt språk, sin egen kultur og tradisjoner. Her opplever vi et fyrverkeri av farger, mat, kunsthåndverk, sportsaktiviteter, leker, seremonier, sang, musikk og dans. Dette blir en opplevelse du aldri vil glemme.

Opplev den helligste byen i India, Varanasi ved elven Ganges

I tillegg besøker vi Indias mest hellige by, Varanasi ved Ganges, som ikke kan beskrives – den må oppleves, utrolige Kolkata, med «The Black Town» og «Mother Terressa Missionary of Charity», stammeøya Majuli, verdens største ferskvannsøy, som ligger i Bramapuhtra elven, nordøst i landet og er hjemmet til Mishing stammen. Om ikke dette skulle være nok, tar vi også turen til de eventyrlige Andaman øyene, et paradis med lekre sandstrender, asurblått vann og frodig, grønn skog - langt sør i Bengal bukten. Her besøker vi en vulkan hvor det bobler frisk fra Moder Jords indre, nyter dagene og får innsyn i en helt annen del av India – vi er utenfor vestkysten av den sydlige spissen av Burma.

Varanasi er en by som ikke kan beskrives, du må oppleve den selv, med Rickshaw tur i den gamle bydelen, kveldsseremonien «Aarti» på den hellige elven og en uforglemmelig båttur på Ganges i soloppgangen. Viderei til Sarnath, hvor Buddhismen ble praktisert for første gang, for ca. 2.500 år siden. Her ga Buddha sin første preken, om veien til Nirvana, til sine fem disipler etter at han oppnådde opplysning i Bodhgaya. Vi skla også til Havelock Island og Elefantstranden.  Her er vi i et paradis med lekre sandstrender, asurblått vann, snorkling for de som ønsker og frodig, grønn skog.  Så endelig Hornbill festivalen og møtet med de 13Naga-stammene  og vi kommer oss nesten inn i Burma. Noen av våre venner vi besøker har stua i Burma og kjøkkenet i India!   Bare gled deg til en annerledes og helt magisk resie i buddismens fotspor og unike og varierte India!

Flytider med Qatar Airways: 

22NOV Oslo - Doha      1650 0120+1                   
23NOV Doha - Delhi       0225 0825                     
23NOV Delhi - Varanasi 1050 1210                      
08DEC  Delhi - Doha      0345 0535                      
08DEC  Doha - Oslo      0825 1325  

Status:
Fullt

Kart