Sykkelferie på Zanzibar og Safari i Tanzania

• Sykling langs palmestrender
• Glitrende hav og delfiner
• Krydder og mat
• Eksotiske byer og miljø
• Safari – «The Big 5»

Last ned program

Ny ferie i Afrika, sykkeltur, kritthvite strender og safari.

Finn Zanzibars hemmeligheter på en sykkeltur utenom det vanlige. Her møter du lokalbefolkningen, jungel, hvite strender og unik snorkling. Stone Town står på verdensarvlisten, og som et et av høydepunktene på vår reise. Videre følger en 2 dagsers safari i Selous nasjonalpark i Tanzania, der vi bor på safarilodge i parken!

Zanzibar – rundtur på sykkel og kritthvite strender

På denne sykkelturen skal vi på en eksotisk rundtur på paradisøya Zanzibar og oppleve alt fra myldrende byer til jungel av kokospalmer og nydelige strender. Vi starter på øyas østkyst og følger kysten nordover til midten av øya, før vi setter kursen tilbake til vårt startsted. Turen byr på spennende zanzibarske landsbyer, palmelunder, blendene hvite strender, det glitrende Indiske hav, svømming med delfiner, spennende krydderet mat, eksotiske frukter, mystisk kultur og ikke minst et hyggelig og imøtekommende folkeslag. Vi sykler med guide og servicebil. Totalt er sykkeldistansen for hele uken på 162 km, lett – nesten flatt terreng. Lengste dags distanse 56 km.

Nivå er middels, men det er varmt. Gradestokken ligger jevnt på 25 – 30 grader. 28 grader i vannet. Det kan komme plutselige regnskurer som vare ca. 20. minutter. Den perfekte avkjølingen for en varm syklist. Hver natt tilbringer vi på gode hoteller, hvor vi også inntar felles middager. På sykkelturene spiser vi lunsj på lokale restauranter eller har med lunsjpakke (ikke inkl).

Overnatting på Zanzibar

Vi bor på Red Monkey, en koselig strandlodge med kun 12 rom. Her finnes solsenger, hengekøyer, og en lesekrok der du kan bytte inn ferdigleste bøker med en noen andre har lagt igjen. Lodgen ligger i Jambiani, på den vakre østkysten av Zanzibar.

Tanzania – safari i Selous Nasjonapark

Reservatet ligger sørøst i landet. Parken er oppkalt etter den engelske oppdageren og naturverneren Frederick Selous og fredet i 1905. Selous viltreservat er et av verdens største faunareservater, og er kjent for sitt fantastiske dyreliv. Selous omfatter et areal med et spekter av naturtyper – hovedsakelig gressletter i nord og tett skog i sør. Det meste av området fremstår som lite påvirket av menneskelig aktivitet. Vi reiser med fly fra Zanzibar dirkete til Selous og bor på en og samme lodge alle netter her. Vi har tidlig morgensafari og ettermiddagsafari med egne jeeper og dyktige lokalkjente safariledere. Bare gled deg til opplevelsesrike dager!

Enkeltrom på forespørsel
Status:
Fullt