Peru - Machu Picchu, Inkaenes mystiske rike og det fruktbare Amazonas

Dato: 22.september - 6.oktober 2022

Rundreise i Peru - en opplevelse for livet!

Peru er et episk fantasiland. Forestill deg bortgjemte templer fanget i jungelen, eldgamle keisergraver i den solstekte ørkenen, og utallige skatter man har jaktet på i århundrer. Ville elver raser rundt Cuzco, pumaer lusker i natten og mange hundre år gamle hallusinasjonskapende ritualer blir utført av sjamaner. Peru er det søramerikanske landet som slukte og spyttet ut imperium etter imperium. Selv inkakrigere og spanske conquistadorer ikke kunne stå imot. Ingen har helt klart å erobre dette bratte og fantastiske terrenget fra Cordillera Blanca, med topper som overstiger 5000 meter, og ned til den enorme ørkenen på kysten og varme regnskoger ved Amazonas-bassenget. Denne reisen er en gruppereise åpen for både menn og kvinner (vi har mannlig leder) - velkommen!

Opplev utrolige fotturer, Amazonas og eksotisk rundreise med Geir

Vår rundreise tar deg med til Perus tak og Inkaenes mystiske rike, som vi skal vandre i og lære å kjenne. Herfra skal vi ned til slettelandet og det fruktbare Amazonas, som syder av liv. I dette grønne eldoradoet skal vi jakte på sommerfugler og kaimaner, og fiske de beryktede pirajaene. Herfra skal vi igjen opp i høyden til verdens høyeste innsjø, Titicacasjøen. Rundturen vil gi deg en uforglemmelig opplevelse!

Opplevelsene står i kø!

 • Lima
 • Cusco
 • Ollantaytambo
 • Urubambadalen
 • Vandring til Machu Picchu
 • Fridag i Cusco
 • Amazonas - Puerto Maldonado
 • Amazonas - jungelsafari
 • Puno - Titicacasjøen

Detaljert dag for dag-program finner du litt lenger ned på siden.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss kort tid etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til sales@jomfrureiser.no På denne reisen har vi kun 15 plasser, så er du interessert så ikke vent med å melde deg på.

NB: Vi tar forbehold om endringer i program og pris i 2022. Det avhenger om tilgjengelig flyreise og pris.

Din leder: Geir Andersen

Geir Andersen er gutten fra Tønsberg som la Peru for sine føtter (den kjærligheten)! Geir er vår mann i Peru som gleder seg til å vise andre lands kvinner sitt nye hjemland. Han har god kunnskap om Peru og han deler oppg...

Pris: 42 500,-
Inkludert:
 • Rutefly t/r og innenlandsfly med skatter, avgifter
 • Overnatting i delt dobbeltrom på 3* hoteller
 • Måltider som beskrevet (9 stk)
 • Alle utflukter/entreer som nevnt
 • Norsktalende guide Geir Andersen som bor i Lima.
Reisedager: 15
Bestill reise

Program dag for dag

Dag 1. Avreise
Avreise fra Oslo/Gardermoen via Amsterdam. Ankomst Lima. Transfer fra flyplassen og til vårt hotell i Lima. Informasjonssamling med lokal guide. Kvelden til egen disposisjon som kan nytes på en av Lima’s fargerike restauranter, slappe av og føle pulsen av Sør-Amerika. En stor forskjell i klima, mentalitet og kultur!
Overnatting i Lima.

Dag 2. Lima – Cusco
Transfer fra hotellet til flyplassen, hvor vi tar innlandsflyet til Cusco som var navlen i Tahuantinsuyo-riket. I dag er det en by preget av kolonitiden. Byen ble bygd ovenpå de store murene fra inkatiden.
Overnatting i Urumambadalen på hotell. 
Frokost

Dag 3. PISAC – Ollantaytambo – Urubambadalen
Vi kjører til Pisac i Urubambadalen der vi besøker dalens ”ørnerederuiner”. Urubambadalen kalles ofte for inkafolkets kornkammer ettersom høyde- og temperaturforskjeller gjør dalen velegnet til dyrking av mange forskjellige jordbruksprodukter. Vi får også oppleve den imponerende inkaruinen i landsbyen Ollantaytambo. Landsbyen er den eneste i Peru med en inntakt byplan fra inkatiden. Vi besøker også det berømte markedet i Pisac.
Overnatting i Urubambadalen på samme hotell.
Frokost

Dag 4. Urumbadalen - Santa Maria
Ryggsekken skal nå pakkes for de 4 neste dagene og kofferten skal stå igjen her i Urumbambadalen. Den blir hentet dag 7 når vi skal opp til Cusco.Vi blir hentet på hotellet og vi setter kursen mot Urubambadalen og passerer Ollantaytambo. Så begynner vi på oppstigningen til Abra Malaga som ligger på 4,350 m.o.h. På denne turen trenger du ikke sovepose og du trenger mindre varm klær da det er kun denne dagen det er litt kaldt før vi begynner på sykkelturen. Vi har med følgebil så sekkene blir kjørt helt frem til hostellet. Dersom det er noen som ikke ønsker å sykle er det mulighet for å bli med i følgebilen. I Abra Malaga setter vi oss på syklene. Nå har vi 50 km foran oss med sykling. Vi begynner oppe på høyfjellet. Der er det ingen vegetasjon, men når vi kommer lavere og lavere så ser vi hvordan vegetasjonen forandrer seg til et jungelområde med små fossefall og tett vegetasjon. En fantastisk forvandling på et par timers sykling. Vi kommer frem til den lille landsbyen Santa Maria, hvor vi spiser lunsj. Etter lunsj blir det en raftingtur på elven. Turen varer ca 1,5 - 2 timer.
Overnatting i Santa Maria på hostell.
Frokost, lunsj og middag

 

Dag 5. Santa Maria - Santa Teresa
Alle deltagerne får utdelt en pose/sekk som vi sender frem til Santa Teresa. Så i dag bærer vi kun dagssekken med det som trengs for dagens vandring. Vi står tidlig opp og begynner på dagens vandring som fører oss til Santa Teresa. Vi går deler av veien på originale Incastier. Vi går gjennom høyjungelen, følger elven og passerer et pass med fantastisk utsikt. Her i høyjungelen er det mange fuglearter og en unik flora og fauna. Etter lunsj går vi videre mot Santa Teresa. Vi må krysse elven med en taubane som fører oss til de varme kildene. Etter en lang og slitsom dag er det deilig å få badet og slappet av litt. Så gjenstår bare det siste stykke opp til Santa Teresa som tar ca. 40 minutter.
Overnatting i Santa Teresa på hostell.
Frokost og lunsj

Dag 6. Santa Teresa -  Machu Picchu
I Santa Teresa gjør vi "zip-lining" (en sikkerhetssele festet til en trinse på en kabel) på 1500 meter og er en av verdens lengste strekk. Fantasisk opplevelse for de som vil. Vi starter og kommer frem til samme sted etter 5 strekninger. De som ikke ønsker å prøve kan sitte og se på de andre som har det morsomt med Zip Lining. Så blir vi fraktet
med bil til kraftverket der vi spiser lunsj. De siste 10 kilometerene går vi i flatt terreng mot Aguas Caliente som ligger ved foten av Machu Picchu. Her må vi bære sekkene selv. Vi gå forbi kaffe, kokaplantasjer og flotte fossefall. Når vi kommer til Aguas Calientes er det mulighet for å bade i de varme kildene.
Overnatting Aguas Calientes.
Frokost og lunsj

Dag 7. Machu Picchu
En tidlig start for å komme opp til Machu Picchu når solen står opp, gåtur på ca. 1,5 t. Det blir en guidet tur inne i Machu Picchu på ca. 2,5-3 timer. Vi besøker de aller fleste viktigste ruinene. Ettersom det er kommet endel nye og strengere regler vil det ikke være anledning til å utforske stedet på egenhånd etter endt guidet tur. På ettermiddagen tar vi toget tilbake til Cusco.
Overnatting i Cusco.

Frokost

Dag 8. Dag til egen disposisjon
Frokost på hotellet. Vi tilbyr en city tour som du kan delta på om du ønsker (ikke inkl.) Den høytliggende byen Cuzco er en utrolig bærer av mange tusen titler. Det var en gang den fremste byen i Inkaimperiet og nå er den blitt til en ubestridt arkeologisk hovedstad i Sør-Amerika, så vel som kontinentets eldste kontinuerlig bebodde by. Få reisende til Peru vil gå glipp av den berømte søramerikanske destinasjonen, som også er inngangsporten til Machu Picchu. Selv om Cuzco lenge ble styrt av Inkaer og Spanske Conquistadorer, er det liten tvil om hvem som styrer byen i det 21. århundret. Bylivet preges nå av internasjonale turister, og det synes som om nesten alle bygninger omkring den historiske Plaza de Armas er turisthotell, restauranter, butikker, reisebyråer eller internettkaféer.
Overnatting i Cusco på samme hotell.

Frokost

Dag 9. Cusco – Puerto Mandonado
Vi tar flyet til Puerto Maldonado ved Amazonas-floden. Flyturen tar ca. 30 minutter. Byen er meget unik og koker av liv. Ved ankomst blir vi transportert med buss og båt (2 timer) til vår lodge. Her er det fortsatt urørt regnskog – den mest artsrike og mest komplekse naturtypen som finnes. Det er imidlertid vanskelig å observere dyr i regnskogen. Vegetasjonen er veldig tett og mange av dyrene lever høyt over hodene våre. Det er stort sett også bare fugler og aper som er aktive på dagtid. Kontakten med jungelen er en fantastisk opplevelse i seg selv og vel verdt besøket. Vi skal så til apeøyse for å se flere forskjellige arter. Om kvelden er det mulighet for å bli med på en liten båttur for å se etter kaimaner og andre dyr som lever langs elvebredden. vi bor midt ute i regnskogen i en lodge med fin standard og privat bad på hver hytte.
Overnatting på lodge

Frokost, lunsj og middag

Dag 10. Amazonas
I dag skal vi padle gjennom et vakkert sumpområde der vi vil se mange forskjellige fugler, sommerfugler og skilpadder. Er vi heldige så får vi øye på anakondaen! Vi går gjennom jungelen 
(ca 5 km) på tilbakeveien hvor vi ser jungelens kjempetrær og mange vakre blomster. På ettermiddagen blir det omvisning i jungelens planteverden der vi får vite mer om blant annet medisinplanter og fruktplanter.
Overnatting på lodgen.
Frokost, lunsj og middag

Dag 11. Amazonas – Puerto Maldonado – Cusco
Frokost i lodgen. Transport tilbake til flyplassen der vi tar flyet tilbake til Cusco. Ettermiddagen til egen disposisjon.
Overnatting i Cusco.
Frokost 

Dag 12. Cusco – Titicacasjøen
Frokost på hotellet. Busstransfer til Puno ved Titicacasjøen, 3810 m.o.h. Vi besøker blant annet Andahuaylillas, Racchi og La Raya på reisen. Titicacasjøen (spansk: Lago Titicaca) ligger i Andesfjellene på grensen mellom Peru og Bolivia. Det er den innsjøen i verden som ligger høyest over havoverflaten, på hele 3812 m.o.h. og har et areal på 8.372 km². Sjøen er 190 kilometer lang, åtti kilometer bred, har en maksimal dybde på 284 meter og rommer 41 øyer, deriblant flere bebodde. Mest kjent er Amatani og Taquile samt Soløya og Måneøya. Flere høykulturer
som er langt eldre enn inkakulturen har etterlatt seg spor i området her. Tihuanaco ved den bolivianske bredden blir betraktet som det mektigste imperium fra perioden 400 f.Kr. til 1000 e.Kr.
Overnatting i Puno på hotell.
Frokost og lunsj

Dag 13. Titicacasjøen
Heldagsutflukt til Titicacasjøen. Innsjøen med høyest beliggenhet - som også er seilbar. Vi er fortsatt på 4.000 moh og opplevelser står i kø. Her er det nydelige veveri, og det er mennene som står for produksjon av håndverksprodukter. De kan strikke! Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. På returen stopper vi på Urosøyene og bare lar det gynge! Vi besøker de lokale indianere som bor her. Retur til hotellet i Puno. Kanskje vi tar en tur innom markedet i Puno på veien hjem.
Overnatting i Puno på samme hotell.

Frokost og lunsj

Dag 14. Lima og retur til Norge
Transfer fra hotellet til flyplassen hvor vi tar fly til Lima.Fra flyplassen drar vi til Larco museet som er et privateid museum som ligger nærmere sentrum. Her vil vi få se gullgjenstander og kjeramikk og tekstiler fra Inka, og ikke minst fra pre Inka kulturer. Vi skal besøke og bli kjent med både det gamle
 og det nye, moderne Lima. Du lærer fort at enhver by i Peru med respekt for seg selv har sitt eget Plaza de Armaz! Her finner vi byens viktigste bygninger som Goverment-palasset og katedralen som huser Pizarro’s levninger. Vi avslutter med transport til flyplassen. Takk for nå Peru!
Frokost

Dag 15. Ankomst Oslo
Vi lander i Amsterdam på ettermiddagen og flyr videre til Oslo. Ankomst på kvelden.

Forbehold om mindre endringer grunnet vær eller andre forhold som vi ikke kan kontrollere.

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

September 2022

22/09OSLOPeru & Machu Picchu - Store opplevelser med lokal norsk leder
Leder: Geir Andersen
Mer enn 442 500,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo