Skip to main content
Reise Peru
Peru
Peru
Titicacasjøen
machu picchu
machu picchu
Lama
machu picchu
Rundreise Peru
Rundreise Peru
reise Peru
PEru
Status:
Fullt

Rundreise i Peru er en opplevelse for livet!

Peru er et episk fantasiland. Forestill deg bortgjemte templer fanget i jungelen, eldgamle keisergraver i den solstekte ørkenen, og utallige skatter man har jaktet på i århundrer. Ville elver raser rundt Cuzco, pumaer lusker i natten og mange hundre år gamle hallusinasjonskapende ritualer blir utført av sjamaner. Peru er det søramerikanske landet som slukte og spyttet ut imperium etter imperium. Selv inkakrigere og spanske conquistadorer ikke kunne stå imot. Ingen har helt klart å erobre dette bratte og fantastiske terrenget fra Cordillera Blanca, med topper som overstiger 5000 m, og ned til den enorme ørkenen på kysten og varme regnskoger ved Amazonas-bassenget. Denne reise er en gruppereIse åpen for både menn og kvinner (vi har mannlig leder) - velkommen!

Opplev utrolige fotturer, Amazonas og eksotisk rundreise med Geir

Vår rundreise tar deg med til Perus tak og Inkanes mystiske rike, som vi skal vandre i og lære å kjenne. Herfra skal vi ned til slettelandet og det fruktbare Amazonas, som syder av liv. I dette grønne eldoradoet skal vi jakte på sommerfugler og kaimaner, og fiske de beryktede piranane. Herfra skal vi igjen opp i høyden til verdens høyeste innsjø, Titicacasjøen Rundturen vil gi deg en opplevelse du ikke kommer til å glemme!

Opplevelsene står i kø!

• Lima
• Cusco

• Ollantaytambo
• Urubambadalen
• Vandring til Machu Picchu
• Fridag i Cusco
• Amazonas - Puerto Maldonado
• Amazonas - jungelsafari
Puno - Titicacasjøen
• Lima - bysightseeing + fridag

Detaljert dag for dag-program finner du litt lenger ned på siden.

Les vår generelle utstyrsliste for vandringsreiser her: her

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss kort tid etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til sales@jomfrureiser.no På denne reisen har vi kun 12 plasser, så er du interssert så ikke vent med å melde deg på.

Søk reise

Program dag for dag

Dag 1. Avreise
Avreise fra Oslo/Gardermoen via Amsterdam. Ankomst Lima. Transfer fra flyplassen og til vårt hotell i Lima. Informasjonssamling med lokal guide. Kvelden til egen disposisjon som kan nytes på en av Lima’s fargerike restauranter, slappe av og føle pulsen av Sør-Amerika. En stor forskjell i klima, mentalitet og kultur!
Overnatting i Lima.

Dag 2. Lima – Cusco
Transfer fra hotellet til flyplassen, hvor vi tar innlandsflyet til Cusco som var navlen i Tahuantinsuyo-riket. I dag er det en by preget av kolonitiden. Byen ble bygd ovenpå de store murene fra inkatiden.
Overnatting i Urumambadalen på hotell. 

Dag 3. PISAC – Ollantaytambo – Urubambadalen
Vi kjører til Pisac i Urubambadalen der vi besøker dalens ”ørnerederuiner”. Urubambadalen kalles ofte for inkafolkets kornkammer ettersom høyde- og temperaturforskjeller gjør dalen velegnet til dyrking av mange forskjellige jordbruksprodukter. Vi får også oppleve den imponerende inkaruinen i landsbyen Ollantaytambo. Landsbyen er den eneste i Peru med en inntakt byplan fra inkatiden. Vi besøker også det berømte markedet i Pisac.
Overnatting i Urubambadalen på samme hotell.

Dag 4. Urubambadalen - Santa Maria
Vi blir hentet på hotellet og vi setter kursen mot Urubambadalen og passerer Ollantaytambo. Så begynner vi på oppstigningen til Abra Malaga som ligger på 4,350 m.o.h. På denne turen trenger du ikke sovepose og du trenger mindre varm klær da det er kun denne dagen det er litt kaldt før vi begynner på sykkelturen. Vi har med følgebil så sekkene blir kjørt helt frem til hostellet. I Abra Malaga setter vi oss på syklene. Nå har vi 50 km foran oss med sykling. Vi begynner oppe på høyfjellet. Der er det ingen vegetasjon, men når vi kommer lavere og lavere så ser vi hvordan vegetasjonen forandrer seg til et jungelområde med små fossefall og tett vegetasjon. En fantastisk forvandling på et par timers sykling. Vi kommer frem til den lille landsbyen Santa Maria, hvor vi spiser lunsj. Etter lunsj blir det en raftingtur på elven. Turen varer ca 1,5 - 2 timer.
Overnatting i Santa Maria på hostell.

Dag 5. Santa Maria - Santa Teresa
Vi står tidlig opp og begynner på dagens vandring som fører oss til Santa Teresa. Vi går deler av veien på originale Incastier. Vi går gjennom høyjungelen, følger elven og passerer et pass med fantastisk utsikt. Her i høyjungelen er det mange fuglearter og en unik flora og fauna. Etter lunsj går vi videre mot Santa Teresa. Vi må krysse elven med en taubane som fører oss til de varme kildene. Etter en lang og slitsom dag 
er det deilig å få badet og slappet av litt. Så gjenstår bare det siste stykke opp til Santa Teresa som tar ca. 40 minutter.
Overnatting i Santa Teresa på hostell.

Dag 6. Santa Teresa -  Machu Picchu
I Santa Teresa gjør vi "zip-lining" (en sikkerhetssele festet til en trinse på en kabel) på 1500 meter og er en av verdens lengste strekk. Fantasisk opplevelse for de som vil. De som ikke vil, går strekningen. Så blir vi fraktet
med bil til kraftverket der vi spiser lunsj. De siste 7 kilometerene går vi i flatt terreng mot Aguas Caliente som ligger ved foten av Machu Picchu. Her må vi bære sekkene selv. Vi gå forbi kaffe, kokaplantasjer og flotte fossefall. Når vi kommer til Aguas Calientes er det mulighet for å bade i de varme kildene.
Overnatting Aguas Calientes.

Dag 7. Machu Picchu
En tidlig start for å komme opp til Machu Picchu når solen står opp, gåtur på ca. 1,5 t. Det blir en guidet tur inne i Machu Picchu på ca. 2 t. Vi besøker de aller fleste viktigste ruinene. Etterpå er det fritid til å utforske stedet selv. På ettermiddagen tar vi toget tilbake til Cusco.
Overnatting i Cusco.

Dag 8. Dag til egen disposisjon
Frokost på hotellet. Vi tilbyr en city tour som du kan delta på om du ønsker (ikke inkl.) Den høytliggende byen Cuzco er en utrolig bærer av mange tusen titler. Det var en gang den fremste byen i Inkaimperiet og nå er den blitt til en ubestridt arkeologisk hovedstad i Sør-Amerika, så vel som kontinentets eldste kontinuerlig bebodde by. Få reisende til Peru vil gå glipp av den berømte søramerikanske destinasjonen, som også er inngangsporten til Machu Picchu. Selv om Cuzco lenge ble styrt av Inkaer og Spanske Conquistadorer, er det liten tvil om hvem som styrer byen i det 21. århundret. Bylivet preges nå av internasjonale turister, og det synes som om nesten alle bygninger omkring den historiske Plaza de Armas er turisthotell, restauranter, butikker, reisebyråer eller internettkaféer.
Overnatting i Cusco på samme hotell.

Dag 9. Cusco – Puerto Mandonado
Vi tar flyet til Puerto Maldonado ved Amazonas-floden. Flyturen tar ca. 30 minutter. Byen er meget unik og koker av liv. Ved ankomst blir vi transportert med buss og båt (2 timer) til vår lodge. Her er det fortsatt urørt regnskog – den mest artsrike og mest komplekse naturtypen som finnes. Det er imidlertid vanskelig å observere dyr i regnskogen. Vegetasjonen er veldig tett og mange av dyrene lever høyt over hodene våre. Det er stort sett også bare fugler og aper som er aktive på dagtid. K
ontakten med jungelen er en fantastisk opplevelse i seg selv og vel verdt besøket. Vi skal så til apeøya for å se flere forskjellige arter. Om kvelden er det mulighet for å bli med på en liten båttur for å se etter kaimaner og andre dyr som lever langs elvebredden. Vi bor midt ute i regnskogen i en lodge med fin standard og privat bad på hver hytte. 
Overnatting på lodge.

Dag 10. Amazonas
I dag skal vi padle gjennom et vakkert sumpområde der vi vil se mange forskjellige fugler, sommerfugler og skilpadder. Er vi heldige så får vi øye på anakondaen! Vi går gjennom jungelen 
(ca 5 km) på tilbakeveien hvor vi ser jungelens kjempetrær og mange vakre blomster. På ettermiddagen blir det omvisning i jungelens planteverden der vi får vite mer om blant annet medisinplanter og fruktplanter.
Overnatting på lodgen.

Dag 11. Amazonas – Puerto Maldonado – Cusco
Frokost i lodgen. Transport tilbake til flyplassen der vi tar flyet tilbake til Cusco. Ettermiddagen til egen disposisjon.
Overnatting i Cusco.

Dag 12. Cusco – Titicacasjøen
Frokost på hotellet. Busstransfer til Puno ved Titicacasjøen, 3810 m.o.h. Vi besøker blant annet Andahuaylillas, Racchi og La Raya på reisen. Titicacasjøen (spansk: Lago Titicaca) ligger i Andesfjellene på grensen mellom Peru og Bolivia. Det er den innsjøen i verden som ligger høyest over havoverflaten, på hele 3812 m.o.h. og har et areal på 8.372 km². Sjøen er 190 kilometer lang, åtti kilometer bred, har en maksimal dybde på 284 meter og rommer 41 øyer, deriblant flere bebodde. Mest kjent er Amatani og Taquile samt Soløya og Måneøya. Flere høykulturer
som er langt eldre enn inkakulturen har etterlatt seg spor i området her. Tihuanaco ved den bolivianske bredden blir betraktet som det mektigste imperium fra perioden 400 f.Kr. til 1000 e.Kr.
Overnatting i Puno på hotell.

Dag 13. Titicacasjøen
Heldagsutflukt til Titicacasjøen. Innsjøen med høyest beliggenhet - som også er seilbar. Vi er fortsatt på 4.000 moh og opplevelser står i kø. Her er det nydelige veveri, og det er mennene som står for produksjon av håndverksprodukter. De kan strikke! Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. På returen stopper vi på Urosøyene og bare lar det gynge! Vi besøker de lokale indianere som bor her. Retur til hotellet i Puno. Kanskje vi tar en tur innom markedet i Puno på veien hjem.
Overnatting i Puno på samme hotell.

Dag 14. Lima og retur til Norge
Transfer fra hotellet til flyplassen hvor vi tar fly til Lima. I Lima blir det en halvdags sightseeingtur. Vi skal besøke og bli kjent med både det gamle 
og det nye, moderne Lima. Rundturen tar oss til Miraflores, til San Isidro hvor vi også skal besøke vårt første pre-Inca monument - Huaca Huallamarca. Videre skal vi til sentrum av Lima og Plaza de Armas. Du lærer fort at enhver by i Peru med respekt for seg selv har sitt eget Plaza de Armas! Her finner vi byens viktigste bygninger som Goverment-palasset og katedralen som huser Pizarro’s levninger. Vi skal også se Perus største private samling av gull på det anerkjente gullmuseet. Vi avslutter med sen lunsj og transport til flyplassen. Takk for nå Peru!

Dag 15. Ankomst Oslo
Vi lander i Amsterdam på ettermiddagen og flyr videre til Oslo. Ankomst på kvelden.

Forbehold om mindre endringer grunnet vær eller andre forhold som vi ikke kan kontrollere.

 

Flytider

Flyreise med KLM:
1   KL1142 26SEP  OSLAMS 0920 1110
2  KL 743 26SEP  AMSLIM 1235 1805
3  KL 744 09OCT LIMAMS 1955 1520+1
4  KL1149 10OCT AMSOSL 1650 1835

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo