Skip to main content

Nepal, Himalaya - Trekkingreise til en av verdens vakreste fjellområder

Status:
Fullt

Trekkingreise til Nepal og de vakreste fjellområdene i Himalaya

Velkommen på trekkingreise til spennende Nepal! Det blir trekking i et av verdens vakreste fjellområder i 5 dager. Oppfyll drømmen om å oppleve Himalaya! Det blir også velvære som yoga, bading i varme kilder og hotell med panoramautsikt over noen av verdens høyeste fjell og storslått natur. I tillegg er det mulighet for shopping av billige lokale skatter, som for eksempel pashmina, kunst og antikviteter.

Høydepunkt

 • fjellvandring i de vakreste omgivelser
 • flotte fotomotiver
 • velvære og yoga
 • nydelig soloppganger og solnedganger
 • bading i basseng og i varme kilder
 • vennlighet og imøtekommende folkeslag
 • god mat og drikke - som en god kopp ingefærte i solen
 • aktivitet, fellesskap og glede :)

Litt om Nepal

Nepal er det lille landet som ligger godt plassert mellom India og Tibet (Kina) og som huser 8 av verdens 10 høyeste fjell. Mt. Everest er kanskje aller mest kjent og med sine 8848 meter over havet ruver det høyest av dem alle. Med blant annet nasjonalblomsten – rhodendron, som med sine sterke farger, skaper en nydelig kontrast mot de hvite fjelltoppene, er naturen i seg selv en god nok grunn til å oppleve Nepal.

Hvordan reisen er organisert

På vår reise til Nepal vil du få du først få et opphold ved en resort med panoramautsikt over noen av verdens høyeste fjell, før vi skal på trekking og får tatt disse gigantene nærmere i øyesyn. Ved resorten skal vi hvile og nyte dager med yoga (for de som ønsker). Det vil være mulig å ta et bad i svømmebassenget, eller ta en dagstur med vandring rundt i nærområdet. Vi bruker dagene på å senke skuldrene helt og lader opp til 5 dager i fjellet. Så er vi klare for en nærmere titt på den fantastiske kulturen og naturen Nepal har å by på.

nepal himalaya trekking

Etter to netter ved Rupakot Resort, starter vi vandringen i fjellet – fra landsby til landsby – før vi når toppen Poon Hill dag 3. Her får vi se fjellene bade i en nydelig soloppgang, før vi rusler sakte nedover igjen. Siste natten på fjellet, skal vi tilbringe i den lille landsbyen Jihnu. Som også er kjent for sine varme kilder. Så her er det bare å nyte før vi tar fatt på siste vandringsdag. Etter trekking turen, skal vi tilbake på et hotell i Pokhara by – hvor vi nyter noen late dager ved bassengkanten og den nydelige utsikten over Fewa lake – den populære innsjøen mitt i byen. Disse dagene er det mulighet for å gjøre hva vi vil og det blir ikke laget noe program. Kanskje noen har lyst å teste paragliding? Eller hva med en rotur på Fewa lake? Eller rett og slett ikke gjøre noen verdens ting!

Kultur og shopping i Kathmandu

De siste dagene av ferien, skal vi tilbringe tilbake i Kathmandu. Her kan jeg vise dere hvor dere kan få shoppet nydelig pashminasjal, deilig myke ullpledd av yakokse, flotte malerier av nepalske kunstnere og andre skatter. Vi avslutter siste kvelden med felles avslutningsmiddag, hvor vi kan se tilbake på alt vi har opplevd sammen de siste dagene.

Kathmandu

Hvordan bor vi?

Vi deler rom hele veien og om noen ønsker å bo alene på rom i byene Pokhara og Kathamandu, må dette dekkes selv (se egen info om dette i programmet). Standarden på hoteller i Nepal er av middels standard, og har lokal kategori på 4 stjerner i byene. Rommene på vandreturen er nøktern, men det er rent og pent og vi har tilgang til det vi trenger av mat, drikke, mulighet for kjøp av internett, en god varm dusj og enkle rom å sove i. Her har vi ikke mulighet til private rom, så liker du best å sove alene – ta med ørepropper, skylapper og en kjempestor sovepose å tulle deg inn i (alle må ha med sovepose til bruk i fjellet). Ganske likt som vi har det i vår norske fjellheim.

Vår vandringsleder, Karin Munkvold

Karin Munkvold har reist til Nepal siden i 2007 og kjenner både kulturen, folket og landet godt. Som utdanning har hun en bachelorgrad i Kultur- og samfunnsfag med fordypning i Sosialantropologi. I tillegg er hun utdannet personlig trener, kostholdsveileder og massør. Karin brenner for tema helse - og linken mellom psykisk helse og fysisk aktivitet, og har følgelig designet en reise som er i tråd med dette.

«Anledning til at jeg har valgt meg Nepal som reisemål er at jeg i 2007 sto brud i et buddhistisk tempel i Nepal. I tillegg forelsket jeg meg i landet. I dag er jeg bosatt i Norge og er med på hele reisen ut fra Oslo. Jeg gleder meg til å vise deg «mitt» Nepal.» - Karin -

nepal flag himalaya

Hvem passer reisen for?

På en reise som denne, må deltagere være i middels god form slik at du kan vandre 5 dager i strekk i opp til 7 timer hver dag. Både opp og ned. (Du fyller ut et helseskjema og sender oss ved påmelding.)

De fleste som reiser med oss reiser singel - dvs at de ikke kjenner andre når de melder seg på . Hele 98 % faktisk! Så du er i veldig godt selskap med andre - inntil idag - ukjente venner. Vi blir raskt en god gjeng som blir godt kjent og har store og flotte oppelvelser sammen.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss kort tid etter påmelding. Trykk for skjema HER Fyll inn og send det på mail til sales@jomfrureiser.no På denne reisen har vi få plasser, så er du interssert så ikke vent med å melde deg på.

Er du usikker på din form og trenger veiledning så kan Karin Munkvold tilby webcoaching og personlig oppfølging. Da får du veiledning i forhold til både trening, kosthold og andre gode tips som er viktig i forhold til en slik reise. Coachingen er ikke inkludert i reisens pris. For spørsmål om coaching-tilbudet eller reisen, kan du kontakte Karin på tullturkarin@gmail.com

Alle får tilsendt detaljert pakkeliste.

Hjertelig velkommen til Nepal!

Søk reise

Program Nepal dag for dag

Dag 1. Gardemoen-Doha
Endelig er dagen kommet og vi møtes på Gardemoen, hvor vi får hilse på hverandre og bli litt kjent. Vi reiser med Qatar Airways og mellomlander i Doha. Reisen går radig, med bare ett flybytte.


Dag 2. Doha-Kathmandu 1325 moh
Denne dagen ankommer vi eksotiske Kathmandu og innlosjeres på Mulberry Hotell, som ligger i hjertet av turistområdet Thamel. Her har vi muligheten til å slappe av i noen timer, ta en treningsøkt, shoppe litt - eller hva med et lite forfriskende bad i bassenget på taket i ettermiddagssolen? Om kvelden kan vi arrangere en felles middag, i Drømmenes hage, en liten grønn oase mitt i travle og spennende Thamel. Det bestemmer vi oss for der og da (ikke inkl). Restauranten ligger like ved hotellet, så vi får en myk start på reisen vår i Nepal. Her får dere mer informasjon om reisen og vi blir bedre kjent.


Dag 3. Kathmandu-Rupakot Resort 1100 moh
Reisen vår fortsetter og vi blir hentet i bil/minibuss om morgenen og får hilse på alle bærerne og guiden vår, som skal ta oss med på tur. Vi kjører i ca 7 timer til Pokhara og med alt som er å se på utenfor, så har vi en spennende kjøretur i møtet. Underveis vil vi stoppe å spise lunsj (ikke inkl). Om ettermiddagen ankommer vi Rupakot Resort, hvor vi skal bo de neste dagene. Rupakot ligger oppe på en høyde, hvor utsikten er upåklagelig. De majestetiske fjellene ruver i det fjerne og den fantastiske utsikten over landskapet som omringer oss, kan sikkert ta pusten av hvem det nå måtte være. Når vi har fått rommene våre, så er det mulig å slappe av resten av ettermiddagen. Om kvelden blir det felles velkomstmiddag (inkl).


Dag 4  Rupakot Resort 1100 moh
I dag starter vi dagen med en yogaøkt og får med oss soloppgangen, før vi spiser frokost. Timene etter frokost kan vi bruke til hva vi ønsker. Kanskje noen ønsker å ligge ved bassengkanten og bare nyte utsikten, lese en god bok, eller jogge seg en tur. Det er også muligheter for å vandre rundt i nærområdet, for den ivrige. Vi spiser lunsj ved hotellet - og før middag om kvelden, vil det være en ny time med yoga. Det anbefales å bruke dagen ved resorten vel - med tanke på hvile, søvn og kosthold -  for å få ladet opp på en smart måte, til vi skal på vandretur i fjellet. Her gjelder det å akklimatisere disse dagene.
Frokost, lunsj og middag er inkludert ved resorten.


Dag 5. Nayapul-Ulleri 1960 moh
For de som ønsker starter dagen med en yogaøkt, før vi nyter siste måltidet ved resorten. Etter frokost kjører vi til Nayapul, som er utgangspunktet for vår vandretur. Her går vi oppover dalene sakte men sikkert og kan for alvor begynne å ta innover oss de fantastiske grønne omgivelsene, med den nepalske nasjonale blomsten rhododendron i full blomst. Vi vandrer gjennom små koselige landsbyer med lodger for overnatting og spisesteder. Igjennom jungel med fossefall og elver, hvor det meste av turen går oppover. Når vi har vandret i ca 3-4 timer, spiser vi lunsj i landsbyen Tikhedhunga. Her blir vi en liten stund, før vi går bratt videre til Ulleri. Denne turen tar mellom 1,5 og 2 timer. Vi vandrer i tilsammen 6 timer og frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6. Ulleri-Ghorepani 2860 moh
I dag går turen til Ghorepani, ca 2860 meter over havet. Vi går igjennom jungel og turen går slakt oppover. Vi kommer såpass tidlig frem i dag, at vi spiser både lunsj og middag her. Dagen kan vi bruke på å titte rundt i landsbyen, sitte rundt kaminen på lodgen – eller rett og slett bare nyte utsikten i stillhet. Fra lodgen vi skal bo, kan vi på en klar dag se fjelltopper på over 7000 og 8000 meter over havet. Og med rhodendron i blomst og de grønne omgivelsene, så er dette en fin anledning til å bruke noe av dagen på fotografering. Etappen i dag tar ca 4 timer. Alle måltider inkludert.


Dag 7. Ghorepani-Poon Hill 3193 moh -Tadapani 2590 moh
Før mørket slippet helt taket, starter vi turen på ca 1,5 time oppover til Poon Hill, som ligger på ca 3200 meter over havet. Dette har blitt kåret til en av verdens vakreste utsiktspunkter, så her er det bare å nyte. Vi går når det enda er mørkt og får med oss soloppgangen vel oppe. Her får vi en nærmere titt på noen av de høyeste fjellene i verden, som Dhaulagiri, Fishtail (Macchapucchare), Annapurna South, Annapurna I og Annapurna III. Det blir mulighet for å kjøpe noe varmt å drikke, innimellom all fotografering  – her blir det høy fotofaktor. Når vi kommer tilbake til Ghorepani, spiser vi frokost og starter vandringen til neste landsby – Tadapani, hvor vi skal overnatte. En fantastisk vandredag, hvor vi mest sannsynlig vil oppleve å se småfly kjøre innover i dalen - under oss! Turen til Tadapani tar ca 5 timer. Alle måltider inkludert.


Dag 8. Tadapani-Jhinu Hot springs 1600 moh
Etter frokost i dag, skal vi gå til Chomrong. Turen går relativt bortover – med litt oppover og nedoverbakker. Når vi ankommer Chomrong, kan vi nyte en fantastisk utsikt over dalen og samtidig spise lunsj. Fra der vi sitter, kan vi se et stykke ned i dalen hvor vi skal overnatte. I den lille landsbyen Jhinu. Her har vi muligheten til å bade i varme kilder og slappe av og nyte siste kvelden på fjellet. Ca 5 timer vandring i dag og alle måltider inkludert.


Dag 9. Jhinu-Nayapul og bil til Pokhara
I dag er siste dag på vandring mot Nayapul. Turen tar ca 6 timer og vi spiser lunsj (inkl) underveis. Når vi ankommer Nayapul, blir vi fraktet til et hotell ved innsjøen i sentrum, hvor vi skal bo de neste dagene. Her blir det middag (ikke inkl) og avslapping resten av kvelden.


Dag 10 og 11. Pokhara
Fridag. Disse dagene blir det ikke satt opp noe program og vi gjør det vi ønsker i vårt eget tempo. Kanskje noen har behov for å bare ligge rett ut på en solseng og bade i bassenget – eller andre ønsker en tur til sentrum. Og for den eventyrlystne – hva med paragliding fra Sarangkot?
Frokost er inkludert, ikke lunsj og middag.


Dag 12. Pokhara-Kathmandu
Vi kjører den ca 7 timer lange turen tilbake til Kathmandu og til Mullberry hotell. Lunsj underveis (ikke inkl).Vi ankommer om ettermiddagen og kan slappe av noen timer, før siste felles middag for de som ønkser (ikke inkl) om kvelden.


Dag 13. Kathmandu-Doha
Fly fra Kathmandu om kvelden, så hele dagen i dag kan gå til shopping og kafebesøk. Eller kanskje bare ligge rett ut i Drømmenes hage og se på alle de fine bildene vi har tatt fra turen. Vi mellomlander i Doha på hjemveien.


Dag 14. Doha-Gardemoen
Vi ankommer Gardemoen  - Tusen takk for nå!
 

Hva som ikke er inkludert på reisen:

            •          Visum (husk 3 passbilder og 50 dollar) betales på flyplassen

            •          Drikkevarer på fjelltur, som vann, brus, kaffe, te osv

            •          Andre måltider som ikke er nevnt

            •          Tips til lokale bærere og guide fra Nepal

            •          Vaksiner - tas på forhånd, mer info  HER

            •          Reiseforsikring – må du ha!

            •          Ekstra aktiviteter i Kathamandu og Pokhara – om du vil

            •          Utgifter av personlig art

            •          Utgifter til enkelt hotellrom i Kathamandu og Pokhara kr 3300,- om du vil - absolutt ikke nødvendig!

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo