Skip to main content

Kroatia, Dubrovnik - Opplevelsesreise med kultur og påfyll

Dato: 17 - 24 oktober 2019
Pris: 12 900,-
Inkludert:
 • Fly Oslo – Dubrovnik t/r
 • Transfer t/r flyplass-hotell
 • 7 netter på Hotel Uvala 4*
 • Halvpensjon (frokost, middag)
 • Sightseeing i Dubrovnik med lokalguide
 • Sykkeltur med lokalguide
 • Vandringstur med lokalguide
 • Båttur med pikniklunsj
 • Sosial leder

  Ikke inkludert:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlig forbruk
Reisedager: 8
Bestill reise

Kroatia, Dubrovnik - Velkommen på en opplevelsesrik reise!

Velkommen til mangfoldige Kroatia. Landet med en perlerad av øyer på kysten ut mot det glitrende Adriaterhavet, og innlandsgrensene mot landene i Mellom-Europa. Her møter vi majestetiske fjell, krystallklare elver, evig-grønne pinjeskoger og den berømte skjærgården. Denne uken skal vi bo i Dubrovnik, helt syd på landets kyststripe. Byen har en lang historie og var i middelalderen en rival til Venezia. Dubrovnik er regnet som en av de vakreste og best bevarte byene i Middelhavsområdet - bli med og opplev sjarmen, kulturen og fellesskapet!

HØYDEPUNKT:

 • Øyperler i blått hav
 • Luksushotell
 • Kombinasjonsreise
 • Rimelig reise
 • Vakker historisk Middelhavsby

Bymurer og kroatisk kultur

Med en tusenårig historie bak murene er gamlebyen i Dubrovnik en spennende opplevelse. Her finnes det ingen biltrafikk og det er bare å hengi seg til historien guiden forteller og drømme seg tilbake til fortiden. Her finnes aristokratiske palasser, barokke kirker, museer, gallerier og sommerkonserter. Nåtiden byr også på opplevelser. Ikke minst er shopping godt utviklet sammen med barer og restauranter med utmerket sjømat.

Øyperler og azurblått hav

Like utenfor sentrum og stranden finner vi de første øyene. De aller fleste med historisk bosetning og innimellom nye og moderne hoteller. Å besøke en av de søvnige små landsbyene, får pulsen ned og velværet opp! Vi skal besøke tre øyer, litt forskjellige, hver med sin sjarm. Og vi skal også nyte båtturen mellom dem.

Vandring og sykkel

Vi skal også besøke byens nærområde og med våre engelsktalende guider se og oppleve noe av landområdene innenfor kysten. Her møter vi dagens Kroatia og dagens levesett. Vi går innom noen av severdighetene og besøker en av stedets vinbodegaer for smaking og kanskje litt handel.

Ferieliv

Dette er en unik kombinasjonsreise som mange av våre kunder har spurt om; litt aktivitet, litt sightseeing, litt påfyll, godt organisert, stilig hotell, severdigheter, opplevelser, egen leder, mye for pengene, god tid til egne aktiviteter/ferieliv og supert hotell med god beliggenhet.

Hotellet:

Denne herlige ferieuken bor vi på Hotel Uvala 4* som ligger like ved havet og det er ca. 45 min inn til gamlebyen i Dubrovnik. Hotel Uvala ligger på halvøya Lapad, og er omgitt av den flotte blå sjøen og mye fin skog rundt. Hotellet har et spa med både innendørs- og utendørsbassenger, dampbad, boblebad, ulike badstuer i tillegg til et massasjesenter. Det ligger også flere populære strender omtrent 100 meter unna. Denne unike uken vil Kroatia glede deg med sin skjønnhet, Middelhavets vegetasjon og en mystisk sjarm som ord ikke kan beskrive.

Program:

Dette blir en ekte feel-good uke med mye inkludert; vi skal på fottur, på båttur, på sykkeltur, på sightseeing og i tillegg til vår egen sosiale leder somer med fra Norge engasjerte lokale guider. Her blir det mange herlige opplevelser og en luksusuke av de sjeldne - en reise som gir deg mye for pengene!

Vår leder:

Renata Abramac er vår vandringsglade leder. Renata er født i Kroatia men er nå bofast i Bærum, Norge. Hun snakker både norsk og kroatisk flytende. Renata er med på reisen fra Norge og bidrar med sin lokale kunnskap og forslag til felles aktiviteter. I tillegg har vi lokal fastboende guide (englesktalende) på våre aktivitetsdager. Hvis ønskelig kan Renata oversette informasjon.

Søk reise

Program dag for dag

Dag 1. Avreise fra Oslo til Dubrovnik 
Vi starter med tidlig fly til Kroatia. Vel fremme i Dubrovnik blir vi møtt og kjørt til vårt hotell – Hotel Uvala. Vi setter fra oss bagasjen, får tid til å puste litt og skifte klær før vi drar ut på en to timers sightseeing i byen med engelsktalende lokalguide. Turen avsluttes med lunsj på en av de mange restaurantene i sentrum (ikke inkludert). Deretter drar vi tilbake til hotellet for innsjekking. Resten av dagen er fri, inntil vi møtes om kvelden til felles middag på hotellet. 

Dag 2. Fridag
I dag er det fri til å nyte området og benyttes seg av hotellets mange tilbud. Er det noen som ønsker en felles vandringstur langs kaien ordner vi det. Om kvelden møtes vi og spiser felles middag på hotellet. 

Dag 3. Vandringstur med guide (4,5 t og 12 km)
Vi starter vår vandring fra hotellet og skal gå til Srdj fjellet, hvor taubanen er. I dag har vi med en lokal kjent engelsktalende guide i tillegg. Vi går i de eldste gatene i Dubrovnik, med mange stopp underveis og informasjon fra guiden. Oppstigningen er lett og fører til landsbyen ovenfor Dubrovnik som heter Bosanka. Underveis opp over åssiden kan vi nyte utsikten over den gamle bydelen. Etter ca. en times gange kommer vi til Napoleons Fort Imperial. Bygget ble hardt skadet under krigen, og er nå et krigsmuseum. Vi tar en liten pause og forfrisker oss med frukt og vann, før vi tar cable car på turen tilbake. Besøk på krigsmuseet hvis ønskelig.
Felles middag på hotellet.

Dag 4. Fridag
Egentid og tid for å gjøre hva du selv vil. Ta en tur til byen eller nyt dagen i solen ved bassenget. Vi kommer gjerne med forslag til aktiviteter for dere som ønsker det. Felles middag på hotellet i kveld. 

Dag 5. Sykkelrundtur (15 km)
Vi skal sykle i området rundt Konavle og starter turen med buss til landsbyen Gruda. Turen går på landsbyveier som leder oss gjennom frukthager, kornåkre, vingårder og blåbærfelt. Vi krysser broene over elvene Ljuta og Konavočica. Veien er lett å sykle, ganske flatt med bare få korte bakker. Vi stopper ofte for å bli kjent med de historiske røttene til regionen. Her finner vi et fransiskanerkloster, den gamle mølla i Ljuta og fossefallene i elven Ljuta. I stopper også for å innta frukt og vann underveis. Turen ender når vi er tilbake i Gruda. Her avlegger vi et besøk i en vinkjeller, der gjestene kan smake og kjøpe vin produsert av lokale druer.
Vi er tilbake på hotellet ved lunsjtider ca. Resten av dagen til egne aktiviteter, kanskje svømmebassenger frister? Felles middag på kvelden på hotellet. Vil du ikke sykle kan du bli med Renata på en gåtur i området – alle muligheter her!

Dag 6. Øytur
I dag skal vi på båttur med lunsj inkludert til Elafiti øyene i Kroatias berømte skjærgård. Vi går om bord i båten ved kaien utenfor hotellet. Felles middag på hotellet.

Dag 7. Fridag
Dagen fri til egen disposisjon. Om kvelden møtes vi til felles avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 8. Hjemreise til Oslo 
Vi spiser frokost og sjekker ut å rekke fly til Oslo.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
17/10Oslo GardermoenKroatia, Dubrovnik - Opplevelsesreise med kultur og påfyllMer enn 812 900,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo