Skip to main content

Italia, Trevi - Lær pusteteknikk og bo på et sjarmerende kloster i middelalderbyen Umbria

Dato: 9.- 16.mai 2022
Dato: 9.- 16.juli 2022
Dato: 20.- 27.oktober 2022

Pust ut og nyt rolige dager i et sjarmerende kloster

I vakre Umbria har vi et unikt kloster fra 1100-tallet helt for oss selv! Klosteret ligger i en grønn lunge med store løvtrær, olivenlunder og vinranker. Dette er ferien er for deg som virkelig vil lære å slappe av, senke skuldrene, fylle opp energilagrene og stresse ned. Vi får servert nydelig hjemmelaget italiensk mat fra klosterets egne ­kokker, basert på italienske lokale råvarer. Norges fremste pusteeksperter Anette Aarsland lærer deg er enkle forskningsbaserte og kan brukes som fine verktøy også etter ferien.

En av dagene har vi også inkludert en utflukt til Umbria med guide, her får du oppleve hva middelalderstedet har å by på.

Høydepunkter

 • Et eget kloster for en uke
 • Lær pusteteknikk
 • Forskningsbasserte øvelser du får med deg hjem etter reise
 • Private kokker
 • Utflukt i Umbria
 • Lokale råvarer

Eget kloster i Umbria

Ukens program

Vi får servert nydelig hjemmelaget mat fra klosterets egne ­kokker, basert på italienske lokale råvarer. Både lunsj og middag serveres med vin. Innimellom pustetreningen kan du nyte forfriskninger i den vakre kloster­hagen, eller ta en dukkert i bassenget. Kurset gir deg enkle verktøy, i form av veldokumenterte og forskningsbaserte pusteøvelser, som du kan ta med deg hjem og bruke i din travle hverdag! Og best av alt, øvelsene tar kun 2 minutter for at de skal fungere helt ned på cellenivå.

Her skal vi lære pusteteknikkene som er 100% basert på forskning gjort på pust!

Du vil lære teknikkene som har hjulpet utallige av Anettes klienter med alt fra indre uro, muskelspenninger, smerter, angst, mild/moderat depresjon, migrene, hodeverk, dårlig søvn, høyt blodtrykk, dårlig fordøyelse, dårlig konsentrasjon / tilstedeværelse og hukommelse opp mye mer! Teknikkene er enkle og vi vil ha god tid i løpet av oppholdet slik at du vil kunne bruke dem som del av ditt verktøyskrin etter at du kommer hjem.

Pusteteknikk med Anette Aarslalnd

  Fakta om Umbria

  Umbria er en region i det sentrale Italia. Umbria grenser til Toscana i vest, til Marche i øst og til Lazio i syd. Landskapet er dominert av fjell og daler, med Appenninenei øst på grensen mot Marche. Studie- og feriesenteret Il Convento vi skal bo på ligger i dette paradis og drives av norske Live Mørstad som er klosterets ildsjel og daglige leder. Hun har bodd i Italia i over 35 år og er utdannet tekstilkunstner. Klosterets opprinnelige navn er Abbazia di San Pedro og ble bygget i år 1158. Det tilhørte Benediktinerordenen og ble i 1177 et abbedi med over hundre kirker under seg. Klostret ligger ved den gamle romerske veien Via Flaminia som fører fra Roma til Adriaterhavet. Mye av klostrets tidlige historie er ukjent, men man vet at ødeleggelsen av byen Trevi i år 1240 også gikk ut over klostret, og det var på denne tiden legenden sier at klostret ble besøkt av Sankt Frans av Assisi. Nærmeste naboen er den pittoreske Trevi.

  Basseng

  Overnatting på kloster i Italia

  Rom: Alle 14 gjesterommene (herav 7 enkeltrom) har god standard og eget baderom.

  Den italienske kokkemammaen på klosteret er spesiell og den hjemmelagede maten som vi spiser ved langbordet, er aldeles herlig. Det serveres tre måltider hver dag og det står frukt fremme hele tiden. Innimellom pustetreningen er det selvfølgelig tid til å nyte kaffe eller te, ta deg en dukkert i bassenget, eller en rask tur til kjøpesenteret som ligger på andre siden av hovedveien. Vårt ønske er at du skal nyte ferien!

  NB: Vi tar gjerne imot vegetarianere og vi tar imot de som vil ha laktose fritt, men ikke i kombinasjon. Vår kokk tilbereder til hver allergiker separat. Dette må opplyses om ved påmelding. Reisen inkluderer hel pensjon samt vin, vann og kaffe/te alle dager! Reisen er åpen for begge kjønn.

  Din pustecoach Anette Aarsland

  Anette er Norges mest profilerte pusteveileder og innehaver av firmaet Pusteteknikk AS. Hun kom i mars 2014 ut med boka "PUSTEN - Hvordan puste deg trygg, sunn og avslappet". Anette tar imot klienter på Consensio behandlingssenter på Aker brygge, samtidig som hun er en ettertraktet foredragsholder både for næringslivet og private grupper. I tillegg er hun opphavskvinnen til Pustekorene som arrangeres i flere norske byer.

  Øvelsene Anette tilbyr er svært enkle og kan brukes som effektive stressmestringsverktøy i en travel hverdag også etter at du kommer hjem fra kurset. Alle øvelsene er også basert på seriøs forskning og du vil få en grundig forklaring på hvorfor den enkelte øvelsen fungerer. Etter kurset vil du vil oppleve en større indre ro og trygghet.

  Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere

  - Jeg unnlater ikke å snakke om klosterferien som gir ro, samt oppleveler for kropp og sjel. Jeg viser med glede frem bilder fra tidligere besøk, og ikke minst, men mest - Jeg storkoser meg hos Live. Jeg skulle ikke hatt noe i mot å reise dit en uke hvert år!! Det er en glede som gir påfyll både mentalt og fysisk! Klosteret har en atmosfære og ro som det er vanskelig å beskrive med bare ord. Vi sees igjen - hilsen Anne-Marie

  - Før uka i Italia med Anette, hadde jeg mistet høyden i min stemme. Etter å ha vært 1. sopran i alle år måtte jeg derfor synge altstemmen. Etter endt kurs på kun 6 dager, kan jeg lykkelig konstatere at mine høye toner er tilbake. Jeg har siden endt kurs i 2014 igjen sunget første sopran. Takknemlig hilsen Mette Svensen

  - Jeg skulle ønske jeg hadde lært de forskjellige teknikkene for lenge siden, men er glad for at jeg nå kan benytte meg av noen av dine kunnskaper på egen hånd. Jeg har allerede gjort flere av øvelsene både hjemme og til og fra jobb, det gjør godt for kropp og sjel - og forhåpentligvis stemmen også etterhvert! Reisen har overgått alle mine ønsker. Det at alle kursdeltakerne kunne leve og ånde så tett sammen på et så vakkert sted som klosteret (gledelig overraskende) viste seg å være, tror jeg var avgjørende for at det sosiale ble så bra. Det gjorde absolutt heller ingenting at kjøkkenet serverte de deiligste retter til hvert eneste måltid. Takk - hilsen Aida

  Din leder: Anette Sutter Aarsland

  Anette Aarsland er Norges mest profilerte pusteveileder og innehaver av firmaet Pusteteknikk AS. Hun kom i mars 2014 ut med boka "PUSTEN - Hvordan puste deg trygg, sunn og avslappet". I tillegg er hun opphavskvinnen til...

  Pris: 17 990,-
  Inkludert:
  • Flyreise tur/retur direkte Oslo - Roma inkludert innsjekket bagasje
  • Transport tur/retur flyplassen - hotellet
  • 7 netter i delt dobbeltrom på klosteret
  • All mat og drikke under oppholdet (også vin)
  • Halvdags utflukt med guide
  • 2 daglige økter med pusteøvelser
  • Foredrag med Anette Aasland
  • Sosialt fellesskap med andre jenter
  • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet.
  • Reisene for 2022 er med forbehold om prisendring grunnet valutaendring og flypris.
  Reisedager: 8
  Bestill reise

  Søk reise

  Kart

  Avreisedato og pris

  AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

  Mai 2022

  09/05Oslo, GardermoenItalia, Trevi - Pust ut og ro ned i Italiensk kloster
  Leder: Anette Sutter Aarsland
  Mer enn 417 990,-Bestill

  Juli 2022

  09/07Oslo, GardermoenItalia, Pustereise til vakkert kloster i Umbria
  Leder: Anette Sutter Aarsland
  Mer enn 417 990,-Bestill

  Oktober 2022

  20/10Oslo, GardermoenItalia, Trevi - Pust ut, senk skuldrene i unikt kloster i vakre Umbria
  Leder: Anette Sutter Aarsland
  Mer enn 417 990,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo