Portugal/Spania - Pilegrimsvandring til Santiago de Compostela

Pilegrimsvandring til Santiago de Compostela

Følg deler av pilegrimsveien fra Tui i Portugal til Santiago de Compostela i Spania. Med litt vandring hver dag besøker du flere landsbyer og opplever vakkert landskap underveis.

Pilegrimer, natur, pilegrimsleden til Santiago de Compostela

Høydepunkt

  • Oppleve deler av pilegrimsveien til Santiago de Compostela
  • Pilegrimsmesse i San Fransisco Kirken
  • Vandring gjennom vakkert landskap
  • Komme frem til katedralen, Santiago de Compostela
  • Hyggelig prat og selskap både til fots og ved felles måltider

Pilegrimsvandring til Santiago de Compostela, damer med smil og sekk på ryggen

Vandre til den praktfulle katedralen i Santiago de Compostela

Nyt de enkle gledene ved å snøre på deg gode sko, og bli med på en fottur litt utenom det vanlige. Du starter med en god frokost, og finner din rytme og tempo når du går dagens etappe. Med frisk luft i lungene får du oppleve både landskap og kultur langs pilegrimsveien. Og hvor deilig det er å ta av seg skoene etter endt økt.

Venninner på tur, smiler, dame drikker øl, pause

I år vandrer vi fra den Portugisiske siden. Vi følger pilegrimsveien fra Tui, som ligger rett innenfor den spanske siden av grensen. Vandringsruten fra Portugal er noe mindre besøkt og vandringene er litt kortere enn den franske varianten. Vi vandrer hver dag, men du får også mulighet til å nyte noen av de flotte stedene vi skal besøke.

Statuer og merker på pilegrimsveien til santiago de compostela

Vi ankommer Santiago de Compostela igjennom Calle Franco, den meste kjente gaten i Santiago, hvor vi til slutt kommer inn på den kjente Obradoiro plassen og den praktfulle katedralen i Santiago som er vår reises største høydepunkt. Katedralen i Santiago vil en periode være stengt for renovasjon, så vi får dessverre ikke muligheten til å komme inn. Vi tar inn det vakre synet fra utsiden, og har mulighet for å delta på pilegrimsmesse i San Fransisco Kirken som ligger like ved.

Vinranker, druer og en søt katt

Vandringsnivå - lett
Nivået på vandringen er satt til lett. Det vil si at du er vant til å gå turer i fjell/skog, men at det ikke er mye stigning eller krevende terreng. Vandringen er ca. 102 kilometer til sammen, og er delt i fem etapper. Den lengste etappen er ca. 22 kilometer. Du vandrer på variert, men godt terreng hele veien.

skimter katedralen Santiago de Compostela mellom bygninger i byen

Opplev en del av verdensarven

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela heter på spansk El Camino de Santiago. En fellesbetegnelse på de vandringsruter som leder fra flere land i Vest-Europa frem til Santiago de Compostela-katedralen i byen Santiago de Compostela. Den spanske delen av pilegrimsveien ble oppført på verdensarvlisten i 1993. Man regner med at det i Spania er 1.800 bygninger og fysiske strukturer som kan knyttes til pilegrimsleden i 166 byer og landsbyer. Vi går ruten gjennom følgende steder: Porriño, Redondela, Pontevedra, Caldas de Reis, Padron, Parada de Franco før vi kommer frem til katedralen i Santiago. Her ligger det etter sigende relikvier etter Apostelen Jakob.

hotellsenger, baderom

Vi bor på små koselige hoteller

Gjennom hele vandringsreisen bor vi på forskjellige steder. Fra små hoteller til litt større. Vi avslutter med en natt i Madrid.
Natt 1: Hotell Villa Blanca i Tui.
Natt 2: Hotell Anunciada i Baiona.
Natt 3: 4-stjerners Galicia Palace hotell i Pontevedra.
Natt 4: Koselige Hotel Roquiño i Caldes de Reis.
Natt 5: Sjarmerende Hotel Hotel A Casa do Rio i Padron.
Natt 6: Casa Rural
Natt 7: Hotel Nest Santiago, et moderne og enkelt city hotell i Santiago.
Natt 8: I Madrid på et 3-stjerners hotell med super beliggenhet.

Obs: endring av bosted kan forekomme.

Turleder Gunvor foran katedralen Satiago de Compostela

Din vandringsleder, Gunvor Guttormsen

Gunvor er vår kunnskapsrike norske turguide og ekspert i Spania. Hun er bosatt i Sevilla og jobber innen turisme og elsker å være ute i fri natur. Les mer om Gunvor her.
Velkommen på vandring!

Reisen er med forbehold om prisendring grunnet flyvning og valutaendring.

Status:
Fullt

Program - dag for dag 28.mai - 06.juni

Dag 1 – Avreise og ankomst

Avreise Gardemoen.

Ankomst Lisboa flyplass fra Oslo.

Vi tar bussen direkte til vårt hotell i Tui. Transfer tar ca. 6, 5 timer, men vi stopper og spiser underveis. Tui er første stopp i Spania for den Portugisiske pilegrimsveien.

Mulighet til å bli litt kjent med den vakre middelalder-landsbyen som ligger langs elven Miño som grenser til Portugal.

Middag på en restaurant som ligger få meter unna hotellet.

 

Dag 2 - Vandre Tui Porriño 16 km

Kofferter pakkes og settes i resepsjonen før kl. 08.00, da blir de hentet og kjørt til neste hotell. Før vi starter vandringen kan vi nyte en god frokost.

09.00 - Vandringen starter igjennom den vakre gamle delen, og ut av denne perlen av en middelalderlandsby, Tui.

Dagens etappe er en blanding av skyggefull skog med eukalyptustrær, landevei med maismarker og hengende vinranker. Ganske flatt terreng, og kun noen få steder å stoppe underveis.

I Porriño har vi en stopp for lunsj før vi blir hentet med buss. Vi kjører til Baiona hvor vi overnatter på et sentralt hotell. Baiona er en koselig kystlandsby og kjent for sin flotte borg som ble bygget for over 2000 år siden. Bajona er byen der den første båten til Columbus, "La Pinta", kom til land etter oppdagelsen av Amerika.

Middag på lokal restaurant.

Overnatting på Hotell Anunciada.

 

Dag 3 - Redondela – Pontevedra 17,4 km

Kofferter pakkes og settes i resepsjonen før kl. 08.00, da blir de hentet og kjørt til neste hotell. Vi spiser en god frokost.

08.30 – Vi blir hentet på hotellet for å reise til Redondela.

09.15 – Dagens vandring fra Redondela starter.

Dagens etappe er kanskje turens aller fineste. Du får en variert opplevelse da vi går i flott skoglandskap med litt stigning før vi kommer til den lille landsbyen Arcada. En liten by hvor de fisker østers. Videre går vi over den romerske broen hvor vi tar et stopp og nyter utsikten over stranden og havnene. Litt mer stigning i flott skogslandskap før vi starter nedstigning til Pontevedra.

Pontevedra er en flott by med yrende folkeliv på den store middelalderplassen.

Vi overnatter sentralt på 4 stjerners Hotel Galicia Palace i Pontevedra.

Middag på hotellet.

 

Dag 4 – Pontevedra – Caldas de Reis 22,2 km

Kofferter pakkes og settes i resepsjonen før kl. 08.00, da blir de hentet og kjørt til neste hotell. Vi spiser en god frokost.

09.00 - Vandring starter fra hotellet

Vi går igjennom Pontevedras gamle middelalder-bydel, og langs landveien ut av Pontevedra. Turen i dag går igjennom vakker skog, behagelig skygge og langs rennende bekker. Vi går videre blant hengende vinranker, maismarker og fikentrær. Det er en stigning langs den gamle romerveien, så vi tar et velfortjent stopp i Barros før nedstigningen til Caldas de Reis. Vi går langs elven Umie som er kjent for sitt termale vann. I Balneario ligger en flott kirke fra XIX århundre som midtpunkt i byen.

Overnatting på 4 stjerners hotell i Caldes de Reis Hotel Roquiño.

Middag på lokal restaurant i byen.

 

Dag 5 - Caldas de Reis – Padron 19,2 km

Kofferter pakkes og settes i resepsjonen før kl. 08.00, da blir de hentet og kjørt til neste hotell. Vi spiser en god frokost.

09.00 - Vandring starter fra hotellet.

Vi vandrer med en slakk stigning de første 6 km. Du opplever igjen vakker skog og landlige omgivelser med maismarker, fikentrær og vinranker. Vi fortsetter videre igjennom nydelige skogtunneler som tar oss inn til Padron. Her ble apostelen Jakob funnet og brakt i land, og videre inn til Santiago. Padron er også kjent for sine små velsmakende frityrstekte paprika.

Overnatting på Padron Pousada Estrove.

Middag på lokal restaurant.

 

Dag 6 Padron - Parada de Francos 13,4 km

Kofferter pakkes og settes i resepsjonen før kl. 08.00, da blir de hentet og kjørt til neste hotell. Vi spiser en god frokost.

09.00 - Vandring starter fra hotellet

Vi går igjennom den gamle bydelen av Padron på en lokal landevei, med skyggefulle trær passerer vi flere middelalder-kirker. Vi går forbi gravplassen der Nobelprisvinner i litteratur Jose Camilo Cela ligger begravet. Veien går videre på en sti som leder oss igjennom et tettere skogområde, langs dyrkede marker, og maismarker og hengende vinranker

Overnatting i et flott nyoppusset galisisk hus med stor hage i Paradas de Francos, og lader opp for den siste etappen inn til Santiago.

Middag på hotellet.

 

Dag 7 – Parada de Francos – Santiago 13,4 km

Kofferter pakkes og settes i resepsjonen før kl. 08.00, da blir de hentet og kjørt til neste hotell. Vi spiser en god frokost.

09.00 - Vandringens siste etappe – fra hotellet og inn til Santiago og den vakre katedralen.

Vi passerer enkle lokale gårdsamfunn, noen hus og dyrket mark.  Vi har en stigning opp til Agro dos Monteiros, med flott utsikt over og nedstigning til Sar elven før vi starter ferden inn til Santiago. Her er det litt mer urbant landskap før vi går igjennom den kjente Rua Franco frem til turens mål, Katedralen og Plaza de Obredeiro.

Nå er det tid for å nyte Santiango, en attraktiv universitetsby, med flott stemning og full av andre pilegrimmer som feirer sin ankomst og enden på en unik reise. Vi håper å komme tidlig inn til Santiago slik at vi kan delta på Pilegrimsmessen i San Francisco kirken som ligger like ved katedralen. Et «must» for alle nyankomne pilegrimmer. Vi har lagt opp til at den siste dagen er en kortere økt slik at vi kanskje kan rekke å få oppleve pilegrimsmessen kl.12.00.

 

Dag 8 - Fly fra Santiago til Madrid

Vi tar et morgenfly til Madrid slik at vi får litt tid å nyte denne flotte storbyen med alt den har å by på.

Overnatting på Hotel 2 Castillas Madrid sentralt i byen.

 

Dag 9 - Madrid - dag på egenhånd

Du får en hel dag i Madrid der du kan velge om du vil finne på noe på egenhånd, eller sammen med noen i reisefølget.

 

Dag 10 - Hjemreise

Transport fra Hotellet i Madrid til Madrid Flyplass hvor vi tar flyet tilbake til Oslo Lufthavn.

På gjensyn!

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo