Skip to main content

Portugal/Spania - Pilegrimsvandring til Santiago de Compostela

Pilegrimsvandring til Santiago de Compostela

Følg deler av pilegrimsveien fra Tui i Portugal til Santiago de Compostela i Spania. Med litt vandring hver dag besøker du flere landsbyer og opplever vakkert landskap underveis.

Pilegrimer, natur, pilegrimsleden til Santiago de Compostela

Høydepunkt

  • Oppleve deler av pilegrimsveien til Santiago de Compostela
  • Pilegrimsmesse i San Fransisco Kirken
  • Vandring gjennom vakkert landskap
  • Komme frem til katedralen, Santiago de Compostela
  • Hyggelig prat og selskap både til fots og ved felles måltider

Pilegrimsvandring til Santiago de Compostela, damer med smil og sekk på ryggen

Vandre til den praktfulle katedralen i Santiago de Compostela

Nyt de enkle gledene ved å snøre på deg gode sko, og bli med på en fottur litt utenom det vanlige. Du starter med en god frokost, og finner din rytme og tempo når du går dagens etappe. Med frisk luft i lungene får du oppleve både landskap og kultur langs pilegrimsveien. Og hvor deilig det er å ta av seg skoene etter endt økt.

Venninner på tur, smiler, dame drikker øl, pause

I år vandrer vi fra den Portugisiske siden. Vi følger pilegrimsveien fra Tui, som ligger rett innenfor den spanske siden av grensen. Vandringsruten fra Portugal er noe mindre besøkt og vandringene er litt kortere enn den franske varianten. Vi vandrer hver dag, men du får også mulighet til å nyte noen av de flotte stedene vi skal besøke.

Statuer og merker på pilegrimsveien til santiago de compostela

Vi ankommer Santiago de Compostela igjennom Calle Franco, den meste kjente gaten i Santiago, hvor vi til slutt kommer inn på den kjente Obradoiro plassen og den praktfulle katedralen i Santiago som er vår reises største høydepunkt. Katedralen i Santiago vil en periode være stengt for renovasjon, så vi får dessverre ikke muligheten til å komme inn. Vi tar inn det vakre synet fra utsiden, og har mulighet for å delta på pilegrimsmesse i San Fransisco Kirken som ligger like ved.

Vinranker, druer og en søt katt

Vandringsnivå - lett
Nivået på vandringen er satt til lett. Det vil si at du er vant til å gå turer i fjell/skog, men at det ikke er mye stigning eller krevende terreng. Vandringen er ca. 102 kilometer til sammen, og er delt i fem etapper. Den lengste etappen er ca. 22 kilometer. Du vandrer på variert, men godt terreng hele veien.

skimter katedralen Santiago de Compostela mellom bygninger i byen

Opplev en del av verdensarven

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela heter på spansk El Camino de Santiago. En fellesbetegnelse på de vandringsruter som leder fra flere land i Vest-Europa frem til Santiago de Compostela-katedralen i byen Santiago de Compostela. Den spanske delen av pilegrimsveien ble oppført på verdensarvlisten i 1993. Man regner med at det i Spania er 1.800 bygninger og fysiske strukturer som kan knyttes til pilegrimsleden i 166 byer og landsbyer. Vi går ruten gjennom følgende steder: Porriño, Redondela, Pontevedra, Caldas de Reis, Padron, Parada de Franco før vi kommer frem til katedralen i Santiago. Her ligger det etter sigende relikvier etter Apostelen Jakob.

hotellsenger, baderom

Vi bor på små koselige hoteller

Gjennom hele vandringsreisen bor vi på forskjellige steder. Fra små hoteller til litt større. Vi avslutter med en natt i Madrid.
Natt 1: Hotell Villa Blanca i Tui.
Natt 2: Hotell Anunciada i Baiona.
Natt 3: 4-stjerners Galicia Palace hotell i Pontevedra.
Natt 4: Koselige Hotel Roquiño i Caldes de Reis.
Natt 5: Sjarmerende Hotel Hotel A Casa do Rio i Padron.
Natt 6: Casa Rural
Natt 7: Hotel Nest Santiago, et moderne og enkelt city hotell i Santiago.
Natt 8: I Madrid på et 3-stjerners hotell med super beliggenhet.

Obs: endring av bosted kan forekomme.

Turleder Gunvor foran katedralen Satiago de Compostela

Din vandringsleder, Gunvor Guttormsen

Gunvor er vår kunnskapsrike norske turguide og ekspert i Spania. Hun er bosatt i Sevilla og jobber innen turisme og elsker å være ute i fri natur. Les mer om Gunvor her.
Velkommen på vandring!

Reisen er med forbehold om prisendring grunnet flyvning og valutaendring.

Status:
Fullt

Søk reise

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo