Portugal, Madeira -  Yogareise med turmuligheter for godt voksne (55+)

Dato: 30 oktober - 6 november 2018
Pris: 15 600,-

Yoga og levada-vandring med Heidi Satya Bakk

Velkommen på reise der du får en fin og forsiktig tilnærming til yoga - trygt ledet av Heidi Satya Bakk. Vi bor på den vakre, grønne øya, Madeira. Her vil det bli tilrettelagt for levada-vandring i frodig natur og utflukt til den koselige hovedstaden, Funchal. Du kan også velge å bare slappe av og nyte livet på det fine hotellområdet. 

Madeira, Atlanterhavets perle

Madeira, denne grønne oasen langt ute i havet nordvest for Kanariøyene, blir ofte kalt Atlanterhavets perle. Her finnes Nord-Europas eneste regnskog og et mangfold av blomster hele året. Den flotte naturen oppleves best på vandreturer langs vanningskanalene, såkalte levadaer. De første ble bygget på 1400-tallet, og i dag finnes det rundt 200 levadaer, som til sammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Madeira har også mange veradaer (turstier) høyt oppe i fjellene. Turen mellom Pico de Arieiro og Pico Ruvio er den mest spektakulære, hvor man får en følelse av å vandre på verdens tak.

Funchal - Madeiras sjarmerende hovedstad

Funchal er en utrolig sjarmerende by med livlige hovedgater, trendy butikker, kaféer, frodige salgshaller, og stillferdige små smug med hyggelige restauranter og barer. Vi legger til rette for utflukt til byen der du kan rusle rundt i de koselige smågatene, sjekke om det «rykker i shoppingfoten» - eller kanskje det frister mest å sitte og nyte på kafé?

Hotellet vi bor på, Galasol

Vårt hotell heter Galosol 4*, ligger rett ved havet i vakre omgivelser i Caniço-de-baixo, ca 10 min fra Funchal. I tillegg til totalt 123 rom, tilbyr hotellet et bredt utvalg av sportsaktiviteter, treningssenter, spa, ayurveda-senter, dykkersenter, eget sjøbasseng og flotte basseng med utsikt mot havet. Hotellet ble nyoppusset våren 2018 og har flere gode restauranter hvor dere vil nyte frokost og middag - med et glass vin om ønskelig. 

Yoga for godt voksne (55+)

Yoga er for alle. Ettersom vi blir eldre er det viktig å opprettholde bevegelighet, styrke og balanse i kroppen og i sinnet. Yogapraksis bidrar til dette samt at du lindrer og forebygger skader og aldersrelaterte sykdommer. Yoga er mye mer enn bare fysiske øvelser. Programmet vil bestå av trygge, enkle øvelser for øyne, tunge, kjeve, nakke, hender, føtter, knær, ankler, rygg og hofter. Vi vil utforske yoga på matte og med stol-yoga. Du vil også lære deg gode pusteøvelser og meditasjon, som bidrar til å gi deg mer mental ro, gjøre deg tryggere og mer balansert. 

Eksempel på en dagsplan:

Kl. 07.30-07.50 Vi starter dagen for de som ønsker med en frivillig meditasjon hver morgen.
Kl. 08.00-09.30 Morgenyoga med pusteøvelser og avspenning
Kl. 09.40 Frokost
Egen tid/eller utflukt 
Kl. 16.30-18 Ettermiddagsyoga. Vi gjør enkel yoga på matte og litt kontoryoga(yoga på stol).
Felles middag på hotellet.

Det vil være muligheter for å bli med på levadavandring med egen lokalguide torsdag og søndag(ikke inkludert). Disse dagene vil yogaen på ettermiddagen bli erstattet med frivillig meditasjon/avspenning ved hjemkomst.

De som har gjort yoga tidligere vil få en mulighet til å komme enda dypere inn i praksisen. 

Fordeler med yoga

  • Forbedrer balansen
  • Kroppens muskler og ledd styrkes
  • Forebygger skader
  • Sirkulasjonen i kroppen øker
  • Kroppens bevegelighet blir større når vi myker opp og strekker musklene
  • Bidrar til bedre søvn
  • Skaper fred og ro i kropp og sjel
  • Kan redusere angst
  • Gir økt fokus

Hvem passer reisen for?

Denne reisen passer for deg som er over 55 år og som ønsker en forsiktig tilnærming til yoga. Forutsetning for å bli med på denne reisen er at du er ved god helse, har et åpent sinn og kan delta på yogatimene.

Norske Heidi Satya Bakk som leder og yogalærer

Heidi Satya Bakk er din yogalærer på Madeira. Hun har en varm og tydelig undervisningsstil som mange verdsetter. Til daglig er Heidi utøver og lærer i Terapeutisk Ayurvedisk Yogamassasje. Hun gir privattimer i yoga og er profesjonell samtalepartner som Gestaltterapeut. I tillegg er hun sertifisert Helsecoach. «Yoga, samtaleterapi og yogamassasje utgjør en unik kombinasjon som gir dype avtrykk og igangsetter gode og varige prosesser». Heidi er eier av www.yogaverkstedet.no i Bærum. 

Hotellet kan tilby deg spapakken Lomi Lomi med 3 spabehandlinger til kr 1450,-: Lomi Lomi massasje 60 min, kroppspeeling 30 min, aromaterapi 30 min. Om du ønsker spabehandling, anbefaler vi at du forhåndsbestiller dette så du får behandlingstid som passer i forhold til vårt program.

Pris:
15 600,-
Dager:8
Inkludert i reisen
Inkludert i reisen
• Flyreise Madeira t/r
• Bagasje
• Transport fra/til flyplassen
• Halvpensjon med vin til middag
• Yoga og meditasjon daglig
• Heidi Satya Bakk som din yogalærer
Bestill reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
30/10Oslo GardermoenMadeira - Senioryoga med Heidi Satya Bakk315 600,-Bestill