Sør Afrika - Påskeferie i Cape Town

Dato: 1 - 11 april 2020
Pris: 17 900,-
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo - Cape Town via Doha begge veier
 • Alle transporter mellom flyplass og hotell
 • 8 netter i delt rom med frokost
 • Velkomstmiddag
 • Avskjedsmiddag
 • Utflukter i henhold til program
 • Åpent for kvinner og menn å delta
 • Sosialt samhold og fellesskap
 • Vertskap under hele oppholdet
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 11
Bestill reise

Påskeferie i Cape Town

Bli med Tutu Jacobsen Kirya til hennes kjære Cape Town. I påsken 2020 inviterer vi på reise til en av verdens vakreste byer, Cape Town i Sør Afrika! Reisen er åpen for både kvinner og menn. En avslappet ferie der du selv avgjør hva du ønsker å være med på. Dermed blir det også en rimeligere reise.

Cape Town

Om programmet

Vår første kveld inviterer Tutu på en bedre middag på en hyggelig lokal restaurant. Her vil hun orientere om forskjellige aktiviteter og utflukter vi kan gjøre sammen her i byen. Vi skal bo på det flotte hotellet Inn on the Square som ligger rett ved Greenmarket Square i Capetown. Superbra beliggenhet og lett å komme seg til spennede aktiviteter i byen. Her bor vi i komfortable rom og daglig frokost er inkludert. Vår siste kveld drar vi til Gold i Capetown. Her får vi et fantastisk show med trommer og underholdning. Vi spiser oss igjennom 14 forskjellige småretter fra hele Afrika.

Tutu South Africa

Tutu forteller mer...

Sør Afrika er et fantastisk land, som jeg har blitt utrolig glad i gjennom utallige opphold der de siste 30 årene. Jeg har til og med funnet den store kjærligheten der nede og tilbringer store deler av min tid i Cape Town.

På denne måten har jeg blitt veldig godt kjent med mange av de interessante tingene denne utrolige byen kan by på, og jeg gleder meg veldig til å vise dere byen, og introdusere dere for noen av de spennende menneskene som bor der!

Hotellet vi skal bo på ligger midt i sentrum. Foran hotellet finner vi det største markedet for afrikanske smykker, vesker og annet håndverk, så der blir det mulig å bli god i kunsten å prute! Selgerne vil at du skal prute, det er en viktig del av spillet!

Om Capetown

Cape Town er en by som består av store motsetninger. Her finner du alt fra overdådige luksusvillaer til uformelle boligområder (såkalte townships) med alt fra små hus til blikkskur og telt av plast. Du finner utrolig mange spennende restauranter og kafèer, hvor du vil bli positivt overrasket over hvor mye god mat og drikke du får for pengene. Byen har flotte gallerier, museer og spennede arkitektur og et stort mangfold av interessante mennesker å bli kjent med. Western Cape provinsen er velkjent for sin store vinindustri, og du trenger ikke reise langt utenfor byen for å oppleve det eksotiske afrikanske dyrelivet.

Taubane Table Mountain

Våre aktiviteter

Jeg skal gjøre mitt beste for at du får et fantastisk opphold i Cape Town denne påsken! Min erfaring er at det er viktig å være fleksibel med tanke på hvilke dager man planlegger de ulike aktivitetene på. Enkelte ting er veldig væravhengig og jeg vil derfor ramse opp en del aktiviteter jeg vil anbefale for dere, så kan vi avklare datoer senere.

 • Ta taubanen opp på Table Mountain
 • Besøk på Zeits MOCAA kunstgalleri
 • Shopping og sjømat-måltider på Waterfront
 • Dagstur til Cape Point (Kapp Det Gode Håp).
 • Lunsj i Simons Town, med mulighet for å hilse på pingvinene på Boulder`s Beach.
 • Dagstur til Aquila Game Resort (safari)
 • Halvdags tur til Vinelands med vinsmaking på fantastiske vingårder
 • Hoppe på en eller flere av Hop On / Hop Off sightseeing-bussene gjennom byen
 • Besøke et par av de uformelle boligområdene (townships), hvor jeg har fått venner som bor og driver restaurant og kultursenter
 • Oppleve den velkjente Long Street. Om dagen er denne gata en perfekt rute for shopping, om kvelden er det alle barene, klubbene og restaurantene som dominerer.
 • Omvisning med Christo Brand på Robben Island

Cape of Good Hope

Dette var noen av aktivitetene og utfluktene jeg anbefaler for de dagene vi er i Cape Town sammen. Dere vil litt senere få en oversikt over priser etc for det som koster penger, og dere vil få mulighet til å melde dere på.
Jeg har også god erfaring med å invitere alle som melder seg på til mine reiser til en (frivillig) samling i Oslo før vi reiser. Dette gjør at vi blir litt kjent med hverandre og vi kan diskutere hva slags aktiviteter dere ønsker dere.

Safari

Velkommen - jeg gleder meg til å bli kjent med deg/dere - hilsen Tutu.

Les mer: HER FINNER DU MER INFO OM SØR AFRIKA REISEN

Dag for dag program

Dag 1; Reise om natten

I dag går flyet vårt til Sør Afrika kl 16.10. Vi reiser med Qatar Airways via Doha, og er framme i Cape Town neste formiddag.. Vi kan møtes på Gardermoen 2-3 timer før avreise og sjekke inn sammen

Greenmarket Square

I hjertet av forretningsstrøket i Cape Town finner du Greenmarket Square. Plassen har et rykte, det har vært et slavemarked, et frukt- og grønnsaksmarked, og i løpet av 1950-tallet, en ydmyk parkeringsplass. I disse dager er det bare stedet å lete etter klær, glass, håndmalte tekstiler, fottøy, musikk, solbriller og kurioer fra hele Cape Town og Afrika.
Greenmarket Square er mer enn et loppemarked, ikke bare vil du finne et bredt spekter av varer å kjøpe, det er også underholdning i form av buskers, mime artister og jonglører, spesielt på lørdag morgen og andre travle tider. Markedet er en stor suksess det er massevis av kafeer og restauranter i nærheten, så ta deg tid til å sitte ved et fortau bord og se verden gå forbi.

Dag 2; Inn on the Square, Cape Town

På sørspissen av Afrika, der Atlanterhavet og Det Indiske Hav møtes, ligger Cape Town. Her under verdenskjente Table Mountain, med azurblå Table Bay i front, finner du The Mother City. Byen har vunnet et utall priser som vakreste by, designhovedstad, beste vinregion og så mye mer. Noen byer kan skryte av rik kultur, unik historie, vakker natur, vibrerende natteliv, flott arkitektur, herlig mat og vin og andre ting. Cape Town har alt dette og mye mer. Her finner du Zeitz MOCAA som CNN kalte «The New Home of Contemporary Art”. Herfra kan du kjøre Route 62, utforske The Garden Route eller noen av de vakreste vinområdene i verden. Du kan besøke Robben Island, dra opp på Table Mountain, du kan dykke med hai og se hval. Ikke langt unna finner du private Game Reserves og mye annet.

Dagsreise

Ved ankomst Cape Town blir vi hentet og kjørt til hotellet. 
På kvelden inviterer Tutu på middag i nærheten av hotellet der hun vil informere om hva som kan gjøres disse dagene i Cape Town

Long Street - Denne gata er faktisk kjent for å være den beste festgata i verden! Om dagen er denne gata en perfekt rute for shopping, om kvelden er det alle barene, nattklubbene og restaurantene som dominerer. Long Street er lokalisert like ved hotellet deres, uten at dette byr på problemer med støy eller annet.

Hop On / Hop Off sightseeing buses - Byen tilbyr 3 ulike ruter med slike busser med utgangspunkt rett rundt hjørnet fra hotellet der dere skal bo. Disse bussene tar dere rundt på tre ulike ruter i byen. Om bord i bussen har de guiding med informasjon på øret, slik at du hele tiden får masse nyttig informasjon om området bussene passerer. 

Overnatting: Inn on the Square

Hotellet ligger i en av Cape Towns eldste bygninger, med utsikt over det pulserende Greenmarket Square. Beliggenheten er svært bra. Nær foretnings og regjeringskontorer, og utelivsområdene i byen. Et moderne hotell med gode priser. 165 komfortable rom i et dynamisk miljø.

Dag 3;

Fotturer i Cape Town - Her kan jeg anbefale at dere tar en tur til District Six Museum, bydelen Bo Kaap, Slave Lodge Museum og Company`s Garden (botanisk hage og park). Alle disse stedene er i nær gangavstand fra hotellet der dere vil bo!

Table Mountain - Vi kan ta taubanen opp på dette berømte fjellet. Der oppe får vi en spektakulær 360 graders utsikt både over byen og områdene som omkranser Cape Town i alle retninger. Du har liksom ikke vært i Cape Town om du ikke får med deg en tur opp på Table Mountain!

Valgfritt;

Table Mountain
Bo Kaap
Slave Lodge

Table Mountain

Ingen ting beskriver vel Cape Town som Table Mountain. Fjellet stiger 1000 meter opp fra havet, og er et ikon i verdensklasse. Et symbol, en lekeplass, et spirituelt sted for både lokale og turister fra hele verden. Intet besøk til Cape Town er komplett uten en tur med taubanen opp til toppen.

Bo Kaap

Den fargerike forstaden Bo Kaap var utelukkende for fargede muslimer under kolonitiden og apartheid, og i dag utgjør denne gruppen fortsatt flertallet av beboerne. De sjarmerende brosteinsbelagte gatene, museet, de autentiske leverandørene av Cap-mat og Cape Towns eldste krydder-emporium er alle verdt et besøk.

Slave Lodge

Kapp Colony ble bygget på ryggen av slaver og Slave Lodge var der Dutch East India Company pleide å låse opp slavene som jobbet i selskapet Gardens. I dag er det et nasjonalt monument og et museum som dokumenterer slaveriets historie i Sør-Afrika.

Dag 4; 

Bli med på heldagstur til Cape Winelands. Bussen vil hente ved hotellet rundt 08.00
Provinsen Western Cape er verdenskjent for sin vinproduksjon av topp kvalitet vin av alle slag. Like utenfor Cape Town kan vi legge inn besøk med vinsmaking på 2-3 ulike vingårder, hvor vi også kan få kjøpt med oss flasker av den fantastiske vinen om vi ønsker det.
Stellenbosch, Franschhoek og Constantia er noen av de kjente byene.

Valgfritt;
Cape Winelands

Cape Winelands

Bare en snau times kjøretur fra Cape Town ligger daler og fjell som har blitt synonymt med noen av verdens beste viner. Spektakulære fjellandskap, fine hoteller og pensjonater, 300 års vinfremstillingshistorie og mange av landets beste restauranter gjør Cape Winelands til et fantastisk reisemål. Dette er sentrum av Sør-Afrikas prisbelønte vinindustri og steder av interesse inkluderer Stellenbosch, Franschhoek, Paarl, Constantia og mange prisbelønte vinområder. Den første vingården, var Groot Constantia, anlagt av Commander Simon van der Stel fra the Dutch East India Company.

Dag 5; 

Aquilla Game Reserve - Dette er en game park, som ligger ca tre timers kjøring vestover litt inn i landet fra Cape Town. Her kan vi få en liten safari og oppleve nærkontakt med alle de viktigste dyrene Afrika har å by på.

Valgfritt;
Aquila Afternoon Safari

Aquila Afternoon Safari

Ettermiddagssafari på Aquila er en 2-3 timers tur i åpen bil. Ved ankomst Aquila får vi velkomstdrikke og lunsj, før vi drar ut kl 13.30. I bilene er det profesjonelle guider og sjåfører, som forteller spennende historier om Afrikas dyreliv. Vi kommer tett på mange av dyrene, noe som kan gi spennende opplevelser

Dag 6; Dagsreise

Cape Point (Kapp Det Gode Håp) - Til dette historiske stedet bør vi belage oss på å dra på en dagstur. Vi vil oppleve fantastisk variert natur på turen dit og på returen drar vi innom den lille byen Simons Town. Der spiser vi vanligvis lunsj på en sjarmerende restaurant nede i vannkanten. Etter lunsj får vi mulighet til å hilse på de elegante pingvinene som bor på Boulder`s Beach.

Valgfritt; 
Cape Point
Boulders Beach
Constantia Wine Tour
Kirstenbosch Botanical Gardens

Cape Point

Cape Point er et spektakulært syn, dekket av endemiske fynbos og hjem til fantastiske bukter, strender og bølgende grønne åser og daler, bare 60 km utenfor Cape Town. Cape Point faller innenfor Cape Blomsterregionen, et verdensarvsted. Cape Blomsterregionen er et av de rikeste områdene for planter i verden — det huser nesten 20% av Afrikas flora. Cape Point er åpen daglig og er et must.

Boulders Beach

Boulders Beach ved Simon's Town er ideelt for barn, der kjempestore rullesteiner beskytter mot bølger og farlige strømmer, men vær forsiktig. Det er fantastisk å svømme blant pingvinene, men ikke rør eller mat dem. De ser søte ut, men nebbet er skarpt som barberblad, og de biter gjerne en nese eller finger som kommer for nær.

Constantia Wine Tour

Vinsmakingsbesøk fortsetter på utvalgte vineiendommer samt en eksklusiv 4x4-tur opp fjellet på Eagle's Nest Wine Eagle's Nest for fantastisk utsikt 400 meter over havet.

Kirstenbosch Botanical Gardens

På de lavere delene av Table Mountain, finner du fantastiske Kirstenbosch Botanical Garden. Her ser du all den verdenskjente Fynbos vegetasjonen som er unik for Cape området. Her finner du også herlige restauranter, og konserter hver søndag i sommerhalvåret. Kirstenbosch er regnet som en av verdens desidert beste botaniske hager.

Dag 7; Dagsreise

Robben Island - Vi kan få en omvisning på øya, der Nelson Mandela satt fengslet  i en mannsalder. Du får også mulighet til møte Christo Brand under tiden i Cape Town. Han var Mandelas fangevokter i mange av årene han satt fenglset på øya. Brand ble etter hvert Mandelas personlige venn og fikk jobb i Parlamentet da Mandela ble president. Hans historier om sitt liv med Mandela er helt utrolig!  

Valgfritt;
Robben Island
Christo Brand

Robben Island

Denne ikoniske øya er verdenskjent fordi Nelson Mandela satt fengslet her i mange år. I dag kan vi ta fergen fra V&A Waterfront 3-4 ganger pr dag. Under besøket på øya vises vi rundt av tidligere politiske fanger som kan fortelle hvordan livet var for fangene som ble holdt innesperret her. Robben Island, sammen med Soweto er vel de stedene som folk flest forbinder med Apartheid. Da disse turene ofte blir utsolgt, vil vi anbefale å forhåndsbestille billetter.

Christo Brand

Christo Brand møtte Nelson Mandela i 1978 på Robben Island. Mandela var på dette tidspunktet 60 år, og Christo en ung mann. Som ung i Sør Afrika, måtte han utføre verneplikten. Ved å velge fengselsvesenet slapp han unna blodige kriger.
Dette valget skulle prege Christos liv. Han ble sendt til den beryktede fangeøya, Robben Island, og plassert blandt politiske fanger. Nelson Mandela, Walther Sisulu og Ahmed Kathadra for å nevne noen. Etter hvert utviklet det seg en gjensidig respekt, og et livslangt vennskap.
Etter løslatelsen av fangene, ble Christo en assistent for Mandela i parlamentet. Vennskapet varte helt til Mandelas død i 2013. Han var og er en venn av familien. Fra 1 august 2018 er Christo offisielt pensjonist, og har viet sitt live til å fortelle sin historie. Om vonde tider, vennskap og tilgivelse
Han har også reist rundt til USA, England, Nederland og snart Norge for å dele sin historie

Dag 8; Dagsreise

Khayelitsha og Nyanga Townships - Her får vi mulighet til å besøke et par av de uformelle boligområdene (townships), hvor jeg har fått venner som bor og inviterer oss til sin restaurant og kultursenter. Vi vil arrangere transport til og fra disse bydelene og vi vil få mulighet til å støtte disse boligområdene ved å spise lunsj der og kjøpe kunstverk laget av lokale kunstnere.

Valgfritt;
Khayelitsa Township
4 roomed Ekasi foods

Khayelitsa Township

Cape Town i utgangspunktet imot gjennomføringen av konsernets Areas Act vedtatt i 1950 og boligområder i byen forble usegregert inntil de første konsernområdene ble erklært i byen i 1957. [4] Når Cape Town begynte å implementere gruppeområdene Act, gjorde det mer alvorlig enn noen annen storby; ved midten av 1980-tallet ble det en av de mest segregerte byene i Sør-Afrika. [4]

Planer om å bygge Khayelitsha ble først annonsert av Dr Piet Koornhof i 1983, deretter minister for samarbeid og utvikling. Innen 1985 forstaden Site C hadde 30.000 mennesker. Khayelitsha var en av apartheidregimets siste forsøk på å håndheve Group Areas Act og ble sett på som løsningen på to problemer: det raskt voksende antallet innvandrere fra Øst-Kapp, og overbefolkning i andre Cape Town townships.

Western Cape var et preferanseområde for den lokale fargede befolkningen, og et system kalt tilstrømningskontroll var på plass som hindret Xhosas fra å reise fra Transkei uten nødvendig tillatelse. Etter det historiske 1994 valget hundretusener flyttet til urbane områder på jakt etter arbeid, utdanning, eller begge deler. Mange av dem reist skur laget av tinn, tre og papp.

4 Roomed Ekasi Foods

4Roomed eKasi Culture, et livsstilskonsept basert på de fire boligene som finnes i de eldste byene i Sør-Afrika. Et liv feiret gjennom god mat, vakkert hjem innredning og kunst, og de mest utenkelige livsstilsideene..... fremkaller en følelse av nostalgi samtidig fremme en inkluderende knutepunkt for alle som bor og besøker Sør-Afrika!

Dag 9; Dagsreise

V&A Waterfront - Dette er et område nede ved sjøen, der gamle skipsverft er omgjort til shoppingsentre, smakfulle nisjebutikker, restauranter og et yrende folkeliv. Det kan sammelignes med Aker Brygge i Oslo!  Her kan vi spise lunsj eller middag på en av de fantastiske sjømat-restaurantene, som er helt typisk for Cape Town. Her kan vi også få med oss ulike typer båtturer, hvalsafari, helikopterturer og mye annen moro. Ofte får vi også oppleve levende musikk eller annet kulturliv på Waterfront. Dette området er åpent til kl. 21.00 hele uka!

Zeitz MOCAA kunstgalleri - Dette galleriet er helt unikt og viser en stor samling av afrikansk samtidskunst. Museet er lokalisert i en gammel ombygget kornsilo - derfor kalles det på forlkmunne for The Silo. Selve bygget er et kunstverk i seg selv!

Valgfritt
V&A Waterfront
Zeitz Museum of Contemporary Art Africa

V&A Waterfront

V&A Waterfront ligger mellom Robben Island og Table Mountain. Dette er både en av Afrikas viktigste havner, og et fornøyelses og shoppingsenter i verdensklasse. Her finner du all slags kjente butikker, flotte restauranter og noen av byens beste hoteller og luksus leiligheter.
Victoria&Alfred Waterfront er selve hjertet i Cape Town's turistindustri

Zeitz Museum Of Contemporary Art Africa

Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (Zeitz MOCAA) er et privat, ikke kommersielt kunstgalleri i verdensklasse. Museets formål er å samle, bevare, undervise og gjøre kjent afrikansk kunst for verden. Mange sier samlingen, og bygget er i klasse med MOMA, Tate Modern og Guggenheim.
Museet er det første i verden med fokus på afrikansk samtidskunst 

Dag 10; Hjemreise dag

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet. Det er langfredag og det meste er stengt.
Flyet vårt går fra Cape Town ved lunsjtider, klokka 12.40

Takk for nå!

Dag 11; Ankomst Gardermoen

Vi ankommer Gardermoen tidlig på morgenen, klokka 07.15

På gjensyn

 

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
01/04Oslo GardermoenSør Afrika - Påskeferie i Cape Town
Leder: Tutu Jacobsen Kirya
117 900,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo