Skip to main content

Norge, Oppdal - vintereventyr med moskussafari, trugetur og hundekjøring

Dato: 10.- 13.februar 2022

Vintereventyr i Oppdal

Bli med på et vintereventyr til Oppdal med trugetur og moskussafari! Kanskje du også vil prøve deg på hundekjøring?
Dette blir en langhelg fullspekket med opplevelser i et området du garantert får oppleve skikkelig vinter. Vi skal nyte lokal mat fra Oppdal, ha mange spennende utendørsaktiviteter og helgen avsluttes med curling og shopping for aktive damer og menn.

Høydepunkt

 • Opphold på koselige Oppdal Turisthotell
 • Kortreist mat fra Oppdal
 • Opplev blåtimen på vidda
 • Moskussafari og trugeturer i fjellet
 • Hundekjøring (mot ekstra tillegg)
 • Curling
 • Vinsmaking (mot ekstra tillegg)
 • Massasje (mot ekstra tillegg)

Vintereventyr i Oppdal

Oppdal er den sørligste kommunen i Trøndelag og grenser mot Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark og Trollheimen landskapsvernsområde. Kommunen er som en stor lekeplass for voksne, med utrolig mye å finne på om du er av den aktive sorten, sommer som vinter. Oppdal er også det eneste stedet i vår landstrakte land hvor man kan oppleve urdyret moskus på nært hold og bare det i seg selv er grunn nok til å ta en tur hit!


Aktiviteter under helgen

Trugetur i lokalområdet:
Bli med på en hyggelig trugetur i Kåsen (nærområdet til hotellet). Turen defineres som lite krevende og går gjennom vinterkledd furuskog. Hvis været tillater det har vi mulighet til å gå opp til gapahuken på kåsrandin for å få utsikt over bygda. Vi fyrer opp bålplassen og forbreder blåkaffen med kanelsnurrer til.

Hundesledetur:
Denne fredagen har man også mulighet for å prøve seg på hundesledetur. For kun 600,- ekstra kan man bli med på en nydelig reise over store vidder. Vi får en introduksjon i oppseling av hundene og selve hundekjøringen. Alle får hvert sitt hundespann og vi skal selv gjøre hundene klare for tur. Vi har med oss matpakke og termos.

Trugetur og moskussafari:
For å få med oss blåtimen om morningen blir det tidlig avreise. Vi spenner på oss trugene og går fra Kongsvold til Høysnyta. Det er noe helt spesielt å få oppleve moskusen på Dovre. Vi spiser medbrakt lunsj og går tilbake samme rute som når vi kom.


Eksklusiv vinsmaking: (anbefales - mot tillegg på 690,-)
For de som liker et godt glass vin til maten blir denne vinsmakingen tilrettelagt middagen på lørdagen. Det blir 6 glass vin til et utsøkt måltid.

Curling:
Visste du at Curling har sitt opphav i nettopp Oppdal? Vi tar derfor turen ut til Curlinghallen og får med oss en instruktør. Vi danner lag og spiller mot hverandre.Shopping:
Intersport Oppdal og damebutikken Cicelia åpner butikkene sine kun for oss ( 12.00 - 14.00) og de som vil kan avslutte helgen med litt shopping før hjemreise.

Massasje:
Unn deg litt ekstra luksus med en deiig kroppsmassaje. Vi har tilgang til eksklusiv massasje på hotellet (mot tillegg). Egen massør og rom er tilgjengelig for oss. Hva er vel bedre enn en delig 1/2 massasje etter en lang og fin dag ute i naturen. NB! Begrenset med timer og må bookes på forhånd.

Innkvartering på historiske Oppdal Turisthotell

Oppdal Tursithotell ble åpnet for gjester allerede i 1924. Det var i sin tid arkitekt Gudmund Hoel som tegnet hotellet for Norsk Spisevognselskap.
Den gang kostet oppføringen av hotellet 1 221 138 kr og 85 øre. En svimlende sum og et praktbygg som imponerte med sin unike standard. Det var myke tepper på gulvet, silke på veggene og varmt og kaldt vann på alle rom. Og selvfølgelig ble hotellet kledd i skifer fra Oppdal.
I årene frem til i dag har både mer og mindre prominente gjester besøkt Oppdal Turisthotell. Her sitter mange historier i veggene og hotellet har en spesiell plass i hjertet til alle oppdalinger.

Hotellet ligger har Oppdal stasjon rett utenfor døren så det er meget enkelt å reise hit med tog eller buss. Det er et lite hotell med totalt 75 rom i ulik størrelse. De fleste av rommene har flott utsikt mot Oppdalsfjellene. Her finnes det også egen restaurant, pub og lobby bar. Oppdal sentrum er en svært kort spasertur unna.

Oppdal turisthotell har en tradisjonsrik og ærverdig ramme for en hver besøkende.

Reisen passer for deg som

 • liker å oppleve et ekte, norsk vintereventyr
 • setter pris på lokal og kortreist mat
 • liker å ta bilder av natur og dyr
 • liker å være mye utendørs

Din aktivitetsleder Elisabeth Eriksen

Elisabeth Eriksen er glad i å være ute, uansett årstid. Hun er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell. Kanskje ikke så rart at Norge er hennes favorittland? Elisabeth driver reisebloggen GlobetrotterElisa som har fokus på aktive reiser. Der det finnes mulighet for å være aktiv på reise, der finner du Elisabeth. Elisabeth er veldig sosial og er veldig glad i å møte nye mennesker. På Elisabeth sine reiser blir du godt ivaretatt og hun inspirerer deg til å bli glad i å nyte naturen og friluftslivet hele året.

Transport til Oppdal

  Ankomst:
  Vi anbefaler tog for de som kommer fra Oslo området. Togforslag fra Oslo Jernbanestasjon er 08:02 med ankomst 12:58 eller avreise 14:02 med ankomst 19.06. Toget tar ca 5 timer fra Oslo.

  Hjemreise:
  Velger man tog på hjemreisen til Oslo området anbefaler vi å ta søndagstoget klokken 15:05 med ankomst Oslo 20.05, eller 17:18 med ankomst 22:04.

  Din leder: Elisabeth Eriksen

  Elisabeth Eriksen er glad i å være ute, uansett årstid. Hun er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell. Kanskje ikke så rart at Norge er hennes favorittland? Elisabeth driver reisebloggen Glob...

  Pris: 8 990,-
  Inkludert:
  • Innkvartering i valgt rom (enkeltrom mot tillegg)
  • Frokost under hele oppholdet
  • Kortreist middag hver dag
  • Matpakker fredag og lørdag
  • Trugetur på fredag inkludert truger
  • Alternativ fredag hundeslede mot tillegg for 600,-
  • Moskussafari med truger på lørdag
  • Curling
  • Transport til utgangspunkt for turene
  • Leder Elisabeth Eriksen
  • Sosialt fellesskap
  • Reisen er omfattet av reisegarantifondet
  Reisedager: 4
  Bestill reise

  Søk reise

  Dag for dag program

  Dag 1. Torsdag 4. mars. Ankomst Oppdal:

  Ca. 19:30: Vi møtes på hotellet for å bli kjent med gruppen. Vi går gjennom programmet for langhelgen og blir kjent med våre nye turvenner. 

  3-retters middag på hotellet. Vi får servert lokal mat fra Oppdal og menyen er satt sammen etter sesongens tilgjengelige råvarer. 

  Anbefalt tog fra Oslo S: 14:02. Ankomst Oppdal: 19:06


  Dag 2. Fredag 5. mars: Turgetur eller Hundekjøring

  Felles frokost før avreise fra hotellet kl. 09:30. 

  Denne dagen kan vi velge mellom trugetur eller hundekjøring. Trugetur

  Hundekjøring (mot tillegg på 600,- pr. person): Vi får en introduksjon i oppseling av hundene og selve hundekjøringen. Alle får hvert sitt hundespann og vi skal selv gjøre hundene klare for tur.

  Vi har med matpakke og termos. Husk å ha med varme nok klær.

  Etter hundekjøringen/trugeturen blir vi fraktet tilbake til hotellet og vi slapper av litt før vi møtes til middag på hotellet. 
   

  Dag 3. Lørdag 6. mars: Trugetur og moskussafari

  Vi skal tidlig opp og får med oss en frokostpakke som vi kan spise i bussen på vei opp til startstedet for avreise. Avreise kl 06:00.

  Vi starter tidlig for å få med oss blålyset på morningen. Har du et bra kamera er det nå du skal bruke det. Tar du bilder med mobilen må du huske på at batteriet svekkes ved kulde. Vi spenner på oss trugene og skal gå fra Kongsvold til Høgsnyta. 

  Det er noe helt spesielt å få oppleve moskusen på Dovre. Når vi tar turen i et vinterklima, kan både opplevelsene og fotomotivene bli spektakulære. Moskusen vil være der både i rufsete vintervær og i solskinn og er et yndet fotomotiv i det vakre vinterlandskapet. 

  Vi spiser medbrakt lunsj og går tilbake samme rute som vi kom. 

  Denne kvelden anbefaler vi en eksklusiv vinsmaking under kveldens middag (mot tillegg på 690,- pr person inkludert 6 glass vin).
   

  Dag 4. Søndag 7. mars: Curling og shopping

  Visste du at Curling har sitt opphav nettopp i Oppdal? Norsk Curling startet i Oppdal i 1954 etter et curlingkurs. Vi tar derfor turen ut til Curlinghallen og får med oss instruktør. Vi danner lag og spiller mot hverandre. 

  Etter curlingkonkurransen drar vi tilbake og spiser lunsj på hotellet. 

  Intersport Oppdal og damebutikken Cicelia åpner butikkene sine kun for oss (kl. 12:00 - 14:00) og de som vil kan avslutte helgen med litt shopping før vi tar toget tilbake til Oslo. 

  Anbefalt togavgang fra Oppdal: 15:04. Ankomst Oslo: 20:04
   

  Kart

  Avreisedato og pris

  AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

  Februar 2022

  10/02OsloNorge, Oppdal - vintereventyr med moskussafari, trugetur og hundekjøring
  Leder: Elisabeth Eriksen
  Mer enn 48 990,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo