Skip to main content

Norge, Oppdal - Sommereventyr med moskussafari og topptur

Dato: 22.- 25.juli 2021

Vandrehelg med moskussafari, topptur og Viewpoint Snøhetta

Bli med på en langhelg til vakre Oppdal. Her blir det fokus på vandring og moskussafari, i tillegg til vinsmaking og sosialt selskap med likesinnede damer. Vi sikal på topptur til Blåhøa og nyte fantastisk utsikt over et vakkert stykke Norge.

Oppdal Norge Fjelltur

Oppdal er den sørligste kommunen i Trøndelag og grensermot Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark og Trollheimen landskapsvernsområde. Kommunen er en stor lekeplass for voksne, med utrolig mye å finne på om du er av den aktive sorten. Oppdal er også det eneste stedet i vårt landstrakte land hvor man kan oppleve urdyret moskus på nært hold og bare det i seg selv er grunn nok til å ta turen hit!

Moskussafari

Høydepunkt

 • Moskussafari i fjellet
 • Topptur til Blåhøa 1.671 moh
 • Besøk til ikoniske Viewpoint Snøhetta
 • Opphold på koselige Oppdal Turisthotell
 • Kortreist mat fra Oppdal

Snøhetta viewpoint

Innkvartering på historiske Oppdal Turisthotell

Oppdal Turisthotell ble åpnet for gjester allerede i 1924. Det var i sin tid arkitekt Gudmund Hoel som tegnet hotellet for Norsk Spisevognselskap. Den gang kostet oppføringen av hotellet 1 221 138 kr og 85 øre. En svimlende sum og et praktbygg som imponerte med sin unike standard. Det var myke tepper på gulvet, silke på veggene og varmt og kaldt vann på alle rom. Og selvfølgelig ble hotellet kledd i skifer fra Oppdal. I årene frem til i dag har både mer og mindre prominente gjester besøkt Oppdal Turisthotell. Her sitter mange historier i veggene og hotellet har en spesiell plass i hjertet til alle oppdalinger.

Oppdal Turisthotell

Hotellet har Oppdal stasjon rett utenfor døren så det er meget enkelt å reise hit med tog eller buss. Det er et lite hotell med totalt 75 rom i ulik størrelse. De fleste av rommene har flott utsikt mot Oppdalsfjellene. Her finnes det også egen restaurant, pub og lobby bar. Oppdal sentrum er en svært kort spasertur unna. Oppdal turisthotell har en tradisjonsrik og ærverdig ramme for en hver besøkende.

Under oppholdet her vil det også være muligheter for følgende;

Shopping:
Intersport Oppdal og damebutikken Cicelia åpner butikkene sine kun for oss ( 12.00 - 14.00) og de som vil kan avslutte helgen med litt shopping før hjemreise.

Massasje:
Unn deg litt ekstra luksus med en deiig kroppsmassaje. Vi har tilgang til eksklusiv massasje på hotellet (mot tillegg). Egen massør og rom er tilgjengelig for oss. Hva er vel bedre enn en delig 1/2 massasje etter en lang og fin dag ute i naturen. NB! Begrenset med timer og må bookes på forhånd.

Eksklusiv vinsmaking: (anbefales - mot tillegg på 690,-)
For de som liker et godt glass vin til maten blir denne vinsmakingen tilrettelagt middagen på lørdagen. Det blir 6 glass vin til et utsøkt måltid.

Her kan du lese mer om hotellet

Fjelltur Norge

Reisen passer for deg som

 • vil oppleve moskussafari
 • liker å vandre i fjellet
 • setterpris på lokal og kortreist mat
 • liker å ta bilder av natur og dyr
 • være mye utendørs

Din aktivitetsleder Elisabeth

Elisabeth Eriksen er glad i å være ute, uansett årstid. Hun er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell. Kanskje ikke så rart at Norge er hennes favorittland? Elisabeth driver reisebloggen GlobetrotterElisa som har fokus på aktive reiser. Der det finnes mulighet for å være aktiv på reise, der finner du Elisabeth. Elisabeth er veldig sosial og er veldig glad i å møte nye mennesker. På hennes reiser blir du godt ivaretatt og hun inspirerer deg til å bli glad i å nyte naturen og friluftslivet hele året.

Les bloggen her

Anbefalte togtider fra Oslo S; 14:02. Ankomst Oppdal; 19:06

Anbefalte togtider fra Oppdal; 15:04. Ankomst Oslo; 20:04

Din leder: Elisabeth Eriksen

Elisabeth Eriksen er glad i å være ute, uansett årstid. Hun er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell. Kanskje ikke så rart at Norge er hennes favorittland? Elisabeth driver reisebloggen Glob...

Pris: 8 740
Inkludert:
 • Innkvartering i valgt rom (enkeltrom mot tillegg)
 • Daglig frokost ved hotellet
 • Daglig 3 retters middag ved hotellet
 • Moskussafari og besøk til Viewpoint Snøhetta
 • Matpakke med varm drikke
 • Moskusburger på Hageseter Turisthytte (sen lunsj)
 • Lang flott topptur med matpakke og varm drikke
 • Gondolbane på søndagen.
 • All transport til utgangspunkt og retur til hotellet
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Valgfri vinsmaking under middagen på lørdag (690,- inkludert 6 glass med vin)
 • Massasje på hotellet mot tillegg - kan reserveres ved bestilling.
   Reisedager: 4
   Bestill reise

   Søk reise

   Program - dag for dag

   Dag for dag program i Oppdal

   Dag 1 Torsdag

   Ankomst Oppdal

   Ca 19:30; Vi møtes på hotellet for å bli kjent med gruppen. Vi går gjennom programmet for langhelgen og blir kjent med våre nye turvenner. Det blir felles 3-retters  middag på hotellet. Vi får servert lokal mat fra Oppdal og  menyen er satt sammen etter sesongens tilgjengelige råvarer. 

   Anbefalt tog fra Oslo S: 14:02 Ankomst Oppdal: 19:06

   Dag 2 Fredag Moskussafari

   Felles frokost før avreise fra hotellet kl 09:00

   Vi drar til Viewpoint Snøhetta og starter vår moskussafari herfra. Vi nyter medbragt matpakke underveis. Før vi reiser tilbake til hotellet, går vi innom Viewpoint Snøhetta og nyter utsiken mot toppen Snøhetta. Vi stopper innom Hageseter Turisthytte og spiser moskusburger på veien tilbake mot hotellet.

   Dag 3 Lørdag Vandring i Gjevilvassdalen

   Vi har en lang dag foran oss, så vi starter tidlig med frokost før busstransport fra hotellet inn til Gjevilvasshytta. Vi går inn til Fjellet Blåhøa som ligger 1.671 moh. Blåhøa er enn av klassikerne i Trollheimen og er dette er en nydelig vandring i fin natur men er noe krevende på slutten. På toppen nyter vi matpakka sammen med den praktfulle utsikten fra toppen. Herfra kan vi se utover en bit av Norges mektige fjellverden. Vi går samme vei tilbake og avslutter turen med et forfriskende bad på Rauøre i Gjevillvatnet eller en deilig vaffel på Gjevilvasshytta.

   Fotturen fra Gjevilvasshytta og Blåhøa er beregnet til 8 timer ( effektiv  gangtid). 

   Denne kvelden kan vi ha en eksklusiv vinsmaking under kveldens middag på hotellet. Dette er valgfritt, og kommer som et tillegg på kr 690,-

   Dag 4 Søndag Topptur med gondol. Lett vandring

   Søndag går vi fra hotellet mot Hovden som er ca 15 minutters gåtur. Herfra tar vi gondolen opp og kan nyte en nydelig utsikt over Oppdal. Når vi kommer til toppen er det flere fine turstier. Vi plukker oss ut en liten tur og kommer tilbake til fjellheisen. Her skal vi spise lunsj på "The Hill".  Vi tar heisen ned igjen og går tilbake til hotellet.

   Anbefalt togavgang fra Oppdal; 15:04. Ankomsto Oslo; 20:04

   Kart

   Avreisedato og pris

   AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

   Juli 2021

   22/07Norge, Oppdal - Sommereventyr med moskussafari og topptur
   Leder: Elisabeth Eriksen
   Mer enn 48 740Bestill
   • NRF Logo
   • Reisegarantifondet Logo