Ofte stilte spørsmål

Er reisene bare for kvinner?

Ja det er det som er hoved konseptet vårt men vi har alternative tilbud med reiser for begge kjønn. Vi arrangerer mange andre individuelle samt gruppe reiser for bedrifter og vennegrupper.

Hvilken aldersgruppe er det på reisene?

Dette spørsmålet er det mest spurte spørsmålet hos oss :) Aldersspennet varierer mye fra reise til reise, alt fra 20 – 80 år. Om du lurer på en spesiell reise så kan vi gi deg konkrete svar på alder via mail eller telefon. Snittalderen er 35 – 55 år.

Kan man melde seg på alene?

JA OG JA!! Faktisk så er det flertall som melder seg på uten å kjenne noen. Det pleier å være ca 70% som ikke kjenner hverandre fra før med noen unntak selvfølgelig. Underveis i ferien blir man godt kjent og kanskje får du en ny venninne!

Går det greit å dele rom?

Som regel går det fint og mange synes det er koselig å dele med en annen dame + at man sparer penger ved å dele. Dessuten så prøver vi alltid å booke twin-senger på hotellene, dvs. 2 delte senger i stedet for en sammenhengende dobbeltseng. Om det skulle by på utfordringer å dele så kan det ofte løses direkte på stedet med hjelp fra oss, turleder og hoteller. Men dette er sjelden vi opplever. Har man spesielle behov eller snorker o.l så anbefaler vi vedkommende å velge eget rom. Når vi setter samme to og to på rommene så booker vi de på ca samme alder sammen. Vi prøver også å skille røykere og ikke røykere når det er spesisfisert i bestillingen og når vi har fått info om det på forhånd. (Skriv gjerne dette inn i kommentar når du bestiller)

Må jeg dele rom med en annen?

Nei. På de fleste reiser så er det mulig å velge å bo på eget rom mot ett pris-tillegg. (enkeltrom) Prisen for enkeltrom varierer fra hotell til hotell. Hvis det ikke er mulig er det fordi overnattingsstedene har få rom tilgjengelig eller at vi har booket et visst antall enkeltrom. Det er en individuell sak om man ønsker å dele eller betale noe ekstra for eget rom :)

Kan det blir aktuelt med rom endring

Ja i sjeldne tilfeller. Hvis du er siste påmeldt så kan det hende du må bytte til enten delt rom eller enkeltrom, det kommer an på hvilket romalternativ som er ledig for den aller siste plassen. Men før det prøver vi å løse det så du får romvalget du ønsker.

Hvilket tema bør jeg velge?

Dette har DU delsvaret på. Hva interesserer deg og hva kunne du tenke deg å gjøre på en reise? Ønsker du å prøve nye nytt? Og hvor kunne du tenke deg å reise neste gang? Ring oss gjerne så kan vi hjelpe deg å finne reisen som passer. Det som er gøy er at du på reisen vil møte andre som interesserer seg for samme tema som deg.

Er det felles måltider og oppmøter?

Ja det er alltid noen organiserte felles måltider og møtepunkter på en slik reise. Men vi tilrettelegger også for egen tid og valgmuligheter.

Må jeg være med på alt som står i dag for dag programmet?

Nei det må du ikke så lenge det ikke hindrer resten av gruppen av å gjennomføre planlagt program.

Er turleder alltid med fra Norge og snakker norsk?

På 90 % av våre reiser har vi med en norsk turleder men det er også noen få reiser hvor turleder er engelsktalende og møter gruppen på destinasjonen.

Hvor store er gruppene deres?

Mellom 10-25 stk. Vi ønsker den størrelsen på gruppene for å sikre kvaliteten på reisen.

Hvilke vaksiner trenger jeg?

Se her for info om reisevaksiner

Reiseforsikring?

Ja, vi anbefaler deg å tegne reiseforsikring på alle reisemål. Det er vikitg da man vet aldri hva som kan skje før avreise eller underveis. Husk også å sjekke at du har inkludert avbestillingsforsikring da dette gjelder ved avbestilling i forbindelse med sykdom ved avreise. Her kan du booke reiseforsikring hos Gauda reiseforsikring klikk her

Lønner det seg å booke tilslutningsbilletter via Jomfrureiser?

Ja det lønner seg for billetten som kjøpes vil «gå gjennom» gruppebilletten vår og knyttes opp mot den. Flyselskapet vil booke tilslutnings billetten gjennom sitt eget eller ett samarbeidene flyselskap som derfor gir deg bedre rettigheter. Du har derfor bedre rettigheter for endringer enn om du booker lavpris billetter på internett med hvilket som helst flyselskap. Billettene er noe dyrere enn på nettet, men den gir deg ny retur såfremt ruteflyet til Norge skulle bli forsinket.

Trenger du tilslutnings fly?

Vi anbefaler at du booker din tilslutningsbillett via oss da får du som oftest bedre rettigheter og gjennomgående billett. Send din forespørsel til vår flyavdeling på e-post flight@spatravel.no så får du ett pristilbud av oss. Ofte er det kort svarfrist hos flyselskap på dette tilbudet, så vi ber deg være tilgjengelig på mail etter forespurt tilbud.

Hva skjer hvis jeg avbestiller reisen, må jeg betale gebyr?

10 dager etter bestilling er gebyrfritt men etter det vil det tilkomme avbestillingsgebyr og beløpet er avhengig hvor lenge det er til avreise. Les mer om våre reisebetingelser her: http://www.jomfrureiser.no/Reisevilkor

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo