Skip to main content

Norge, Beitostølen - Tradisjonsrik helg med trening og fjelltur

Dato: 17 - 20 september 2020

Norgesferie med tradisjon, kultur og gode vibber

Vi skal tilbake der alt startet! Ideen om Jomfrureiser ble født på her på Beitostølen. I helgen forteller selveste sjefsjomfrua hvordan ideen ble til virkelighet, vi skal oppsøke gammelt kulturliv og stølens tradisjoner. Beitostølen har en flott beliggenhet ved foten av Jotunheimen og med fjellet Bitihorn som et lett gjenkjennelig landemerke. På Bergo hotell skal vi senke skuldrene, trekke pusten og bruke alle sanser, det blir myk yoga og deilige måltid i hotellets særegne restaurant. Vi skal trene så det spruter gode vibber av oss med dans og enkel styrketrening. Og litt linedance på kvelden?

Fjelltur med lokal DNT guide

Vår lokale DNT guide Beate Knutsen leder an, hun har bodd på Beitostølen i 35 år og kjenner fjellet godt! Hun var også den som inspirerte Charlotte til å arrangere den aller første Jomfrureisen i 1992…. Vi spiser medbrakt niste underveis. Vi er ute på tur i ca 4-5 timer, totalt med pauser. Ruten vi tar avgjøres av Beate og fjellets værguder. Hvis vi har mange nok biler håper vi på å ta turen opp til Synshorn; koselig topptur med storslagen utsikt fra toppen på 1475 moh. Uansett byr Beitostølen på mange fine topper og fine vann, dette blir bra så lenge fjellskoene er på!

På programmet står:

 • Historisk besøk på Liastølen
 • Guidet fjelltur med lokal DNT guide og sjefsjomfru Charlotte
 • Trening; Afrodans, linedance, BodyArt, enkel og svett styrketrening samt Yoga:
 • Rolige yogatimer som mykgjør, styrker og nærer. Vi jobber med pust og tilstedeværelse
 • Skravlings, latterkramper og dans i godt selskap
 • Entre svømmebasseng (25 m) m forbehold om åpning grunnet C-19

Helgens vertskap er Sjefsjomfru Charlotte Ehde Eliassen og Rebecca van Eck

Vi tar deg i mot i resepsjonen når du kommer, og vi gleder oss til å arrangere en helg sammen og med mange herlige opplevelser. Charlotte vil inspirere, engasjere og ha storytelling samt vise deg sitt kjære Beitostølen. Dere møter våre lokale venninner Beate og Solveig. Rebecca står får helgens gode vibber i form av dans, yoga og enkel styrke trening. Hun brenner for at alle skal få oppleve frihet, flyt og følelse med å spille på lag med kroppen. Sammen er vi ganske spontane, og det kan hende vi kommer med litt ekstra spillopper underveis.

Om treningen på Beitostølen

Målet til Rebecca er at du skal komme hjem inspirert, litt støl og uthvilt! Du trenger ikke være godt trent fra før. Dette kan være en fin helg for få en god start på treningen, eller komme tilbake til trening etter lengre pause. Vi tar hensyn til rygg, knær og evt andre skader ved behov. Og ikke minst regler fra myndigheter om covid-19.

Alle kropper er forskjellig! OG DU ER SJEF OVER DIN KROPP, DU BESTEMMER! Rebecca hjelper deg med å tilrettelegge øvelser og sørger for at alle får utfordring på sitt nivå.

Rebecca er din motivator hele helgen og får deg til å yte det lille ekstra gjennom:

 • Yoga og BodyArt
 • Afrodans
 • Styrketrening hvor ALLE får øvelsene tilpasset til sin kropp og sine behov.

I den lille fjellandsbyen er det gangavstand til bakker, løyper, matopplevelser, kultur, underholdning og alt annet man kan drømme om. Beitostølen ligger 900 moh, har et par hoteller, flere butikker og mange hytter. Her lever man et godt liv som ferierende jomfru.

Liastølen

Kulturelt innslag på Liastølen, og cafeliv i området

«Midt i sentrum på Beitostølen ligg det gamle Liasælet som eit levande minne om kultur og tradisionar frå gamal tid. Liasælet er bygd av furu som vart hogd på Beitostølen på 1700-talet. Det gamle koselege stølstunet har òg ein hage med ei stor samling av fjell- og nytteplantar» Hyggelige Solveig bor på Beitostølen inviterer oss inn og forteller oss historien om Liastølen, litt om gammeldags stølsdrift, folkedraktskikk og håndverksteknikker.

Overnatting på Beitostølen, vi innkvarteres på flotte Bergo Hotell

Et særegent, lunt, hyggelig hotell i sentrum av Beitostølen. Hotellet er utsmykket av lokale kunstnere - med en innredning som tar vare på Valdres-tradisjonene. Et hotell med sjel rett og slett. Nyrenoverte og koselige hotellrom med god atmosfære, gode senger og delikate baderom. Her serveres smakfull hjemmelaget mat og de har veldig hyggelig vertskap/ansatte.

Velkommen til fjells.
Stor klem og gode vibber fra Charlotte og Rebecca <3

Din leder: Rebecca van Eck

Reisetype: Yoga, kultur, trening Brenner for: Bevegelsesglede og økoturisme Rebecca er vår grønneste reiseleder! Hun håndplukker sine destinasjoner med tanke på det beste for lokalbefolkning og miljø på stedene vi reise...

Pris: 6 995,-
Inkludert:
 • 3 netter i delt rom på Bergo Hotell, Beitostølen
 • halvpensjon under oppholdet (frokost og middag)
 • daglige trenings/yoga/danse/stretching øvelser med Rebecca van Eck
 • påfyll og inspirasjon med Charlotte Ehde-Eliassen
 • fjelltur med DNT leder Beate Knutsen
 • lunsjpakke til fjelltur
 • entre svømmebasseng (med forbehold)
 • herlig fellesskap og sosialt samvær
 • reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 4
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Torsdag

Velkommen og sjekk inn når du vi etter kl 15 (transport er ikke inkludert)

15.30: Utetrening - Oppvarming med tøy og bøy, enkel og morsom styrketrening med fokus på riktig teknikk for din kropp. Her kommer svetten til å renne mens latteren sitter løst. Alle får alternativer slik at man får utfordring der man er.

18.30: Velkomst og presentasjon.  Charlotte, Sjefsjomfrua',  vil inspirere og motivere og forteller historien om Jomfrureiser, og hvordan det hele startet her på Beitostølen

19.30:  Felles middag

Fredag

07.30: Myk og rolig morgen Yoga - vi strekker kroppen, mykner opp i nakke, skuldre, rygg og hofter, og bruker litt god tid på bena som skal ut å gå

09.00: Frokost og nistesmøring

11.00: Fjelltur - Avreise fra hotellet. Vår lokale DNT guide Beate leder an, hun har bodd på Beitostølen i 35 år og kjenner fjellet godt! Været og interessen bestemmer hvor vi skal gå . Vi tar gjerne Synshorn som har start rett innenfor Bygidn Høyfjellshotell. Praktfullutsikt over "hele" Jotunheimen...

Vi spiser medbrakt niste underveis. Vi er ute på tur i ca 5 timer totalt. Ruten vi velger passer alle, og du går i ditt tempo, Beate, Charlotte og Rebecca sprer seg i gruppen

Sen ettermiddagen anbefaler vi et deilig avslappende bad i den store 25 meters bassengen på Beito Høyfjellshotell (inkludert). 

19.30:  Felles middag

Lørdag

08.00: BodyArt – Vi kombinerer yoga, Thai Chi, litt kondisjon og masse kjernemuskulatur i en deilig og varm start på dagen. Timen avsluttes med pust og deilig avspenning

09.30: Frokost

11.30: Kulturell utflukt til Liastølen, vi deles inn i 2 eller 3 grupper og Solveig tar oss i mot og deler stølstradisjoner og kultur. Resten av dagen har du egentid, hva med en lunsj på en koselig kafé eller litt shopping? Eller et bad på Beito Høyfjellshotell? Det finnes også mange fine kortere turer man kan ta med utgangspunkt fra hotellet.

17.00: Afrodans. Dette er en uhøytidlig og morsom dansetime, her kreves INGEN danseferdigheter fra før, BORT MED JANTELOV OG FLINK PIKE SYNDROM, her skal vi bare kose oss til fengene rytmer. Rebecca leder deg trygt igjennom enkel koreografi og frigjørende bevegelser. Her skal vi riste løs!

19.30: Felles middag

21.00: Linedance, musikk og sosialt utover kvelden for de som vil. Charlotte og Rebecca leder an.

Søndag

08.00: Morgenstrekk ++, vi tøyer og bøyer, løsner på støle kropper og puster innledningsvis. Så kommer en liten styrke og puls trening til fengende musikk

09.30: Frokost
             Flott mulighet for en tur før utsjekk eller evt sjekke ut og få bagasjen oppbevart hvis du vil ha enda en liten fjelltur før avreise? 

12.00: Utsjekk - tusen takk for nå! 

Smittevern - Covid 19 tilpasninger

 • Vi bruker anbefalte rutiner for rengjøring etter avreiser når rommet skal brukes innen 3 døgn
 • Du må ha med din egen yogamatte, og vi holder minst 1 meter avstand mellom mattene.
 • Faste plasser i spisesalen med begrenset antall og «sosial avstand».
 • Ingen buffetservering, men all mat utleveres direkte og personalet følger sikre smittevernsrutiner.
 • Dobbeltrom er kun mulig om dere kommer to sammen i reisefølget. Reiser du uten selskap må du bo i eget rom (grunnet nye korona regler).
 • Bassenget åpnes kun hvis det gis anledning til det av myndigheter (stengt pr juli 2020)
 • Alle oppdateres jevnlig på regler som skal håndheves av hotellet
   

Hvordan kommer jeg meg til Valdres?

Det er lagt opp til transport på egenhånd på denne reisen og våre deltagere kommer fra hele landet 😊 Vi sender ut deltagerliste ca 10 dager før avreise, mulig dere kan finne noen å dele transportkostnader med? Skriv det gjerne ved påmelding om du har plass i bil til flere.  Det er også mulighet til å benytte Valdresekspressen til Beitostølen: https://www.nor-way.no/nb-NO Bussen går flere ganger daglig fra Oslo.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

September 2020

17/09Norge, Beitostølen - Fjelltur, trening og fellesskap
Leder: Rebecca van Eck
Mer enn 46 995,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo