Skip to main content

Norge, Lofoten - Opplevelse mellom himmel og hav med smak av Lofotens matdelikatesser

Dato: 20 - 27 august 2019
Pris: 18 500,-
Inkludert:
 • Ferge Bodø – Moskenes
 • Hurtigbåt Svolvær - Bodø
 • Båt til Reinefjorden
 • Transport og frakting av bagasje mellom overnattingsstedene
 • Transport til/fra alle turene
 • Båttur /fisketur ut på Lofothavet- inkludert alt nødvendig utstyr
 • 5 overnattinger på rorbu og 2 overnattinger på flott hotell i Henningsvær
 • Fokus på lokale ferske råvarer
 • 5 middager (uten drikke) med Lofoten delikatesser fra hav og land
 • 3 lunchpakker til turene
 • Liten gruppe med 2 turledere som tar godt vare på gruppen
  Ikke inkludert:
 • Reise til Bodø - til/fra ditt hjemsted

Reisedager: 8
Bestill reise

Mellom himmel og hav i Lofoten

Lofoten må oppleves i løpet av livet! Vi har gleden av å ta deg med på magiske opplevelser i Lofoten. Vi opplever kysten, fjelltopper, flotte båtturer, rorbulivet, fisketur, god mat, sosial og hyggelig aktiv ferie.

Lofoten skiller seg ut med sine spisse fjelltopper og med havutsikt fra alle kanter. De vakre turkis fargede strendene virker eksotiske og gir kontrast med den ville naturen. På denne vandringsuken vil du nyte magiske flotte utsiktspunkter fra ulike fjelltopper.

DATO NESTE ÅR: 18-25 AUGUST 2020

lofoten fjell

Høydepunkt

 • Vandring i magiske omgivelser mellom himmel og hav i Lofoten
 • Fjell og kystvandring med flotte strender
 • Mindfulness på Hauklandstranden
 • Smak av Lofoten - rene ferske lokalråvarer fra hav og land
 • Båttur og fisketur ut på Lofothavet . Kveldens middag tilberedes av egen fangst.
 • 5 netter overnatting på rorbu og 2 netter på Henningsvær Bryggehotell med flott avslutningsmiddag
 • Liten gruppe med to guider som er utdannet kostholdsveileder og coach

Lofotens delikatesser

lofoten fisk delikatesse

Fokus på lokale ferske delikatesser fra Lofoten under hele vandringsuken. Vi skal nyte fersk fisk, Lofot lam, Hvalkjøtt carpaccio, Baccalao og klassisk tørrfisk står selvslagt på menyen.

Her bor vi

rorbu reine hotell henningsvar overnatting

I den vestlige delen av Lofoten, ved inngangen til Reinefjorden, ligger Reine. Her er de majestetiske Lofotfjellene og på sommerstid kan en rorbufopplevelse by på midnattsol. Flotte rorbuer som er hyggelig innredet med gode fasiliteter.

Videre reiser vi til Kræmmervika rorbuer på Ballstad som tilbyr overnatting i historiske rorbuer ved sjøkanten. www.kremmervika.no/

Vi bor 4- 6 damer på rorbu med flere soverom og bad. På hotell er det delt dobbeltrom. (ingen enkeltrom).

Vi avslutter uken på flott hotell i Henningsvær. Utsagn fra hotellet nettside www.hotell/henningsvar-bryggehotell.

«Midt på Brygga i Lofotens største og mest aktive fiskevær, blant trauste rorbuer og fiskemottak ligger Henningsvær Bryggehotell med en enestående utsikt over havet, havna og landemerket Vågakallen. Hotellet ble bygget med respekt for sine omgivelser, det glir godt inn i den øvrige bebyggelsen og gjør at du ganske fort kjenner deg som en del av lofotbyen Henningsvær.»

Dine reise- og vandringsledere

Siv og Kaisa er begge lidenskapelig opptatt av sunn mat og naturopplevelser. Og foretrekker å bruke naturen som treningsarena. Både fysisk og mentalt styrke.

Siv Arntzen er født og oppvokst i Vestvågøy i Lofoten og er lokalkjent i fjellene. Hun er utdannet personlig trener, kostholdsveileder og helsecoach. Hun er godt bevandret i Lofotfjellene og har guidet fler grupper opp igjennom årene. Hun gleder seg og ønsker deg velkommen til sitt hjemsted.

Siv sin blogg: www.blogg.treningkostoghelse.com

Kaisa Hafredal er turleder i DNT og Jomfrureiser på 6 året. Hun er utdannet kostholdsveileder og NLP coach. Og driver firmaet Balanse i hverdagen. Hun har vandringsreiser til mange spennende destinasjoner (Kreta, Italia, Mont Blanc, India og Sør Afrika) i utlandet og gleder seg veldig til å arranger en Norges tur i vakre Lofoten.

Kaisa sin blogg: www.balanseihverdagen.no

Vandringsnivå - Krevende/Terreng

Nivå: Krevende
Sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form. Det kreves at du har erfaring med å gå ulendt terreng med stigning

Terreng: Noe stein, men ellers fin sti langs kyst og fjell. Enkelte bratte opp og nedstigninger. Noen partier kan for noen virke luftige. Som turledere setter vi sikkerhet høyest så det er på ingen måte fare noe sted.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

Les vår generelle utstyrsliste for våre vandringsreiser her

Praktisk info. Godt fottøy er et must og terrenget krever solide inngåtte fjellstøvler. Pakk med både lette og noen varme klær. Ta gjerne med en stor drikkeflaske, evt gåstaver (anbefales) og en lett dagstursekk med sitteunderlag.

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i alminnelig god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du bør også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne, bein eller hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

Obs! Reise til og fra Bodø er ikke inkludert. Siden avreisestedet kan bli fra hele landet er det utfordrende å inkludere en flybillett i reisepakken. Om du ønsker bistand til å booke din flybillett til Bodø ta kontakt med Jomfrureiser.

Tilbakemelding fra en tidligere deltager; Eva Hansen, som nå klar for sin fjerde reise med Kaisa Hafredal:
Vandringsturene med Kaisa kan jeg anbefale på det varmeste. Hun er en fantastisk reiseleder. Blid og positiv og "ser" alle i gruppen sin☺ Hun er et flott menneske å være på tur med ❤

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 Ankomst Lofoten

Tirsdag 20 august oppmøte Bodø fergeleie senest innen kl 14.30.

Her samles gruppen fra hele Norge og fraktes i felleskap videre fra Bodø kl 15 med ferge til Moskenes (3,5 t). Felles transport videre til sjarmerene Reine. Innkvartering på Reine rorbuannlegg før felles middag. Velkomstmiddag med fiskesuppe og hvitvin på gammelbua restaurant.

• Overnatting: Reine rorbu 2 netter (inkludert velkomstmiddag og frokost) Lunch begge dager kan kjøpes på Reine. Vi bor 4- 6 damer på rorbu med gode fasiliteter og opptil flere soverom og bad.

Dag 2 Båttur inn reinefjorden, fjelltur til Helvetestinden og Bunesstranden

Onsdag 21 august. Etter frokost går vi direkte fra rorbua og på båten vi skal ta inn Reinefjorden til Vindstad. Herfra går vi opp til Helvetestinden (602 moh). Fra Vindstad til toppen er det 3,5 km i stigende terreng på tydelig sti. På tilbaketuren går vi innom den vakre Bunesstranden som ligger på yttersiden rett ut mot atlanterhavet før vi går tilbake til Vindstad hvor båten tar oss tilbake til Reine. Egentid på Reine på kvelden.

• Distanse/tid:  Helvetestinden 602 moh - Ca 5 timers vandring + pauser.  600 m bratt opp-/nedstigning

Dag 3  Tur til Ryten og Kvalvikastranda

Torsdag 22 august. Etter frokost sjekker vi ut og transporteres til Fredvang (ca 40 min). Her går vi til Ryten ( 542 moh) som har panoramautsikt i alle himmelretninger. Her har vi utsikt ned mot den populære Kvalvikastranda som vi skal gå videre ned til. Kvalvikstranda er en av Lofotens mest besøkte strender. Det vil dere skjønne når vi kommer dit. Omgitt av spisse fjell, grønne lier og hvit sand kan man ikke kjenne noe annet enn idyll. Her kan vi nyte stranden før vi blir fraktet videre østover i Lofoten til Ballstad (ca 40 min). Her skal vi overnatt 3 netter i rorbu og får servert felles middag hver kveld. 

• Distanse/tid:  Ryten 542 moh- Kvalvika.  - Ca 5 timers vandring + pauser.  550 m opp-/nedstigning

• Overnatting: Ballstad, Kræmmervika rorbuer 3 netter (inkludert frokost, lunchpakker og middag hver kveld. Vi skal nyte Lofoten Lam, Hvalkjøtt carpaccio, Baccalao og egen fanget fisk. Fokus på lokale ferske delikatesser fra Lofoten på alle felles måltider.)

Dag 4 Topptur Himmeltind og Haukland stranden

Fredag 23 august  Etter frokost transporteres vi til Haukland stranden (ca 20 min). Vi bestiger Vestvågøy høyeste topp Himmeltind (931 moh). Himmeltinden byr på spektakulær utsikt utover havet og resten av Lofoten.  Terrenget går bratt oppover og nedover.  Turen har ingen spesielt luftige partier.  Når toppen er nådd er garantert slitet på turen oppover glemt. Utsikten byr også på de mange hvite strendene som ligger rundt fjellene. Vi ser blant annet ned på Hauklandstranden som flere reiseeksperter har kåret til  en av verdens vakreste strand. Vi nyter vår medbrakte lunchpakke fra Kræmmervika rorbuer underveis. Vel nede fra Himmeltinden skal vi nyte Hauklandstranden med uttøying og mindfullness (Værforbehold- vi flytter eventuelt innendørs på Ballstad ) før vi returnerer til Ballstad. Felles middag på kvelden.

• Distanse/tid:  Himmeltind 931 moh - Ca 5 timers vandring + pauser.  930 m bratt opp-/nedstigning

Dag 5 Tur langs havet fra Eggum til Unstad- Fisketur med middag fra egen fangst

Lørdag 24 august. Transport til Eggum (ca 30 min) etter frokost. I dag blir det tur langs havet fra Eggum til Unstad . Denne turen blir ukens flateste og mest moderate tur.  Ytterst i havgapet på Vestvågøya skal vi gå langs havet , noen partier går vi litt opp i gresslia.  På denne turen vil vi blandt annet se byggverket Borga som under 2 verdenskrig ble bygd av tyskerne og skulpturen "Hode" av den sveitsiske kunstneren Markus Raetz. Skulpturen inngår i konseptet Kulturlandskap Nordland. Når vi nærmer oss Unstad vil vi høyst sannsynlig se flere surfere som boltrer seg ute i havet.  Unstad er en ettertraktet plass for surfere fra hele verden. Egentid på Unstad strand «surfestranden» hvor vi kan nyte vår medbrakte lunchpakke fra Kræmmervika rorbuer. Vi legger også inn et stopp på den lokale kafeen hvor vi kan nyte noe godt i koppen og kanskje en dessert. Transport tilbake til Ballstad (ca 40 min). På ettermiddagen (værforbehold) drar vi ut med fiskebåten for å fange vår egen fisk. Vi kan se vår egen fangst blir sløyet og sendt til kokken på Ballstad. Den ferske fangsten nyter vi i felleskap på kvelden.

• Distanse/tid:  Kysttur  - Ca 2,5 timers vandring + pauser 

Dag 6 Topptur Nonstinden- Egentid i Henningsvær

Søndag 25 august. Etter frokost kan vi gå rett ut døren fra rorbuen og bestige flotte Nonstinden. Vi går en rundtur fra Ballstad opp til Nonstinden (459 moh) og tilbake til Ballstad via Græna. Første del av turen går bratt opp til Nonstinden, og bratt ned til Græna. Derfra går vi i lett kupert terreng langs havet tilbake til Ballstad. Fra Nonstinden ser vi det aller meste av Lofoten. Er det klarvær kan vi nyte utsikt både mot Steigen, Værøy og Røst. Fra Græna går vi langs den nydelige Nappsstraumen som fører fiskebåtene ut til storhavet. En fantastisk tur som byr på det meste. Utsjekk og transport til Henningsvær på ettermiddagen og innsjekk på det flotte Henningsvær Brygge hotell som ligger helt nede ved havet. Egentid i Henningsvær.

• Distanse/tid:  Nonstinden 459 moh.- Ca 4 timer vandring + pauser. 450 m opp-/nedstigning

• Overnatting: 2 netter i delt dobbeltrom på Brygge Hotell i Henningsvær m/frokost + 1 middag ( Klassiske tørrfisk står selvslagt på menyen. Fokus på lokale ferske delikatesser fra Lofoten på alle felles måltider.)

Dag 7 Topptur Festvågtinden og avslutningsmiddag i Henningsvær

Mandag 26 august. Turen starter rett fra hotellet etter frokost. Vi går vi til Festvågtinden som er en av de mest populære toppene i fjellparadiset Lofoten og ligger like ved Henningsvær. Fra toppen  er det fantastisk utsikt mot Henningsvær og utover Lofoten. Etter turen er det egentid i Henningsvær hvor lunsj kan nytes på en av de koselige kafeene som finnes. Klatrekafeen eller Lysstøperiet er virkelig verdt et besøk. I Henningsvær kan man rusle rundt  å se i de forskjellige nisjebutikkene som ligger her. Engelsmannsbrygga med glassblåser og museum for å nevne noe. Det blir flott avslutningsmiddag (3 retters) på hotellet på kvelden.

• Distanse/tid:  Festvågtinden 541 moh- Ca 3 timer vandring + pauser. 550 m opp-/nedstigning

Dag 8 Hjemreise

Tirsdag 27 august 

kl 05.45 :Transport til Svolvær. Vi får med frokostpakke fra hotellet.

kl 06.30: Avreise hurtigbåt fra Svolvær. 3,5 time båttur. Ankomst Bodø fergeleie kl 10. Herifra skiller gruppen lag og reiser videre hvert til sitt med mange gode minnerike opplevelser.

Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
20/08Norge, Lofoten - Opplevelse mellom himmel og hav med smak av Lofotens matdelikatesser
Leder: Kaisa Hafredal
Fullbooket, venteliste18 500,-Book på venteliste
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo