Skip to main content

Norge, Lofoten - Opplevelse mellom himmel og hav med smak av Lofotens matdelikatesser

Dato: 18 - 25 august 2020
Pris: 19 300,-
Inkludert:
 • Ferge Bodø – Moskenes
 • Transport og frakting av bagasje mellom overnattingsstedene/ferge
 • Transport til/fra alle turene
 • Båttur /fisketur ut på Lofothavet- inkludert alt nødvendig utstyr
 • Badestamp rett ved bryggekanten
 • 5 overnattinger på idylliske rorbuer og 2 overnattinger på flott hotell i Henningsvær
 • Fokus på lokale ferske råvarer
 • 4 middager (uten drikke) med Lofoten delikatesser fra hav og land
 • 4 lunchpakker til turene (2 lunchdager på cafe/ikke inkludert)
 • Mindfulness/Uttøying på Hauklandstranda (også mulighet for en yoga time)
 • Liten gruppe med 2 turledere som tar godt vare på gruppen
  Ikke inkludert:
 • Reise til Bodø fra ditt hjemsted
 • Reise hjem fra Svolvær
   Reisedager: 8
   Bestill reise

   Mellom himmel og hav i Lofoten

   Lofoten må oppleves i løpet av livet! Vi har gleden av å ta deg med på magiske opplevelser i Lofoten. Vi opplever kysten, fjelltopper, flotte båtturer, rorbulivet, fisketur, god mat, en sosial og hyggelig aktiv ferie.

   Lofoten skiller seg ut med sine spisse fjelltopper og med havutsikt fra alle kanter. De vakre turkis fargede strendene virker eksotiske og gir kontrast med den ville naturen. På denne vandringsuken vil du nyte magiske flotte utsiktspunkter fra ulike fjelltopper.

   Lofoten Kaisa

   Høydepunkt

   • Vandring i magiske omgivelser mellom himmel og hav i Lofoten

   • Fjell og kystvandring med flotte strender

   • Mindfulness på Hauklandstranden

   • Smak av Lofoten - rene ferske lokalråvarer fra hav og land

   • Båttur og fisketur ut på Lofothavet . Kveldens middag tilberedes av egen fangst.

   • Badestamp ved bryggekanten

   • 5 netter overnatting på rorbu og 2 netter på Henningsvær Bryggehotell med flott avslutningsmiddag

   • Liten gruppe med to guider som er utdannet kostholdsveileder og coach

   Lofotens delikatesser

   Fokus på lokale ferske delikatesser fra Lofoten under hele vandringsuken. Vi skal nyte fersk fisk, Hvalkjøtt carpaccio, Baccalao og klassisk tørrfisk står selvslagt på menyen.

   Her bor vi- Rorbuliv og bryggehotell

   I den vestlige delen av Lofoten, ved inngangen til Reinefjorden, ligger Loftoen rorbuanlegg i Sørvågen. Her er de majestetiske Lofotfjellene og på sommerstid kan en rorbuopplevelse by på midnattsol. Flotte nye rorbuer med gode fasiliteter. Link: https://lofotenrorbuhotell.com/

   Videre reiser vi til Ballstad og til Solsiden brygge rorbuer som tilbyr overnatting i flotte rorbuer ved sjøkanten. Vi spiser frokost på den sjarmerende Himmel og Havn resturanten som ligger ved bryggekanten. Her har vi fine uteplasser foran rorbuene og solen til sent på kvelden. Vi skal også benytte oss av badestampen en kveld. Link: https://www.solsiden-brygge.no/no-no

   Vi bor ca 4- 6 damer på rorbu med flere soverom og bad. God standard på alle rorbuene. Det er en flott opplevelse å kunne bo så nære bryggekanten i felleskap med andre damer. På hotell er det delt dobbeltrom (ingen enkeltrom).

   Vi avslutter uken på flott hotell i Henningsvær som også ligger rett ved vannkanten og ved det kjente galleriet med flotte kunstutstillinger. I hotellets lobby finnes en hyggelig peis og sofakrok og de tilbyr gratis kaffe, te og vaflerer hele dagen. Her nyter vi god frokost og vi runder av uken med 3 retters avslutningsmiddagen på hotellets flotte restaurant..

   Utsagn fra hotellet nettside www.hotell/henningsvar-bryggehotell.

   «Midt på Brygga i Lofotens største og mest aktive fiskevær, blant trauste rorbuer og fiskemottak ligger Henningsvær Bryggehotell med en enestående utsikt over havet, havna og landemerket Vågakallen. Hotellet ble bygget med respekt for sine omgivelser, det glir godt inn i den øvrige bebyggelsen og gjør at du ganske fort kjenner deg som en del av lofotbyen Henningsvær.»

   Dine reise- og vandringsledere

   Siv og Kaisa er begge lidenskapelig opptatt av sunn mat og naturopplevelser. Og foretrekker å bruke naturen som treningsarena. Både fysisk og mentalt styrke.

   Siv Arntzen er født og oppvokst i Vestvågøy i Lofoten og er lokalkjent i fjellene. Hun er utdannet personlig trener, kostholdsveileder og helsecoach. Hun er godt bevandret i Lofotfjellene og har guidet flere grupper opp igjennom årene. Hun gleder seg og ønsker deg velkommen til sitt hjemsted.

   Siv sin blogg: www.blogg.treningkostoghelse.com

   Kaisa Hafredal er turleder i DNT og Jomfrureiser på 6 året. Hun er utdannet kostholdsveileder og NLP coach. Og driver firmaet Balanse i hverdagen. Hun har vandringsreiser til mange spennende destinasjoner (Kreta, Italia, Mont Blanc, India og Sør Afrika) i utlandet og gleder seg veldig til å vandre med Jomfrudamer i Norge i vakre Lofoten. Kaisa tilbyr gjerne yoga/mindfulness for gruppen i løpet av uken.

   Kaisa sin blogg: www.balanseihverdagen.no

   Siv og Kaisa ønsker deg velkommen til Lofoten!

   Vandringsnivå/Terreng - Krevende

   Nivå: Krevende
   Sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form. Det kreves at du har erfaring med å gå i ulendt terreng med bratte stigninger. Nord-Norge har mye vær og du må være forbredt på at været aldri kan garanteres. Sporty menes også at en klarer å nyte naturopplevelsen med det været som er.

   Terreng: En god del stein, men ellers fin sti langs kyst og fjell. Enkelte bratte opp og nedstigninger. Noen partier kan for noen virke luftige. Som turledere setter vi sikkerhet høyest.

   NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

   Les vår generelle utstyrsliste for våre vandringsreiser her

   Praktisk info. Godt fottøy er et must og terrenget krever solide inngåtte gortex fjellstøvler. Pakk med både lette og noen varme klær. Og vindjakke og regnetøy. Ta gjerne med en stor drikkeflaske og en lett dagstursekk med sitteunderlag.

   Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i alminnelig god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du bør også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne, bein eller hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

   Obs! Oppmøte i Bodø og gruppen avslutter i Svolvær. Fly er ikke inkludert. Siden avreisestedet kan bli fra hele landet er det utfordrende å inkludere en flybillett i reisepakken. Om du ønsker bistand til å booke din flybillett til Bodø/hjem fra Svolvær ta kontakt med oss.

   Tilbakemelding fra en tidligere deltager;
   Eva Hansen, som nå klar for sin fjerde reise med Kaisa Hafredal:
   "Vandringsturene med Kaisa kan jeg anbefale på det varmeste. Hun er en fantastisk reiseleder. Blid og positiv og "ser" alle i gruppen sin☺ Hun er et flott menneske å være på tur med ❤"

   "Lofoten ble mitt livs reise! " Reisende august 2019

   "Turene var veldig fine og båtturen hvor vi fisket selv var super! " Reisende august 2019

   Søk reise

   Dag for dag program

   Dag 1 Ankomst Lofoten

   Tirsdag 18 august. Oppmøte Bodø fergeleie senest innen kl 14.30.

   Her samles gruppen fra hele Norge og fraktes i felleskap videre fra Bodø kl 15 med ferge til Moskenes (3,5 t). Felles transport videre til vårt rorbuanlegg. (kun  10 minutter) Innkvartering på Lofoten rorbuannlegg i Sørvågen (like ved Reine)  før felles middag. Velkomstmiddag med fiskesuppe og hvitvin på hotellets restaurant.

   • Overnatting: Lofoten rorbuannlegg i Sørvågen 2 netter (inkludert velkomstmiddag, frokost og 1 lunchpakke). Vi bor 4- 6 damer på rorbu med gode fasiliteter og opptil flere soverom og bad. Link til stedet

   Dag 2  Reinebringen og lunch på Reine

   Onsdag 19  august. Etter frokost blir vi fraktet til startpunktet av Reinebringen. Vi går de nybygde sherpa trappene som består av 1560 stein trappetrinn opp til Reinebringen (448 moh). Trappen stod ferdig i juni 2019 og har blitt en stor turist attraksjon. Fra toppen har vi flott utsikt over Sørvågen og til fjellpartiene rundt. For de som ønsker går vi videre helt opp til enden av stien. Etter turen går vi til Reine sentrum hvor det blir egentid i området og lunch på valgfritt spisested (ikke inkludert). Vi blir fraktet tilbake på ettermiddagen. Kvelden fri til egen disposisjon

   • Distanse/tid:  Reinebringen 448 moh - Ca 2 timers vandring + pauser.  450 m bratt opp-/nedstigning

   Kaisa Utsikt Lofoten

   Dag 3  Tur til Ryten og Kvalvikastranda

   Torsdag 20 august. Etter frokost sjekker vi ut og transporteres til Fredvang (ca 40 min). Her går vi til Ryten ( 542 moh) som har panoramautsikt i alle himmelretninger. Her har vi utsikt ned mot den populære Kvalvikastranda som vi skal gå videre ned til. Kvalvikstranda er en av Lofotens mest besøkte strender. Det vil dere skjønne når vi kommer dit. Omgitt av spisse fjell, grønne lier og hvit sand kan man ikke kjenne noe annet enn idyll. Her kan vi nyte stranden før vi fortsetter over neste fjell og ned dalen. Videre blir vi fraktet østover i Lofoten til Ballstad (ca 40 min). Her skal vi overnatte 3 netter i rorbu på Solsiden brygge. I kveld skal vi spise middag på den utrolige koselige resturanten Himmel og havn som ligger rett ved bryggekanten (middag inkludert uten drikke).

   • Distanse/tid:  Ryten 542 moh- Kvalvika.  - Ca 5 timers vandring + pauser.  ca 800 m opp-/nedstigning

   Kvalvika

   • Overnatting: Ballstad, Solsiden brygge rorbuer 3 netter (inkludert frokost, 1 middag klassisk Baccalao på Himmel og Havn, 1 egenfisket middag + 2 lunchpakker til vandring. Vi skal nyte lokale ferske delikatesser fra Lofoten på alle felles måltider.

   Dag 4 Topptur Himmeltind og Haukland stranden- avslutter med badestamp 

   Fredag 21 august. Etter frokost transporteres vi til Haukland stranden (ca 20 min). Vi bestiger Vestvågøy høyeste topp Himmeltind (931 moh). Himmeltinden byr på spektakulær utsikt utover havet og resten av Lofoten.  Terrenget går bratt oppover og nedover.  Turen har ingen spesielt luftige partier.  Når toppen er nådd er garantert slitet på turen oppover glemt. Utsikten byr på blant annet de mange hvite strendene som ligger rundt fjellene, som Hauklandstranden som flere reiseeksperter har kåret til en av verdens vakreste strand. Vi inntar vår medbrakte lunsjpakke underveis. Vel nede fra Himmeltinden skal vi nyte Hauklandstranden med uttøying og mindfullness (Værforbehold- vi flytter eventuelt innendørs på en rorbu om det er mulig) før vi returnerer til Ballstad. På ettermiddagen nyter vi badestampen som er plassert like ved bryggekanten ved våre rorbuer. Kvelden fri for middag på egenhånd.

   • Distanse/tid:  Himmeltind 931 moh - Ca 5 timers vandring + pauser.  930 m bratt opp-/nedstigning

   Himmeltind og solnedgang

   Dag 5 Tur langs havet fra Eggum til Unstad- Fisketur med middag fra egen fangst

   Lørdag 22 august. Transport til Eggum (ca 30 min) etter frokost. I dag blir det tur langs havet fra Eggum til Unstad . Denne turen blir ukens flateste og mest moderate tur.  Ytterst i havgapet på Vestvågøya skal vi gå langs havet , noen partier går vi litt opp i gresslia.  På denne turen vil vi blandt annet se byggverket Borga som under 2 verdenskrig ble bygd av tyskerne og skulpturen "Hode" av den sveitsiske kunstneren Markus Raetz. Skulpturen inngår i konseptet Kulturlandskap Nordland. Når vi nærmer oss Unstad vil vi høyst sannsynlig se flere surfere som boltrer seg ute i havet.  Unstad er en ettertraktet plass for surfere fra hele verden. Egentid på Unstad strand «surfestranden» for de som ønsker et bad. Vi spiser lunsj på den urbane lokale kafeen hvor vi kan nyte noe godt i koppen og Unstad berømte kanelboller. Transport tilbake til Ballstad (ca 40 min). På ettermiddagen (værforbehold) drar vi ut med fiskebåten Sira for å fange vår egen fisk. Vi kan se vår egen fangst blir sløyet og sendt til kokken på Ballstad. Den ferske fangsten nyter vi i felleskap på kvelden. På årets båttur i fjor fikk damene 54 kg fisk og vi så havørnen fly over oss når vi hadde sløyet fisken og kastet den over bord.   En helt unik og magisk opplevelse!

   • Distanse/tid:  Kysttur  - Ca 2,5 timers vandring + pauser 

   Lofoten Fiskebåt Fiksemat

   Dag 6 Topptur Nonstinden- Egentid i Henningsvær

   Søndag 23 august. Etter en god frokost starter vi med en kort transportetappe. I dag skal vi bestige flotte Nonstinden. Vi starter oppstigninen mot Nonstinden (459 moh) og går tilbake til Ballstad via Græna. Første del av turen går bratt opp til Nonstinden, og bratt ned til Græna. Derfra går vi i lett kupert terreng langs havet tilbake til Ballstad. Fra Nonstinden ser vi det aller meste av Lofoten. Er det klarvær kan vi nyte utsikt både mot Steigen, Værøy og Røst. Fra Græna går vi langs den nydelige Nappsstraumen som fører fiskebåtene ut til storhavet. En fantastisk tur som byr på det meste. Utsjekk og transport til Henningsvær på ettermiddagen og innsjekk på det flotte Henningsvær Brygge hotell som ligger helt nede ved havet. Egentid i koselig Henningsvær og kvelden fri til egen disposisjon.

   • Distanse/tid:  Nonstinden 459 moh.- Ca 4 timer vandring + pauser. 450 m opp-/nedstigning

   • Overnatting: 2 netter i delt dobbeltrom på Brygge Hotell i Henningsvær m/frokost + 1 lunchpakke, og en 3 retters avslutningsmiddag ( Klassiske tørrfisk står selvslagt på menyen). Fokus på lokale ferske delikatesser fra Lofoten på alle felles måltider. 

   Rett utenfor vårt hotel i henningsvær er det mulighet å leie kajakk for å padle eller hoppe på en ribbtur for å se havørn. Det blir egentid på ettermiddagen begge dagene vi er i Henningsvær og disse aktivitetene kan bestilles/gjennomføres på egenhånd om ønskelig.

   Lofoten tur og mat

   Dag 7 Topptur Festvågtinden og avslutningsmiddag i Henningsvær

   Mandag 24 august. Turen starter rett fra hotellet etter frokost. Vi går til Festvågtinden som er en av de mest populære toppene i fjellparadiset Lofoten og ligger like ved Henningsvær. Fra toppen  er det fantastisk utsikt mot Henningsvær og utover Lofoten. Etter turen er det egentid i Henningsvær hvor du kan nyte et koselige kafebesøk. Klatrekafeen eller Lysstøperiet er virkelig verdt et besøk. I Henningsvær kan man rusle rundt  å se i de forskjellige nisjebutikkene som ligger her. Glassblåseriet eller Henningsvær galleriet er også verdt et besøk. Kajakktur eller ribbtur for å se havørn er også et tilbud som er tilgjengelig. Det blir flott avslutningsmiddag (3 retters) på hotellet på kvelden.

   • Distanse/tid:  Festvågtinden 541 moh- Ca 3 timer vandring + pauser. 550 m opp-/nedstigning

   Lofoten Ustikt Mat

   Dag 8 Hjemreise fra Svolvær

   Tirsdag 25 august 

   Gruppeturen avsluttes i Svolvær. Etter en god frokost blir vi hentet med minibuss å fraktet til Svolvær lufthavn (ca 30 min). Herifra går det fly via Bodø tilbake til Oslo, eller videre til ditt endelig hjemsted. Vi kordinerer avreise fra hotel med fly som som går på formiddagen. Alternativ er å ta hurtigbåt/hurtigruten til Bodø på egenhånd og fly hjem derifra. Fra Svolvær går det også buss til Leknes eller Evenes flyplass. Det finnes mange alternativ for retur reise.

   NB! Været kan vi aldri garantere. Statistisk sett så er august en meget solrik og varm måned. 

   Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

    

   Kart

   Avreisedato og pris

   AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
   18/08OsloNorge, Lofoten
   Leder: Kaisa Hafredal
   Mer enn 819 300,-Bestill
   • NRF Logo
   • Reisegarantifondet Logo
   • IATA Logo