Skip to main content

Norge, Beitostølen - Julefering i vinterprakt

Velkommen til en avslappende juleferie i eventyrlig vinterland

Årets julereise arrangeres i fjellandsbyen Beitostølen. Her er det gangavstand til bakker, løyper, matopplevelser, kultur, underholdning og alt annet man kan drømme om. Det er 320 km flotte langrennsløyper, utfordrende nedfarter venter også for de som ønsker litt vind i ansiktet. Vi har booket hotellrom på herlige Radisson Blu Resort, som blir vår base for julefeiringen. Linda Rønhold tar med seg de som ønsker ut på skitur, holder julequiz, og på første juledag kan man være med på høymesse i den lokale stavkirken. Du bestemmer :)

Blir du med på en deilig avslappende julefeiring? Her er ingen forpliktelser, bare fokus på hygge, god mat (som andre lager til deg), flott natur og velvære!

julestemning kaffe bok julelys

Mange opplever forventningspress i julen. Tenk så deilig å få slippe det, og bare kunne nyte den isteden? :)

Julen er en tid der det ofte er knyttet veldig mange forventinger til oss, og akkurat i denne perioden blir vi alle veldig tradisjonsbundet. Det er lett å føle på at man må feire på akkurat den og den måten, hvis ikke blir det ikke en bra jul. Det blir plutselig veldig viktig for oss å være som alle andre, selv for de av oss som ellers ikke har noe problem med å skille seg ut eller ta utradisjonelle valg.

"Jeg synes det står respekt av å aktivt velge å gjøre det man selv vil, også i jula, stedet for å gjøre det man føler alle andre forventer av en." - Linda

Det ER lov å gjøre noe annet enn den tradisjonelle feiringen med kjernefamilien! Spesielt for oss kvinner tror jeg det er ganske trange rammer for hva "vi kan tillate oss" når det kommer til jul og andre tradisjonelle høytider. Mange kvinner strekker seg så langt for å tilfredsstille alle rundt dem, at de ender opp utslitte og misfornøyde, og uten å få noe glede av det hele. Og så får man dårlig samvittighet for det igjen... for hvem vil vel være hun som ikke synes julen er så hyggelig...?

Det finnes også mange av oss som ikke har så mange å feire julen med, kanskje man er skilt, ungene (hvis man har det) er hos den andre, familien ellers bor langt unna eller noe helt annet. Uansett, så tenker jeg det er flott å ta grep om eget liv og bestemme selv hva en har lyst til - også når det kommer til julen. De damene som velger å feire med oss på Beitostølen skal være stolte av å ha tatt et valg om å gjøre det de synes er det beste for seg selv.

Vinterstemning

Reisen passer for deg som

 • vil reise bort i julen - men ikke såå langt
 • ønsker mulighet til aktivitet enten på ski eller på beina i nydelig frisk natur
 • ønsker å gjøre minst mulig denne julen :)
 • liker å få julemiddagen servert
 • vil ha litt tid for deg selv, en god bok eller kanskje strikketøyet
 • ønsker muligheten til å oppleve et sosialt fellesskap

Linda Ronhold

Julens leder er Linda Rønhold

Linda brenner for at alle skal kunne nå sitt potensiale, uten at det trenger å være det samme som naboen/venninnen/kollegaen eller noen andre. Ved å bli kjent med deg selv, kan du finne ut hva du vil, hvorfor og hva du kan oppnå - og når du vet det, så blir det enklere å komme dit. "Jeg har enorm tro på balanse - det er nøkkelen til et godt liv. Balanse i kostholdet, treningen, relasjoner, hva du gir og hva du fyller på med i livet - når alt er i balanse, blir vi harmoniske. " sier Linda.

Vi bør bli snillere mot oss selv - da vil vi oppnå mye mer i livet :)

Litt om overnatting på Radisson Blu, og program

Radisson Blu Resort Beitostølen ligger 900 meter over havet og har panoramautsikt over de omliggende fjellene og dalene. Hotellet har en sentral beliggenhet på Beitostølen. Det er selve storhotellet i landsbyen og tilbyr også 25 meter lang svømmebasseng. Ganske unikt for hotell. Du finner langrennsløyper og slalåmbakker bare 100 meter fra hotellet.

Alle rommene på Radisson Blu Resort Beitostølen har satellitt-TV og gratis WiFi. Noen av rommene har kaffe- og tekoker.

Programmet er 100% frivillig, bli med på det du vil og ta så mye egentid du trenger <3

 • Julemesser i kyrkja for de som vil
 • Langrennstur med Linda
 • Julequiz og bli kjentopplegg
 • Vi blir vartet opp med: risengrynsgrøt, 3 retters middag og julebuffet
 • "Secret Santa" Alle tar med en liten julegave hver (maks 100 kr) som vi putter i en sekk, og på julaften pakker vi opp. Kanskje du kan gjette hvem som er din secret santa etter å bare kjent dine medjomfruer i et døgn?
 • Egentid med strikketøy, en god bok og noe godt i glasset, kanskje en tusletur ned til beitostølen sentrum, eller finn tilbake til det indre barnet og by opp til snøballkrig og snøengleproduksjon (funker fint selv med covid-restriksjoner)

Hjertlig velkommen til julefeiring borte - men likevel litt hjemme!

Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag program

Program - velg selv hva du vil være med på :)

23. desember 

Velkommen til vintereventyret med masse snø, god mat og fyr på peisen! Klar for alpint eller langrenn allerede i dag? Velg selv hva du vil bruke dagen på. Det er egen skistall om du har med deg ski, sett fra deg skiene her hvis du ønsker. Du kan begynne langrennsturen rett utenfor hotell døren. (Bagasjen kan du sette fra deg i resepsjonen, og bruke fasilitetene, frem til innsjekk)

16.00 Innsjekk 
16.30 Velkomst, Linda inviterer til bli kjent samling. Vi møtes i resepsjonen.
19:00 3-retters middag
Etter middag blir det julequiz med premie. Vi avtaler avreisetid og oppmøte for de som vil på felles skitur i morgen.

 

24. desember

08:00-10:00 Frokost.
Linda tar en enkel skitur etter frokost - alle som vil kan bli med 
12.00 Det serveres risengryngrøt på hotellet (inkludert i prisen) 

13.00 og kl 14. 00 Mulighet for å bli med på julaftengudstjeneste i Lidar kyrkje (transport er ikke inkludert, men hotellet kan hjelpe med bestilling av taxi ved behov).

17.00-20.00 Julaftensbuffet, kalde og varme retter, desserter, kaker.  
20:00  Julenissen kommer fra Slettefjell.

Juletre Julepynt


 25. desember


08.00-10.00 Frokost
12.00 Mulighet for å gå på Høymesse i Hegge Stavkyrkje v/ prost Carl P. Weisser. (Transport er ikke inkludert, hotellet er behjelpelig med taxi ved behov)
13.00-14.30 Juledagslunsj på hotellet 
Felles skitur for de som ønsker etter lunsj. 
19:00 Middag buffet
21:00 og utover - musikk i Jegersalen (Utgår mest sansynslig pga covid restriksjoner, men vi finner oss evt et koselig sted å sitte og prate sammen.)

26. desember

08:00-10:00 Frokost.
Tusen takk for nå og god tur hjem!  

Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

 • Reisen til og fra Beitostølen er ikke inkludert. Du kan velge å kjøre bil selv, det er 23 mil fra Oslo. Et annet alternativ er å ta        Valdresekspressen som går 4-6 ganger daglig fra Oslo. 
 • Link til valdresekspressen her: https://www.nor-way.no/en/routes/valdresekspressen/#/ 
 • Innsjekk kl.16.00, men du kan ankomme tidligere på dagen og benytte deg av både natur og hotellets fasiliteter. 

 

Kjekt å ta med

Ta med deg et par pene antrekk til kveldene, strikketøy, en god bok, og litt varmt kosetøy. Utetøy og skiutstyr hvis du vil være med ut å hilse på fjelllufta :)

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo