Skip to main content

Norge, Aurlandsdalen - Fottur fra fjell til fjord

Dato: 18.- 22.august 2021

En fottur fra fjell til fjord gjennom en av Norges vakreste daler

Dette er en vandrereiser med det beste Norge har å by på; vill og vakker natur, rik på kulturminner, historie, variert geologi og spennende dyre- og planteliv. Nå snører vi sekken, tar på oss fjellskoene og vanderer i Aurlandsdalen med Elisabeth.

Aurlandsdalen er en lang, steil og vakker dal beliggende i Sogn og Fjordane. Hele dalen strekker seg 40 km fra Geiteryggen til Vassbygdi. I flere århundrer har handelsmenn ferdet her mellom markedene i Sogn og i Hallingdalen i godt selskap med bønder, stølsfolk og en og annen ungkar på frierferd.

Aurlandsdalen tar pusten fra deg!

Aurlandsdalen er en tur som rett og slett kan ta pusten fra deg! Vi starter på høyfjellet der vi har et goldt steinlandskap og går via frodige, dype daler med steile fjellvegger på hver side. Vi passerer flotte fosser og avslutter hele turen med et fjordcruise på Nærøyfjorden. Flere tusen går turen hvert år og sikkert like mange har den på sin ønskeliste. Nå er det din tur til å oppleve denne turen fra fjell til fjord!

Vandreprogram

Vi skal ha hele 3 nydelige vandredager i et fantastisk og variert landskap. Turen starter i kupert terreng, men størstedelen av turen går nedover. Det er allikevel en relativt krevende tur med 6-8 timers vandring hver dag. Vi avslutter fotturen nede ved Aurlandsfjorden.

Det blir overnatting på hyggelige steder med blanding av både enkle fjellhytter og litt luksus.

Dette er en tur for deg som liker å vandre. Du bør ha gått litt i fjellet fra før og vandt til å bære sekk. Er du i middels god form vil du fint kunne gjennomføre turen.

Terrenget er kupert, med mye nedover. Å gå nedover kan være krevende over tid. Det blir relativt lange dager, med ca. 6-8 timers vandring per dag. Og DU vil sitte igjen med herlige naturopplevelser og mestringsfølelse.

Fjordcruise og Flåmsbanen

Etter flere dager til fots avslutter vi turen med et fjordcruise på Nærøyfjorden. Nærøyfjorden er en dramatisk fjord omkrenset av høye fjell. Nærøyfjorden er en av de traneste fjordene i Europa og er ført opp på UNESCO sin verdensarvliste. Vi hopper på båten ved bryggen i Flåm og tar oss med til den lille bygden vakre Gudvangen, helt innerst i Nærøyfjorden. Herfra fortsetter turen med buss gjennom den majestetiske Nøyøydalen med sjarmerende bygder og landskap til Voss.

Fra Voss fortsetter turen med Bergensbanen til Myrdal, hvor du bytter tog til den legendariske Flåmsbana. Flåmsbana tilbyr spektakulær panorama utsikt til en av de villeste fjord landskaper i verden. Flåmsbana tar deg med tilbake til turens startsted i Flåm.

Ankomst og avreise

Du bestiller alle togbilletter selv, både tur/retur Finse.

Vi møtes på ettermiddagen/kvelden på Finse og overnatter den første natten på den nyoppussende DNT-hytta Finsehytta. Her får vi muligheten til å bli litt kjent med våre nye turvenner som vi kan dele denne vakre naturopplevelsen sammen med. Etter en god natts søvn og en deilig frokost, er vi klare for å starte på vår første etappe til Geiterygghytta.

Avreisedagen regner vi med å ta Flåmsbanen kl 16:55 for reisende til Oslo og kl. 14:35 for reisende til Bergen. Det kan være lurt å booke togbillett helt til din slutt-destinasjon. (NB! togtider er endelig 4 måneder før avreise)

Pakkeliste til sekken

Vi går med sekk alle dagene. Det er med andre ord viktig å tenke nøye igjennom hva du pakker for at sekken blir så lett som mulig. Forslag til utstyrsliste blir sendt til deg før avreise.

Høydepunkt

 • Den magiske naturen med norske fjell og fjorder
 • Kveldsbad eller morgenbadet på Geiterygghytta for de modige
 • Turfellesskap med likesinnede damer
 • Båtcruise på Nærøyfjorden.
 • Den berømte Flåmsbanen.

På denne turen bor vi på følgende steder:

Første natt: DNT-hytta Finsehytta. 4-mannsrom el.lign.

Andre natt: DNT-hytta Geiterygghytta. 4-mannsrom el.lign.

Tredje natt: DNT-hytta Aurlandsdalen Turisthytte. 4-mannsrom el. lign

Fjerde natt: Heimly Pensjonat i Flåm. Dobbeltrom

God mat og hyggelig vertskap hele veien!

Din vandringsleder - Elisabeth Eriksen

Elisabeth Eriksen er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell! Der det finnes mulighet for å være aktiv på reise, der finner du Elisabeth. Hun driver reisebloggen GlobetrotterElisa og er derfor ofte på farten rundt omkring i verden. Hun er veldig lokalkjent her i området og gleder seg til å vise frem denne vakre delen av Norge. Her er dere i det beste hender og vandrer med dyktig og kunnskapsrik leder.

Din leder: Elisabeth Eriksen

Elisabeth Eriksen er glad i å være ute, uansett årstid. Hun er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell. Kanskje ikke så rart at Norge er hennes favorittland? Elisabeth driver reisebloggen Glob...

Pris: 10 900
Inkludert:
 • Innkvartering i delt rom
 • 18.-19.august Finsehytta - 4 sengsrom
 • 19.-20.august Geiterygghytta- 4 sengsrom
 • 20.-21.august Aurlandsdalen turisthytte - 4 sengsrom
 • 21.-22.august Heimly Pensjonat - twinroom
 • Frokost hver dag
 • Niste og varm drikke
 • Middag hver dag på hyttene og siste natten på hotellet
 • Sengetøy/håndkle inkludert. På Finsehytta må dere kjøpe i resepsjonen ved ankomst.
 • Flotte vandringer hver dag - fra hytte til hytte
 • Badestamp på Geiterygghytta
 • Fjordcruise på Nærøyfjorden
 • Vandringsleder Elisabeth Eriksen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 5
Bestill reise

Søk reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

August 2021

18/08Norge, Aurlandsdalen - Fottur fra fjell til fjord
Leder: Elisabeth Eriksen
Mer enn 410 900Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo