Skip to main content

Norge, Valdres - Yoga i vinterprakt

Dato: 28.- 31.januar 2021

Vinteryoga i den norske fjellheimen

Turen går til fjellheimen, nærmere bestemt Nythun Fjellstue i nydelige Valdres for dager med yoga, meditasjon, langrennsturer og ro til å hente deg inn.

"Ei bortgjøymd perle – ein fredeleg plett i fjellet mellom Fagernes og Etnedal. Staden der gjetarguten la merke til at kyrne la seg til for å kvile i ettermiddagssol. Der er det ein eigen ro, der bygde han draumen ..."

Med denne maleriske fortellingen som bakgrunn for vår yoga blir dette 4 minnerike vinterdager. På denne nydelige plassen kan du være akkurat så aktiv du vil. Vi står opp tidlig for meditasjon og yoga. Når vår praksis er ferdig er vi klar for en lekker frokostbuffet, og deretter ligger dagen som en åpen bok.Maten blir førsteklassens. Nythun drives av to kokker, så du kan tenke deg hvordan vår uke blir. Det vil være mulig å velge vegetarisk eller vegansk kost.

Vi bor godt og spiser godt på Nythun Høyfjellsstue

Nythun er en personlig høyfjellsstue og er blandt annet rangert som distrikt-Norges tredje beste spisested! Vi har reservert stedets hytter. Dere har kun mulighet til å bo sammen om dere kommer to sammen. Reiser du uten selskap må du bo i eget rom (grunnet nye korona regler). Vi skal bo her 3 netter - en skikkelig deilig vinterlanghelg. Hyttene ligger rett over gårdstunet så det er kort vei å gå til både yoga og den fristende frokosten.

Les gjerne mer om Nythun her: http://www.nythun.com/

Gastronomisk og helsefremmende kost

Nythun er kjent for å være et sted hvor du får nydelig mat. Vertskapet er begge kokker og står selv på kjøkkenet. De har erfaring fra gourmetkjøkken i inn- og utland. Deres kunnskap og lidenskap for mat i kombinasjon med gode, norske råvarer er unik – bare gled deg! Maten lages med kjærlighet til mat og gjest, friske råvarer og masse entusiasme! Her får du mat som er laget fra bunnen av og basert på lokale råvarer så langt det er mulig. Nyt hjemmebakt brød, knekkebrød og kaker, hjemmelaget pålegg og syltetøy, smakfulle middager med friske grønnsaker og naturlige smaker. Villfisk og frittgående beitedyr står på menyen hver dag, men ønsker man et vegetar-alternativ, lager man dette uten bruk av prosessert mat. Her blir det ikke servert tofu eller andre langreiste ferdigretter. Men – hvis du ønsker noe "attåt" og velger kjøtt eller fisk en sjelden gang, er det her du bør gjøre det.

vegetar gourmet nythun valdres

VINTERYOGA

Det blir yoga to ganger om dagen. Hver morgen er det meditasjon og yoga for å bygge bevissthet, styrke og balanse i kropp og sinn. Vi utforsker stillingene både fra det fysiske aspekt og med et dypere indre fokus, med utgangspunkt i Yoga Flow, sekvenser av stillinger som sømløst går i hverandre. Ettermiddagens yoga blir en rolig yinyogaklasse – mykt, flytende og rolig. Deilige, lange strekk og meditativ tilnærming. Vi kommer også til å utforske friere bevegelser, free movement eller intuitiv dans. Du kan være ny til yoga eller mer erfaren, og du trenger absolutt ikke å være danser.

"Dancing is like breathing. Can you breathe? Then you can dance. Let the movement come from the longing and the rush for life. Let your body feel the space, sense the surrounding and let yourself soak in your essence."

Din leder Christina

Christina leder deg trygt igjennom enten du er ny yogi eller mer erfaren. Hun er kjent for sin ledige lærerstil, der latteren sitter løst, og med hennes timing vil du føle at klassen flyter avgårde sømløst og lett selv i mer krevende sekvenser eller stillinger. Hennes yoga er farget av et liv med bevegelse, trening, yoga og dans – med inspirasjon fra det myke, flytende og intuitive i Anukalana yoga og Embodied Flow, til Ashtangaens mer strikte tilnærming til yoga. Dagene vil også gi deg en smak på yoga sammen med andre og dans/fridans. Disse dagene kommer virkelig til å sette oss igang – i kropp og sinn.

"Her får du etterlengtet tid til å favne din essens, hele vårt sansende sensuelle vesen og vårt sanne jeg. Det skjer noe helt magisk med oss når vi investerer i tid for oss selv, sammen med andre. Dette er grunnen til at jeg arrangerer yogareiser – å skape plasser der tiden står stille nok til å møte oss selv og andre på."

Yogareisene passer for deg som:

 • Ønsker en aktiv, men avkoblende 4 dagers ferie i vakre Valdres.
 • Verdsetter gode råvarer og hjemmelaget god mat
 • Ønsker å bli bedre kjent med deg selv
 • Ønsker å bygge styrke både mentalt og fysisk
 • Liker yoga og ønsker å fordype din praksis og kjenne effekten av daglig yoga ( du trenger ikke å være erfaren)
 • Liker kombinasjonsferie med yoga & langrennsturer
 • Setter pris på hyggelig samvær med likesinnede

Transport til Nythun

Det er lagt opp til transport på egenhånd på denne reisen og våre deltagere kommer fra hele landet 😊 Vi sender ut deltagerliste ca 2 uker før avreise. Det er også mulighet til å benytte Valdresekspressen til Fagernes Skysstasjon: https://www.nor-way.no/nb-NO Bussen går flere ganger daglig fra Oslo. Fra Fagernes kan man da ta eller dele en taxi. Det er ca 20 minutter å kjøre hefra til Nythun.

Vi gleder oss til å møte DEG på Nythun til vår yogalanghelg i januar. Hjertelig velkommen!

Trygg på reisen, Nythuns smittevernstiltak

Vi bruker anbefalte rutiner for rengjøring etter avreiser når rommet skal brukes innen 3 døgn

Hver har sin yogamatte med minst 1 meter avstand og fast plass.

Faste plasser i spisesalen med begrenset antall og «sosial avstand».

Ingen buffetservering men all mat utleveres direkte og personalet bruker engangshansker og sikre smittevernsrutiner.

Delt rom er kun mulig om dere kommer to sammen. Reiser du uten selskap må du bo i eget rom (grunnet nye korona regler) - da må du velge enkeltrom.

Nythun gir en trygg ramme for å kunne oppleve noe sammen med andre hvor hver enkelt også beskytter seg selv og andre med håndhygiene og gode manerer for hoste etc. De som har forkjølelsessymptomer må dessverre holde seg borte.

Din leder: Christina Straume

Christina Straume er en erfaren yogalærer som startet å undervise i 2010 og jobber i dag heltid med egne klasser, workshops og yogareiser for Jomfrureiser. Hennes lidenskap er å samle mennesker til å bli mer kjent med se...

Pris: 6 900,-
Inkludert:
 • 3 netter i delt rom/hytter. Dere har kun mulighet til å bo sammen om dere kommer to sammen. Reiser du uten selskap må du bo i eget rom - velg da enkeltrom
 • Daglig frokost
 • Daglig middag, mat laget med fokus på bærekraft
 • Frukt og kaker, kaffe og te
 • 2 x daglige yoga og meditasjon økter med Christina
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
TransportType:Ingen transport
Reisedager: 4
Bestill reise

Søk reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Januar 2021

28/01Norge, Valdres - Yoga i vinterprakt
Leder: Christina Straume
Mer enn 46 900,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo