Skip to main content

Norge, Valdres - Yoga i vinterprakt

Dato: 18.- 21.november 2021

Vinteryoga i den norske fjellheimen

Turen går til fjellheimen, nærmere bestemt Nythun i nydelige Valdres for dager med yoga, meditasjon, langrennsturer og ro til å hente deg inn. Her skal vi bare nyte og ta vare på oss selv med meditasjon og yoga.

"Ei bortgjøymd perle – ein fredeleg plett i fjellet mellom Fagernes og Etnedal. Staden der gjetarguten la merke til at kyrne la seg til for å kvile i ettermiddagssol. Der er det ein eigen ro, der bygde han draumen ..."

Med denne maleriske fortellingen som bakgrunn for vår yoga blir dette 4 minnerike vinterdager. På denne nydelige plassen kan du være akkurat så aktiv som du ønsker. Vi står opp tidlig for meditasjon og yoga. Når vår praksis er ferdig er vi klar for en lekker frokostbuffet, og deretter ligger dagen som en åpen bok.

Yogadager i vinterlandet Valdres

Disse dagene blir en fantastisk kombinasjon av aktivitet og velvære i fjellheimen. Vi starter dagen med meditasjon og yoga før frokost. Vi utforsker yoga og meditasjon for å bygge bevissthet, styrke og balanse i kropp og sinn – både med et fysisk aspekt og et dypere indre fokus. Etter frokost er det fritt frem for å nyte dagen på langrenn i det store løypenettet eller avslappende dager foran peisen i gode samtaler, eller med en bok og strikketøy.

Yogabilde fra Italia
Bildet er fra en av Christinas tidligere yogareiser

Rolig yoga og frigjørende bevegelser

Vi samles ut på dagen for en rolig yogaklasse á la yinyoga med mange lange strekk og god tid til å slappe av etter en aktiv dag. Vår tilnærming til yoga er mykt, flytende og rolig. Deilige, lange strekk og meditativ tilnærming. Vi kommer også til å utforske friere bevegelser, free movement eller intuitiv dans. Du kan være ny til yoga eller mer erfaren, og du trenger absolutt ikke å være danser.

"Dancing is like breathing. Can you breathe? Then you can dance. Let the movement come from the longing and the rush for life. Let your body feel the space, sense the surroundings and let yourself soak in your essence."

Mat Nythun Fjellstue

Vi bor godt og spiser godt på Nythun

Nythun er en personlig fjellstue og er blandt annet rangert som distrikt-Norges tredje beste spisested! Maten blir førsteklasses. Nythun drives av to kokker, så du kan tenke deg hvordan våre dager blir.

Dere har kun mulighet til å bo sammen om dere kommer to sammen. Reiser du uten selskap må du bo i eget rom (grunnet nye korona regler). Vi skal bo her 3 netter - en skikkelig deilig vinterlanghelg. Vi har også reservert noen av stedets hytter. Hyttene ligger rett over gårdstunet så det er kort vei å gå til både yoga og den fristende frokosten.
Les gjerne mer om Nythun her: www.nythun.com

Gastronomisk og helsefremmende kost

Nythun er kjent for å være et sted hvor du får nydelig mat. Vertskapet er begge kokker og står selv på kjøkkenet. De har erfaring fra gourmetkjøkken i inn- og utland. Deres kunnskap og lidenskap for mat i kombinasjon med gode, norske råvarer er unik – bare gled deg! Maten lages med kjærlighet til mat og gjest, friske råvarer og masse entusiasme! Her får du mat som er laget fra bunnen av og basert på lokale råvarer så langt det er mulig. Nyt hjemmebakt brød, knekkebrød og kaker, hjemmelaget pålegg og syltetøy, smakfulle middager med friske grønnsaker og naturlige smaker. Villfisk og frittgående beitedyr står på menyen hver dag, men ønsker man vegetarisk eller vegansk kost lager man dette uten bruk av prosessert mat. Men – hvis du ønsker noe "attåt" veganske eller vegetarisk og velger kjøtt eller fisk en sjelden gang, er det her du bør gjøre det.

Din leder Christina

Christina leder deg trygt igjennom enten du er ny yogi eller mer erfaren. Hun er kjent for sin ledige lærerstil, der latteren sitter løst, og med hennes timing vil du føle at klassen flyter avgårde sømløst og lett selv i mer krevende sekvenser eller stillinger. Hennes yoga er farget av et liv med bevegelse, trening, yoga og dans – med inspirasjon fra det myke, flytende og intuitive i Anukalana yoga og Embodied Flow til mer styrkende stillinger og lek med balanse og bevegelse. Disse dagene kommer virkelig til å sette oss igang – i kropp og sinn.

"Her får du etterlengtet tid til å favne din essens, hele vårt sansende sensuelle vesen og vårt sanne jeg. Det skjer noe helt magisk med oss når vi investerer i tid for oss selv, sammen med andre. Dette er grunnen til at jeg arrangerer yogareiser – å skape plasser der tiden står stille nok til å møte oss selv og andre på."


Bildet er fra en av Christinas tidligere yogareiser

Yogareisene passer for deg som:

 • Ønsker en aktiv, men avkoblende 4 dagers ferie i vakre Valdres.
 • Verdsetter gode råvarer og hjemmelaget god mat
 • Ønsker å bli bedre kjent med deg selv
 • Ønsker å bygge styrke både mentalt og fysisk
 • Liker yoga og ønsker å fordype din praksis og kjenne effekten av daglig yoga ( du trenger ikke å være erfaren)
 • Liker kombinasjonsferie med yoga & langrennsturer
 • Setter pris på hyggelig samvær med likesinnede

Transport til Nythun

Det er lagt opp til transport på egenhånd på denne reisen og våre deltagere kommer fra hele landet 😊 Vi sender ut deltagerliste ca 2 uker før avreise. Det er også mulighet til å benytte Valdresekspressen til Fagernes Skysstasjon: https://www.nor-way.no/nb-NO Bussen går flere ganger daglig fra Oslo. Fra Fagernes kan man da ta eller dele en taxi. Det er ca 20 minutter å kjøre herfra til Nythun.

Vi gleder oss til å møte DEG på Nythun til vår yogalanghelg i mars og i november 2021
Hjertelig velkommen!

Din leder: Christina Straume

Christina Straume er en erfaren yogalærer som startet å undervise i 2010 og jobber i dag heltid med egne klasser, workshops og yogareiser for Jomfrureiser. Hennes lidenskap er å samle mennesker til å bli mer kjent med se...

Pris: 6 900
Inkludert:
 • 3 netter i delt rom/hytter. Dere har kun mulighet til å bo sammen om dere kommer to sammen. Reiser du uten selskap må du bo i eget rom - velg da enkeltrom
 • Daglig frokost
 • Daglig middag, mat laget med fokus på bærekraft
 • Frukt og kaker, kaffe og te
 • 2 x daglige yoga og meditasjon økter med Christina
 • Sosialt fellesskap med andre
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 4
Bestill reise

Søk reise

Covid-19 hensyn

Trygg på reisen, Nythuns smittevernstiltak

Alle har med sin egen yogamatte og utstyr (blokker, teppe, pute, yogastropp/belter hvis det er ønskelig).
Vi holder god avstand med minst 1 meter mellom mattene.
Faste plasser i spisesalen med begrenset antall og «sosial avstand».
Delt rom er kun mulig om dere kommer to sammen.
Reiser du uten selskap må du bo i eget rom (grunnet smittevernsregler) - da må du velge enkeltrom.

Nythun gir en trygg ramme for å kunne oppleve noe sammen med andre hvor hver enkelt også beskytter seg selv og andre med håndhygiene og gode manerer for hoste etc. De som har forkjølelsessymptomer har dessverre ikke mulighet til å bli med på reisen.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

November 2021

18/11Norge, Valdres - Yoga i vinterprakt
Leder: Christina Straume
Mer enn 46 900Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo