Skip to main content

Norge, Rondane - Opplev fjellnorge fra sykkelsetet på jentetråkket

Sykkeltur i storslått natur

Opplev noen av Norges flotteste fjellområder fra sykkelsetet. På denne reisen skal vi tråkke oss gjennom flere kommuner med fantastisk natur. Vi starter på Dovrefjell, med magisk utsikt mot Snøhetta, og sykler oss nedover mot Ringebu. Velkommen til denne flotte sykkelreisen i Rondane med Wenche som din lokale sykkelguide.

Høydepunkt

 • Tett på naturen fra sykkelsete
 • Lokal sykkelguide
 • Sted til sted
 • Storslått naturopplevelser
 • Dekket bord til frokost og middag
 • Unike opplevelser man ikke får på annet vis

5 magiske dager på sykkel i fjellet

På disse 5 magiske dagene skal vi sykle oss forbi noen av de vakreste deler av fjellnorge; Dovrefjell, Rondane og Venabygdsfjellet. Her skal vi nyte, se og oppleve mest mulig, så vi har det ikke travelt. Vi tar oss god tid til å nyte og skravle litt på veien. Til lunsj stopper vi innom nærbutikker på veien og spiser ute i det fri, eller vi finner en lokal cafè og får oss en vaffel og en god kopp kaffe.

Reisen innledes med overnatting på Hjerkinn Fjellstue, videre sykler vi fra hytte til hytte før vi avslutter på staselig hotell Spidsbergseter. Bagasjen har du med deg på sykkelen i egen sykkelveske, så husk å pakk smart.

Personlig og hyggelig vertskap åpner opp sine steder og inviterer oss på gode middager på de lyse sommerkveldene. Vi kommer til dekket bord både til middag og frokost og alt er tilrettelagt for at du skal ha en herlig, aktiv og bekvem sykkelferie.


Godt vennskap og felles måltider.

Omringet av majestetiske fjelltopper i Grimsdalen

Grimsdalen er en av Norges, og kanskje verdens, vakreste seterdal. Flere tusenmeters-topper vil omringe oss disse dagene. Vi sykler på asfalterte veier, men også noen grusveier, mens vi i Østerdalen sykler langs Atnaelva. Noen steder kan det være litt trafikk, men vi bestreber oss etter å sykle på veier som ikke er veldig trafikkerte.

Rondane sykkeltur

Landskapet varierer fra snaufjell og fjelltopper til lune furumoer som lyser av reinlav, rolige elveslynger, fosser og til åpne fjellvidder. Attraksjoner underveis er det mange av, vi må bare nevne Folldal gruver, gallerier, Solbergplassen og Vannmueseet. Her skal du glede deg over hyggelig sosialt samvær, gode opplevelser på sykkelsetet og inspirasjon til felles glede. Alt er lettere når man deler!


En av utsiktene som vil fenge deg!

Reisen passer for deg som

 • Er glad i å sykle
 • Liker massevis av frisk luft
 • Vil være ute 7-8 timer hver dag
 • Liker gode pauser
 • Elsker vakre fjellandskap i Norge
 • Synes det er hyggelig med nye venner og bekjentskap
 • Vi blir en mindre gruppe på 8- 12 deltagere.

Wenche Lia Spidsberg

Vår sykkelleder - Wenche Lia Spidsberg

Wenche Lia Spidsberg elsker fjellet. Hun har flere sykkelreiser bak seg og inviterer nå til sitt lokalområdet. Hun er en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med friluft å gjøre. Livet er best ute med fjellturer, sykling og padling. Les mer om eventylige Wenche her

Sykkeltur Norge Rondane Dovre
Velkommen til store naturopplevelser, god mosjon på sykkel og påfyll for kropp og sjel!

Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 

Oppmøte på Hjerkinn. Ta toget til Hjerkinn stasjon. Om du kjører er det lurt å parkere på Ringebu stasjon og ta toget til Hjerkinn. Tog fra Oslo kl 08.02 eller Ringebu kl 10.52. Vi er framme på Hjerkinn kl 12.24. Vi får levert ut leiesyklene på Hjerkinn og leverer de på Ringebu.

Vel fremme setter vi bagasjen inn på fjellstua (vi skal overnatte her i natt) før vi sykler av sted på vår bli kjent-runde. Etter at vi alle har møttes, starter vi på vår bli kjent-runde sammen med de andre deltagerne. Vi sykler en liten dagstur langs Den gamle fjellveg. Dette er grusvei som går oppe på Dovrefjellplatået. Det er mange små turistbedrifter vi kan stoppe på for en forfriskning og lunsj. Vi avslutter med turen til fots fra P-plassen på Tverrfjellet opp til View Point Snøhetta og nyter utsikten innover Dovrefjell og Snøhetta. Helt magisk!

Totalt er det beregnet ca 5 timer til vår første sykkeltur. For de som er interessert er Villreinsenteret verdt et besøk før innsjekking. Middag og overnatting er på Hjerkinn Fjellstue

Her er kart over alle våre sykkeletapper samlet - her er området vi skal sykle i i 5 dager!

Dag 2 

Etter en god natts søvn i frisk fjelluft, og en deilig frokost tar vi farvel med Hjerkinn. Først følger vi FV 29 mot Folldal og sykler langs elva Folla. Videre sykler vi gjennom et lite tettsted som heter Dalholen. Dette er en rolig, asfaltert vei med noe trafikk i sommersesongen. Mange fine steder å raste å pause på. 

Lunsjstopp ute i det fri. Vi stopper ved en matbutikk i Folldal og kjøper vår egen lunsj. Deretter ser vi oss rundt på Folldal Gruver som ligger ovenfor Folldal sentrum. Her får vi en magisk utsikt inn i Rondane

Turen går videre på Nasjonal Turistveg Rondane, FV 27 i 8 km, vi tar av ved Fallet og sykler innover Grimsdalen med lett stigning, en av Norges vakreste seterdaler. Er vi heldig med været ser vi rekken av alle 2000-meters toppene i Rondane. I natt skal vi overnatte på den koselige Grimsdalshytta. En god middag, god skravling og sov så godt! 

Dag 3 

Deilig frokost og klar for ny dagstur. Fra Grimsdalshytta har vi lett sykling tilbake til Fallet og FV 27 som vi følger til vi tar av innover mot Dørålseter. Grusvei i 12 km før vi er framme på Nedre Dørolseter turisthytte - det er en lett stigning siste biten. I kveld skal vi bo på Nedre Dørolseter turisthytte hvor vi blir tatt imot av vertskapet Eli, Trond og Henrik. Her får vi servert en nydelig fjellmiddag.

Dagens etappe er forholdsvis kort, så vi har tid til en liten fjelltur for de som ønsker det. Men det er selvfølgelig lov til å slappe av i hytteveggen og bare nyte den fantastiske utsikten også. Dette bestemmer du vel fremme. Turen innover Dørolen må bare oppleves. (Wenche må sykle minst en tur inn dit hvert år 😊 ) Omkranset av mange vakre Rondanetopper og morenerygger.

 

Dag 4

Etter vår gode frokost tar vi farvel med vertskapet og gjør oss klar for en deilig lørdag på sykkelsetet. Vi sykler vi samme veg tilbake til FV 27, da er vi på asfalt igjen. Deretter følger vi dalen sørover langs Atnaelva. Vi stopper gjerne for et bad i den rolige elven. Stopp på Sohlbergplassen, Nasjonale Turistvegers utsiktspunkt inn i Rondane og Atnasjøen. Lunsj i det fri ved fossen ved Vannmuseet etter vi har stoppet på Atnbrua Handel og funnet oss noe godt til lunsj i butikken. Lett sykling helt til vi kommer til Enden.

Siste innspurt er  oppstigning til Venabygdsfjellet  og Spidsbergseter Resort Rondane, her skal vi bo siste natten og bare nyte. Her får vi et aldri så lite luksusopphold med stor spaavdeling og + 32 i svømmebassenget. Her er steambad og badstuer for ømme muskler, nydelig middag i en av hotellets restauranter, kos i en av peisestuene, besøke verdens eneste aquavittfjøs og mimring om sommerens vakreste sykkeltur i fjellheimen <3 

Dag 5 

Etter en god natts søvn har vi kun en etappe igjen, turens letteste og korteste, 21 km ned til Ringebu stasjon.  For de som tar tog anbefaler vi å ta ettermiddagstoget hjem. Da blir det tid for en liten lett fjelltur over  Flaksjølihøgda. Vi starter på 950 moh - skal opp i 1000moh før vi sykler ned til Ringebu som ligger 198 moh på asfaltvei, FV 27.

Vemodig avskjed for enten å ta toget eller bilen hjem.

Takk for nå! Kanskje vi sees på en ny sykkeltur i norsk natur eller i det store utlandet 😊

Forbehold om endringer i dag for dag programmet.

Tips, råd og pakkeliste

Tips og råd

Om du ønsker kan du ta med egen sykkel, om ikke kan du leie en sykkel. Vi anbefaler at du leier en El- sykkel, da noen av partiene kan være litt krevende. Leie av el- sykkel koster 2000,- for 5 dager, da er det også inkludert hjelm, sykkelveske og pumpe. Sykkelen leveres etter endt reise. Gi beskjed ved påmelding om du ønsker dette. Du har også med bagasjen din på sykkelen.

Du vil ha bagasjen din med på sykkelen. Du har tørkemuligheter hver kveld, så nytt skift hver dag trengs ikke. Ull er gull, også om sommeren, og trenger bare luftes før neste etappe :) Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste sykkelturen kan bli krevende med utfordrende vær. Husk godt og riktig utstyr og pakk sykkelvesken smart. Du finner detaljert utstyrsliste lenger nede på siden.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

 

Utstyrsliste ( husk sykkelveskene er ikke så store)

Til sykkelen

Ekstra slange 
Lappesaker
Kjedelås
Silikonsete 
Hjelm

Til deg selv

Regntøy- jakke og bukse
Vindtett jakke  og evt bukse
Ull trøye og stillongs  + skift
Ulltrøye korte armer
Ullstrømper - 3 par
Ullgenser/ fleecegenser
Lue og votter
Lette fjellstøvler til å sykle i (fine å bruke på en liten fjelltur og)
1 par lette joggesko
1 par lette sandaler/ havaianas
Singlet 
Sykkelbukse
Sykkelhansker
Shorts
Bikini/ badedrakt
Lite håndkle
Undertøy
Toalettsaker

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo