Skip to main content

Norge, Nordnorge - Vandre- og yogareise til 3 norske perler

Dato: 6.- 12.august 2022

Opplev Tromsø, Sommarøy og Senja med vandring og yoga

Det sies at dette er tre perler som du absolutt "må" oppleve! Nå arrangerer vi 3. året på rad denne fantastiske kombinasjonen med daglige vandringer og opplevelse blandet med herlige yogaøkter. Sammen med lokalkjente Ann- Christin og Bente får du kjenne på havbris, fjellluft, bli kjent med lokalbefolkningen, plukke skjell på stranden, spise kortreist mat og sitte i badstu og bare nyte tilværelsen og utsikten.

Bli med og opplev Nord-Norges perler med oss i sommer!

Om reisen

Reisen starter i Tromsø. Hit tar du deg selv, med bil, buss, til fots eller med fly. Det er opp til deg hvordan du kommer deg til Tromsø. Men vi i Jomfrureiser er behjelpelig med fly (mot tillegg) om du ønsker. Vi møtes på The Edge i Tromsø, hvor vi skal tilbringe den første natten. Denne dagen skal vi ta en spasertur til Fløya hvor vi kan nyte utsikten over denne flotte byen. Kvelden tilbringer vi sammen å utforsker Tromsø by.

Neste dag går turen videre til vakre Sommarøy. Noen sammenligner Sommarøy med Karibien, mens andre sier det er Lofoten i miniatyr. Her finner du vakre strender og flotte fjell. Vi fyller de tre dagene vi har Sommarøy som utgangspunkt med yoga, turer og avslapping. Det er også mulig å leie kajakk for de som ønsker det.

Etter dagene på Sommarøy fortsetter vi til den, for mange, uoppdagede perlen Senja. Senja har øde strender, majestetiske fjell og kan lett beskrives som norsk natur på sitt vakreste. Her skal vi bo på Mefjord Brygge i fiskeværet Mefjordvær, hvor vi skal fortsette med nydelige vandringsturer, yoga og rett og slett nyte tilværelsen.

Denne reisen passer for deg som trives i mektig natur og liker å gå i fjell og terreng. Vi har valgt ut fine topper og turer som passer for de aller fleste. Siden det er dagsturer kan du også velge å "stå over" en dag om du ønsker det. Ettersom turene ikke er så veldig lange, vil du også ha god tid til å gjøre andre spennende opplevelser.

Den daglige yogaen som tilbys under disse dagene er tilpasset for å tøye og klargjøre fjellmusklene. Det er rolig Medieyoga og meditasjon med Bente og Vinyasa/Ashtange med Ann - Christin. Vi gjør yoga utendørs om været tillater det.

Sommarøy

Et vakrere navn enn Sommarøy kan vel knapt tenkes? Opprinnelsen kommer imidlertid fra den gang folk flest bodde på Hillesøya ved siden av og brukte Sommarøya som sommerbeite for kyrne. Strendene er av riviera kvalitet! Det er mange små viker på Sommarøy med langgrunt vann. Vi skal ikke påstå at temperaturen i sjøen er innbydende, men kanskje det er noen tøffinger i blant oss som vil ta seg en dukkert? Langt vanligere er det nok med lange, fine turer på stranda med skjellplukking og utsikt. Noe av det hyggeligste med Sommarøy er møtet med folket. Det bor under 350 mennesker på Sommarøy og du møter de blant annet på butikken. På den lokale butikken er det innredet en egen herrekrok, Kaillkråa. Ettersom det er damene som handler mest, blir herrene parkert i Kaillkråa, hvor de har egne kaffekopper med navnene sine på. I følge herrene får et par av de lokale kjerringene i bygda også være med en gang i blant.
Husflidsutsalget er et annet artig besøk. Her kan du kjøpe sjyvotta, votter med en tommel på hver side. Når det begynner å bli skittent og dårlig grep på den ene sida, kan man snu votten og bruke den på andre sida :)

Om Sommarøy Arctic Hotell

En time fra Tromsø, ytterst i havgapet ligger Sommarøy Arctic Hotell Tromsø. Hotellet har fantastisk beliggenhet og har ekte nordnorsk sjel. Derfor er det naturlig for dem å servere mat basert på gammel tradisjon med råvarer fra nærområdet. De gleder seg til å gi oss en ekte kystopplevelse.
Saunaen inne på hotellet er til fri bruk for hotellets gjester. Her sitter inntil 15- 20 personer konfortabelt og kan nyte utsikten mot lagunen utenfor, hvor det også er mulig å ta seg en svømmetur. Hotellet har også et lite treningsrom.

Mefjord Brygge på Senja

Senja er Norges nest største øy og ligger i et av de rikeste fikseområdene i verden. Senja er også kjent som "et Norge i miniatyr" og kan by på et enestående mangfold av opplevelser i naturen hele året. Senja bugner av topptur-fjell, vandre- og turterreng av alle vanskeligshetsgrader, samt artige og spennende opplevelser på havet.

Mefjord Brygge på Senja ligger vakkert til i fiskeværet Mefjordvær. Vi blir innkvartert i store leiligheter med 5 soverom og 2 bad. Det er plass til 7 personer i hver leilighet. Leilighetene består av stor stue med fullt utstyrt kjøkken, 2 bad (en i hver etasje) og 5 soverom ( 3 soverom for enkelt bruk og 2 soverom med twin senger).

Slik blir ditt reisefølge

Dette blir en mindre gruppereise. Vi ordner all transport på stedet og dette er inkludert i pakken. Vi vil bruke privat biltransport ( vi leier biler). Våre ledere er med på alt og legger alt til rette for gruppen. Du kan velge å dele rom og bad med en annen av våre deltagere eller betale ekstra for eget rom.

Våre ledere, Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen er lokalkjent og fra Tromsø. Ann-Christin har en ekstra lidenskap for mat og mennesket! Og fyller denne reisen med historier, vinyasa/Ashtange yoga, og spenennde opplevelser. Les mer om henne her.

Bente Kristensen er helt blitt helt frelst i Nord- Norge og dette har resultert i en nydelig hytte på Sommarøy. Så på denne reisen får du virkelig lokalkjenskap til det meste stedene har å by på og da spesielt "hennes" øy Sommarøy. Bente vil også undervise deg i medieyoga og meditasjon. Les mer om Bente her.

Sammen har de flere år på rad lagt opp denne flotte naturopplevelsen og gleder seg til at du skal bli med!

Velkommen!

Din leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen - På denne reisen har vi to fabelaktige ledere som jobber tett og godt sammen for supre resultater for oss som deltar. Ann-Christin Hansen er utdannet innen ernæring, coaching, k...

Pris: 14 500,-
Inkludert:
 • Transport og frakting av bagasje mellom overnattingsstedene/ferge
 • Transport til/fra alle turene
 • 6 overnattinger på idylliske steder i Tromsø, Sommarøy og Senja
 • Deilig lokal frokost hver dag
 • Nydelige fjellturer i fantastisk natur
 • Yoga ved majestetiske fjell
 • Liten gruppe med 2 turledere som tar godt vare på gruppen
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Ikke inkludert:
 • Måltider - lunsj og middag
 • Reise tur/retur Tromsø - kan bestilles via Jomfrureise på forespørsel.
TransportType:Ingen transport
Reisedager: 7
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Nord Norge - 3 perler


Dag 1
Innsjekk på The Edge i Tromsø.
Klokken 15:30 møtes vi i resepsjonen på The Edge. Vi drar til parkeringsplassen til Fløya/Fjellheisen og går opp Sherpatrappene (1203 trappetrinn) til toppen av Fjellheisen. Her har vi en fantastisk utsikt over Tromsø. Det er en cafe her hvor en kan kjøpe mat og drikke om en ønsker.
Alternativt kan en gå videre oppover til Fløya herfra. Dersom en ikke ønsker å gå kan en ta Fjellheisen opp og/eller ned. 

Vi bestiller bord på restaurant på kvelden for de som ønsker å bli med. 

Dag 2
Etter frokost kjører vi til Sommarøy (ca. en time fra Tromsø) og bor på Sommarøy Arctic Hotell. Før vi kommer til Sommarøy stopper vi og går tur til Ørnfløya. Dette er en kort og enkel tur (under en time tur/retur) hvor en virkelig får valuta i form at en fantastisk utsikt over Sommarøya og Hillesøy. Vi tar en pause på toppen og nyter utsikten.

Dagen kan ellers brukes til utforsking av Sommerøy og Hillesøy eller avslapping (forhåpentligvis på stranda). Her er det også mulig å leie kajakk, da det er fantastisk å padle i dette området.

Det blir MediYoga med Bente på ettermiddagen.

Vi bestiller bord på restauranten på hotellet på kvelden for de som ønsker å bli med.

Dag 3
Morgenyoga med Ann-Christin før frokost.

Etter yoga og frokost blir det tur til Hillesøytoppen (211 moh). Dette er en liten, men aldeles nydelig topp. Turen begynner med en bratt sti oppover. På den første delen er det satt opp jernstenger med tau imellom. Når vi kommer til toppen får vi en fantastisk utsikt til Sommarøy, Hillesøy, Senja og storhavet. Vi går deretter langs ryggen av fjellet og nyter utsikten (veldig fint terreng å gå i) før vi går ned på sørsiden. Vi finner et fint sted hvor vi kan raste. 

Dagen kan ellers brukes til flere turer, leie av kajakk eller avslapping på en av de vakre strendene.

Vi bestiller bord på restauranten på hotellet på kvelden for de som ønsker å bli med. 

Dag 4
MediYoga før frokost med Bente.

I dag utforsker vi lavlandet på Sommarøy og Hillesøy. Vi går på stier, på veien, i fjæra og på strender. Vi passerer utallige vakre strender på vår tur og vi kan skue utover på majestetiske fjell i alle retninger. Vi passerer også det nydelige stedet for «Eventyrlig oppussing» som ble filmet på Sommarøy i 2021. Det blir også tid til egentid.

Vi bestiller bord på restauranten på hotellet på kvelden for de som ønsker å bli med. 

Dag 5
Morgenyoga med Ann-Christin før frokost.

Etter yoga og frokost blir det avreise fra hotellet til fergekaia på Brensholmen. Det tar 10-15 minutter å kjøre. Deretter blir det ferge over til Botnhamn på Senja (ca. 40 minutter). Fra Botnhamn kjører vi til Husfjellet (635 moh). Dette er en av Dronning Sonja sine favoritter på Senja. Husfjellet er et svært tilgjengelig fjell som gir en spektakulær utsikt. Turen tar ca. 3 timer t/retur. I tillegg kommer en lang pause på toppen for å nyte den flotte utsikten. Stigningen er jevn og stien tydelig. Det blir etter hvert mer stein, men fjellterrenget er snilt. Den siste biten fra toppen av Husfjellet langs en liten travers og ut til kanten av fjellet, kan for noen oppleves som litt skummel, men utsikten er til gjengjeld spektakulær (en trenger ikke å gå dit). 

Når vi er ferdige med fjellturen kjører vi videre til Mefjord Brygge hvor vi skal bo i to netter.

Vi bestiller bord på restauranten på hotellet på kvelden for de som ønsker å bli med. 

Dag 6
MediYoga før frokost med Bente.

Etter morgenyoga og frokost finner vi en fin tur vi har lyst til å gå i nærområdet. Her er det masse å velge blant.

Vi bestiller bord på restauranten på hotellet på kvelden for de som ønsker å bli med.

Dag 7
Morgenyoga før frokost med Ann-Christin.

Etter yoga og frokost kjører vi tilbake til Tromsø. Vi kjører innom flere severdigheter (Ersfjordstranda/Gulldassen og Tungeneset) før vi kjører til Botnhamn og tar fergen til Brensholmen (fergen tar ca. 40 minutter). Derfra kjører vi til Tromsø som tar ca. en time. Du velger om du vil bli sluppet av på flyplassen eller i sentrum. Vi regner med å være tilbake i Tromsø ca. klokka 17. Fint om ingen bestiller fly før tidligst klokka 18.

NB – endringer i programmet kan forekomme.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

August 2022

06/08Norge, Nordnorge - Vandre- og yogareise til 3 norske perler
Leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen
Mer enn 414 500,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo