Norge, Sommarøy - fellesskap i nord

Dato: 6 - 9 september 2018
Pris: 4 500,-

Ta med jentene på weekend i Nord-Norge
Bli med til Sommarøy - 1,5 time utenfor Tromsø

Endelig jomfrutreff i nord! Bli med på en langhelg full av store opplevelser, pustepause, humor og deilig mat. Her blir det unikt fellesskap og møtested for jenter fra hele Norge. Sørlendinger som vil lære mer om nord - og nordlendinger som vil oppleve en herlig weekend med påfyll og energi. Under langhelgen på Sommarøy får du mulighet til blant annet å lære å joike, danse bollywood, praktisere yoga, gå fjellturer, kaste lasso, kose deg rundt bålet, lage den berømte nordnorske fiskesuppen, bli underholdt, le mye, lære gode pusteøvelser, lære mer om immunforsvar, lage cocktails, delta på havcruise, sitte i stampen, danse afrikansk dans, plukke koraller på stranden og være med på storytelling. Det er bare å sette av datoen og melde seg på. Vi gleder oss til å møte DEG!

Reisen passer både for dere som bor i nord og vil oppleve en herlig jentehelg med fellesskap, glede, aktivitet og påfyll - og for dere som bor i sør og gjerne vil bli bedre kjent med Nord-Norge, oppleve den spektakulære naturen, aktivitetene og fellesskapet man bare får oppleve på en jentehelg.

Vi har forhåndsbooket fly fra Oslo Gardermoen 6.sept.- 9.sept. Vennligst skriv i teksten til oss når du melder deg på om du ønsker dette i tillegg. Flyreisen koster kun 2000,- med 1 kolli bagasje inkludert (prisen er tur/retur). 

Om Sommarøy

Et vakrere navn enn Sommarøy kan vel knapt tenkes? Opprinnelsen kommer imidlertid fra den gang folk flest bodde på Hillesøya ved siden av og brukte Sommarøya som sommerbeite for kyrne. Strendene er av rivierakvalitet! Det er mange lune småviker på Sommarøy med langgrunt vann. Vi skal ikke påstå at temperaturen i sjøen er innbydende, men kanskje det er noen tøffinger i blant oss som vil ta seg en dukkert? Langt vanligere er det nok med lange, fine turer på stranda med skjellplukking og utsikt Noe av det hyggeligste med Sommarøy er møtet med folket. Det bor omlag 400 mennesker bor på Sommarøy. Du møter dem for eksempel i butikken, hvor det er innredet en egen herrekrok, Kaillkråa. Siden det ogå her er damene som handler mest, blir herrene parkert i kaillkråa, hvor de har egne kroker med navn på til kaffekoppene sine. Et par av kjerringene i bygda får også være med. Husflidsutsalget er et annet artig besøk, her kan man kjøpe sjyvotta, votter med en tommel på hver side. Når det begynner å bli skittent og dårlig grep på den ene sida, kan man snu votten og bruke den på andre sida :)

Overnatting i Nord-Norge - Sommarøy Arctic Hotell

En og en halv time fra Tromsø, ytterst i havgapet ligger Sommarøy Arctic Hotell Tromsø. Hotellet er naturlig nok stolte av sin beliggenhet og har ekte nordnorsk sjel. Derfor er det naturlig for dem å servere mat basert på gammel tradisjon med råvarer fra nærområdet. De gleder seg til å gi oss en ekte kystopplevelse. Badenaustet er et populært sted. Her er det vedfyrt badstu og en romslig badestamp. Like utenfor naustdøra ligger havet. Det finnes også en utendørs jacuzzi på en liten holme foran hotellet, der du kan nyte badelivets gleder. Flotte nye og moderne rom, leiligheter og rorbuer. Er dere flere som reiser sammen får dere et eget overnattingssted.

Dette skjer i helgen!

Torsdag:

 • Velkomst med Trine Lise Olsen og uteaktiviteter.
 • Samling rundt bålet med litt storytelling og vi blir bedre kjent. 
 • Felles middag etterfulgt av presentasjon og reiselivskåseri med Charlotte Ehde-Eliassen

Fredag:

 • Naturopplevelser
 • Yogakurs med Rebecca van Eck
 • foredrag om ernæring og motivasjon, fellestur til Hillesøyfjellet med Dagny Tilia Hovi
 • Dansekurs i Bollywood-dans
 • Joikekurs  
 • Stand up med Trine Lise Olsen
 • Konsert med Elle Márjá Eira

Lørdag:

 • Yoga 
 • Pustekurs med Anette Aarsland
 • Kokkekurs med kjøkkensjefen
 • Afrodans 
 • Cocktaildemonstrasjon
 • Det er også mulighet også for havcruise og andre uteaktiviteter (ikke inkl)
 • Så blir det festmiddag og dans

Søndag:

 • Yoga
 • Oppsummering og storytelling før vi sier tusen takk for nå.

Vi gleder oss til mange aktiviteter, stort fellesskap og mye glede! Detaljert program for hele helgen finner du nederst på siden.

Tilleggsaktiviteter

I tillegg til vårt omfattende program hvor alt er inkludert tilbyr vi noen valgfri aktiviteter som betales utenom og på stedet.


Arktisk sjø- og fjordsafari
Uforglemmelig naturopplevelse rundt Sommarøy. MS Skaaskjær har walk-around, oppvarmet kabin og toalett. Turen starter fra bryggen 200 meter fra hotellet.  Sommarøys skjærgård og små fjorder er fantastisk! Det koster  250,- pr person og varer i 2 timer. 

Leie av kajakk, sykkel, eller ståbrett
Gir deg mulighet for fantastiske naturopplevelser - både på vann og på land.

Guidet tur i «verret»
For deg som vil bli nærmere kjent med lokalsamfunnet er dette å anbefale. Museet, kongeparken, husflidhuset, kunstbruket, kirka – og selvfølgelig kaillkråa på butikken, er alle lokale severdigheter man kan være heldig å få besøke. Hvis det “høver seg” slik tar vi også turen ned på kaia og ser på livet der. I det hele tatt – en smak av «verret».

Helgens instruktører og inspiratorer

Trine Lise Olsen
Jobber fulltid som skuespiller, komiker, foredragsholder, konferansier og startet Stand Up Nord i Tromsø – hvor hun også bor. Trine Lise er kjent fra scenen, blant annet med den selvskrevne og kritikerroste stand-up forestillingen «Æ har rætt», hvor hun forteller om sin oppvekst som fosterbarn. Trine Lise viser på en tøff, humoristisk og ærlig måte at vi alle har en historie, vi er verdt tid, omsorg og kjærlighet. Vår selvskrevne vertinne for vårt Jomfrutreff i nord!

Elle Márjá Eira
Elle Márjá er en multikunstner og eksportvare fra Kautokeino i Nord-Norge. Hun har for lengst hevda seg som en av Sápmis fremste konsertartister, og er kjent for å målbinde publikummet gjennom sitt personlige uttrykk. Som ung lærde hun seg å joike før hun kunne snakke, og gjennom musikken forteller hun sin personlige historie fra sin egen bakgrunn som reindrifts-same. Det musikalske uttrykket ligger et sted i skjæringspunktet mellom joik og verdsmusikk. Vi er glade for at hun kan delta på vår første Jomfrutreff i nord og ta oss med inn i hennes verden. 

Rebecca van Eck
Rebecca brenner for svett moro, og elsker trening der tia bare flyr. Hennes motto er «GOOD VIBES ONLY». Good Vibes skinner gjennom uansett om det er på Yoga, Afro eller Bollywood-dans som hun underviser i denne helgen. Rebecca er utdannet personlig trener og yogalærer, og har jobbet med trening og dans i 10 år. I tillegg til å være eventyrer og «grafisk designer» hos Jomfrureiser.

Dagny Tilia Hovi
Dagny er utdannet sykepleier, idrettslærer og kostholdsekspert. Hun holder foredrag og veileder innen ernæring, kosthold og livsstilsendring. Dagny mener at ernæring er undervurdert som medisin! Hennes inspirerende foredrag gir deg konkrete tiltak for å få bedre helse og meningsfull livskvalitet. Hvordan holder jeg immunsystemet mitt sterkt? Hvordan leve et mer energisk liv? For 30 år siden satt hun i rullestol, hadde revmatisk feber, men med jernvilje, ernæringsbevissthet og trening forandret hun sin helsesituasjon. Nå klatrer hun både i tre og fjell – og er også vår leder for fjellturen på fredagen. 


Annette Aarsland
Er Norges mest profilerte pusteveileder. Hun har gitt ut boka "PUSTEN - Hvordan puste deg trygg, sunn og avslappet".  I tillegg er hun opphavskvinnen til Pustekorene som arrangeres i flere norske byer. Øvelsene Anette tilbyr er svært enkle og kan brukes som effektive stressmestringsverktøy i en travel hverdag.  Alle øvelsene er også basert på seriøs forskning og du vil få en grundig forklaring på hvorfor den enkelte øvelsen fungerer. Etter kurset vil du vil oppleve en større indre ro og trygghet.

Charlotte Ehde-Eliassen
Sjefsjomfru Charlotte inviterer til fest, hun er gründer og startet kvinnebedriften Jomfrureiser som i dag leverer ca 100 reiser i året – kun for kvinner. Jomfrureiser fyller 25 år og dette skal feires med vår første weekendsamling i nord. Charlotte går i spissen for at kvinner får den pausen de virkelig fortjener. Hun mener vi trenger glede, fellesskap og aktivitet også utenfor husets 4 vegger, og det er viktig å prioritere oss selv som kvinner enda mer!

Velkommen til en uforglemmelig opplevelse som vil gjøre godt i hele kroppen!

Pris:
4 500,-
Dager:4
Inkludert i reisen
● 3 netter i delt dobbeltrom/leilighet
● Frokost og middag på hotellet daglig
● Transport fra Tromsø t/r Sommarøy (fast avgangstid)
● Alle aktiviteter, foredrag, underholdning som nevnt
● Dyktige lokale ledere samt instruktører fra Jomfrureiser
● Herlig fellesskap mellom kvinner
Bestill reise

Program for Jomfrutreff i nord

TORSDAG 06.09.              
Vel møtt på Sommarøy Arctic Hotel!

For de som bor sørpå har vi booket opp flybilletter som følger:
08.25 Avgang fra Oslo Gardermoen
10.20 Ankomst til Tromsø        
Flyreisen er ikke inkludert i weekendprisen

Ellers velger du egen ankomst til øya, eller Tromsø og blir med på vår felles buss.
11.00 Felles bus fra Tromsø til Sommerøy                                                                   
12.30 Ankomst Sommerøy Arctic Hotel
Lunsj kan kjøpes; i dag  Wraplunsj  med og uten kjøtt                                     
14.00 Velkommen til nord – la weekenden starte! Trine Lise Olsen hilser velkommen.

Fellessamling og diverse uteaktiviteter
- lasso
- boule
- strandvolley  + + +                      

17.00 Samles rundt bålet – fellesskap, stories, sang og joik.
Snaks og drikke kan kjøpes.
Joik med Elle Márjá Eira
19.30 Middag
21.30 Reiselivets magiske verden; storytelling med gründer av Jomfrureiser Charlotte Ehde-Eliassen.

FREDAG 07.09.
08.00-09.00 Yoga for alle uansett erfaring
1 time med yoga og avspenning. Leder Rebecca van Eck
08.00-10.00 Frokost
10.00-11.15 Hvem er jeg, hvem er du? Godmorgen og storytelling med Trine Lise Olsen - Introteater                                                                                                 
11.30-12.30 Spis smart – ork mer; om kosthold og ernæring med Dagny Hovi
13.00 Lunsj kan kjøpes – i dag Bidos                                                                             
14.00 Joikekurs  med Elle Márjá Eira                                                
15.00 Felles tur til Hillesøyfjellet, ledet av fjelleder Dagny Hovi og Tone Lise forteller om området.
17.00 Bollywood til Sommerøy – enkel, morsom dansetime med Rebecca van Eck
19.00 Stand up i cocktailtimen med Trine Lise Olsen
19.45 Middag - i dag serverer vi Arktisk tapasbuffet                                                               
22.00 Konsert med Elle Márjá Eira & friends (fra dagens korøvelse)

LØRDAG 08.09.
08.00-09.00 Yoga for alle uansett erfaring
1 time med yoga og avspenning. Leder Rebecca van Eck
08.00-10.00 Frokost                                                                                         
10.00-11.30 Pusteøvelser; pust deg trygg, sunn og avslappet med pusteekspert Anette Aarsland
11.45 Kokkekurs – endelig skal vi få kokkens egne hemmeligheter på den så berømte nordnorske fiskesuppen!
13.00 Lunsj kan kjøpes – gjett hva? Fiskesuppe med tilbehør, nam!                      
14.00 Aktivitetsmuligheter som du velger selv om du vil delta på. Ikke inkludert.

- Kajakk
- Ståbrett
- Havcruise med MS Skaaskjær, varighet 1 time koster  250,- pr person. Påmelding på torsdagen så vi kan reservere tilstrekkelig med utstyr og båtavganger.

Eller nyt naturen, stampen og fellesskapet :)

17.00 Afropower -en fengende, enkel dansetime med Rebecca van Eck
19.00 Cocktaildemonstrasjon – demonstrasjon er gratis men drinken må du betale :)
19.30 Festmiddag
Velkommen til bords – med Trine Lise Olsen       
22.00 Dans til lokal DJ Natalie Waag  – Hurra for oss!

SØNDAG 09.09.
08.00-09.00 Yoga for alle uansett erfaring.
1 time med yoga og avspenning. Leder Rebecca van Eck
08.00-11.00 Frokost                                                             
11.00 Storytelling, om oss og helgen som var - oppsummering med Trine Lise Olsen
13.00  Lunsj kan kjøpes
15.00  Felles buss fra Sommerøy til Tromsø

Tusen takk for nå!

For de som skal videre til Oslo er det flyreise som følger:
19.40 Fly fra Tromsø
21.35 Ankomst Gardermoen 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
06/09Norge, Sommarøy - fellesskap i nord
Flyreise fra Gardermoen til Tromsø t/r koster kr 2000,- i tillegg
Mer enn 84 500,-Bestill