Skip to main content

Nord-Kypros, Girne - Vandring i mars

Vandring, kultur, ferie og strandliv på Nord-Kypros

Velkommen på vår vandring - akkurat i mars når vi skal hit er det aller vakrest på Kypros. Blomstringen er igang og sommeren er rett rundt hjørnet. Det er deilig klima og tid for å ta på shortsen! Innimellom vandringsdagene blir det god tid til egenpleie, shopping, strand- og kulturopplevelser i og rundt Girne på Nord-Kypros.

Høydepunkter

  • Vandringene med meget kunnskapsrik leder
  • Personlig hotell med masse sjarme, på stranden
  • Kort vei til havnen og Girne med mange aktivitetstilbud
  • Avskjedsmiddagen :)
  • Påfyll av D vitaminer etter en lang vinter

Nord-Kypros Strand

Oppdag Nord-Kypros

Nord-Kypros er en gjemt perle, som for mange fortsatt er ukjent. Her får du gå i fred på gatene da turistene ikke har gjort stort inntog her nord på øya. Dette gjør også at prisene fortsatt er veldig lave og folkene her er svært imøtekommende og hyggelige. Det finnes utallige strender langs kysten og havneområdet inne i Girne by har en helt spesiell atmosfære. Her ligger også en imponerende festning verdt et besøk. Maten må nevnes, en fantastisk kombinasjon av det greske og tyrkiske kjøkken. For deg som liker vegetarisk eller vegansk er dette stedet, da det bugner over av grønnsaker i alle varianter. Hummus, aubergine, rødbeter, bulgur og taziki er hyppig servert til ulike retter.

Klimaet på Nord-Kypros er stabilt og tørt. Temperaturene på dagtid i mars kan komme opp i 20 – 22 grader og synker noe på kveldene.

For deg som liker å gi kroppen litt ekstra luksus er det mange muligheter for SPA, massasje og ekstra kroppspleie. Her får man virkelig valuta for pengene og alt er mye rimeligere her enn andre steder langs Middelhavet - men vel så bra!

Nord-Kypros strand basseng

Vi bor på et sjarmerende familiedrevet hotell rett ved stranden

Vårt hjem denne uken ligger kort vei fra Girne som er den koselige havnebyen med mange restauranter, kafeer og butikker. Hotell heter Riviera, er privateid i annen generasjon og en ekte idyll. I hagen kommer pulsen ned blant fargerike planter og svak duft av jasmin. Her er flere private strender, svømmebasseng og små oaser for solbading, yoga og annen trening både innendørs og utendørs.

Vi har reservert superior rom. Det serveres frokost daglig og vi har i tillegg et måltid per dag inkludert her. Det blir lunsj eller middag - alt ettersom hva programmet tilsier.

Det er ca. 70 min transfer fra Larnaca flyplass til hotellet og på returen tar vi det som en utflukt med stopp i Nicosia.

Vår vandringsleder

Heter Engin Sah, er født på Kypros og har bodd i England i flere år og snakker perfekt engelsk. Elsker sitt land og naturen og er er dyktig og kunnskapsrik om flora og fauna. Han er den som lærer opp andre vandringsledere på øya. Hver søndag (hvis han ikke har oppdrag) inviterer han til gratis fjelltur med seg selv som leder. Her kommer det både lokale og turister.
Engin gleder seg masser til at vi kommer og til å få være vår private vandringsleder på våre vandringsdager.

Reisen passer for deg som

- liker å vandre først og fremst og ikke bare ligge ved bassenget eller stranden
- vil bli kjent med nye steder, mennesker og ikke minst fauna
- vil ha mye ferie for lite kostnad - du får mye for pengene i Nord -Kypros
- er sulten på sommer sol og velvære i mars måned
Hjertlig velkommen!

Se det klare og deilige vannet -- frister med et dypp etter endt vandringsøkt?

Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 Reisedag

13.45 avresie fra Oslo  ankomst Kypros 19.15
Vi blir møtt og fraktet til vårt hotell i Kyrenia, ca 1,5 times transfer
Middag og overnatting

Dag 2 Oliventrær og strandvandring

Frokost og vår lokal guide kommer til hotellet og gir litt mer presentasjon før vi starter vår første dagstur. Vi starter alltid med en buss transfer for å nå vår vandrings start. 
Vi går vestover i dag, gjennom en av de mest fruktbare landbruksregionene på Kypros. Fra den lille landsbyen Kalkanli går vi over den vakre landsbyga forbi eldgamle oliven trær, noen så gamle som 850 år. På våren er sjansen for å se forskjellige typer orkideer og ville blomster langs hele veien stor. Vi fortsetter vandringen gjennom dette vakre landskapet og kommer nedover mot kysten hvor vi avslutter dagsetappen nede ved sjøen Her er det flotte bademuligheter:)
Herfra kjøres vi den korte veien til et arkeologisk museum, funnet og utgravet av et svensk arkeologisk team, Akdeniz Bronse Graver. Disse hulegravene ble brukt av de gamle grekerne helt tilbake til 750-500 år f.kr. Her ble det funnet nærmere 2000 menneske statuer og artifakter og de fleste av disse befinner seg på Museum of Cyprus i Nicosia.
Varighet: Dagstur
Matpakke
Vandring ca 4,5 timer – 14 Km

Dag 3 Koptisk Sinai Kloster

Vi starter ved hotellet etter frokost, og vi går mot landsbyen Lapta. Vi vandrer et godt stykke gjennom skog inntil vi når ruinene av det koptiske Sinai Klosteret. Dette klosteret ble bygget i den bysantiske tid og var aktivt i bruk helt frem til 1950 årene. I 1953 ble klosteret brukt av grekerne som gjemmested ovenfor britiske soldater, og etter dette begynte bygningen smått å falle sammen.Under denne enkle vandringen gjennom skog og åpent terreng vil du kunne nyte den vakre naturen og omgivelsene. Vi avslutter dagens vandring i en liten fjell landsby.
Varighet: Dagstur
Matpakke
Vandring ca 4 timer, 13 km

Dag 4
Frokost på hotellet. Denne dagen er lagt opp med en valgfri mulighet for en ettermiddagstur til Girne Havn og Havneslottet. Vi har med oss en by guide et par timer. Ellers kan dagen brukes til fri disposisjon.

Dag 5 Vinsmaking og skogsvandring

Etter frokost starter vi vandringen ved hotellet og går mot landsbyen Ilgaz og videre opp 400 meter gjennom skog til oversiden av området rundt landsbyen.
Dette er en enkel vandring som går gjennom en skog av furutrær, stort sett på skogsstier. Vi vandrer gjennom eldre, greske jorder nå dekket av ville blomster og nyter den vakre panorama utsikten over denne delen av Lapta kysten. Kanskje er det mulig å plukke med seg litt Salvie og Timian mens vi går langs ruten vår. Vi avslutter ved vinrankene til en nydelig liten vingård like ved landsbyen Ilgaz, beliggende i en bakkeside. Her kan vi hvile litt og nyte smaken av lokalprodusert vin (mot ekstra kostnad) før vi returnerer med buss til hotellet.
Varighet: Dagstur
Matpakke
Vandring ca 5 timer, 13 km

Dag 6 Vannreservat og Furuskog

Når vi er kommet oss gjennom frokost blir vi kjørt til Gecitkôy Dam vannprosjekt som forbinder øya med et 80 km langt undervannsrør med Tyrkia (Anamur). For tiden er de 3 største øyene på Nord-Kypros; Gamagusta, Nicosia og Kyrenia, knyttet til vannforsyningen ved dette anlegget, og det skal etter hvert utvides til Mesaoria og jordbruket i dette området. Prosjektet antas å eliminere problemene med vannforsyning som Nord-Kypros har slitt med. Orkideer og andre ville blomster er et vakkert skue mens vi går rundt anlegget. Her er også et rikt dyreliv, så muligheten for å se flere fuglearter og kanskje rev?
Varighet: Dagstur
Matpakke
Vandring ca 5 timer, 14 km.
Denne vandringen kategoriseres som middels da det er en del bratte opp og nedover bakker.

Dag 7

Frokost på hotellet.
Denne dagen er satt av til egen disposisjon. Det er også fullt mulig å booke en egen vandring med lokal guide (bestilles og betales lokalt) for de som ønsker å se mer.
Felles avskjedsmiddag ved Kybele Restaurant ved Bellapais Klosteret - en opplevelse!

Dag 8

Frokost på hotelet og nyt siste dagen - ikke noe felles program før vi reiser til flyplassen på sen ettermiddagen
Flyavgang kl 20.10 og ankomst Oslo ca midnatt.  Takk for denne gang

 

 

 

Mer info om Nord-Kypros

Frem til første verdenskrig var Kyprois en del av Det Osmanske riket (Tyrkia) da det ble annektert av Storbrittania. Kypros fikk selvsendighet i 1960. Til tross for en grunnlov som garanterte en viss grad av maktdeling mellom det greks-kypriotiske flertallet og den tyrkisk-kypriotiske miniroiteten var det store sammenstøt. Regjeringene i Hellas og Tyrkia støttet dette og det varte til 1974 og endte i Tyrkias invasjon og okkupasjon av den nordlige delan av øya. i 1983 erklærte det tyrkiske området seg "Den tyrkiske republikken Nord-Kypros".  Og landet har siden da vært splittet med gjerde og flere kontrollerte grenseoverganger.

Nord-Kypros er et okkupert område nord på øya Kypros som i praksis styres som en republikk selv om landet kun er anerkjent av Tyrkia. 

Turismen er blomstrende her og det er rimeligere å feriere på nordsiden enn sørsiden av Kypros. Valutaen er lira siden det tilhører Tyrkia.  Populærat for Europeere å kjøpe sommerhus her med et fristende azurblått Middelhav og høye temperaturer nesten året rundt. Som turist merker man kun at landet er spittet når man passerer grensen. Det daglige livet er helt likt begge steder. 

Det er veldig lett å forflytte seg fra ett sted til et annet da det går små busser (dolme) hele tiden. Disse hopper man bare på og betaler når man hopper av. Dette systemet er helt fantastisk, bussene går hele tiden og gjør at du aldri trenger å se på klokka. Det er helt vanlig at folk sender pengene fra hånd til hånd fremover til sjåføren fra de som sitter bakerst.

les mer www.visitnorthcyprus.com

  

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo