Skip to main content

USA, New York - Sassy spring med shopping og sightseeing

New York, New York

Den ultimate byen for kvinner som liker storbyliv; shopping, høye hæler, cocktails på rooftop bars, spennende nye bekjentskaper og en helt unik atmosfære. Kjent som "The Big Apple" og " Byen som aldri sover", kjært barn har mange navn, men denne byen har sannelig også noe å tilby alle. Vi blir aldri lei denne fantastiske byen, og sammen skal vi utforske og kose oss i hele 5 dager. Det er lov å forvente seg opplevelsesrike dager med mange nye inntrykk og impulser.

Høydepunkt

 • Blomstring i Central Park
 • Gospelkor i Harlem
 • Shop till you drop - for de som ønsker det
 • Utendørs lunsj i en av byens mange parker
 • Masse spennende mat
 • Rooftop bars
 • Brooklyn Bridge
 • Et vell av museer
 • Peoplewatching og neonlys på Times Square
 • Ikoniske skyskrapere
 • Brooklyn Botanical Garden


Våren er uten tvil en herlig tid å være i denne byen. Det lukter vår og alle byens parker er i full blomstring. I tillegg er det gjerne godt og varmt uten å bli hot og klamt! Den perioden vi legger reisen hit er også en av de store salgsperiodene for vårkolleksjoner, så selv med høy dollar kurs er det fullt mulig å gjøre noen kupp og ha med litt mere hjem enn du kom med.

Overnatting i Brooklyn

Vi skal bo i bydelen Brooklyn, beliggende på den andre siden av East River fra Manhattan. Her bor vi midt i hjertet av den hippe bydelen som tilbyr alt av markeder og vintagebutikker, gallerier, restauranter og kule barer langs Franklin Avenue.

Hotellet vårt, Hampton Inn Brooklyn Downtown, et 3 stjerners hotell, ligger nært både Manhattan- og Brooklyn Bridge som begge knytter bydelen til Manhattan, og med få holdeplasser på undergrundsbanen kommer vi oss enkelt til for eksempelt ultrahippe Tribeca, City Hall og Manhattans Financial District for å nevne noe. Og vi har inkludert Metrokort for hele uka, så vi lett kommer oss dit vi vil med undergrundssystemet. Vi er jo New Yorkere de neste dagene, and we do what new yorkers do!

Gospel i Harlem

På vår reise har vi inkludert en dags utflukt til Harlem, med Gospelkor og brunsj.
Denne utflukten inneholder en guidet bussrundtur gjennom Harlems historiske hjørner, hvor vi kommer forbi kjente landemerker som Apollo Theater og The Cotton Club. Vi lærer litt om utviklingen av Harlem, fra den gang et nederlandsk samfunn frem til noen av New Yorks mest prominente familier inntok bydelen. Fra den tiden Harlem var et mekka for afro-amerikanske artister, skribenter og kunstere og frem til i dag. Vi får også vite mer om de litt trøblete åra 1960-1970, og hvordan området har reist seg igjen til å bli det det er i dag. Høydepunktet på utflukten er live Gospelmusikk i en av kirkene i bydelen. Etter konserten blir det servert brunsj, og de sier det er byens beste soulfood!

Denne reisen passer for:

De som har vært i New York før, men som bare aldri går lei
Eller om du har lyst til å se litt mer av New York enn bare Manhattan
Om du har lyst til å reise til New York, men ikke har noen å reise med
For deg som synes det er kjekt å ha det hele tilrettelagt.
Om du har lyst på en kul storbyopplevelse sammen med andre jenter.


Det kjente og ukjente New York med din leder Anne Iljen

Anne Iljen har New York i sitt hjerte og har satt opp denne innholdsrike reisen til New York. Her er hennes tanker om turen - Jeg gleder meg til å se litt mer av New York, og utforske andre bydeler som Brooklyn, Queens og Harlem i tillegg til Manhattan. Jeg har vært her flere ganger før, men det er så moro å allikevel komme til andre områder og få nye opplevelser og inntrykk når man kommer tilbake. Dette er en by du aldri får tid til å utforske fullt ut på få dager, men noen kommer allikevel tilbake og går på de samme stedene som sist. Derfor kunne jeg tenke meg å legge opp en reise hit som er litt mer enn uptown, midtown og downtown. Det er selvfølgelig mulighet for egentid, og å utforske sine interesser på egenhånd også. Men jeg håper du blir med å finne en lokal Deli og ta med lunsjen ut i Prospect park for eksempel, ta gratis fergen ut til Staten Island og komme tettere på Frihetsgudinnen underveis, uten kø og dyre adgangspriser. Kanskje kan vi besøke et av de lokale mikrobryggeriene i Brooklyn, eller en av mange beergardens i Queens? Hva med Yoga i Bryant Park? Dette skal være en opplevelse, og nettopp opplevelser står i kø i denne smeltedigelen av en by. Jeg håper du har like lyst til å bli med å utforske denne byen i fellesskap med meg og andre jenter.

Status:
Fullt

Søk reise

Litt om New York City

New York City ligger langs østkysten av USA,  i staten New York,  og består av 5 bydeler eller ”boroughs”. Disse bydelen som hver har sin styringsform består av Manhattan, The Bronx, Staten Island, Brooklyn og Queens.

Manhattan deles opp i Uptown som er kjent for å være ”rikmannsdistriktet”, Midtown hvor alt skjer og hvor du blant annet finner Times Square og The Empire State Building og Downtown hvor du finner finansdistriktet. Finansdistriktet er et området i sterk vekst og skal du investerer i eiendom er denne bydelen området å gjøre det i. Innen få år vil dette område være den nye ”hippe” bydelen med nye store, flotte leielighets komplekser, restauranter og butikker.

New Yorkere er meget opptatt av nabolaget sitt og området du bor i definere deg som person. Soho er meget trendy og kunstnerisk (Sand brødrene har kunstgalleriet sitt her), Little Italy er for italienere og China Town for kinesere. Uptown, spesielt Upper Eastside, er for de rike og du finner mange sositetsfruer som liker å ”lunche” og stelle i stand veldedighetsarrangementer. Gjerne hvor den ene overgår den andre.  ”The Meatpacking District” finner du Downtown og området har noen av Manhattans mest trendy restauranter og barer. Du finner også Greenwich Village som er kjent for sine mange homofile innbyggere som ligger i Downtown området. Chelsea finner du i Midtown og er et meget trendy område med restauranter og kunstgallerier. De fleste New Yorkere har ikke råd til å kjøpe eiendom og leier stort sett leilighetene sine hele livet. New York er en av de dyreste byene i hele verden når det gjelder eiendom og det skal godt la seg gjøre å finne noe brukbart til under 1 million dollar. For denne prisen får du en leilighet med kun 1 soverom.

Selve Manhattan er ei øy som er 59, 47 kvadratkilometer stor og har et innbyggertall på litt over 1,6 millioner. Til sammen med alle 5 bydelene bor det ca. 8, 5 millioner mennesker i New York City og det snakkes 170 forskjellige språk. Det er ikke rart det kalles for ”The Melting Pot” eller ”Smeltedigelen”. Her finner du mennesker og kulturer fra hele verden og det er en stor respekt for kulturellmangfold blant innbyggerne.

New York City er kjent for sin imponerende arkitektur, mange kjente landemerker, nattliv, kunst og kultur, Broadway, shopping, mat og for å være ”The City That Never Sleeps”. Alt er tilgjenglig 24 timer i døgnet og finner du ikke det du ønsker i New York City finner du det ikke på denne jordkloden. La deg bli fasinert og inspirert av denne flotte og betydningsfulle byen. Og finner du ikke det du ønsker i New York City finner du det ikke på denne jordkloden. La deg bli fasinert og inspirert av denne flotte og betydningsfulle byen.

 Viktig informasjon

Norske statsborgere trenger normalt ikke visum for å reise til USA, men du må ha godkjent elektronisk innreise tillatelse.
Dette kan du ordne ved å følge linken under;
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html;jsessionid=rFqvqg4vBBVyc3S0xxSo2qjJipEGDbP6Nin0EqlqxxQgUruRXQHR!1730297741?execution=e1s1

Dette koster ca 15 USD og betales direkte i søknadsprosessen. Søknaden kan gjøres inntil 72 timer før reisen
Adressen vi skal bo på: 125 Flatbush Avenue Extension, 11201 Brooklyn, USA
Husk at pass MÅ være gyldig i minst 6 mnd etter endt reise.

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo