Skip to main content

Nepal, Kathmandu - Fjellvandring og opplevelsesreise

Dato: 7.- 17.november 2021

Fotturer og yoga i Himalaya

Fra iskledde kjemper til vill jungel, magiske øyeblikk er noe du er garantert med en reise til Himalayasfjellene sitt hjemland Nepal. Nepal byr på et stort mangfold av opplevelser, fra tropisk jungel med utrydningstruede neshorn, til verdens høyeste fjell Mount Everest, Nepal er kjent som et eventyrers paradis. Vi starter og avslutter reisen vår i Kathmandu, med privat sjåfør, Norsk guide i tillegg til engelskspråklig lokal guide som er med oss hele reisen. Etter noen dager med rike kulturelle opplevelser i Kathmandu reiser vi opp til Langtang Dalen. Her starter fjellvandringen som skal ta oss opp blant Himalayas unike landskap, fra subtropisk klima, til røft nakent fjellandskap med mulighet for å nå hele 4000 moh. Vi tilbringer 6 dager med vandring og overnatting i tehus hos Nepalske familier, som gir oss ett innblikk i den tradisjonelle kulturen som fortsatt lever i fjellene. Videre går ferden til Chitwan nasjonalpark med jungelsafari, dyreliv og avslapning etter noen utfordrende dager i fjellet, før vi returnerer til Kathmandus urbane jungel.

Høydepunkt

 • Fjellvandring i verdens høyeste fjellkjede; Himalayasfjellene
 • Unike landskap og spektakulær utsikt
 • Et delaktig og autentisk innblikk i Nepalsk kultur
 • Jungelsafari med mulighet til å oppleve neshorn, elefanter, bjørn m.m.
 • Hovedstaden Kathmandu med ett ubeskrivelig mylder og kultur med tempelbesøk
 • Vi tar deg bort fra turisttråkket og inn i sjelen av det ekte Nepal

Nepal fjellvandring

Nepal - Hvor fjellen forsvinner i himmelen og folkets genuine smil varmer hjerterota

Nepal har i lang tid vært isolert fra resten av verden, det er først i vår tid at landegrensene er åpnet for turisme og påvirkning fra resten av verden. Som et av de få landene i verden som aldri har blitt styrt eller hærtatt av et annet land noensinne, kan man oppleve en kultur hvor tradisjoner har overlevd gjennom tusenvis av år. Inntil 1768 var Nepal inndelt i mange små kongeriker, staten Nepal ble så opprettet og består nå av en mengde ulike etniske grupper på til sammen ca 27 millioner mennesker.

Nepal og Himalayasfjellene er ofte det ultimate mål for fjellvandrere. Med mulighet for å vandre i flere dager i unike fjellområder med viten om at det venter et varmt måltid, genuine smil og velkomst fra en Nepalsk familie som tar deg inn i deres kultur. Dette drar mennesker fra hele verden til det lille fjellandet som er landlåst mellom India i sør og Kina og Tibet i nord.

Den geografiske variasjonen som man finner i Nepal, skaper et mangfold av økosystemer på et relativt lite område. Her kan man oppleve røffe alpine forhold om morgenen, og etter noen timers kjøretur befinne seg i tropisk jungel med et rikt dyreliv. I byene kan man kan spasere gjennom middelalderens godt bevarte arkitektur. Spesielt i Kathmandu-dalen finnes det en enestående samling av palasser i verdensklasse, unike hundreår gamle templer, stupas og kloster som tiltrekker Buddhistiske og Hindu pilgrimmer fra hele verden. I Thamel finner du et mylder av trekking butikker, bakerier, pizzeriaer, baristaer og alle slags mulige duppedingser. Et fargerikt kaos med oversvømmelser av sanseinntrykk som tar deg til en annen verden. Ute på landsbygda finner vi ett annerledes Nepal, der det tradisjonelle fjellivet fortsetter i et rolig tempo og en million potensielle opplevelser glimter i fjellhorisonten.

Slik bor vi i Nepal - Hotell og tehus

Hotellet i Kathmandu har inkludert frokost og et område hvor vi holder yogatimene. Det er bygd i tradisjonell Newari arkitektur og tilbyr enn hage som er helt eksepsjonell for en storby som Kathmandu. Her vil vi tilby dobbeltrom hvor to deler med hverandre, men kan selvfølgelig ordne enkeltrom for en ekstra kostnad. Dette gjelder gjennom hele turen.

Tehusene vi skal bo i under fjellturen har det helt grunnleggende; senger med tynne madrasser, en enkel konstruksjon og delte toaletter (noen steder er det privat). Man må beregne å måtte besøke toaletter av ‘asiatisk’ stil (squat toaletter), men for det meste har de vannklosett hvor vi bor. Alle tehusene har et spiserom som er tilknyttet kjøkkenet, hvor vi spiser alle måltidene. Når det er svært kaldt så blir det fyrt opp i spiserommet, men det er ingen form for oppvarming i rommene hvor vi sover, så kalde netter må forventes. Se ytterligere informasjon i vedlagt katalog.

I Chitwan vil vi bo langs elven i landsbyen Sauraha, med utsikt inn i nasjonalparken Chitwan. Hvis vi er veldig heldige kan vi oppleve besøk i hagen av neshorn, og nyte utsikten av elefanter som tar morgenbadet sitt i elven. Frokosten vil vi spise på hotellet mens resten av måltidene vil nytes på restauranter i landsbyen.

Hvem passer reisen for?

Dette er reise hvor det vil være et behov for god fysisk form da vi vil gå mye oppover og nedover i til tider utfordrende terreng. Vi kommer til å vandre 5 – 6 dager i strekk på stier med dagsetapper på ca 5 – 7 timer. Vi oppholder oss store deler av fjellreisen mellom 2500 og 3800 moh, med mulighet for å nå 4000 moh. Vi bærer kun lette dagstursekker selv da vi bruker lokaler bærere, men vi anbefaler uansett å trene litt med å gå med en dagstursekk et par uker før avreise. Jo bedre formen er, jo gøyere vil du ha det på reisen.

Våre turledere

Marita Liverød - Reiseguide

Marita vokste opp i Sandefjord, men med en mormor i Valdres tilbrakte hun mye tid i fjellet når hun vokste opp. Hun har de siste 12 årene reist, bodd og studert rundt omkring i verden, utforsket kulturer, besteget fjell og hatt som mål å lære noe nytt hver dag. Marita har en bachelor i interkulturell kommunikasjon og en mastergrad i bærekraftig utvikling. Hun har også 900 timer yogalærer kurs - ATTC fra India i tillegg til ulike kurs innen ayurveda, meditasjon etc. Hun har de siste årene undervist yoga rundt omkring i verden og jobbet som guide i Nepal sammen med mannen hennes som er fjellguide. Hun ønsker å vise det ekte, genuine Nepal og tilby selve sjelen og hjerte av Himalayasfjellene og Nepal.

Sabin Shrestha - Fjellguide

Sabin studerte IT ved universitetet i Kathmandu, men fant etter hvert ut at han søkte et liv med mer mening og ro, nærmere naturen. Etter noen år med å bygge opp å drive gjestehuset sitt i Pokhara oppdaget han den fantastiske utfordringen og freden han kunne finne i Himalayas fjellene. Han har siden jobbet som fjellguide og yogalærer, og er sertifisert gjennom TAAN. Sabin har vokst opp i Nepal, men har reist mye i Asia og Europa noe som har gitt han forståelse for de ulike behov forskjellige mennesker har. Oppvokst i et land hvor hinduisme og buddhisme er en del av folkekulturen samtidig som han har bodd i andre kulturer har gitt han en unik forståelse og et bredt perspektiv på Nepals kultur, som gjenspeiles i hans fremstilling ovenfor gjester som kommer for å oppleve hjemlandet hans.

Pris: 27 490
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo - Kathmandu via Doha begge veier
 • Alle transporter
 • 10 netter i delt rom på hotell og tehus
 • Måltider i henhold til program
 • Utflukter i henhold til program
 • Norsktalende guide
 • Engelskspråklig lokalguide
 • lån av duffelbag yogamatte
 • Avgifter, skatter og kostnader for inngang til narsjonalparker
 • Bærere og guider på fjellturen (inkl deres forsikring)
 • Alle inngangsbilletter til templer og guider i sammenheng med dette
 • Alle tradisjonelle seremonier
 • Safari i Jeep
 • Denne reisen er åpen for både kvinner og menn
 • Sosialt samvær og fellesskap
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 11
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag for dag program

Dag 1: Kathmandu (1350 moh) -/-/M

Ankomst Nepal. Vi møter gruppen på flyplassen og tar dem med i privat minibuss til hotellet som ligger i Thamel, Kathmandus turistdistrikt. Turen tar fra 10 minutter til en time, avhengig av trafikken. På hotellet hjelper vi med innsjekk og assisterer med eventuelle spørsmål rundt rom, beliggenhet, ting de måtte trenge osv. Avhengig av når ankomst er så kan vi få til en aktivitet; da tar vi ofte med gjestene til apetempelet (Swayambunath) for å se solnedgangen og reiser på en av de meste kjente lokale restaurantene i området der (hvor det så å si kun er Nepalere som kjenner til, men hygienene er bra nok for vestlige! :P). Hvis de ankommer på ettermiddagen så vil vi etter innsjekking ta dem med for å spise velkomstmiddagen i gåavstand fra hotellet og bruker kvelden på å bli kjent i en avslappet atmosfære der. Informasjonsmøte vil bli holdt morgenen etter. De vil få servert en tradisjonell vegetarisk newar middag (uavhengig hvilket tidspunkt de ankommer). Newar er den eldste etniske gruppen tilknyttet Kathmandu Valley. Etter middag følger vi de tilbake til hotellet som ligger sentralt i Thamel, hvor de enkelt kan ta seg en tur rundt i shopping gatene hvis de skulle ønske.

Dag 2: Kathmandu (1350 moh) F/L/-

Vi starter tidlig om morgenen med valgfri yoga på hotellet. Følgende møtes vi til frokost klokka 09.00 som blir servert på hotellet. Etter frokost holder vi et informasjonsmøte hvor vi går gjennom fjellvandringen dag for dag og gir generell informasjon om Nepal. Vi vil opplyse om kulturelle normer, naturvern og ansvarlig turisme, hva vi kan gjøre som besøkende i fjellet og besvare eventuelle spørsmål. Etter møtet venter en minibuss som vil ta oss med på sightseeing. Det kan ta alt fra 10 min til 1 time mellom de ulike stedene, avhengig av trafikken. Dessverre er det et problem med veiarbeid og dårlig infrastruktur i Kathmandu, så det er vanskelig å beregne tid i trafikken. For dagens aktiviteter forslås følgende:

 • Boudhanath tempel – Viktigste Buddhist tempel og en av de største Tibetanske bosetninger av flyktninger. Her tilbringer vi en times tid hvor vi har en halv time guidet rundtur.

< >Lunch og kreativitet – Hjem til Sabins familie hvor de får ta del i å lage dal baht, Nepals nasjonalrett som blir spist to ganger om dagen i de fleste hjem. De vil også lære å lage håndrullet røkelse (som de har sett over alt i Boudhanath tempelet og er en viktig del av den daglige seremonien som utføres i de fleste hjem). Thamel utforsking – Tilbake til turistområdet hvor hotellet er. Her kan de få utforske på egen hånd eller bli med meg å Sabin å tusle rundt og se på alle de millioner av butikkene hvor de selger alt for trekking og alle verdens andre ting. Her har de mulighet til å gå til innkjøp av det de måtte mangle for fjellturen som starter neste dag.Kulturell Seremoni – Før vi går ut og spiser middag så har vi en liten tradisjonell seremoni som alle får delta på hvor de ønskes lykke til på ferden opp i fjellene i Hindu tradisjon.

Følgende går vi ut og spiser i en kjent restaurant i Thamel området, hvor alle bestiller etter eget ønske. Dette er en restaurant med mange vestlige alternativer i tillegg til de tradisjonelle Nepalske rettene, slik at de kan velge å vrake etter eget ønske før det blir noen dager med begrenset utvalg på matfronten.

Dag 3: Kathmandu (1350 moh) – Khanjim/Sherpagong (1550 moh), 6-9 t kjøretur F/L/-

Vi våkner tidlig for frokost da vi i dag skal ha avreise fra hotellet klokka 08.30. Privat minibuss henter oss på hotellet og kjører oss opp til Khanjim. På veien får vi oppleve mange fjell og flott utsikt på en svært smal og ubehagelig vei, som kan virke som ekstremsport for oss nordmenn. Når vi ankommer inngangen til nasjonalparken kommer de iskledde kjempene frem, som vil nærme seg mer og mer når vi starer ferden opp Langtangdalen. Underveis vil vi nyte utsikten av Kerung av Tibet, Manaslu, Ganesh Himal og toppene i Langtang regionen. Vi stopper for lunsj på veien. Når vi ankommer Khanjim så vil vi enten bli der for natten eller vandre den 3 timers lange turen til Sherpagong (avhengig av hvor lang tid vi bruker på kjøreturen). Vi sjekker inn på tehuset før vi samles til middag. Vi vil fra denne dagen ha en liten prat etter hver middag, hvor vi gjennomgår programmet for morgendagen. Her vil vi presentere ruten i korte trekk, inkl. distanse, terreng som kan forventes, eventuelle spørsmål mm.

Dag 4: Sherpagong (2550 moh) - Thangshyap (3200 moh) 5 - 8 t vandring -/L/-

Dagen starter med valgfri morgenyoga for å få litt varme i kroppen før vi spiser frokost. Etter frokost starter vi på den første hele dagen med vandring. Etter kort tids vandring så møter stien vår den mer populære ruten opp til Langtang. Vi går sakte men sikkert gjennom subtropisk skog og nyter tidvis utsikt til Langtang Lirung. Etter noen timer vil vi nå Ghora Tabela å dalen begynner å åpne seg, samtidig som vegetasjonen går fra skog til røffere, nakent landskap. De majestetiske fjelltoppene kommer til syne, og det blir med ett tydelig at vi er omringet av Himalayasfjellene. Vanligvis er alle ganske slitne etter denne dagen, så vi slapper av på kvelden, kanskje vi leker en lek, alt ettersom formen. Vi Spiser middag sammen og alle bestiller hva de ønsker til frokost slik at den klar til morgenen etter.

Dag 5: Thangshyap (3200 moh) - Mundu (3540 moh) 3 - 6 t vandring -/L/-

Igjen har man muligheten til en yogaøkt før frokost for de som ønsker en veldig tidlig start på morgenkvisten. Etter frokost beveger vi oss ut i det storslåtte landskapet og tar oss videre opp til Kyangjin Gompa. Når vi nærmer oss Langtang krysser vi det som før jordskjelvet i 2015 var Langtang landsby, men som nå er jevnet med jorden av et stort jordskred som fulgte jordskjelvet. Vi starter å bevege oss i høyden og går i et roligere tempo, nyter utsikten og følelsen av å være omringet av is glaserte kjemper. Når vi kommer frem Mundu finnes det flere alternativer for å fylle ettermiddagen, her er det til og med mulig å få seg en ordentlig kaffe fra kaffemaskin, tusle rundt i landsbyen og se de tradisjonelle hjemmene, oppleve minneveggen for de som mistet livet i jordskjelvet i 2015 eller rett å slett slappe av foran peisen. På kvelden etter middag vil vi få besøk av noen av de lokale som forteller oss om deres opplevelse av jordskjelvet som jevnet byen deres med jorden.

Dag 6: Dagstur til Kyangjin Gompa (3870 moh) 3 – 5 t vandring t/r, med mulighet for å bestige Kyangjin Ri (4773 moh) 2 - 4 t t/r vandring

Fra Mundu tar vi dagsturen opp til Kyangjin Gompa. Her er vi plutselig mye nærmere både isbreer og fjellvegger som nå virker enda større. For de som ønsker har man muligheten til å nå 4000 moh ved å vandre til toppen av Kyangjin Ri. Her er det en fantastisk utsikt til Langtang dalen og ikke minst isbreen som ligger på den ene siden av Kyangjin. Ellers så er det et godt alternativ å bare nyte landsbyen og tusle rundt, ta turen inn på de små bakeriene og sjekke ut yak flokkene som nyter høyden og friheten rundt Kyangjin Gompa. Siden vi er flere guider så kan vi dele oss opp slik at alle kan gjøre det de ønsker. På ettermiddagen vil vi returnere til Mundu.

Dag 7: Mundu (3550 moh) - Sherpagong (2550 moh), 5 - 7 t vandring -/L/-

På morgenkvisten vil de igjen være mulighet for en yogatime før frokost, før vi begir oss ut på veien ned igjen. Vi ser hvor mye raskere vi klarer å bevege oss nedover i denne høyden, legger den åpne Langtangdalen bak oss og møter igjen den subtropiske skogen. Vi stopper for lunsj på veien og nyter utsikten av de 6000 og 7000 høye fjelltoppene rundt oss. Vi fortsetter så videre ned til Sherpagong som vi også stoppet på veien opp, her vil vi kjenne stor forskjell på pusten og hvor stor innvirkning luften rundt har på oss. Kvelden vil være fri til å slappe av, lese en bok eller bare nyte utsikten.

Dag 8: Sherpagong (2550 moh) - Khanjim - Chitwan (450 moh), 2 t vandring + 6 - 8 t kjøring -/L/-

I dag starter dagens vandring litt tidligere en før, så vi har en rask frokost før vi legger bak oss den siste delen av fotturen vår. Kjøreturen til Chitwan går ofte litt raskere enn turen opp, men er selvfølgelig avhengig av både trafikk og vær. Vi beveger oss ned mellom landsbyer og risfelt, mens vi ser fjelltoppene forsvinne bak oss. Vi stopper på veien for lunsj og fortsetter til ett tropisk klima hvor jungel vil prege utsikten. Etter at vi har sjekket inn samles vi for å spise middag og har ett lite informasjonsmøte om de neste to dagene med safari og jungelutforsking.

Dag 9: Chitwan (450 moh) (F/L/-)

Igjen vil det være mulighet for yoga på morgenkvisten før vi møtes til frokost. Etter frokost vil det være noen timer hvor man kan gjøre det man måtte ønske. Jeep safarien vi skal delta på starter først klokken 13.00, så vi har god tid til å slappe av foran elven med utsikt til Jungelen og alle dens hemmeligheter, eller tusle rundt å titte på landsbylivet som går sin vante gang. Det er også mulighet for å leie sykkel å oppleve risfelt, jungel og små jordhytter i området rundt Chitwan (med eller uten guide). Før vi skal ut på safari, vil vi ha ett slags Nepalsk tapasbord som litt snacks/lunch før utflukten. Her vil det bli servert mange små tradisjonelle typer ‘snacks’ så alle kan få smake litt på alt. Jeep safarien vil ta oss over elven og inn til Chitwans fantastiske dyreliv. Vi kan oppleve dyr som enhornet neshorn, bjørn, antilope, elefanter, krokodiller, påfugl, tiger (svært sjeldent) og leopard (svært sjeldent) og mye mer. Safarien er ferdig mellom 16.30 og 17.30, hvor vi tusler tilbake til hotellet langs elven. Vi møtes senere for å gå ut og nyte en middag i landsbyen på en av de bedre restaurantene.

Dag 10: Chitwan (450 moh) – Kathmandu (1350 moh) 5 - 7 t kjøring (F/L/M)

Dette er en dag med flere muligheter. For de som ønsker kan vi arrangere en kanotur i elven etterfulgt av en vandretur gjennom jungelen (det er helt trygt). Det er igjen mulighet for å leie sykkel å ta turen rundt om i landsbyen, eventuelt bare slappe av på hotellet, eller en yogaøkt hvis noen skulle ønske. Vi møtes alle sammen til frokost etter morgenkvistens aktiviteter før vi tar fatt på kjøreturen tilbake til Kathmandu. Igjen vil vi gå fra den fredfulle jungelen med tropisk klima oppover til vi kan skimte fjelltopper igjen og tilbake til kaotiske Kathmandu med millioner av sanseinntrykk. Vi ankommer Kathmandu på ettermiddagen hvor det blir litt avslapping på hotellet før alternativt en times massasje, eller eventuelt utforskning av Thamel før vi har avskjedsmiddag med kulturelle innslag.

Dag 11: Kathmandu (1350 moh) F/- /-

Siste dag vil vi igjen møtes til frokost etterfulgt av en liten avskjedsseremoni hvor alle får hver sine mala, meditasjonssmykke og bedeflagg (som har fulgt dem hele reisen rundt om Nepal). Etter dette er det på tide å sjekke ut av hotellet. Avhengig av når flyet går kan det være mulighet for en aktivitet, eller så kan det være at det er mange som ønsker litt tid til den siste shoppingen før hjemreisen. Vi står til disposisjon til hva som måtte være ønskelig.

En minibuss vil ta oss til (eventuelt) aktiviteten og videre til flyplassen. Avhengig av når flyet går kan vi arrangere lunsj, før vi tar avskjed med gruppen på flyplassen.

Annen praktisk informsjon på reisen

Annen nyttig informasjon om reisen

Yogatimene:

Yoga vil være et ekstra valgfritt alternativ som vi legger til på morgenkvisten før frokost. Dette er for de som ønsker å starte morgenen ekstra tidlig, og vil ikke komme i veien for andre aktiviteter. Kun en bonus, da Marita er kvalifisert yogalærer og ønsker å dele yogagleden sin med de som måtte ønske å prøve seg på dette. Vi pleier å være to instruktører under yogatimene, slik at alle kan få den individuelle justeringen og oppmerksomheten de trenger for å kunne lære etter eget behov. Det vil være en introduksjon til yoga og yogaens plass i Nepali kultur som passer for alle. Fra nybegynnere til de som har trent yoga i lengre tid. Alle yogatimer vil tilpasses alle turdeltakerne.

Måltider:

De fleste har svært ulike preferanser når det kommer til mat, så i dette utkastet har vi latt rundt halvparten av måltidene være opp til hver og en. Vi kan også inkludere alle måltider i pakken, men vår erfaring er at de fleste er mer fornøyd hvis de kan bestemme en del av måltidene selv. Vi anbefaler på det sterkeste å holde seg til vegetarmat, da hygienen ikke er den samme som man er vant til i Norge, så det å spise kjøtt kan dessverre ofte forårsake mageproblemer. Selv om vi har brukt mye tid på å finne de reneste stedene tilgjengelig er det ikke uvanlig at noen vil oppleve at magen ikke er helt som den vanligvis er.

Prisen for et måltid i Nepal vil variere fra 5 til 50 kroner, avhengig av hva og hvor du vil spise. Dal Bath som er det vanlige å spise blant de lokale, består av ubegrenset med ris, linsesuppe, vegetar curry, saus og papad, og koster fra 15 til 50 kroner, avhengig av hvor høyt i fjellet vi er, eller type restaurant vi går til. Dal Bath er det familiene vi bor hos på fjellet selv spiser og det vil være naturlig for oss å også spise dette, men for mange kan det nok bli for ensidig. De har imidlertid også flere alternativer hos tehusene, så det er mulighet for andre retter som bestilles etter eget ønske. Når vi ankommer tehusene på ettermiddagen, så ser gruppen over matutvalget og bestemmer selv hva de ønsker å spise. Vi lager deretter en liste og avtaler tidspunkt for middagen senere på kvelden. Før vi legger oss skriver gruppen også ned hva de ønsker seg til frokost av de alternativene som tilbys og tehusbesetningen lager frokosten klar til avtalt tidspunkt. Lunsjene ringer vi inn og bestiller slik at det er klart når vi ankommer lunsjstedet. Dette vil bli samme rett for alle, da det er for tidskrevende at alle ønsker ulike retter.

Generelt:
Hvis det er en gruppe på 10 – 12 personer vil vi være tre turledere under hele trekken, i tillegg til bærere. Våre erfarne guide, og meg selv som går bakerst. Min partner og jeg vil være sammen med gruppen hele tiden når de er i Nepal. Han har ansvaret for vårt nepalske team, mens jeg er hovedansvarlig for den norske gruppen.

< >Alle får låne bagger til trekken (for bærerne) og yogamatter hvis det er behov for det. Vi kan også leie ut soveposer/staver eller annet utstyr hvis det skulle bli nødvendig.Daglig etter middagen deler vi alle ‘Good Vibes’. En lek hvor alle skriver en lapp, hvor vi deler noe positivt fra dagen. ‘Good Vibes’ - for eksempel utsikten av Himalayas fjellene, at Kari hadde en litt hard dag fordi det var mye oppoverbakker men kjørte på likevel, det gode humøret til Ola, frokosten vi fikk servert osv.Når gruppen ankommer Kathmandu mottar de en velkomstgave; et pledd som kan brukes under trekken i tillegg til smått av ting de kan trenge og en info brosjyre. Når de reiser mottar de en avskjedsgave; et malasmykke som tradisjonelt blir brukt under meditasjon og et bedeflagg som de vil se kontinuerlig rundt omkring in Nepal under turen.Vi har en aktivitet hvor vi alle plukker opp 10 søppelgjenstander som man finner i naturen i løpet av dagen og bruker denne dagen på å skape bevissthet rundt naturvern. Vi snakker også om viktigheten av å være en miljøbevisst turist, for å bidra til en bærekraftig utvikling av turismen i Nepal.Lynkurs i Nepali! Når tid tillater prøver vi å inkludere små aktiviteter, leker, for å lære om nepalsk språk, kultur, yoga, samarbeid osv. Dette tas litt ettersom hvor det blir dødtid som f.eks. i minibussen, når vi venter på papirarbeid ved nasjonalparksjekker osv.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

November 2021

07/11Oslo, GardermoenNepal, Kathmandu - Fjellvandring og opplevelsesreiseMer enn 427 490Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo