Toppturer, badeferie og kulturelle smakebiter med Nora Slinning

Dato: 27 juli - 3 august 2018
Pris: 16 900,-

Om reisen:

Montenegro rommer rike kulturskatter, turbulent historie og er et nytt feriemål for nordmenn. Ferieuken starter med vandringer i de vakre fjellene nord i landet med lokalkjent guide. Vi blir kjørt til startpunktet og spaserer i frodig vegetasjon mens vi nyter utsikten underveis mot de 2000 meter høye fjelltoppene. Her er det langt mellom turistene, så vi tar inn landskapet i fred og ro. Vandringene klassifiseres som medium og passer for fjellvante jenter. Etter 4 herlige dager i fjellet forflytter vi oss til det fristende Middelhavet og bor her resten ferien. Dette blir en aktiv uke for deg som vil både yte og nyte.

Dag for dag program:


Dag 1:
Avreise Oslo-Podgorica: Direktefly fra Oslo til Montenegro.
Vi lander i hovedstaden Montenegro, og kjøres opp til den lille byen Kolasin, der vi skal bo i 4 netter. Etter innsjekk på hotellet har vi tid til en tur i Kolasin eller bare slappe av, før vi møtes til felles middag.
Vårt hotell over 4 netter heter Bianca Resort & Spa 4* i Kolasin, og dette er et koselig fjellhotell med innendørs svømmebasseng, spa og velværeavdeling, solarium og behandlingstilbud. 
 
Dag 2:
Bjelasica Fjelltur, 5 timer/ 9-10km / høydeforskjell 600m:
Etter en god frokost kjører vi en drøy time med jeep til bunnen av Zekova Glava toppen, der dagens vandring starter. Guiden går foran til til Crna Glava, 2139 moh som er det høyeste fjellet i Bjelastica. Det er to innsjøer langs ruten og vi tar en stopp ved den første, Ursulovac sjøen. Det er gode stier og vakkert landskap. Etter toppen går vi til Zekova Glava. Vi hentes og kjøres til hotellet. Tid til egenpleie eller annen aktivitet før felles middag på hotellet.
 
Dag 3: Vasojeviks Kom Topptur, 4,5 timer / 13km / høydeforskjell 745m:
Etter en god natt og deilig frokost kjører vi med minibuss en time til Eco Village Stavna. Herfra går vi mot toppen og regner med å bruke 2,5 timer, og tar samme vei ned. Vår lokalkjente guide er med og forteller om natur og kultur i området nord i Montenegro. Felles middag på hotellet.
 
Dag 4: Vandring til Biograd-sjøen:
Vi nyter vår frokost og gjør oss klar for en meget kort tur med minibussen (10 min ca) til vi kommer til Musovica elven. Her starter dagens vandring. Vårt mål er eco byen Goles og deretter innsjøen Biograd som ligger 1094 moh og er sagt å være Montenegros vakreste. Hele området er en nasjonalpark. Vi vandrer ca 5 timer totalt i dag med gode pauser inni mellom og blir til slutt kjørt tilbake til hotellet. Felles middag på hotellet.
 
Dag 5: Avreise Kolasin til Herceg Novi:
Det tar oss noen timer å kjøre gjennom landet og det er et vakkert landskap å følge med på. Underveis gjør vi et stopp på Monastery Moraca, fra 1252, et orthodox-kloster ved Moraca elven og et av de mest kjente middelalder-monumenter i Montenegro. Her kan vi oppleve en stille stund og kjøpe honning, som munkene selger fra egne bikuber. Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet vårt ved Middelhavet, Hunguest Hotel. Etter dette er det feriedager og nytelse på programmet. Felles middag på hotellet.
Hotellet vårt Hunguest Hotel 4* ligger rett ved en liten park og rett ved strandpromenaden, pluss ett minutt fra havet i den koselige lille byen Herceg Novi. Hotellet har utendørsbasseng, spa og velværeavdeling, og privat strand.
 
Dag 6: Ingen bookede aktiviteter: 
Nyt badelivet, ta spa-behandlinger på hotellet eller gå på oppdagelsestur i den sjarmerende gamlebyen Herceg Novi, eller Castelnuovo (New Castle, som den het under det Ottomanske riket mellom 1482 og 1797). Byen har idag 33000 innbyggere og bærer arkitektonisk preg av sine mange tidligere okkupasjonsmakter. Felles middag på hotellet.
 
Dag 7. Vi har ikke booket noen aktivitet i dag, men vi gjør det gjerne for de som er interessert i det.
Her er et forslag (ikke inkludert og ordnes på stedet):
Ferge fra Herceg Novi til Tivat, spasertur langs elegante Porto Montenegro Marina i Tivat. Besøk middelalderbyen Kotor innerst i bukta, som står på Unescos kultur- og verdensarv liste. Her befinner det seg kulturminner tett i tett som klokketårnet, Cathedral of Sveti Tripun, Napoleons teater og Sveti Luka Church, og kanskje stopper vi for et glass kald drikke eller iskrem på et av de trange torgene? Videre med båt til Perast, barokkby som har Venezia-lignende arkitektur i sine palasser og katolske kirker. Besøk på øya Our Lady of the Rocks, som legenden forteller ble dannet av sjøfolk som tok en ed i å legge en stein der etter hver suksessfull reise, slik at det til slutt kunne bygges en kirke der. Etter en deilig lunsj på en restaurant ved sjøen vender vi hjemover og nyter ettermiddagen som du ønsker.
 

Leder med fra Norge:

Nora Slinning er vår turleder som er med hele veien fra Norge. Hun er en sosial guide og vil legge alt til rette for oss denne uken. I tillegg har vi lokale vandringsledere på våre vandringsdager, og lokal guide på utflukten dag 6. Dette er en reise i vakker natur og du blir kjent med nesten hele Montenegro på en uke​. Mye inkludert og mye for pengene.

Pris:
16 900,-
Dager:8
Inkludert i reisen
● Flyreise og bagasje
● 4 netter på koselig hotell i fjellet med frokost
● 3 netter på flott beliggende hotell på stranden med frokost
● 7 middager
● 3 matpakke-lunsjer
● 3 vandringsdager med lokal vandringsleder i fjellet
● Norsk sosial vandringsleder/turleder på hele reisen som er med fra Norge
● All transfer i Montenegro

Ikke inkludert:
● Andre måltider og drikke til maten
● Gå-staver
● Utflukt dag 7
Bestill reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
27/07Oslo GardermoenFjellvandring og badeferie krydret med kultur og gastronomiMer enn 816 900,-Bestill