Montenegro - Toppturer, badeferie og kulturelle smakebiter med Jasmin Haraldsen

Dato: 27 juli - 3 august 2018
Pris: 16 900,-

Toppturer i vakre fjell i Montenegro

Montenegro rommer rike kulturskatter, turbulent historie og er et nytt feriemål for nordmenn. Ferieuken starter med vandringer i de vakre fjellene nord i landet med lokalkjent guide. Vi blir kjørt til startpunktet og spaserer i frodig vegetasjon mens vi nyter utsikten underveis mot de 2000 meter høye fjelltoppene. Her er det langt mellom turistene, så vi tar inn landskapet i fred og ro.

Fra fjelltopper til deilig badeferie i Middelhavet

Etter 4 herlige dager i fjellet forflytter vi oss til det fristende Middelhavet og bor her resten ferien. Dette blir en aktiv uke for deg som vil både yte og nyte.

Vandringsnivå - middels

Vandringene klassifiseres som medium og passer for fjellvante jenter (godt trent, og vant til å gå turer i fjell/skog).

Dag for dag-program


Dag 1:
Avreise Oslo-Podgorica: Direktefly fra Oslo til Montenegro

Vi lander i hovedstaden Montenegro, og kjøres opp til den lille byen Kolasin, der vi skal bo i 4 netter. Etter innsjekk på hotellet har vi tid til en tur i Kolasin eller bare slappe av, før vi møtes til felles middag. Vårt hotell over 4 netter heter Four Points by Sheraton 4* i Kolasin.  

 

Dag 2:
Bjelasica Fjelltur, 5 timer/ 9-10km / høydeforskjell 600m
Etter en god frokost kjører vi en drøy time med jeep til bunnen av Zekova Glava toppen der dagens vandring starter. Guiden går foran til til Crna Glava (2139 moh) som er det høyeste fjellet i Bjelastica. Det er to innsjøer langs ruten og vi tar en stopp ved den første, Ursulovac sjøen. Det er gode stier og vakkert landskap. Etter toppen går vi til Zekova Glava. Vi hentes og kjøres til hotellet. Tid til egenpleie eller annen aktivitet før felles middag på hotellet.

 

Dag 3:
Vasojeviks Kom Topptur, 4,5 timer / 13km / høydeforskjell 745m

Etter en god natt og deilig frokost kjører vi med minibuss en time til Eco Village Stavna. Herfra går vi mot toppen og regner med å bruke 2,5 timer, og tar samme vei ned. Vår lokalkjente guide er med og forteller om natur og kultur i området nord i Montenegro. Felles middag på hotellet.

 

Dag 4:
Vandring til Biograd-sjøen
Vi nyter vår frokost og gjør oss klar for en meget kort tur med minibussen (10 min ca) til vi kommer til Musovica elven. Her starter dagens vandring. Vårt mål er eco byen Goles og deretter innsjøen Biograd som ligger 1094 moh og er sagt å være Montenegros vakreste. Hele området er en nasjonalpark. Vi vandrer ca 5 timer totalt i dag med gode pauser inni mellom og blir til slutt kjørt tilbake til hotellet. Felles middag på hotellet.

 

Dag 5:
Avreise Kolasin til Herceg Novi
Det tar oss noen timer å kjøre gjennom landet, og det er et vakkert landskap å følge med på. Underveis gjør vi et stopp på Monastery Moraca, fra 1252, et orthodox-kloster ved Moraca elven og et av de mest kjente middelalder-monumenter i Montenegro. Her kan vi oppleve en stille stund og kjøpe honning som munkene selger fra egne bikuber. Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet vårt ved Middelhavet, Hunguest Hotel. Etter dette er det feriedager og nytelse på programmet. Felles middag på hotellet. Hotellet vårt Hunguest Hotel 4* ligger i den koselige lille byen Herceg Novi, rett ved en liten park og rett ved strandpromenaden- og et lite minutt fra havet. Hotellet har utendørsbasseng, spa og velværeavdeling, og en privat strand. 

 

Dag 6:
Ingen bookede aktiviteter

Nyt badelivet, ta spa-behandlinger på hotellet eller gå på oppdagelsestur i den sjarmerende gamlebyen Herceg Novi eller Castelnuovo (New Castle, som den het under det Ottomanske riket mellom 1482 og 1797). Byen har idag 33000 innbyggere og bærer arkitektonisk preg av sine mange tidligere okkupasjonsmakter. Felles middag på hotellet.

 

Dag 7:
Ingen bookede noen aktiviteter i dag, men vi booker gjerne for de som er interessert
Her er et forslag (ikke inkludert og ordnes på stedet): Ferge fra Herceg Novi til Tivat, spasertur langs elegante Porto Montenegro Marina i Tivat. I
nnerst i bukta besøker vi middelalderbyen Kotor, som står på Unescos kultur- og verdensarv liste. Her befinner det seg kulturminner tett i tett som klokketårnet, Cathedral of Sveti Tripun, Napoleons teater og Sveti Luka Church. Og kanskje stopper vi for et glass kald drikke eller iskrem på et av de sjarmerende, trange torgene? Videre med båt til Perast, barokkby som har Venezia-lignende arkitektur i sine palasser og katolske kirker. Besøk på øya Our Lady of the Rocks, som legenden forteller ble dannet av sjøfolk som tok en ed i å legge en stein der etter hver suksessfull reise, slik at det til slutt kunne bygges en kirke der. Etter en deilig lunsj på en restaurant ved sjøen vender vi hjemover og nyter ettermiddagen som du ønsker.

 

Dag 8:
Dagen til egen disposisjon. Flyet til Oslo kl 19:50.

Leder med fra Norge:

Vi har med lokal leder hele veien fra Norge, Jasmin Haraldsen og i tillegg har vi lokale vandringsledere på våre vandringsdager.  Jasmin er også trenings leder og vil tilby litt trening med balanse, bevegelse, styrketrening med egen kroppsvekt de siste dagene på ferien.  På ettermiddagen blir det gjerne bøy, tøy og strekk og en kjærlighetsmeditasjon.  Jasmins filosofi er; Bli sterk, stram, bevegelig og GLAD!  Du står selvfølgelig fritt til å velge å delta eller ikke - her er det vandring og ferie som er hovedfukos.  Jasmin har noen morsomme og gode core øvelser - dvs mavetrening.  Det fortelles at etter bare 3 dager er forskjellen merkbar? Bli med og test det ut! Dette er en reise i vakker natur og du blir kjent med nesten hele Montenegro på en uke​.  Det er mye inkludert så du får god valutta for pengene!

Pris:
16 900,-
Dager:8
Inkludert i reisen
● Flyreise og bagasje
● 4 netter på koselig hotell i fjellet med frokost
● 3 netter på flott beliggende hotell på stranden med frokost
● 7 middager
● 3 matpakke-lunsjer
● 3 vandringsdager med lokal vandringsleder i fjellet
● Norsk sosial vandringsleder/turleder på hele reisen som er med fra Norge
● All transfer i Montenegro
Bestill reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
27/07Oslo GardermoenMontenegro - Fjellvandring og badeferie krydret med kultur og gastronomi116 900,-Bestill