Skip to main content

Montenegro - Fjellvandring langs kysten

Status:
Fullt

Montenegro - velkommen til fjellvandring langs kysten

Fjellvandring langs kysten - er det mulig? Ja! Vi skal gå gjennom vakre nasjonalparker, passere flere flotte utsiktspunkter der vi kan se utover mot Adriaterhavet og Sckodërsjøen. Vi skal spise mat hos en lokal familie, dra på båttur og oppleve sjarmerende gamlebyer. Reisen for deg som liker å vandre, være i vakker og urørt natur, liker å oppleve lokal kultur og et spennende kjøkken. Montenegro er ennå en destinasjon i Europa som for mange ikke er så kjent som en feriedestinasjon. Her får du fortsatt mye for pengene!

Høydepunkter

 • Oppdag Montenegro fra majestetiske fjelltopper med utsikt over Adriaterhavskysten og Kotor Bay
 • Besøk til UNESCO stedene Kotor og Perast
 • 6 dager med vandring
 • Nasjonalparkene Sckodërsjøen og Lovcen
 • Byvandring i de historiske byene Cetinje og Kotor
 • Norsk leder; Elisabeth Eriksen

Vandringsnivået

Vandringen er klassifisert som medium og passer for deg som har gått litt i fjellet fra før og er i grei turform. Du må kunne klare å gå opptil 16 km på en dag og være forberedt på opp og nedstigning på opp mot 1000 høydemetre. I snitt skal vi gå ca 4 timer hver dag (pauser kommer i tillegg), men 2 av dagene er dagsetappene oppe i effektiv gangtid på 6 timer.

montenegro vandring

Slik bor vi

De første 3 nettene skal vi bo i en gammel bygning fra 1600-tallet som tilhører en del av et stort klosterkompleks. Klosteret ligger litt opp i åssiden, så det innebærer endel trapper for å komme til deg forskjellige byggene som vi skal bo i. Dette er mer et Bed & Breakfast med svært enkel standard, dog masse sjarm. Alle soverom har privat bad. Her nyter vi frokosten fra terrassen til dette gamle klosteret. Terrassen er bygget i barokkstil og har nydelig utsikt over bukten og Perast. Ukens siste fire netter skal vi tilbringe på Hotel Monte Rosa hele 1240 meter over havet. Personlig hotel, fantastisk beliggenhet i nasjonalparken og en magsik utsikt. Stort og lekkert spa og velværesenter som er deilig å benytte seg av etter endt dagsturer. Her er link til deres hjemmeside HOTELLET

Tips og råd for reisen

Det anbefales gode og høye fjellstøvler. En lett vindjakke er alltid kjekt å ha i tillegg til caps, solbriller og solkrem for å beskytte deg mot solen. Til dagsturene trenger du en lett dagstursekk, drikkeflaske og gjerne gåstaver. Husk badetøy om du vil kjøle deg ned i sjøen. Her er det deilig å bade i det rene klare vannet!

  Vår vandringsleder, Elisabeth Eriksen

  Elisabeth Eriksen er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell! Der det finnes mulighet for å være aktiv på reise, der finner du Elisabeth. Hun driver reisebloggen GlobetrotterElisa (www.globetrotterelisa.com) og er derfor ofte på farten rundt omkring i verden. Elisabeth har lagt sin elsk på Balkan som feriedestinasjon og hun gleder seg derfor ekstra mye til å ta deg med på denne fjellvandringen langs kysten av Montenegro.

  elisabeth eriksen

  Mer info

  Du finner vårt detaljerte dag for dag program vedlagt her. Her står også alt som er inkludert og hva som kommer i tillegg. Vi gleder oss til å få hilse DEG velkommen på denne nye vandringsreise med Jomfrureiser til Montenegro. Vil du ha en ny og annerledes ferieoppelvelse i år med mye inkludert og rimelig reseimål er dette valget!

  Søk reise

  Dag for dag program Montenegro

  Dag 1: Avreise Oslo – Tivat - Det er tidlig avgang fra Oslo så vir får opplevd mye alt første dagen (Ankomst Tivat flyplass kl 09:50)
  Vi blir hentet i minibuss og fraktet fra flyplassen til vår første destinasjon Perast. Kjøreturen tar ca 1 time.
  Vi skal bo i en gammel bygning fra 1600-tallet som tilhører en del av et stort klosterkompleks. Bygningene vi bor i ligger i en åsside, og det er en del trapper å gå for å komme til rommene. Dette blir vår base i 3 dager og her kan vi nyte frokosten fra terrassen til dette gamle klosteret. Terrassen er bygget i barokkstil og har nydelig utsikt over bukten og Perast. Vi bruker dagen til å bli kjent med UNESCO-byen Perast, ta en svømmetur eller bare lade opp til de neste dagene som vil bli fylt med flotte tur- og naturopplevelser. Vi spiser middag på en restaurant i Perast. Vi møter vår lokale guide som skal gi oss litt informasjon om de flotte vandreturene som venter oss de nærmeste dagene. 


  Dag 2: Første vandringsdag, 6 timer, 12,5 km, 800 høydemeter opp og 800 høydemeter ned.
  Vandreturen går fra Perast til Vranovo Brdo, Stepen og tilbake til Donji Orahovac. Vi spiser medbragt pikniklunsj underveis og stopper ved flere flotte utsiktspunkter der vi kan se bukten av Kotor. 
  Når vi kommer til Donji Orahovac, nyter vi en liten pause med litt forfriskninger på en av restaurantene ved sjøen. Trenger du å avkjøle deg, er det mulighet for en liten dukkert også. Vi tar lokalbuss tilbake til Perast (ca. 10 minutter). 
  Middag på restaurant i Perast.

  Dag 3: Andre vandringsdag, 6 timer, 16 km, 750 høydemeter opp og 750 høydemeter ned
  Vi starter dagen med en 10 minutters båttur til øya Our Lady of the Rocks. Her får vi en guidet tur i både kirken og museet. Videre skal vi ta båten ytterligere 1 time til landsbyen Donji Stoliv. Herfra skal vi vandre via fjellet Vrmac til gamlebyen i Kotor. Vi spiser medbragt lunsj på veien. 
  Når vi kommer frem til Kotor, nyter vi litt snacks og forfriskninger, før vi har en guidet bytur i Kotor som står på UNESCO´s verdensarvliste.  Vi spiser middag i Kotor før vi tar bussen tilbake til Perast (ca 25 minutter). 
  Overnatting dag 1, 2 og 3 er i dobbeltrom på samme hotell i Perast. Enkeltrom mot tillegg.

  Dag 4: Tredje vandringsdag, 4 timer, 9 km, 600 høydemeter opp og 250 høydemeter ned  
  Vi sjekker ut av hotellet vårt i Perast, og skal kjøre til landsbyen Zanjev i nasjonalparken Lovchen der vi skal starte dagens vandring. Bussturen vil ta ca 1 time og vi kjører gamleveien til Mount Lovchen. Bussturen alene er en flott tur med mange fine utsiktspunkter. 
  Turen går via landsbyen Dolovi til Ivanova Korita. Vi spiser medbragt lunsj på veien. Turen avsluttes ved hotellet Monte Rosa som ligger midt i nasjonalparken. Middag på hotellet.  Hotel Monte Rosa i Ivanova Korita er vår base de neste 4 dagene.

  Dag 5: Fjerde vandringsdag, 4 timer, 9,5 km, 500 høydemeter opp og 500 høydemeter ned
  I dag skal vi gå en rundtur som starter og slutter rett ved hotellet. Vi skal gå via landsbyen Bjeli Bostur før vi når toppen av Jezerski Vrh på 1.657 moh. Vi spiser medbragt lunsj på veien. Når vi når toppen av Jezerski Vrh, kan vi besøke Njegosh masoleumet før vi nyter forfriskninger på en restaurant like ved toppen. Denne dagen skal vi spise middag med en lokal familie som lager hjemmelaget, tradisjonell mat fra økologiske råvarer. 

  Dag 6: Femte vandringsdag, 4 timer, 9,5 km, 680 høydemeter opp og 20 høydemeter ned
  Transport til den tidligere hovedstaden i Montenegro, Cetinje (ca 30 minutter).  Vi besøker museet til Kong Nikola I. Vi nyter en kaffe i hovedgaten i Cetinje, vi tar en titt på den gamle ambassaden og flere andre historiske bygninger før minibussen plukker oss opp og kjører oss til landsbyen Karuc ved Sckodërsjøen. Her nyter vi en lunsj på en fiskerestaurant før vi tar båten fra Karuc videre til elven Crnojevic. Under båtturen kan vi nyte den vakre floraen og faunaen i nasjonalparken Sckodërsjøen.  Vandreturen starter fra elven Crnojevica via Ceklin til Belvedere.  Middag i Belvedere eller i Ivanova Korita.

  Dag 7: Sjette og siste vandringsdag, 4 timer, 10,5 km, 450 høydemeter opp og 450 høydemeter ned
  I dag skal vi gå en ny rundtur med start og mål fra Ivanova Korita. Vi skal gå innom landsbyene Majstori og Babina Glava. Vi spiser medbragt lunsj underveis på turen.  Vi spiser en felles avskjedsmiddag i området der vi bor.  

  Dag 8: Avreise Tivat - Oslo
  Tidlig avreise til Tivat flyplass for å rekke flyet vårt hjem til Oslo. 
  Flyavgang: 10:45 fra Montenegro - tusen takk for nå!
   

  Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo