Montenegro - Fjellvandring langs kysten

HØYDEPUNKTER:

  • Oppdag Montenegro fra majestetiske fjelltopper med utsikt over Adriaterhavskysten og Kotor Bay
  • Besøk til UNESCO stedene Kotor og Perast
  • 6 dager med vandring
  • Nasjonalparkene Sckodërsjøen og Lovcen
  • Byvandring i de historiske byene Cetinje og Kotor
  • Norsk leder; Elisabeth Eriksen

Montenegro - Fjellvandring langs kysten med Elisabeth Eriksen

 

Vakre og varierte Montenegro:

Bli med på fjellvandring langs kysten av Montenegro. Vi skal gå gjennom vakre nasjonalparker, passere flere flotte utsiktspunkter der vi kan se utover mot Adriaterhavet og Sckodërsjøen. Vi skal spise mat hos en lokal familie, dra på båttur og oppleve sjarmerende gamlebyer. Dette er reisen for deg som liker å vandre, være i vakker og urørt natur, liker å oppleve lokal kultur og et spennende kjøkken. Montenegro er ennå en destinasjon i Europa som for mange ikke er så kjent som en feriedestinasjon. Her får du fortsatt mye for pengene!

Vandringsnivå:

Vandringen er klassifisert som medium og passer for deg som har gått litt i fjellet fra før og er i grei turform. Du må kunne klare å gå opptil 16 km på en dag og være forberedt opp og nedstigning på opp mot 1000 høydemetre. I snitt skal vi gå ca 4 timer hver dag (pauser kommer i tillegg), men 2 av dagene er dagsetappene oppe i effektiv gangtid på 6 timer.

Tips og råd innfor reisen:

Det anbefales gode og høye fjellstøvler. En lett vindjakke er alltid kjekt å ha i tillegg til caps, solbriller og solkrem for å beskytte deg mot solen. Til dagsturene trenger du en lett dagstursekk, drikkeflaske og gjerne gåstaver om du bruker dette. Husk badetøy om du vil kjøle deg ned i sjøen. Her er det ca samme badetemperatur i oktober som vi oppnår på sommeren i Norge.

Vår vandringsleder

Elisabeth Eriksen er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell! Der det finnes mulighet for å være aktiv på reise, der finner du Elisabeth. Hun driver reisebloggen GlobetrotterElisa (www.globetrotterelisa.com) og er derfor ofte på farten rundt omkring i verden. Elisabeth har lagt sin elsk på Balkan som feriedestinasjon og hun gleder seg derfor ekstra mye til å ta deg med på denne fjellvandringen langs kysten av Montenegro.  

Mer info:

Du finner vårt detaljerte dag for dag program vedlagt her. Her står også alt som er inkludert og hva som kommer i tillegg. Vi gleder oss til å få hilse DEG velkommen på denne nye vandringsreise med Jomfrureiser. 

Status:
Fullt

Dag for dag program Montenegro

Dag 1: Avreise Oslo – Dubrovnik (Ankomst Dubrovnik flyplass kl 08:55)
Vi blir hentet i minibuss og fraktet fra flyplassen til vår første destinasjon Perast. Kjøreturen tar ca 2 timer.
Vi skal bo i en gammel bygning fra 1600-tallet som tilhører en del av et stort klosterkompleks. Dette blir vår base i 3 dager og her kan vi nyte frokosten fra terrassen til dette gamle klosteret. Terrassen er bygget i barokkstil og har nydelig utsikt over bukten og Perast.
Vi bruker dagen til å bli kjent med UNESCO-byen Perast, ta en svømmetur eller bare lade opp til de neste dagene som vil bli fylt med flotte tur- og naturopplevelser. Vi spiser middag på en restaurant i Perast. Vi møter vår lokale guide som skal gi oss litt informasjon om de flotte vandreturene som venter oss de nærmeste dagene. 
Overnatting dag 1, 2 og 3 er i dobbeltrom på samme hotell i Perast. Enkeltrom mot tillegg.
 
Dag 2: Første vandringsdag, 6 timer, 12,5 km, 800 høydemeter opp og 800 høydemeter ned
Vandreturen går fra Perast til Vranovo Brdo, Stepen og tilbake til Donji Orahovac. Vi spiser medbragt pikniklunsj underveis og stopper ved flere flotte utsiktspunkter der vi kan se bukten av Kotor. 
Når vi kommer til Donji Orahovac, nyter vi en liten pause med litt forfriskninger på en av restaurantene ved sjøen. Trenger du å avkjøle deg, er det mulighet for en liten dukkert også. Vi tar lokalbuss tilbake til Perast (ca. 10 minutter). 
Middag på restaurant i Perast.
 
Dag 3: Andre vandringsdag, 6 timer, 16 km, 750 høydemeter opp og 750 høydemeter ned
Vi starter dagen med en 10 minutters båttur til øya Our Lady of the Rocks. Her får vi en guidet tur i både kirken og museet. Videre skal vi ta båten ytterligere 1 time til landsbyen Donji Stoliv. Herfra skal vi vandre via fjellet Vrmac til gamlebyen i Kotor. Vi spiser medbragt lunsj på veien. 
Når vi kommer frem til Kotor, nyter vi litt snacks og forfriskninger, før vi har en guidet bytur i Kotor som står på UNESCO´s verdensarvliste. 
Vi spiser middag i Kotor før vi tar bussen tilbake til Perast (ca 25 minutter). 
 
Dag 4: Tredje vandringsdag, 4 timer, 9 km, 600 høydemeter opp og 250 høydemeter ned  
Vi sjekker ut av hotellet vårt i Perast, og skal kjøre til landsbyen Zanjev i nasjonalparken Lovchen der vi skal starte dagens vandring. Bussturen vil ta ca 1 time og vi kjører gamleveien til Mount Lovchen. Bussturen alene er en flott tur med mange fine utsiktspunkter. 
Turen går via landsbyen Dolovi til Ivanova Korita. Vi spiser medbragt lunsj på veien. Turen avsluttes ved hotellet Monte Rosa som ligger midt i nasjonalparken. Middag på hotellet.
Hotel Monte Rosa i Ivanova Korita er vår base de neste 4 dagene.
Overnatting dag 4,5,6 og 7 er i dobbeltrom på Hotel Monte Rosa i Ivanova Korita. Enkeltrom mot tillegg.
 
Dag 5: Fjerde vandringsdag, 4 timer, 9,5 km, 500 høydemeter opp og 500 høydemeter ned
I dag skal vi gå en rundtur som starter og slutter rett ved hotellet. Vi skal gå via landsbyen Bjeli Bostur før vi når toppen av Jezerski Vrh på 1.657 moh. Vi spiser medbragt lunsj på veien. Når vi når toppen av Jezerski Vrh, kan vi besøke Njegosh masoleumet før vi nyter forfriskninger på en restaurant like ved toppen. 
Denne dagen skal vi spise middag med en lokal familie som lager hjemmelaget, tradisjonell mat fra økologiske råvarer. 
 
Dag 6: Femte vandringsdag, 4 timer, 9,5 km, 680 høydemeter opp og 20 høydemeter ned
Transport til den tidligere hovedstaden i Montenegro, Cetinje (ca 30 minutter). 
Vi besøker museet til Kong Nikola I. Vi nyter en kaffe i hovedgaten i Cetinje, vi tar en titt på den gamle ambassaden og flere andre historiske bygninger før minibussen plukker oss opp og kjører oss til landsbyen Karuc ved Sckodërsjøen. Her nyter vi en lunsj på en fiskerestaurant før vi tar båten fra Karuc videre til elven Crnojevic. Under båtturen kan vi nyte den vakre floraen og faunaen i nasjonalparken Sckodërsjøen. 
Vandreturen starter fra elven Crnojevica via Ceklin til Belvedere. 
Middag i Belvedere eller i Ivanova Korita.
 
Dag 7: Sjette og siste vandringsdag, 4 timer, 10,5 km, 450 høydemeter opp og 450 høydemeter ned
I dag skal vi gå en ny rundtur med start og mål fra Ivanova Korita. Vi skal gå innom landsbyene Majstori og Babina Glava. Vi spiser medbragt lunsj underveis på turen. 
Vi spiser en felles avskjedsmiddag i området der vi bor. 
 
Dag 8: Avreise Dubrovnic - Oslo
Tidlig avreise til Dubrovnik flyplass for å rekke flyet vårt hjem til Oslo. Kjøreturen tar ca 3 timer.
Flyavgang: 09:35
 
Vandringsnivå:
Vandringen er klassifisert som medium og passer for deg som har gått litt i fjellet fra før og er i grei turform. Du må kunne klare å gå opptil 16 km på en dag og være forberedt opp og nedstigning på opp mot 1000 høydemetre. I snitt skal vi gå ca 4 timer hver dag (ikke inkl. pauser), men 2 av dagene er dagsetappene oppe i effektiv gangtid på 6 timer. 
Tips til turen:
Det anbefales gode og høye fjellstøvler. En lett vindjakke er alltid kjekt å ha i tillegg til caps, solbriller og solkrem for å beskytte deg mot solen. Til turene trenger du en lett dagstursekk, drikkeflaske og gjerne gåstaver om du bruker dette. Husk badetøy om du vil kjøle deg ned i sjøen. 
 
Hva er inkludert? 
7 netter inkludert frokost
Lunsj på en lokal fiskerestaurant i nasjonalparken Sckodërsjøen
Piknik lunsj 
Engelsktalende lokal fjellguide
Norsk turleder 
Byvandring i Kotor med lokal byguide
All transport i Montenegro inkl. flyplasstransfer
Bagasjetransport mellom overnattingsstedene
2 båtturer på Boka Kotorska og Sckodërsjøen
Inngangsbilletter til de aktuelle attraksjonene
 
Ikke inkludert
lunsj og vinsmaking med lokal familie
middag alle dager
drikke
tips
personlige utgifter
reiseforsikring
 

Kart