Skip to main content

Mont Blanc - Fottur i Frankrike, Italia og Sveits

Dato: 12 - 19 september 2019
Pris: 17 330,-
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo - Geneve
 • Transfer t/r flyplassen
 • 7 netter i delt rom med frokost
 • 3 av nettene på 4 stjerners hotel med SPA
 • Frokost hver dag og 5 middager (Fire 3-retters middager uten drikke).
 • Velkomstmiddag med drikke i Chamonix
 • Bagasjetransport mellom overnattingstedene
 • Busstransport mellom enkelte vandringsetapper
 • Kabeltur opp til fjellkjeden
 • Avsluttende kabeltur ned fra fjellkjeden
 • Kaisa Hafredal som reiseleder hele uken
 • Sosialt samvær og mange spennende opplevelser
Reisedager: 8
Bestill reise

Tour de Mont Blanc

Fotturen «Tour de Mont Blanc» starter i Chamonix i Frankrike, krysser grensen over til Italia, videre over grensen til Sveits og tilbake til Frankrike. Fotturen byr på en unik reise mellom 3 land, høye mektige fjellkjeder og isbreer, ulik flora underveis med uttalige vakre blomster, fossefall og sjarmerende fjellhytter med servering. Nede i dalen møter vi Sør-Europeiske småbyer med butikker og resturanter. Mont Blanc, ofte kalt hvitfjellet, er en av Europas høyeste fjell og ligger i de franske alpene. Mont Blanc topper 4810 moh og fjellkjeden er fordelt på tre land.

Høydepunkter

• Fottur i 3 land
• Vandring i spennende terreng
• Velkomstmiddag i Chamonix
• Vi nyter franske, italienske og sveitsiske delikatesser underveis
• Kabeltur opp til Bellevue 1800 moh
• Kabeltur ned fra fjellkjenden 1910 moh
• Først og siste dag på 4 * SPA Hotell i Chamonix- 4 * hotel i Courmayer
• Jacuzzi med panoramautsikt til Mont Blanc

Overnattinger og måltider

Overnattingen varierer fra hotell med høy standard til sjarmerende vertshus. Vi starter og avsluter i luksus, med 4 * hotel med SPA i Chamonix. De dagene vi overnatter på vertshus/fjellseter kan vi ikke garantere eget dobbeltrom men vi vil max bo 3-4 damer sammen på et rom. Eller på sovesal hvor det er kun vår gruppe som bor. Her er standaren slik det ofte er på DNT hyttene i Norge. Ingen luksus, men omgivelsene er fantastiske og vi møter vandrere fra hele verden. I midten av uken når vi er i Courmayer bor vi på flott 4 * hotell. Enkeltrom er dessverre ikke mulig på denne reisen.


Kaisa har stort fokus på matopplevelser på sine vandringsreiser. Vi nyter franske, italienske og sveitsiske delikatesser underveis. Det blir mange flotte 3 retters middager på vandringsuken. Frokost er inkludert alle dager, samt at det er mulig å kjøpe med piknikkurv til lunsj fra de fleste overnattingstedene. Eller kjøpe med seg ferske bakevarer eller noe god turmat fra det lokale supermarkedet.

LES DAG FOR DAG PROGRAMMET HER

Din reise- og vandringsleder, Kaisa Hafredal

Kaisa har selv gått opp denne turen på sin testreise sommeren 2017, og gleder seg til å ta deg med på magiske fjellopplevelser på Tour de Mont Blanc. Kaisa Hafredal er utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hun er også turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no

Hennes destinasjoner i 2019 er: Kreta, Italia, India- Himalaya, Mont Blanc og Sør- Afrika. Kaisa har stor fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringreiser.

Kaisa har små vandringsgrupper på sine reiser. En liten eksklusiv gruppe gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene.

Vandringsnivå - krevende

Nivå: Krevende.

Terreng: Variert. Fin sti, noe stein. Vi krysser bekker og går over snø.

Vandringen er klassifisert som krevende. Turen egner seg for deltakere som er i god form og som er vant med å gå i ulendt fjellterreng. Det kreves at du har erfaring med å gå i kupert og ulendt terreng med stigning. Passer ikke for nybegynnere eller hvis du har veldig høydeskrekk. Det blir en ukes vandring i spennende terreng, seks vandringsdager med daglig opp- og nedstigning mellom 600 og 1300 høydemeter. Bagasjen blir fraktet mellom overnattingstedene og vi går kun med dagstursekk.

Tips for turen: Godt fottøy er et «must» og terrenget krever solide inngåtte fjellstøvler. Pakk både lette og noen varme klær. Temperaturen ligger normalt mellom 20-22 grader. Vindjakke, beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, lett tursekk med sitteunderlag og gåstaver (anbefales) om du ønsker. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt.

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i alminnelig god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du bør også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne/ben/hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

Tilbakemeldinger fra våre kunder på tidligere Mont Blanc-reiser:

” Fantastisk opplevelse - for en flott tur vi hadde:) Meget dyktig reiseleder som gjorde at ferien ble super fin”.

” Kaisa er en fantastisk reiseleder og Guid”

Turen var godt lagt opp med passe lengde på dagsetappene og godt med pauser. Fint å starte og runde av med kabel. Turen rundt Mont Blanc bød på vakker natur i spennende terreng gjennom tre land. Sur kaffe og kalde norske vafler var byttet ut med søte delikatesser og velfortjent kald øl på fjellhyttene. turlederen hadde stålkontroll på 10 spreke og smågale damer over fjellene og tilsammen ble dette en fantastisk opplevelse! Heldige med været var vi også. Dessuten er det deilig å få fjellvandrerfølelsen, men i spedd masse luksus med hotellopphold, spa og god mat og vin.

“Veldig flott tur der alt fungerte som det skulle. Og vi hadde en veldig flink reiseleder!”

” Ettersom jeg har dratt med Jomfrureiser tidligere og er godt kjent med turlederen, og også noen av de andre fantastiske damene som deltok, var jeg godt forberedt på hva som ventet - og mine forventinger ble innfridd til det fulle. Både hva gjaldt innhold, nivå, overnatting og spisteder. ”

” Sjarmerende med fjellhytter/vandrehjem - det passer på denne typen tur, samtidig var det veldig deilig med nettene på hotell og jeg skulle aldri vært dem foruten! Spaet siste dagen var utrolig passende! En god mix syntes jeg var fint på denne turen.”

NB Valutatillegg - det er et valutatillegg på reisen grunnet verdien av NOK mot € på kr 380,- (oppdatert august 2019)


Søk reise

Flytider

Direkte 2,5 time

Avreise:

Oslo, Avreisetidspunkt 11.10. Beregnet ankomst til reisemålet 13:40.

Hjemreise:

Geneve, Avreisetidspunkt 14.20. Beregnet ankomst hjem 16:55.

 

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
12/09Oslo GardermoenMont Blanc - Fottur i Frankrike, Italia og Sveits med Kaisa
Leder: Kaisa Hafredal
117 330,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo