Skip to main content

Mauritius - tropisk kulturreise med strandliv

Dato: 16.- 27.januar 2022

Eksotisk drømmereise

Mauritius er en eksotisk perle langt ute i havet, hvor du skal oppleve mye mer enn bare sol og strand. Du får møte de lokale med indiske, engelske og franske aner, du får bli med på båttur, snorkling i krystallklart vann, besøke te- og vaniljeplantasje, oppleve Port Louise og vandre gjennom regnskogen med norske leder Signe. Den flerkulturelle befolkningen lever i fredelige sameksistens, og ønsker turistene og DEG velkommen med vennlige og gode smil.

Høydepunkt

 • Sol, bad og snorkling
 • Båttur til Ile aux Cerf
 • Fottur i regnskogen
 • Seven Color Earth - naturens underverk
 • Ganga Talao - Hinduenes helligdom
 • Vanilje- og teplantasje

​​Du finner hele programmet nederst på siden.

Vandring, snorkling og opplevelser

I løpet av disse fantastiske dagene på Mauritius skal du få oppleve mye forskjellig. Noen få meter ut i vannet ved vårt gjestehus ligger et nydelig rev. Her skal du få se, føle og kjenne på den vakre undervannseventyret som speiler seg i revet. Har du i aldri prøvd snorkelig før, vil du selvsagt få full opplæring slik at du kan nyte denne opplevelsen helt fullt ut.

Vandretur i Black River Georges Natural Park skal du også få oppleve. Nasjonalparken har en yrende dyre- og plateliv og noen helt fantastiske utsiktspunkter på vei oppover. Siste del av denne vandringen går igjennom en ravine og vi avslutter med et avkjølende bad i en liten kulp i elva.


Sammen skal vi også bli kjent med Mauritius` historie med sightseeing i Fort Adelaide og besøk ved Aapravasi Ghat - selve symbolet på den store arbeidsinnvandringen fra India. Vi skal besøke en vanilje- og teplantasje, kjeksfabrikk og lokal marked.

Denne reisen er fullspekket med utrolig mye opplevelser - se dag til dag programmet for detaljert informasjon.

Mauritius - et paradis på jord

Øya Mauritius med sine kritthvite strender, myke sand og ­palmetrær er omringet av krystallklart vann og fargerike korallrev.

"Mauritius was made first and then heaven; and heaven was copied after Mauritius."
Disse ordene uttalte Mark Twain i 1896, og de er like aktuelle i dag. De fleste som hører navnet Mauritius, tenker i første omgang på et paradis med deilige strender og azurblått hav. Mauritius har imidlertid også en svært variert og vakker natur, og ikke minst en utrolig spennende historie. Kulturen på øya er en blanding av kulturarv fra Frankrike, Kina, Nederland, Afrika og Storbritania og India, noe som gjenspeiler seg i maten, arkitekturen og lokalbefolkningen. Her lever mange ulike tradisjoner og religioner side om side, i et fungerende samspill.

Vi bor på Chantauvent

Chantauvent guest house er et sjarmerende og lite gjestehus med kun 18 rom. Med beliggenhet direkte på stranden ved Pointe d`Esny på sørøstkysten av Mauritius. Dette er et idyllisk reisemål for alle som søker hvile, fred og ro samt at det har korte avstander til utallige aktiviteter som vi skal ta del av. Alle rommene har air- condition, et lite kjøleskap, vannkoker og et liten balkong eller terrasse. Hotellet ligger rett på stranden og innsvøpt av en nydelig hage. Vi inntar frokost og middag på hotellet.

Norsk leder, Signe Rosland Jensen

En av Signes store lidenskaper er vandre- og kulturreiser til forskjellige steder i verden. En favorittdestinasjon henger helt klart sammen med hennes andre store lidenskap; nemlig snorkeling og undervannsfotografering. Mauritius og Maldivene har fort blitt en stor favoritt, etter flere besøk de siste årene. Hun har konkludert med at det er noe helt spesielt med øyer som begynner på M :) Les mer om Signe her

Hjertelig velkommen!

Din leder: Signe Rosland Jensen

Signe Rosland Jensen arbeider til vanlig som økonomileder ved Risøy Folkehøyskole. Hun er utdannet innen reiseliv fra høyskolen på Lillehammer, men har først de senere årene begynt å jobbe i bransjen. I 2014 startet hun...

Pris: 26 150,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo - Mauritius med Lufthansa (flybytte i Frankfurt)
 • Mat og drikke på flyet
 • Transfer tur/retur flyplassen – hotell
 • 10 netter i delt rom på Chantauvent Guesthouse(enkeltrom mot tillegg NOK 3600,-)
 • Frokost og middag hver dag og lunsj 4 dager
 • Sightseeing og utflukter iflg programmet
 • Norsk reiseleder på hele reisen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
TransportType:Ingen transport
Reisedager: 12
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1. Avreise Oslo – Mauritius:
Vi flyr fra Gardermoen med Lufthansa til Mauritius. Bytte av fly i Frankfurt. Vi får mat og drikke på flyet.

Dag 2. Ankomst Mauritius og transfer til gjestehuset i Blue Bay:
Vi ankommer Sir Seewoosagur Ramgoolam flyplass på formiddagen. Turen til gjestehuset tar bare 15 minutter. Etter innsjekk på Chantauvent Guest House, er det tid for å slappe av etter en lang natt på flyet. Gjestehuset ligger direkte på stranda og badevannet holder god temperatur, så «hopp i havet» og nyt sol og varme. Om kvelden har vi informasjonsmøte, før vi spiser felles middag i gjestehusets hyggelige stue.

Dag 3. Snorkling og strandvandring:
Etter en deilig frokost, finner vi frem badetøy og snorkleutstyr, og gjennomfører et lite snorklekurs for de som er nybegynnere. Vi skal snorkle på revet som bare ligger noen få meter ut i vannet ved gjestehuset. På ettermiddagen vandrer vi en tur langs stranda. Etter ca 3 km kommer vi til Paradise Beach, en av de flotteste stendene på Mauritius. Felles middag om kvelden.

Dag 4. Teplantasje, Grand Bassin og vandretur i Black River Gorges Natural Park:
Vi kjører fra gjestehuset etter frokost. Dagen starter med et besøk på Bois Cheri te-fabrikk og te-plantasje. Dette er landes første og største te-produsent. Vi får en omvisning i fabrikken, og deretter kjører vi inn på selve plantasjen. Et vakkert område med storslått utsikt over den sørlige delen av øya. Vi smaker oss gjennom hele sortimentet av spennende te, og kanskje du får en ny favoritt? Turen fortsetter til Grand Bassin og Ganga Talao. Denne lille innsjøen er det mest hellige stedet for hinduer utenfor India. Det er hentet vann fra Ganges og innsjøen har derfor blitt et pilgrimsmål for lokale hinduer. Her finner vi den store Lord Shiva statuen og verdens største statue av Durga Maa. Begge rager hele 33 meter over bakken. Bare en kilometer unna, starter vandreturen på toppen av ravinen i Black River Natural Park. Nasjonalparken har et yrende dyre- og planteliv, hvorav 9 forskjellige fuglearter som kun finnes på Mauritius. Vi går på fine skogsstier utover på åsryggen. Etter noen kilometer kommer vi til det første flotte utsiktspunktet, hvor vi kan se helt ut til havet i det fjerne. Der spiser vi medbrakt niste og dirkke fra gjestehuset. Vi passerer flere veikryss og utsiktspunkt, før vi begynner nedstigningen mot bunnen av ravinen. NB!  Siste del av vandreturen er bratt og steinete, og krever at man er vant til å gå på svært ujevnt underlag. Det finnes ikke giftige slanger og krypdyr på Mauritius – for de som eventuelt måtte være redd for slikt. Turen avsluttes med et avkjølende bad i den bitte lille kulpen i elva rett ved parkeringsplassen. Felles middag om kvelden.

Dag 5. Speedbåt til Ile aux Cerf:
Vi spaserer bort til Blue Bay og går ombord i båten som skal ta oss med til Ile aux Cerf. På vei ut til øya stopper vi ved fyrtårnet på Ile aux Fouquest og ved Beau Champ waterfall. Ile aux Cerf har en fantastisk flott strand på sørøstsiden av øya hvor vi kan bade og kose oss. Etter et par timer fortsetter vi til vestsiden av øya, hvor vi får servert en deilig lunsj. Retur til gjestehuset på ettermiddagen og felles middag om kvelden.

Dag 6. Sol og bad og egne aktiviteter:
Vi nyter sol og varme i gjestehusets flotte hage og på stranda, og bader i det deilige varme turkise havet. Felles middag om kvelden.

Ekstra: Denne dagen arrangerer reiseleder en ekstra utflukt til Black River Natural Park hvor vi skal på en ny vandringstur i regnskogen. Tamarind Falls eller Seven Waterfalls, er en utfordrende vandretur  og passer for alle som har god bevegelighet og balanse. Pris for guidet tur er ca 50 euro pr. person og vi spleiser på transfer. 

Dag 7. Historisk sightseeingtur til Port Louis og Pamplemousses:
I dag skal vi bli bedre kjent med Mauritius’ historie. Første stopp er Fort Adelaide, hvor vi får vi en flott utsikt over hovedstaden Port Louis.  Vi tar en rask tur innom Caudan Waterfront og fortsetter videre til Aapravasi Ghat, selve symbolet på den store arbeidsinnvandringen fra India mellom 1834 og 1920. Neste stopp er Pamplemousses, hvor vi spiser lunsj på en liten lokal restaurant. Etter lunsj får vi en guidet tur i Pamplemousses Botanical Garden, med mange spennende vekster, deriblandt de berømte gigantiske vannliljebladene som sies å tåle vekta av en baby. Felles middag om kvelden.

Dag 8. Sol, bad eller egne aktiviteter:
Fridag hvor vi nyter sol og varme ved gjestehuset, eller tar turen bort til den offentlige stranda i Blue Bay. Felles middag om kvelden.

Dag 9. Seven Color Earth, vanilje- og teplantasje:
Dagens sightseeingtur går først til plantasjehuset Saint Aubin. Vi tar en ruslertur i den flotte parken, får en innføring i vaniljedyrking, og etterpå kan vi se vaniljeplanter og andre eksotiske vekster i drivhusene. Her blir det også mulighet for romsmaking. Turen fortsetter til Chamarel hvor vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Siste stopp er ved Seven Color Earth, et geologisk fenomen som bare finnes et par steder i verden. Felles middag om kvelden.

Dag 10 Kjeksfabikk, Mahebourg
Biscuiterie Rault i Mahebourge ervkjeksfabikken som aldri har endret måten de lager kjeks på. De bruker cassava som hovedingrediens og teknikken er den samme som for 140 år siden. Etter besøket spiser vi lunsj i Mahebourg og setter av tid til shopping før vi kjører tilbake til gjestehuset. Felles middag om kvelden.

Dag 11 - Sol, bad eller egne aktiviteter
Vi nyter dagen eller gjør utflukter på egenhånd. Felles middag om kvelden. 

Hver onsdag er det stort lokalt marked i Rose Belle. Her kommer de lokale for å handle frukt og grønnsaker, klær, sko, vesker, kjøkkenutstyr og alt mulig annet. Bare 20 minutters taxitur unna gjestehuset. Kanskje du vil ha litt ekstra shopping før hjemreise? 

Dag 12. Avreise fra Mauritius:
grytidlig frokost og avreise til flyplassen. Flyet har avgang 08.55 med mellomlanding i Frankfurt. Ankomst er 23.40 i Oslo. Vi får mat og drikke på flyet. 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Januar 2022

16/01Oslo, GardermoenMauritius - aktiv ferie med fotturer, snorkeling og lokal kultur
Leder: Signe Rosland Jensen
426 150,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo