Skip to main content

Mauritius - kulturopplevelser og snorkling

Status:
Fullt

Opplevelsesreise til eksotiske Mauritius

Mauritius er en eksotisk perle langt ute i havet, hvor vi skal oppleve litt mer enn bare sol og strand. Vi skal møte de lokale med indiske, engelske og franske aner. Vi skal på båtturer til avsidesliggende øyer, snorkle i krystallklart vann, besøke teplantasje, vandre gjennom regnskogen og kanskje noen vil smake krokodillekjøtt? Den flerkulturelle befolkningen lever i fredelig sameksistens og ­ønsker turistene velkommen med vennlige smil.

Høydepunkt

 • Båtturer med snorkling
 • Fottur i regnskogen
 • Lokalt marked i Goodlands
 • Seven Color Earth - naturens underverk
 • Grand Bassin - Hinduenes helligdom
 • Sukker- og teplantasje
 • Sol og bad
 • Norsk leder

​​Du finner hele programmet nederst på siden.

mauritius beach snorkeling food

Mauritius - et paradis på jord


Øya Mauritius med sine kritthvite strender, myke sand og ­palmetrær er omringet av krystallklart vann og fargerike korallrev.

"Mauritius was made first and then heaven; and heaven was copied after Mauritius."

Disse ordene uttalte Mark Twain i 1896, og de er like aktuelle i dag. De fleste som hører navnet Mauritius, tenker i første omgang på fantastiske hvite strender og krystallklart azurblått hav. Mauritius har imidlertid også en svært variert og vakker natur, og ikke minst en spennende historie.

Norsk leder, Signe Rosland Jensen

Signe Rosland Jensen arbeider til vanlig som økonomileder ved Risøy Folkehøyskole. Selv elsker hun å reise, og det har blitt mange reiser til masse forskjellige destinasjoner de siste årene. En av hennes store lidenskaper er vandreturer til forskjellige steder i Europa, men hun vender alltid tilbake til Madeira, Maldivene og Mauritius som sine 3 favorittdestinasjoner. Snorkling og undervannsfotografering på Maldivene, naturen på Mauritius og vandring på Madeira. Signe har konkludert med at det er noe helt spesielt med øyer som begynner på M :)

Fakta Mauritius

Øya ble først oppdaget av araberne på 900-tallet, mens portugiserne var de første europeerne som kom til øya i 1505. Nederlenderne koloniserte øya i 1638, og de kalte den opp etter prins Maurits av Nassau. På 1700-tallet overtok franskmennene, og deretter britene i 1810. Mauritius ble en uavhengig republikk i 1968, og har siden den gang vært et stabilt demokrati. I dag er Mauritius blant Afrikas rikeste land. Øya har ca 1,3 millioner innbyggere, hvorav to-tredjedeler har indisk avstamning. Engelsk er det offisielle språket, men det snakkes først og fremst créole. Øya har et sub-tropisk klima, og hyggelige sommertemperaturer hele året.

mauritius monkey grand bassin seven color earth

Vi bor på to flotte hotell - rett på stranden

Le Beachclub Serviced Apartments Pereybere
Le Beachclub er et hyggelig, nyoppusset leilighetshotell som ligger direkte på stranden midt i sentrum av den livlige turistbyen Pereybere. Det er gratis wi-fi på rommet, og det tilbys massasje for de som ønsker det. Frokosten serveres i hagen med flott utsikt over havet. I nærområdet er det kafeér, restauranter, barer, butikker, minibanker, supermarked, og flere flotte sandstrender. Vi skal bo i én stor villa med fire soverom, og flere andre mindre leiligheter. Alle som bestiller enerom vil få eget soverom og eget bad, men vi gjør oppmerksom på at ikke alle er en-suite.

hotel mauritius le beach club

Le Peninsula Bay Beach Resort & Spa i Blue Bay
Le Peninsula Bay Beach Resort & Spa ligger direkte på stranden i Blue Bay på sør-østkysten av Mauritius. Hotellet er pusset opp for et par år siden og har gratis wi-fi på hele området. Flott bassengområde mot sjøen, egen spaavdeling, treningsrom, bordtennis, kveldsunderholdning, sykkelutleie, etc. De tilbyr også et stort utvalg vannsportaktiviteter som kano, brettseiling, dykking og fisking. Like ved hotellet ligger det et par små restauranter og minimarkeder. Det er veldig god bussforbindelse inn til Mahebourg, hvor det er et stort antall små klesbutikker, matmarked, supermarked og minibanker. Hotellet ligger nær flyplassen, så det vil bli noe flystøy på dette hotellet.

hotel mauritius beach

Hjertelig velkommen!

Søk reise

Program dag for dag

Dag 1. Avreise Oslo – Mauritius

Vi flyr fra Gardermoen med Emirates til Mauritius. Bytte av fly i Dubai. Vi får mat og drikke på flyet.

Dag 2. Ankomst Mauritius og transfer til hotellet i Pereybere

Vi ankommer Sir Seewoosagur Ramgoolam flyplassen på formiddagen. Turen til hotellet tar ca 1,5 time. På veien dit passerer vi Curepipe, Quatre Bones og Rosehill, før vi kjører den nye veien nordover mot Pereybere. Etter sjekk inn på hotellet Le Beachclub, er det tid for å slappe av etter en lang natt på flyet. Hotellet ligger direkte på standa, kun med en port mellom hagen og stranda. På kvelden møtes vi til felles middag på en av Pereybere’s hyggelige restauranter.

Dag 3. Catamaran cruise til Flat Island

Etter en tidlig frokost pakker vi badetøy, solkrem og snorkleutstyr, og blir med en 45 fots catamaran på heldags cruise til Flat Island. Turen ut til øya tar normalt ca 1,5 time, men ser vi delfiner underveis stopper båten opp slik at alle kan få nyte synet av disse elegante dyrene. Ute på Flat Island er det flotte stender med krystallklart vann, helt supert for en snorkletur før lunsj. Midt på dagen serveres en deilig lunsj med grillet fisk og kylling. Etter lunsj er det fint å slappe av på stranda, men for de med «lopper i blodet» kan vi også foreslå en ny snorkletur eller en vandretur i naturreservatet på Flat Island. Vi er tilbake på hotellet ca kl 16.  Drikke er inkludert på hele turen, både med og uten alkohol. Felles middag om kvelden.

Dag 4. Sol og bad

Vi nyter dagen og slapper av i hotellets hage, bare et par meter fra den hyggelige stranden. Felles middag om kvelden.

Dag 5. Shopping på lokalt marked i Goodlands

Etter frokost tar vi lokalbussen til Goodlands, hvor de har et lokalt utendørs matmarked hver onsdag. Her selges det frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk, klær, vesker og levende høner. Mauritius er en storprodusent av «merkeklær» - både ekte og uekte. I Goodlands er det mulig å gjøre gode kjøp i tekstilutsalgene, men det er også lett å bli lurt! Goodlands ligger litt utenfor den vanlige turiststrømmen, og en tur dit blir både eksotisk og spennende. Før vi drar tilbake, besøker vi det flotte hindutempelet som ligger midt i byen. Denne turen er en halvdagstur. Vi spiser felles middag om kvelden.

Dag 6. Historisk sightseeingtur med hovedstaden Port Louis

Denne dagen skal vi bli bedre kjent med Mauritius’ historie. Første stopp er Fort Adelaide, hvor vi får vi en flott utsikt over hovedstaden Port Louis.  Vi tar en rask tur innom Caudan Waterfront før vi fortsetter til Aapravasi Ghat, selve symbolet på den store arbeidsinnvandringen fra India mellom 1834 og 1920. Neste stopp er Pamplemousses Botanical Garden, med mange spennende vekster og ikke minst de berømte gigantiske vannliljebladene. Det blir lunsj på en liten lokal restaurant før vi avslutter dagen på sukkerfabrikken og sukkermuseet. Der får vi en innføring i sukkerets historie, og hvor viktig det har vært for utviklingen av hele øya. De har hele 15 forskjellige sukkertyper for salg i musemsbutikken, og for de som liker rom, så tilbys det romsmaking i butikkbaren.

Dag 7. Sol og bad

Vi nyter dagen og slapper av i hotellets hage, bare et par meter fra den hyggelige stranden. Felles middag om kvelden.

Dag 8. Grand Bassin, Seven Color Earth og transport til hotellet i Blue Bay
Etter frokost pakker vi ferdig kofferten og blir hentet for transport til vårt neste hotell. Vi forflytter vi oss sørover på øya, og målet for dagen er Le Peninsula Bay Beach Resort & Spa. Her skal vi bo de siste seks nettene. På vei dit besøker vi Grand Bassin. Denne lille innsjøen er det mest hellige stedet for hinduer utenfor India. Det er hentet vann fra Ganges, og innsjøen har derfor blitt et pilgrimsmål for lokale hinduer. Her finner vi også Ganga Talao, den store Lord Shiva statuen som rager hele 33 meter over bakken. Vi fortsetter til naturfenomenet Seven Color Earth, og i landsbyen Chamarel stopper vi for å spise lunsj.  På ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet som ligger idyllisk til like ved Blue Bay Nationel Marin Park. Bare noen få meter ut i vannet venter mengder av fargerike fisk. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 9. Sol og bad

Vi nyter dagen og slapper av ved bassenget eller på den flere kilometer lange sandstranden. Felles middag om kvelden.

Dag 10. Vandretur i Black River Gorges Natural Park

Vi kjører fra hotellet etter frokost, og starter vandreturen på toppen av ravinen i Black River Natural Park. Nasjonalparken har et yrende dyre- og planteliv, hvorav 9 forskjellige fuglearter som kun finnes på Mauritius. Vandreturen starter ved skogvokterstasjonen. Der gir de oss en kort rutebeskrivelse før vi begir oss inn i nasjonalparken. Ruta går først på en bred kjerrevei, men etter hvert kommer vi inn på fine skogs stier utover på åsryggen. Etter noen kilometer kommer vi til det første flotte utsiktspunktet, hvor vi kan se flotte fossefall og helt ut til havet i det fjerne. Etter hvert begynner nedstigningen mot bunnen av ravinen. Heldigvis finnes det ikke giftige slanger og krypdyr på Mauritius – for de som eventuelt måtte være redd for slikt. Dette er en halvdagstur som avsluttes med et avkjølende bad i elva og en enkel sandwich-lunsj før vi blir kjørt tilbake til hotellet. Felles middag om kvelden.

Dag 11. Speedbåt til Ile aux Cerfs
Denne dagen seiler vi nordover langs østkysten på Mauritius. Underveis stopper båten ved Lighthouse Island, og for å se etter de store havskilpaddene som lever i lagunen på innsiden av øya. Båten tar oss også med opp i elvemunningen Grande Riviere Sud Est, hvor vi får se en stor koloni med apekatter som lever ved elvebredden, og et flott vannfall litt lenger opp i elva. På Ile aux Cerfs får vi servert en deilig lunsj. Etter noen timer med sol og bad, er det på tide å vende nesa sørover. Drikke er inkludert på hele turen, både med og uten alkohol. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 12. Sol og bad:
Vi nyter dagen og slapper av ved bassenget, eller på den flere kilometer lange sandstranden. Felles middag om kvelden.

Dag 13. Vanilje, krokodiller og te-plantasje
Dagens sightseeingtur går først til Bois Cheri te-fabrikk og te-plantasje. Dette er landets første og største te-produsent. Vi får en omvisning i fabrikken, og deretter kjører vi inn på selve plantasjen. Et vakkert område med storslått utsikt over den sørlige delen av øya. Vi smaker oss gjennom hele sortimentet av spennende te, og kanskje noen får en ny favoritt? Neste stopp er La Vanille Nature Park. Der dyrker de ikke vanilje og te slik vi trodde første gang vi besøkte parken,  dette er nemlig en skilpadde- og krokodillepark! I tillegg har de en flott samling av sommerfugler, og en av de svært få modellene som finnes av den utryddede fuglen Dronte (el. Dodo). Vi spiser lunsj på restauranten The Hungry Crocodile og smaker selvfølgelig på krokodillekjøtt. Siste stopp er ved plantasjehuset Saint Aubin. Vi tar en ruslertur i den flotte parken, får en innføring i vaniljedyrking, og etterpå kan vi se vaniljeplanter og andre eksotiske vekster i drivhusene. Her blir det også en ny runde med romsmaking. Felles middag om kvelden.

Dag 14. Avreise fra Mauritius
Vi spiser frokost og deretter må vi pakke kofferten og sjekke ut fra hotellrommet.  Flyet har avgang 23.00, så vi har hele dagen til å nyte det deilige varme vannet i sjøen eller i bassenget, ta en ekstra snorkletur i lagunen, slange oss på solstolene og kanskje få enda litt mer farge på kroppen før vi returnerer til vinter i Norge. Felles middag i Blue Bay før avreise til flyplassen.

Dag 15. Ankomst Oslo

Flyet fra Mauritius til Oslo mellomlander i Dubai. Ankomst Oslo kl 12.00. Vi får mat og drikke på flyet.  Takk for nå!

 

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo