Skip to main content

Spania, Mallorca - Yogareise; move, breathe & be

Status:
Fullt

Yogareise til Mallorca – Move, breathe & be

Vakre Alaró venter på oss! Sjekk inn med kropp, sjel og hele deg på denne nydelige plassen. Ved foten av fjellkjeden Serra Tramuntana har vi funnet frem til en historisk perle for deg som ønsker stillhet og vakre omgivelser for din yogareise. Her ligger alt til rette for å begynne dagen med yoga og meditasjon, og følge på med uendelige muligheter for turer i området, til fots eller på sykkel, før vi runder av med rolig yinyoga mot kvelden. En aldri så liten boost for kropp og sinn som vi gi deg energi og kraft i lang tid etterpå. Vår villa ligger rett utenfor den lille byen Alaró.

Alaró, Mallorca

Alaró er en liten, søvnig by i fjellområdet Serra Tramuntana, kun 30 minutters kjørning fra flyplassen. Den lille byen har klart å holde på sin tradisjonelle mallorcanske sjarm med smale gater og gammel bebyggelse som er pusset opp og malt i pastellfarger. Selv om det er en liten by er det en levende by med alle hverdagens aktiviteter. I byens kjerne finner vi torget med kaféer og restauranter, og i de omkringliggende gatene ligger matbutikk, apotek og noen få andre butikker. På lørdagene våkner byen til liv med et populært lite marked på torget.

De aller fleste som kommer til Alaró utforsker Mallorcas mange muligheter for gåturer i fjellet eller sykling, og dette er et perfekt utgangspunkt for det. Med dette bakgrunnsteppet legger vi opp til 5 dager med yoga, meditasjon, bevegelse og utendørsaktiviteter. Castell d’Alaró er et yndet utfluktsmål, og ligger rett ovenfor oss og man går dit på noen timer.

Mallorca Castell d’Alaró

Vår villa; Son Penyaflor

Son Penyaflor er et perfekt sted for å slappe av og la seg inspireres og fascineres av den fantastiske plassen med den vakre naturen helt inntil. Vi bor på gangavstand (15 min) fra byen, I en villa som daterer seg helt tilbake til 1200-tallet. Huset er idag er resultatet av et møysommelig arbeid for å forene det historiske med det praktiske – med respekt for de skjønne omgivelsene. Innergården er en grønn oase, med basseng i midten og sitteplasser. På eiendommen vokser frukttrær av alle slag, samt oliven, kakao- og mandeltrær i tillegg til gamle eiketrær og furu. Vi har leid hele huset for oss selv og har alle soverommene til vår disposisjon. Det betyr at det kan være en gruppe på 14 deltagere - vi har 2 enkeltrom og resten er dobbeltrom med separate senger. Så dette blir en unik reise for få.

Son Penyaflor

På eiendommen finnes et sted som kalles Sa Tanqueta. Et godt sted for å slappe av, meditere, skrive og tegne. Fra denne helt spesielle plassen har vi en fantastisk utsikt over fjellet, helt omkranset av den frodige naturen.

Maten

Vi har leid vår egen kokk og kan med glede tilby alle et unikt kosthold tilpasset oss og vår hverdag. Det blir sunn, god vegetarisk middelhavsmat og vi tilbyr 3 måltider pr dag. Frokost etter vår første yogaøkt, god lunsj og en herlig velsmakende middag som belønning og prikken over i'en - hver dag! Drikkevarer er ikke inkludert og det betaler du selv for på stedet.

Yoga på reisen

Hver morgen er det yoga av typen vinyasa eller yoga flow – som bygger styrke, bevissthet og balanse i din kropp. Om ettermiddagen har vi en roligere yogaklasse, med inspirasjon fra Embodied flow yin og Anukalana yoga. Mykt, flytende og rolig. Christina leder deg trygt igjennom, enten du er ny yogini eller mer erfaren. Hun er kjent for sin ledige lærerstil, der latteren sitter løst og der hun får deg til å glemme tid og rom og bare være. Med hennes timing vil du føle at klassen flyter avgårde sømløst og lett, selv i mer krevende sekvenser eller stillinger. Hennes yoga er farget av et liv med bevegelse, trening, yoga og dans – med inspirasjon fra det myke, flytende og intuitive i Anukalana yoga og Embodied Flow, til Ashtangaens mer strikte tilnærming til yoga. Dagene vil også gi deg en smak på yoga sammen med andre og dans/fridans, og en innledning til meditasjon og pusteøvelser.

Alle aktiviteter er frivillige. Har du lyst å stå over meditasjonen og komme direkte til yogaen gjør du det. Fokus på pust og enkle pusteøvelser er en del av yoga. På ankomstdagen har vi ettermiddagsyoga og på reisedagen har vi tid til en kortere morgenyoga. Tirsdag-fredag er det to yogaklasser – totalt 10 klasser.

Yogaen, menneskene og plassen kommer til å gi deg minner for livet. Du vil reise herifra med mer kunnskap om yoga, men fremfor alt vil du reise herifra med et oppløftet sinn og en følelse av å ha tatt din kropp i besittelse – og lært et par nye ting om deg selv.

Yoga med Christina

Utflukter

Plassen og naturen innbyder til gåturer med utgangspunkt fra Son Penyaflor. Én av dagene leder Christina gruppen opp til Castell d’Alaró, slottsruinen på toppen av fjellet. Vi har mulighet til å leie sykler (det finnes to sykler til fritt bruk), og siden Palma ligger kun 40 min med tog fra Alaró kan det være hyggelig å ta en dag dit på egen hånd eller sammen med gruppen.

Din leder og yogalærer

Christina Straume er en erfaren yogalærer med undervisningserfaring fra 2010 og jobber idag heltid med egne klasser og workshops. Hennes lidenskap er bevegelse i kropp og ro i sinn. Med erfaring fra flere forskjellige yogaretninger (blant annet Ashtanga, Jivamukti, Hatha og Embodied Flow) og spesialisering i Anukalana yoga fra Italia, som eneste yogalærer i Norge og Sverige. En myk, men dynamisk yoga med inspirasjon blant annet fra dans og tai chi. I denne typen yoga beveger vi oss med pusten og uten statiske hold – noe som ikke bare gjør at yogaen kan se ut som en dans, men holder ledd og ligament friske og sterke. De siste årene har Christina også utforsket dans og særlig intuitiv dans eller fridans, også som et terapeutisk verktøy. Mest av alt er hun lidenskapelig opptatt av at vi skal bevege oss med den kropp vi har, og at våre ulikheter også har en styrke med seg. Christina er svensk, men snakker også norsk. Si ifra hvis du ønsker undervisning på engelsk så løser vi det. Vi starter rolig og bygger opp yogapraksisen dag for dag. Du kan være nybegynner eller mer erfaren.

Christina Straume

Du finner mer om Christina på www.movebreathebe.no

Merk: Noen av yogabildene er fra i vår når Christina var i Italia med en yogagruppe.

Søk reise

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo