Skip to main content

Spania, Mallorca - Vandring i Tramuntana fjellene

Dato: 11 - 17 september 2019
Pris: 13 950,-
Inkludert:
 • Flyreise t/r med bagasje
 • Transfer til og fra flyplass
 • 6 netter i delt dobbeltrom på 4* hotell
 • Frokost daglig
 • 3 felles måltider
 • All transfer til og fra vandringspunkter
 • Alle entreer i følge program
 • Norsk erfaren vandringsleder, Katrine Norby
 • Medlem RGF
 • Påmeldingsfrist 05.06.2019
Reisedagar: 7
Bestill reise

Aktiv ferie med topptur, kultur, bading, deilig mat og markedsbesøk

Mallorca har en variert og vakker natur med mange gamle kulturminner, flere høye fjelltopper (over 1000 meter) med fantastisk utsikt, trange kløfter, ville geiter, kulturlandskap, sandstrender og idylliske landsbyer. I tillegg tilbys nydelig mat og vin basert på lokale råvarer. Vi viser deg noe av dette i løpet av 6 aktive dager i september. Bli med!

Om programmet

Fotturene er klassifisert som middels +, hvor tre av turene er 5 timers turer i delvis bratt terreng. To turer er korte og flatere. Alle turene er godt tilrettelagt på godt markerte stier, grusveier og noe stein. De går igjennom veldig forskjellig natur; fra tett eikeskog til imponerende utsiktspunkter og kulturlandskap med sitrus-, oliven- og mandeltrær. Vi vil også finne kulturminner fra gamle bosetninger.

mallorca vandring tramuntana

Puerto de Soller

Puerto de Soller er en liten havneby på nordvestsiden på øya Mallorca. Fredelig, rolig og med nydelige solnedganger. Det er badebukt midt i byen og akkurat her ligger vårt hotell. Her finner manogså andre uterestauranter og noen få butikker. Ellers er det kort vei til Soller som er den litt større byen i området, her er det fler butikker og hoteller. Man kan ta trikken hit, og det er 3 km oppvoer.

Hotellet vi bor på, Hotel Los Geranios

Vi skal bo alle netter på et og samme hotell; Hotel Los Geranios. Det ligger ved strandpromenaden på sørsiden av bukten i Puerto de Soller. Fantastisk beliggenhet med bare få meter til badestranden. Det er et meget rolig område. Hotellet er 4* og har egen spa og velværeavdeling og tibyr massasje. Vi skal ha flere måltider på hotellets herlige restaurant. Hotellet har gratis WiFi, velværeavdeling med massasje og aromaterapi, kort vei til restauranter, butikker og trikken til Soller. Hotellrommene er komfortable, store og med stilig innredning. Flere av dem med havutsikt. I tillegg har hotellet en herlig terrasse med utsikt ut over Middelhavet. Se flere bilder her på: hotellets hjemmeside.

hotel mallorca los geranios

Vår erfarne turleder, Katrine Norbye

Katrine Norbye er vår turleder på denne reisen. Katrine er eier og daglig leder i UTogTUR hvor hun tidligere har arrangert og guidet flere turer, blant annet på Mallorca. Hun har bakgrunn som intensivsykepleier, sosialantropolog og DNT guide, men først og fremst har hun et halvt århundre med erfaring fra friluftsliv sommer som vinter. Katrine trives best i fjellet, men også i skogen og på heier, gjerne utenfor stier.

Vandringsnivå medium +

Reisen passer for deg som er erfaren og glad i å vandre. Det er variert program og de lengste dagene er på ca 5 timers vandring. Vi tar pauser når vi trenger det. Medium + vil vi karakterisere reisen som. Reisen varer i 6 netter og 7 dager og vi har vandringsprogram alle dager. Se dag for dag program lenge ned. Reisen egner seg best for voksne, glade og sporty kvinner .

Hjertelig velkommen!

Søk reise

Dag for dag

Dag 1 Oslo – Palma med Norwegian kl 2025. Buss fra flyplassen til hotellet. Ankomst ca. kl. 01 om natten. Transfer rett til hotellet og godnatt!   

Dag 2. DEJA På grunn av den sene ankomsten starter vi langsomt denne første dagen. Først frokost. Vi går fra hotellet til Port Deja hvor vi spiser lunsj. Etter et forfriskende bad rusler vi opp to hundre høydemetre til den sjarmerende middelalderbyen Deja med smale smug, keramikkverksted og en gammel kirke. Her er det fantastisk utsikt. Vandringen går gjennom pinjeskog, olivenlunder og litt på vei. Vi tar lokalbuss tilbake til Port de Soller. De spreke kan gå langsmed sjøen tilbake.

Dag 3. Puig de Massanella 1367 moh. Topptur til den høyeste sivile turen på Mallorca. Vi handler lunsj og tar bussen en times tid til utgangspunktet for turen som går igjennom et fantastisk variert landskap i nasjonalpark (pris ca 8 euro pr pers). På toppen kan vi nyte den fine utsikten til flere steder vi har gått i løpet av uka. Lokalbuss tilbake til hotellet.

Dag 4. BYDAG Dette er ukens by, kunst og kulturdag. Vi går opp til Soller (3 km) hvor det er markedsdag i dag. På jernbanestasjonen i Soller er det Miro og Picasso utstillinger, som vi besøker før vi tar det gamle toget til Palma. Der blir det egentid for shopping / besøke katedralen eller museer. Vi  møtes til middag og avslutter kvelden i en uforglemmelig bar. Taxi tilbake til hotellet (ikke betalt på forhånd).

Dag 5. Puig L`Ofre 1093 moh. Vi handler med oss lunsj i butikken og tar trikken til Soller. Derfra følger vi veien til Biniaraix. Herfra går vi på en gammel pilgrimsled, Barranc de Biniaraix  og videre opp på Puig L`Ofre. Toppen har en karakteristisk form og lett synlig fra Soller. Turen går gjennom et gammelt kulturlandskap, på steinsatte trapper fra 1200-tallet og opp på en av de flotteste fjelltoppene med utsikt over nesten hele øya. Vi går relativt bratt ned til Fornalux hvor det blir godt med ekstra forfriskninger på torvet. Til slutt går vi helt tilbake til hotellet.

Dag 6. CALA TUENT. Turen starter med å handle med oss lunsj. Vi tar bussen til utsiktspunktet Mirador de se Barques hvor vi starter den mest klassiske turen langs vestkysten. Turen går gjennom gammelt kulturlandskap, forbi olivenlunder og appelsintrær og er vi heldige kan vi få kjøpt presset appelsiner av bonde underveis. Flere steder er det flott utsikt langs kysten og utover havet. Vi går til stranden Cala Tuent hvor vi får god tid til å bade før vi tar båten tilbake til Port de Soller. Båten går med værforbehold og vi har en alternativ flott tur.

DAG 7 BADE & HJEMREISE

I dag har vi god tid til å bade og spise felles lunsj før vi blir hentet med taxi tilbake til flyplassen.

Programmet kan endres etter været og andre lokale forhold. 

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
11/09Oslo GardermoenSpania, Mallorca - Vandring i TramuntanafjellenMer enn 813 950,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo