Mallorca, fjellkjeden Tramuntana - trekking  med Elisabeth

Dato: 5 - 12 mai 2018
Pris: 14 700,-

HØYDEPUNKTER:

  • Pittoreske landsbyer
  • Overnatting på kloster
  • Vakker natur og utsikter
  • Lokal mat og vin
  • Norsk turleder og reise-entusiast Elisabeth Eriksen
  • Fjellkjeden Tramuntana som er på UNESCO´s verdens arvliste.

 

Last ned program


Mallorca er synonymt med sol og bad, men på denne turen skal vi bli kjent med en annen side av denne vakre øya. Vi skal vandre langs den kjente GR221 ruta, også kalt Grey Stone Route. Turen går langs hele fj ellkjeden Tramuntana som er på UNESCO´s verdens-arvliste. Her får vi oppleve fantastisk natur, sjarmerende landsbyer, stier i fj ellet utenfor turisttråkket, samt spektakulære utsikter. Vi skal overnatte både i landsbyene, på kloster, på typiske, spanske refugios og nyte godt av den lokale maten og vinen. Turen starter i sør i fj ellkjeden, i landsbyen Estellencs. På veien skal vi innom små, sjarmerende steder som Esporles, Valdemossa, Deia, Puerto Soller, Tossals, Luc og til vi slutt ender vandreturen i Pollenca som ligger helt nord på Mallorca. Dette er turen for deg som liker å kombinere vandring med lokale opplevelser.

Vandringsreisen i korte trekk:

2 av nettene skal vi bo i tradisjonelle fjellhytter, refugios, der vi fleredeler samme rom og 5 netter bor vi mer komfortabelt på gjestehusog mindre hoteller. Fjellhyttene serverer enkle, gode og hjemmelagde middagsretter ifølge med lokal vin. Når vi bor på gjestehus og hotell, skal vi besøke de lokale restaurantene der de serverer typisk mat fra Middelhavet. På vandreturen skal vi innom topper på rundt 1.000 høydemetre der vi kan nyte fantastisk utsikt over kysten og Middelhavet. Vi skal vandre i et varierende landskap med bratte klipper, bortgjemte strender, høye fjellområder, vakre blå innsjøer, kalksteinsgrotter, sjarmerende landsbyer og et utallige olivenlunder i tillegg til en flott fauna og vakre appelsin- og sitrontrær.

Vandringsnivå.

Vandringen er klassifisert som middel + og passer for deg som har gått litt i fjellet fra før og er i grei turform. Du må kunne klare å gå mellom 12 – 20 km og være forberedt på stigning mellom 600 og 1000 høydemetre hver dag. Vandringen foregår på godt opptråkkede stier, men enkelte partier er røffere med mer stein.Det er mye opp- og nedstigninger, så turen er nok ikke for deg med dårlige knær. Vi bærer dagstursekk med det nødvendige du trenger for en dag på tur. Hovedbagasjen blir fraktet mellom overnattingsstedene med unntak av en dag. Denne dagen må du ta med deg det du trenger for en overnatting, som et lite utvalg toalettsaker og et lettere skift.

Tips til turen

Det anbefales lette og høye vandrestøvler da det er flere steinete partier på ruta. Vestsiden av Mallorca har et noe svalere klima enn resten av øye, noe som gjør dette området til et perfekt valg for vandreturer. Pakk derfor både lette og noen varme plagg. En lett vindjakke er alltid kjekt å ha i tillegg til caps, solbriller og solkrem for å beskytte deg mot solen. Til turene trenger du en lett dagstursekk, drikkeflaske og gjerne gåstaver om du bruker dette.

Din turleder «Globetrotter Elisa» Elisabeth Eriksen er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell og skog! Hun har de siste årene lagt sin elsk på de urørte og vakre fjellene i Balkan. Der det finnes mulighet for å være aktiv på reise, der finner du Elisabeth. Hun driver reisebloggen GlobetrotterElisa (www.globetrotterelisa.com) og er derfor ofte på farten rundt omkring i verden. I mai 2018 tar hun deg med på langturen med oss gjennom Tramuntana-fjellene på Mallorca.

NB!Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklærinen til oss kort tid etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

Enkeltrom er ikke mulig å booke på denne reisen.

Pris:
14 700,-
Dager:8
Inkludert i reisen
• Flyreisen tur /retur
• Bagasje
• Transport fra og til fl yplassen
• 6 dagers vandring med lokal guide
og norsk turleder fra Jomfrureiser
• Lunsjpakke alle vandringsdager
som inkluderer sandwich, sjokolade,
müsli bar og frukt
• 5 netter på hotell/gjestehus i delt rom.
• 2 netter i delt rom i privat innkvartering/fjellhytte
• Frokost alle dager
• Bagasjetransport på 5 av 6 etapper.
• Lokal spansk vandringsleder
• Norsk Turleder Elisabeth Eriksen
Bestill reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
05/05OsloMallorca - Trekking i Fjellkjeden Tramuntana med Elisabeth Mer enn 814 700,-Bestill