Skip to main content

Italia, Piemonte - Vin og kulturreise i pinsen

Dato: 28 mai - 1 juni 2020

5 herlige dager med fokus på vin, mat og kultur

Velkomen på reise i pinsen til Asti, Piemonte. Her har vi samlet det beste av hva området har å by på i en herlig resie; vingården Cascina Desderi like utenfor Asti som utgangspunkt for utflukter til Barolo, La Morra og Asti. Ja, til og med en avstikker til Torino for å oppleve Italias gamle hovedstad og shoppe langs Via Roma i byens mest elegante arkader. Ellers er det sightseeing med norsk guide og deilige italienske lunsjer og middager inkludert (nesten) daglig.

Vingården Cascina Desderi - i forkant bassenget omkranset av Barbera ranker

Vi bor på vingården, Cascina Desderi

Vingården Cascina Desderi ligger åpent og fritt på en åsrygg – en ”collina”. På gården er det innredet nydelige hotellrom. Det er store rom med minst 2 senger og alle rom har privat og delikat bad. Alle rom er mellom 60-100 kvm. Hver utleieleilighet har også egen uteplass. Rommene i 1. etasje har egen terrasse, mens 2. etasje har balkong. Alle har også tilgang til en flott hage med soldekk og stort basseng. Vårt norske vertskap er også eventyrlig gode til å lage middager som serveres i vingårdens felles serveringsplass (ute og/eller inne).

Om programmet

Vi har inkludert flyreise til Milano - herfra har vi felles trasnfer til vår vingård. Vel fremme blir vi møtt og får mye mer informasjon og velkomsthilsen. Fra nå går det slag i slag med aktiviteter, tid for sol & bad, utflukter, middager og vinsmaking. Les det utførlige dag for dag programmet herunder. En kvalitetsreise ut i fingerspissene.

På våre utflutker kommer vi bland annet til Torino, Asti, på markedet, Barbaresco, Basrolo og La Morra - Piemonte i et nøtteskall.

La Morra - en av de elleve vinbyene i Barolo

Reisen passer for deg som

- har fri i pinsen :)
- er glad i kultur, vin og god mat
- er opptatt av kvalitet og "ekte vare"
- vil lære litt mer om Italia
- delta i herlig fellesskap med andre gjester samt vårt dyktige vertskap

Det er en personlig reise og få plasser - så er du interessert så anbefaler vi deg å være rask med din bestilling. Mindre gruppe på ca 15 personer. Åpent også for menn å delta på denne reisen.

Dette er arkaden hvor "ristorante Arcadia" ligger og vi spiser lunsj en av dagene.


Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1, 28. mai, torsdag  
Ankomst Malpensa ved 13.00-tiden. Transfer-bussen til Cascina Desceri.  Turen til Cascina Desderi tar knappe to timer gjennom Lombardia og inn i Piemonte. Vingården ligger fritt og åpent til på en kolle ovenfor Asti – omgitt av bugnende vinranker mot syd og vest.  
Ved ankomst blir det servert pizza med rose’ vin til. Senere på aftenen serveres en velkomst-middag – dette er en rustikk middag som er ment ikke å konkurrere med lørdagens vinmaker-middag. Gårdens viner serveres selvsagt – både hvitt og rødt!
Inkl: Ankomst-snack og velkomstmiddag

Dag 2, 29. mai, fredag   Piemonte med Torino
Etter en rikholdig gårdsfrokost starter utflukten ”I Vinens & Savoianes Rike”. Først kjører vi gjennom Asti fra øst til vest. Via småveier kjører vi videre over Po, gjennom et bølgende bakkelandskap og små landsbyer mot Torino – Italias tidligere hovedstad og den byen i Italia hvor kongefamilien, hoffet og adelen residerte. I dag er Torino Piemontes hovedstad med de ruvende fjellene i Alpes Maritimes som bakteppe, mens byfjellet heter Superga. Herfra er det storslagen utsikt over Torino. Helt øverst ligger Superga kapellet, et historisk monument som er Savoia familiens gravkammer. Her hviler en rekke av Italias konger og dronninger. Etter forfriskninger i kapellbaren (!), begynner vi nedstigningen til Torino. Vi krysser den mektige elven Po og kjører inn til sentrum og byens elegante paradegate – Via Roma. Herfra er det kort vei til det meste; enten du velger Palazzo Reale – det gamle kongeslottet eller Palazzo Madama. Det italienske filmmuseet holder hus i 2006-OLs symbolbygg. Det nyåpnede bilmuseet er også verdt et besøk – ikke bare for bilentusiaster. Lunsj inntas på Ristorante Arcadia – nettopp beliggende i en av Torinos elegant arkader. Det blir tid for shopping på Via Roma, før vi kjører hjem til Cascina Desderi – ankomst ved sekstiden.

Lunsjen er en typisk italiensk pranzo, hvor den ene forretten etterfølger den andre, for så å inkludere pasta, hovedrett og konkludere med dolce. Dette er en stor lunsj som sitter lenge i kroppen, så i kveld er middag ikke inkludert, men skulle sulten melde seg utpå aftenen – vil kokken på Cascina Desderi kunne diske opp med noe godt på italiensk vis..,
Inkl:Frokost & lunsj med vin.                                                                                                           

Dag 3, 30. mai, lørdag – pinseaften  PIEMONTE & ASTI
Etter frokosten venter en fantastisk dag - din egen! Du favner dager og gjør akkurat hva du lyster. Ta horisontalen på terrassen, nyt den innbydende poolen eller slapp av i haven under skyggefulle trær. Cascina Desderi har det hele! Eller bare ta en rusletur mellom vinrankene, det er tre hektar av dem rundt gården.
På lørdag er det markedsdag i Asti. Ta en tur til Piazza Alfieri hvor de selger alt fra traktorhjul til truser, fra parmesan til pyjamas, fra jeans til jordfresere – de har det meste til priser som kan bli enda lavere om du pruter. Lunsj kan inntas på en av de rustikke pizza-restaurantene i Asti. Men ikke spis for mye pizza, for i aften er det vinmaker-middag på gården hvor det serveres både godt med mat – og ikke minst vin.  
Inkl: Frokost, & vinmaker-middag; EN AV DE MEST KJENT PIEMONTESISKE HOVEDRETTER MED KJØTT; «BRASATO BARBERA»

Dag 4, 31, mai, søndag – 1. pinsedag  PIEMONTE MED LA MORRA 
Etter gårdsfrokosten, er det intet oppsatt program – bare nyt dagen. Nyt gård og grunn i fulle drag! Utpå ettermiddagen, ved tre-fire-tiden, tar vi en aftensutflukt ”I Vinens & Savoianes Rike”. Først besøker vi Asti sin storslagne duomo – katedralen Santa Maria Assunta. Via småveier kjører vi videre til bakketoppslandsbyen Govone og besøker slottet med samme navn – et imponerende palass som i sin tid tilhørte Savoia-dynastiet. Herfra går turen videre til Barbaresco, den kjente vinbyen som ligger dramatisk til på en klippe med strålende utsikt over Tanarodalen. Vi skrår gjennom vindistriktet Barolo og kjører opp til La Morra hvor en bedre 7-retters inntas på den navngjetne Ristorante Bovio. Herfra nytes utsikten over Barolo-distriktet og Valle Tanaro. Middagen er en typisk italiensk cena, hvor den ene forretten etterfølger den andre, for så å inkludere pasta, hovedrett og konkludere med dolce. Til denne middagen er følgende viner inkludert; hvit Arneis, rød Nebbiolo og til desserten; en Asti spumante. På tilbaketuren gjennom den dunkle høstnatten, spilles arier og italienske svisker. Buena Notte!
Inkl:  Frokost & 7-retters middag

Dag 5, 1. juni, mandag – 2. pinsedag   ASTI – MXP 
Frokost serveres innen vi hentes av en mini-buss som kjører oss til Malpensa. Det er best å beregne avreise fra Cascina Desderi ca. fire timer før flyavgang.             
Inkl: Frokost     Takk for nå!

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
28/05Oslo GardermoenItalia, Piemonte - Kultur, mat og vin reise i pinsenMer enn 410 900,-Ring oss for bestilling
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo