Skip to main content

Kroatia, Rovinj - Kultur og opplevelser i sjarmerende kystby

Sjarmerende Rovinj og herlig ferieuke med kulturopplevelser

Vi vet at DU - som oss som har hatt glede av å besøke Rovinj - vil nyte dagene til fulle. Her er det vi må si er en ekte og herlig ferieopplevelse. Lekkert hotell, krystallklart badevann, stort svømmebasseng, sjarmerende by, gode restauranter og lokale råvarer. Her er det bare å melde seg på og glede seg over en deilig ferieuke ispedd med lokale kulturopplevelser i følge med vår lokale svensktalende guide.

Sjarmerende middelalderby

Beliggende på den største halvøya langs Adriaterhavet i Istria nord i Kroatia er denne romantiske byen absolutt verd et besøk. Med sine brostensbelagte små gater og trange smug, og vakre pastellfargede bygninger er dette en billedskjønn liten perle av en by der den ligger og speiler seg i sjøen. Her finner du små koselige restauranter, gallerier og morsomme butikker og masse historie. Her i Rovinj lever de hovedsakelig av fisking, jordbruk og vindyrking. Stedet har en rik historie og kulturarv, og vakre landemerker som Gamlebyen, nasjonalparken Golden Cape Park Forest, øyene og kystområdet som er fredet, har gjort at Rovinj er blitt et yndet turistmål.

Vår innkvartering i Rovinj

Hotellet vi har valgt oss er et lekkert 4-stjerners hotell, som ligger helt nede ved vannkanten og omslynget av skog. Her skal det være lett å finne roen mellom treningsøktene, enten du slapper av ved bassenget, eller nyter en behandling ved hotellets spa. Hotell Eden tilbyr også et fullt utstyrt treningsrom og utendørsaktiviteter. Her er det mulig å leie seg en kajakk eller sykkel om du vil utforske nærområdet fra land eller vann, og det er flere tennisbaner. Gamlebyen Rovinj ligger en 20 minutters spasertur unna. Og er du klar for å bowle, ja så finnes det en bowlingbane også! 50 meter unna finner du en rullestenstrand med krystallklart badevann, restaurant og bar. Her skal det nok også bli lett å koble av.
Vi har inkludert ukens middager på hotellet som tilbyr deilig kroatisk mat, gode ferske og økologiske råvarer og deilig lokal vin.

Rommene har alle enten balkong eller terrasse og aircondition.

Om programmet

Vi har valgt litt av hvert i vårt dag for dag program og også flere "fridager" som du selv fyller med det DU ønsker. Se litt lengre ned for programmet. I tillegg til dette kan man for eksempel ta en dagstur til Venezia med hurtigbåt (resepsjonen på hotellet er behjelpellig med dette). Vi har også forslag til en herlig vandringstur om dere har lyst på mer "action" på en av fridagene. Mer info om dette ved ankomst.
Det er gåavstand til alt i Rovinj fra hotellet vi bor på.

Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 - Ankomst

Ankomst til Pula flyplass. Transport til Rovinj med et lite lunsj stopp inkludert underveis. Innsjekk på hotell Eden. 
Litt egentid på området er mulig før felles middag på hotellet. 

Dag 2 - Rovinj og Punta Corrente

Frokost i fellesskap. Etter en kort presentasjon av hotellet blir det en liten orienteringstur i skogsområdet rundt hotellet og videre ut mot kysten og inn til sentrum av Rovinj.  Gjennom trange smug og pittoreske små torg går vi opp til St Eufemias Kirke for nærmere øyesyn. Herifra får man en vakker utsikt over Rovinjs arkipelag. Herifra fortsetter vi ned til byens grønnsaksmarked der det selges lokale produkter som olivenolje, honning, lavendelolje og produkter av trøffel. Etter denne lille turen står ettermiddagen fri til egne sysler før vi møtes til felles middag på hotellet.

Dag 3 - Sveti Petar U Sumi - Landsbyvandring og klosterbesøk

Etter frokost forlater vi Rovinj for dagen og begir oss ut på landsbygda. Vel fremme i Sveti Petar U Sumi (Sankt Petrus i Skogen) tar vi oss en liten vandringstur for å bli nærmere kjent med denne byen og dens historie. Vi avslutter med et besøk på byens velbevarte kloster hvor vi også får prøvesmake på lokale spesialiteter. Vel tilbake i Rovinj på ettermiddagen vil det være tid til å slappe av ved stranden, nyte et forfriskende bad eller bare sløve i solen før felles middag på hotellet.

Dag 4 - Fri dag

Gjør akkurat som du vil hele dagen, enten det er å utforske området på egenhånd eller bare nyte sol, sjø og en god bok.

Dag 5 - En hel dag på sjøen

Etter frokosten går vi i fellesskap til Delfinkaja. Her går vi ombord båten som vi skal tilbringe dagen på. Vi seiler i nordlig retning mot Porec og Vrsar og gjør et lite badestopp og legger til et sted hvor det er mulighet for å innta en god lunsj. Dagen nytes til sjøs!

Dag 6 - Halvdagstur til Pazin

Dagens utflukt går til Pazin, "hovedstaden" på halvøya Istria. Byen ligger i et kupert og vakkert område, men er ingen typisk turistfelle. I byen her ligger en velbevart middelaldersfestning plassert på en klippe ved en dyp ravine. Borgen i seg selv er vel verd et besøk, men for de eventyrlystne er det også mulig å prøve seg på en zip-line over ravinen. Besøket i Pazin avsluttes ved Motel Lovac. Her kan vi kanskje nyte en lunsj, men i allefall nyte utsikten. Deretter er det tilbake til vårt hotell hvor det også i kveld blir felles middag.

Dag 7 - Fri dag

Hele dagen til fri disposisjon

Dag 8 - Hjemreise 

Frokost og utsjekking fra hotell. Felles transport til flyplassen i Pula.

Takk for nå.

 

 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo