Skip to main content

Kroatia, Split - Skjærgårdscruise og øy sykling

Kroatia - Skjærgårdscruise med sykkel

Øysykling i Kroatia er en trofast slager år etter år!! Ja takk, begge deler får du her, latmannsliv + aktiviteter. Vi har chartret en privat og sjarmerende yacht med dusj og wc på hver lugar. Vi seiler ut fra Split og til en ny øy hver dag, laster av sykler og tråkker i vei på nye oppdagelser. Båten møter oss på andre siden av øya etter en opplevelsesrik dag med både oppover og nedoverbakker, vingårder og landsbyliv. Blir du med på turen i juni eller i september?

Bare elsker denne form for ferie

Det er ord vi får høre igjen og igjen - fordi du velger selv hvor aktiv du vil være. Vi bor på båten hele uken og hver dag kommer vi til minst en ny havn - oftest flere. Vi får opplevd Kroatias vakre kyst og Middelhavsbyer som du aldri ville oppdaget på en vanlig ferietur. På sykkel kommer vi lett og raskt fremover, også til pittoreske småsteder og bukter. Vi bruker sansene til å virkelig fylle våre sjelelige lager; lukter fra Middelhavsplanter, fargenyanser med alt fra lavendellilla til cypressgrønt og vi hører lyden av landsbyene vi sykler gjennom. Sikkert vil vi kjenne på svetten som siler i oppoverbakkene og vinden som smeker ansiktet på vei nedover igjen. Gleden og tilfredsheten vil vi kjenne på, vel tilbake på skipet og en deilig varm dusj som venter på deg og et forfriskende kallt hvittvinsglass. Alt dette er smaken av en herlig sykeluke i Kroatias skjærgård!

Om vår båt

Vi bor ombord på båten i alle 7 nettene. Det er totalt 14 lugarer ombord, hvorav en er under dekk. De beste lugarene blir tildelt de som booker først. Det er variert størrelse og det er køyesenger. Privat bad med dusj og wc på alle lugarer. Men det er små lugarer og det er helt klart ikke her du skal oppholde deg mest. Lugarene blir rengjort daglig, og det er inkludert med nye laken og håndkle midtveis i uken. Vi har andre felles lokaler ombord; toppdekk til å sole og nyte utsikt på, spisesal, bar og akterdekk. Så har kan man velge om man vil sitte ute eller inne.

Mannskapet ombord er der for å gjøre vår ferieuke best mulig. Vi blir oppvartet med frokost og lunsj ombord daglig (en dag er det middag isteden). Det er god og sunn mat - Kroatisk husmannskost. Og det er bare oss i vår private gruppe ombord. Øvrige måltider som ikke spises ombord inntar vi på land i en ny havn - hver dag. Slikt får vi sett og opplevd mest mulig! Vi går gjerne sammenog spiser middag, men måltiden på kvelden er ikke inkludert. Kroatias ansees fortsatt som en prisgunstig feriedestinasjon og middager er ikke noe som er kostbart - ikke heller drikkevarer:)

Skipet seiler aldri om natten, da ligger vi i havn.

Våre sykler

Når du bestiller din reise gir du oss også beskjed om du ønsker å betale ekstra for å ha elsykkel. Det som er inkludert er nye og gode mountainsykler, lette å gire og lette å sykle på. Det er ikke sykkelvesker eller ekstra utstyr. Det er 18 girs sykler. Syklene har vi med oss ombord, og blir av mannskapet lastet av og på etter hver sykkeltur.

Om programmet

En fordel med aktivitetsuken er at man ikke må være med på alle sykkelutflukter. Oftest starter vi rett etter frokost ombord og sykler over øya vi befinner oss på - alt i mens skipet seiler rundt og møter oss i avtalt havn. Så ønsker du ikke å sykle en dag er det bare å sette seg på dekk og se om du kan spotte oss langs kysten. Føler du så at formiddagsturen var i grunn nok, så kan du nyte ettermiddagen ombord. Mens vi sykler og skipet seiler videre til havnen for natten. Vi seiler i skjærgården tett inntil kysten, så et er sjelden at vi møter bølger eller kraftig vind.

Hver kveld ligger vi så i en koselig havn, har god tid til å utforske området, se på folkelivet og spise en god middag. Kanskje en godnattdrink på havnen eller ombord før vi blir vugget til ro ombord?

Steder vi kommer til er: Split, Brac, Peljesac, Mljet, Korcula, Hvar og Solta.

Reisen passer for deg som

  • vil oppleve mer enn kun et sted på din ferieuke
  • liker å være litt aktiv
  • har lyst å bli kjent med andre ferierende jenter
  • elsker havet, solen, vinden og friheten
  • velger bort luksushotell og verdisetter opplevelser isteden
  • komme til dekket bord med inkluderende program
  • vil bli kjent med mer av det ekte Kroatia

Svarer du ja til dette så meld deg på i vårt fellesskap for jenter - dette blir en herlig ferieuke - varmt velkommen!

Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag program

Dette er et utgangspunkt men turleder og kaptein har full anledning til å endre rekkefølge og havner dersom vær, vind og praktiske forhold tilser at dette er nødvendig.  
 
Dag 1:            Oslo – Split – Brac  
Vi har tidlig flyavgang fra Gardermoen og kommer frem på formiddagen med direkte fly. Transfer fra flyplassen til havnen i Split, ca 30 minutter. Vi går ombord i vår båt, og bruker litt tid til å blir orientert om sikkerhetsrutiner og å bli kjent med hverandre og ikke minst med mannskapet.   Så snart som mulig kaster vi loss og seiler mot øya Brac mens vi spiser lunch ombord.  Sykkel-uken begynner like godt første dagen, vi skal sykle på nordsiden av øya og langs med havet på øya Brac. Kroatias mest kjente hvite vin (Vugaca) og røde (Murvica) kommer fra øya Brac. Den hvite marmoren som kommer fra Brac er brukt i bland annet Det Hvite Hus i USA og i Riksdagsbygget i Berlin. Vi vil sykle gjennom fiskebyer som Splitska og Postira og etter kun 25 km idag kommer vi frem til en av Europas mest idylliske sted; Pucisca! Her venter så vårt skip på oss, og det blir tid for litt sol og bad. Felles presentasjon og velkomstdrink før det blir tid for middag på land på en koselig restaurant. Alle middager er individuelle - de som vil blir med oss på felles opplegg eller du kan velge dine egne alternativ.
Vi overnatter ombord i havnen i Pucisca. 
Antall km: 25  Total stigning: 380 m  Høyeste punkt: 90 m   Vanskelighetsgrad: 2/5
 
Dag 2:           Pusisca - Sucura        
Vi våkner mens mannskapet kaster loss og seiler oss videre til neste øy; Hvar. Øya Hvar er den lengste øya i Kroatia og vi får utsikt mot Blokovo fjellet. Vår startpunkt idag for sykkelturen er den lille pittoreske bukten Pokrivenik. Hvar er mest av alt kjent for sine mangfargede åkrer med lavendel og rosmarin, og mest kjent som lavendeløya. Vi starter morgenen men en lang oppoverbakke og kommer til høgste punktet på dagens sykkeletappe - da er vi på hele 350 m over havet!  Siden vi ha en lang oppoverbakke har vi nødvendigvis en mer morsom utforkjøring - vi skal jo ned til havsnivå igjen. Målet er Sucuraj hvor skipet venter på oss. Vel ombord og jeg tenker at lunsjen vil smake godt! 
Etter lunsj seiler vi videre til Kroatias nest største halvøy; Peljesac og vi skal til favorittstedet Lovista. En alldeles nydelig liten bukt med sandstrand, et par barer, restauranter og butikker.  Her som flere andre steder serveres det den ferskeste fisk  - nyt livet.  I Loviste tilbringer vi natten ombord på vårt skip.
Antall km: 32  Total stigning: 450 m  Høyeste punkt: 350 m   Vanskelighetsgrad: 3/5
 
Dag 3:           Lovista - Trstenik
Etter frokost ombrod starter vi sykkeletappen fra pittoreske Loviste. Vi skal sykle vin panomarma turen. Nødvendigvis starter dagen idag også med en oppoverbakke, vårt første mål er byen Orebic. Byen som er kjent for alle sine sjøkapteiner og sjøfarere. Vi får en strålende utsikt over hele Korculas skjærgård fra toppen, jeg lover det er verdt strevet med lang oppoverbakke. Fordi nå starter moroa - vi skal jo nedover igjen! Vi ankommer havnen i Kucista, her venter vårt skip på oss med deilig lunsj.  Da her halve dagens sykkeltur unnagjort. For de som vil slappe av og nyte ettermiddagen ombord så er det mulig. Vi andre sykler ettermiddagsturen  som går langs vinmarker og kommer etterhvert helt på sørsiden av Peljesac halvøen og frem til vår havn for natten; Trstenik. Bad, dusj, hvile og deilig middag på byen.   
Antall km: 45/31  Total stigning: 800/580 m  Høyeste punkt: 411 m   Vanskelighetsgrad: 4/5
 
 
Dag 4:             Trstenik - Mljet - Korcula 
Mens vi spiser frokost seiler vi til øya Mljet, som er en stor nasjonalpark og kjent som honningøyen. Den fredfulle øya full av cypresstrær er kanskje den vakreste av alle de adriatiske øyene? På 1200 tallet bygget Benedictinermunkene et kloster her, fantastisk beliggenhet inne i en nasjonalpark omgitt av ek- og pinjetrær. Det er entre avgift til nasjonalparken (ikke inkl). Det sies at pinjeskogen her er den mest verdifulle i hele Middelhavsområdet.  Vi sykler rundt innsjøen (som er saltvann) og om du ønsker kan du ta en båt og besøke klosteret. Tilbake til lunsj ombord og så seiler vi til øya Korcula.  Øya er mest kjent for at det er fødestedet til Marco Polo. Korcula er en koselig småby med mange restuauranter og butikker. Her er åpne isbutikker og herig musikk på annenhvert hjørne til langt på natt! Vi overnatter i havnen her og middag på byen. 
Antall km: 18  Total stigning: 120 m  Høyeste punkt: 45 m   Vanskelighetsgrad: 1/5
 
Dag 5:           Korcula - Vela Luka
Etter en god frokost starter ukens lengste sykkeletappe. Vi skal sykle over hele øya Korcula. Oppover stigningen begynner raskt og vi kommer så frem til landsbyen Zrnovo og så til de eldste husen på øya. Stedet heter Pupnat og dette er også vår høyeste punkt på turen. Så starter belønningen, en alldeles magisk utforkjøring med nydelig utsikt over Adriaterhavet fra hver hårnålssving. Syklene tar oss videre i nydelig natur, forbi store olivenlunder, vindyrking og lavendelåkrer. Halvveis idag er vi i landsbyen Smokvica, tid for pause og lunsj.  Vi kommer ned til havsnivå igjen og vil forsette sykkelturen langs med den vakre kysten og stupbratte klipper rett ovenfor. Utallige muligheter for forfriskninger i en hver badebukt vi sykler forbi. Før vi ankommer vår havn for kvleden skal vi nyte en siste utsiktspunkt over byen Blato - og deretter glide inn i havnen Vela Luka. Her venter skipet på oss - og i dag er det velfortjent middag ombord! 
Antall km: 55  Total stigning: 750 m  Høyeste punkt: 340/415 m   Vanskelighetsgrad: 4/5
 
Dag 6:           Vela Luka - Hvar - Stari Grad
Tidlig om morgenen starter seilturen til byen Hvar. Frokost ombord så tid for sightseeing i Hvar by. Den er en riktig eventyrby med rik arkitektur, vakker natur og mildt klima. Og mange butikker! Deretter starter vi dagens sykkeltur fra sentrum og vi skal igjen - oppover til å begynne med. Vi skal sykle over øya Hvar (det er bare et par mil) og vårt mål er byen Stari Grad. Vi sykler gjennom uendeligee lavendelåkrer og får en fantastisk utsikt over flere av øyene i Kroatias skjærgård og fastland. I Stari Grad venter skipet med lunsj og litt hvile. 
For de som ønsker litt mer sykling i beina så tar vi fatt på ettermiddagsturen opp til Hvar's "perle" Jelsa og Vrboska. Her finner vi velbevart gammel gresk kultur, 
pinjetrær og urtehager. Tilbake til Stari Grad og overnatting ombord i havnen. Middag å byn. 
Antall km: 23  Total stigning: 450 m  Høyeste punkt: 410 m   Vanskelighetsgrad: 3/5  (formiddagsturen)
Antall km: 22  Total stigning:  110 m   Høyeste punkt:  85 m    Vanskelighetsgrad: 1/5  (ettermiddagsturen)
 
Dag 7:            Stari Grad - Stomorksa - Split
Vår siste sykkeldag starter med cruise til øya Solta. Etter frokost starter vi vår sykkeltur fra byen Stomorska og overraskende nok skla vi til øyas høyeste punkt; Gornje Selo. Alt mens vi nyter utsikten på alle kanter og alle de nydelige luktene fra Middelhavets planter og urter. Vi fortsetter vesterut og til byen Maslinica, pause! Deretter returnerer vi til Stomorska og vårt skip og tid for lunsj. Ukens siste seiltur starter og vi kommer frem til Split havn tidlig på ettermiddagen. Her blir det god tid til sightseeing og i Diocletians by. Vi avslutter med middag på byen. Mulighet for de siste innkjøp og Split by night – her er mange herlige kafeer med god musikk. 
Antall km: 36  Total stigning: 450 m  Høyeste punkt: 135 m   Vanskelighetsgrad: 2/5 
 
Dag 8:           Split - Oslo Gardermoen
Frokost ombord før bagasjen og vi må av – buss til flyplassen og hjem til Norge. Takk for nå! 
NB     Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet
 
 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo