Skip to main content

Kroatia, Omis - Aktivitetsreise med fellesskap

Dato: 8 - 15 oktober 2020

Hold på sommerfølelsen – bli med oss til Kroatia og få en smak av det aktive, gode liv!

På denne reisen til vakre Omis får du oppleve både fjelltur, sykkeltur og kajakkpadling – her får du mulighet til å delta på morsomme aktiviteter uten at det kreves noen forkunnskap. Vi har med norsk leder og dyktig lokalkjent guide som veileder oss. OG vi skal bo på det koselige familiehotellet; Hotel Villa Dvor. Åh, de kan skjemme bort oss de...!

Ja takk, begge deler

En aktivitetsferie er litt som «ja takk, begge deler». Vi skal både kose oss med fysisk aktivitet, og med god mat og vin. Vi tester ut ulike aktiviteter og kanskje finner du noe du har lyst til å fortsette med senere også? Det blir enkle felles treningsøkter, masser av tid til egen disposisjon, til kulturopplevelser, bybesøk og gode felles måltider. På reise med oss har du alltid noen å dele opplevelser med - om du vil!

Hva er det gode, aktive liv for deg?

Dette skal vi utforske litt i løpet av uken. Det er nemlig ikke ett riktig svar på dette - alle må finne sin egen fasit. Men det som er sikkert er at det beste tidspunktet å begynne, det er nå!
«Bare jeg blir slank nok, har spart nok, treffer den rette, eller det passer litt bedre - DA skal jeg reise, bytte jobb, begynne å trene og gjøre de spennende tingene jeg alltid har hatt lyst til!»
Kjenner du deg igjen? Vi mennesker har en tendens til å tro at alt må være på stell og en rekke krav oppfylt før vi kan gjøre det vi ønsker oss. Sånn er det ikke! Livet skjer her og nå, sies det i klisjéen, og det er sant. Du trenger ikke vente – du kan begynne med å prioritere deg selv akkurat nå! Endringer kan være vanskelig, men med de rette verktøyene for å finne ut både hva du ønsker deg og hvordan du kan nå dine mål, blir det lettere å gjøre det. Nå, ikke senere!

Høydepunkter

 • Fjelltur og sykkeltur i vakkert landskap
 • Inspirerende samtaler om hvordan du kan nå dine mål og finne din vei
 • Kajakkpadling i verdens klareste vann
 • Deilig lokal mat og vin
 • Super start på dagen med variert morgentrening
 • Koselig familiehotell med nydelig utsikt
 • Frokost og middag inkludert hele uken
 • Sol, sommer og avslapping – midt i oktober

Om programmet

På denne reisen vil vår engasjerte leder Linda ta deg med på varierte aktiviteter i det som kalles Kroatias glemte edelsten – den lille, sjarmerende byen Omis. Kun en time fra Split, omkranset av majestetiske fjell og ved utløpet av elven Cetina, finner vi denne bortgjemte perlen. Historisk var Omis et tilholdssted for pirater, men i dag er sentrum av Omis og stranden blant de vakreste delene av Kroatias Adriaterhavskyst. Her - i hjerte av Dalmatia - finner vi alt vi trenger for en uforglemmelig ferie i Kroatia. I denne ferieperlen er det nok å ta seg til og området byr på nydelig mat og vin.

Linda brenner for å finne gleden ved aktivitet og vil gjerne utforske dette sammen med deg. Det gode, aktive liv handler om å finne balanse i livet. Sammen skal vi oppleve både fjelltur i nydelig landskap og variert terreng, sykkeltur og ikke minst kajakkpadling i det som omtales som verdens klareste vann! Det blir morgentrening for de som ønsker, i tillegg til masse tid til egenpleie, avslapping eller kanskje litt shopping? Du kan nyte deilig, lokal mat i restauranten på hotellet eller kanskje rusle langs strandpromenaden en tur. Kanskje vi også finner på å besøke en lokal vingård i løpet av uken?
Denne reisen byr også på samtaler om mål, tankemønster, kosthold og mye mer – rett og slett hvordan du kan finne balansen i ditt liv, og hva som er det gode liv for deg.

Her bor vi

Et ekte godt familie-eiet og drevet hotell har vi valgt oss på denne sensommer reisen - i Kroatia varer sommeren helt ut til siste oktober. Hotellet heter Villa Dvor og er en majestetisk villa med magsik utsikt over dalen og havet. På toppterrassen har de et stort jacuzzi - nesten basseng og det er kort vei å gå til havet for et havsbad. Hotellet har selvfølgelig herlig hjemmelavet mat, gode senger og store rom. Vil du se mer om vårt hotell så har du deres hjemmeside her: www.hotel-villadvor.hr

Hvem passer reisen for?

Denne reisen passer for alle som har lyst til å prøve noen nye aktiviteter og å utvide din bekjentskap med nye, hyggelige damer. Du kan gjerne reise alene, vanligvis er det 8 av 10 som reiser "singel" på våre reiser. Det eneste du risikerer er å få nye venner!
Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige, og man kan delta enten man er nybegynner eller erfaren. Vi tilpasser tempo til gruppen. Lysten til ferie samt å oppleve noe nytt er det eneste kriteriet for å være med på reise med oss.

Om lederen

Din leder på denne reisen heter Linda Rønold, er 45 år og er fra Oslo. Hun har tidligere jobbet blant annet med rehabilitering og hennes største utfordring fikk hun da hun selv ble alvorlig syk for om lag ti år siden. Hennes unike historie om hvordan hun gikk fra å være delvis avhengig av rullestol til å lære seg å gå på ski, sykle og trene på nytt, er til stor inspirasjon for andre. I prosessen skjedde det også andre store endringer, Linda gikk fra å være overvektig, inaktiv og storrøyker til å bli en sporty, livsglad dame som elsker å teste nye aktiviteter! Gjennom alt dette har Linda lært mye om livsstilsendringer, kosthold og trening og hun har gjort seg mange erfaringer om tankesett, mål og endringer, som hun ønsker å gi videre til andre. Uansett situasjon og utgangspunkt så kan vi alle lære noe om hvordan vi kan endre måten å tenke på for å oppnå våre mål om et godt liv. Linda er veldig opptatt av balanse i livet, og av både fysisk og mental trening. Hun deler gjerne tips og råd om hvordan du kan få det livet du ønsker deg og hvordan du kan holde på dine gode vaner også i hverdagen.

Praktisk info/utstyr osv

Til fjelltur/vandring må du ha med gode sko. Det er ikke nødvendig med fjellstøvler, gode stødige joggesko eller terrengsko holder. Ta med en liten dagstursekk til utfluktene. Treningstøy er lurt til morgentreningene. Sportsbh og gode sko er viktigst her. Badetøy er også et "must", det frister garantert med en dukkert i det krystallklare havet. Lag på lag med klær, det kan blåse og en vindjakke er alltid rett. Du får pakkeliste tilsendt ca 2 uker føre avreise.

Temperaturen i Omis i begynnelsen av oktober pleier å være mellom 18 og 20 grader (i skyggen). Hjertelig velkommen!

Din leder: Linda Rønold

Linda Rønold, er 45 år og kommer fra Oslo. Hun har tidligere jobbet blant annet med rehabilitering og hennes største utfordring fikk hun da hun selv ble alvorlig syk for om lag ti år siden. Hennes unike historie om hvord...

Pris: 13 700,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur direkte Oslo – Split inkludert bagasje
 • Transport tur/retur flyplassen – hotellet
 • 7 netter i delt dobbeltrom
 • Daglig frokost og middag ved hotellet
 • Daglige treningsøkter med Linda
 • 3 utflukter med lokale guider; inkludert utstyr som sykkel, el-sykkel er mot tillegg
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 8
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1: Transport til hotellet

Transport fra flyplass til hotellet
Bli kjent og informasjons samling. Tid til å besøke stranden eller bare slappe av på hotellet. 
Felles middag på hotellet

Dag 2: Vandretur

Frokost
Vår guide møter oss på hotellet og sammen skal vi vandre i ca 4 timer. Ta med litt energiproviant og vi renger med å være tilbake i Omis til en sen lunsj.  Vandreturen går til Gospa Snježna. Det er behagelig vandring og vår guide er med og informerer under veis. Fin måte å bli kjent med en nytt landskap og terreng på . Det er en lett vandring, gode og stødige joggesko eller helst lette terrengsko  passer her. Vandring opp til utsiktspunktet, hvor man kan se kirken, Lady of the Snow. Vi nyter utsikten før vi begynner nedover - som alltid går betraktelig raskere. 
Blir det et felles bad i havet etter lunsj? Fristende azurblått hav venter deg...
Felles middag på hotellet

Dag 3: Fridag

Treningsøkt før frokost
Frokost
Fridag - Muligheter for å utforske Omiš eller Split på egenhånd, eller slappe av på hotellet eller stranden. Det går lokalbusser til Split, det tar ca 1 time og i Split er det et hav av butikker, kafeer, restauranter samt mye flott å se på langs havnepromenaden. 
På ettermiddagen samles vi til en samtale der vi utforsker litt hva som er det gode, aktive liv for hver enkelt og Linda vil gi dere ulike verktøy for å nå målene deres i hverdagen. Deretter blir det en ny, deilig treningsøkt før felles middag om kvelden.  
Felles treningsøkt på hotellet på senettermiddagen.
Felles middag på hotellet

Dag 4: Sykkeltur

Frokost
Sykkeltur til Dalmatian hinterland og Cetina canyon. Vi skal sykle gjennom ulike landsbyer, til utsiktspunkter og landemerker. 
Sykkelturen tar ca. 4-5 timer og er 54 km lang. Vanskelighetsgrad middels. Vi har gode mountainbikes med 21 gear. Vi begynner med det tøffeste - det er en stigning opp på ca 300 meter - totalstiging på hele dagen er 500 m. Vi sykler på veier som ikke er så trafikkerte, har med oss lokalkjent guide og det er en trivelig runde hvor vi får opplevd og sett mye av vakre Kroatia. Både fjell, skog, elver, nydelig natur og lansbyer. Vi tar stopp underveis og beregner oss god tid. Vi kan stoppe for lunsj om det er ønskelig (lunsj er ikke inkludert).
Tilbake på hotellet er det deilig på slappe av i jacuzzien på taket og nyte før vi møtes til felles middag på hotellet

Dag 5: Fridag

Treningsøkt før frokost
Frokost
Fridag - Muligheter for å utforske området på egenhånd
Hvis det stemning for det, fortsetter vi gjerne samtalen fra dag 3. Aktuelle temaer er kosthold, trening, hvordan få til å holde på de gode vanene over tid og hvordan kan man best ta vare på seg selv i en hektisk hverdag? For husk; det er balanse som gjelder og Lindas motto er som alltid; ja takk, begge deler!
Treningsøkt på senettermiddagen - kansje det blir en gåtur langs havet? 
Middag på hotellet

Dag 6: Kajakktur

Frokost
Kajakkturen starter ca. 5 mil fra byen Omiš, her starter vi ferden vår nedover elven Cetina. Du får grundig veiledning i padling, du får sikkerhetsvest og vi her med lokal leder. Det er lett padling nedover og ingen skumle utfordringer. Bare deilig! Når vi når utløpet av elven der elven møter havet, går vi i land på en sandstrand som ligger ca. 400m unna bysentrummet i Omiš. Her er det muligheter for å spise lunsj dersom man ønsker det.  Nyte ettermiddagen på stranden? Eller i byen Omis eller til Split? Mange muligheter. De som vil blir med på en felles treningsøkt på sen ettermiddagen.
Felles middag på hotellet

Dag 7: Fridag

Treningsøkt før frokost
Frokost
Fridag - Muligheter for å utforske området på egenhånd
Treningsøkt med LInda - du vegler selv om du vil delta, siste økt for denne gang
Felles avskjedsmiddag på hotellet

Dag 8: Avreise

Frokost
Avreise til flyplassen
Sjekk inn og vi lander i Oslo på ettermiddagen - takk for nå!

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Oktober 2020

08/10Oslo GardermoenKroatia, Omis - Aktivitetsferie med fellesskap
Leder: Linda Rønold
Mer enn 413 700,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo