Skip to main content

Hellas, Kreta - Sporty vandring og sunn mat med Kaisa Hafredal

Dato: 17 - 24 oktober 2020

Kystvandring med innslag av total nytelse på Kreta

På denne kystvandringen kommer vi til små steder med veldig få turister. Sougia er et lite sted som ligger ved en stor fin strand og er omringet av fjell. Kystperlen Loutro er bilfri og kan kun nås til fots eller med båt. Vi stopper underveis på vandringsturene og bader og nyter det krystallklare turkisblå havet. Vi går på gamle stier (E4) lang kyst & fjell landskap som er fulle av villurter som gir en god duft, vakre blomster, olivenlunder, pinjetrær, fugleliv og villgjeiter.

Høydepunkt

 • Kystvandring i variert og spennende terreng med topptur
 • Vakker og frodig natur
 • Krystallklart vann og bademuligheter hver dag på turene
 • Nydelige lokale og ferske greske måltider
 • 3 retters middag med greske spesialiteter og vin alle kvelder
 • Vi bor på idylliske små steder underveis
 • Overraskelses momenter underveis
 • Yoga og mindfulness på stranden med turleder

Kreta, som skapt for vandring

Kreta er en fantastisk øy spekket med raviner, daler, fjell, bekker, elver, strender, stier, kjerreveier, bergarter, frodig natur med et unikt planterike og et nydelig klima som er skapt for å vandre i. På hvert hjørne lurer skjulte skatter, gamle historier og greske tavernaer med ferske råvarer. Øya er 250 km lang, har tre store fjellgrupper hvor det høyeste fjellet er 2456 moh. Vi starter vandringen fra vestsiden av Kreta og skal oppleve sørvestre del av øya langs kysten og opp i høyden til Gingilos på over 2000 moh. (vårprogram) Vandringsuken vil by på flotte natur og matopplevelser.

Kaisa Hafredal på Kreta

Herlig bading i krystallklart vann på Sweetwater beach

Marmarastranden og Sweetwater beach (kåret til en av de fineste strendene på Kreta) er fantastiske strender med krystallklart vann og med en sjarmerende taverna som ligger i vannkanten. Her stopper vi og bader og nyter greske delikatesser. Standen i Sougia er stedet hvor du finner ro og energi. Og er kjent for sine flott steiner langs standen.

Stran og god drikke på Kreta

Sunn, god og lokal mat!

Det er fokus på sunn og god mat hele uken. Det vil bli ferske lokale måltider med nyfisket delikatesser fra havet, lam, friske grønnsaker/urte, salater, fetaost og gresk yogurt med timian honning på spesielt utvalgte resturanter på øya. Kostholdscoah Kaisa setter sammen meny og forhåndsbestiller alle måltder. Vi spiser frokost på hotellet og tar med egen lunch (kjøpes individuelt) som vi nyter underveis på turen. Vi samles til felles middag hver kveld.

kreta vandring sunn mat

Sjarmerende hotell rett ved stranden

Vi bor på små sjarmerende hotell med gresk standard, der omgivelsene og maten er en del av opplevelsen. Alle overnattingstedene er i nærheten av stranden og har god beliggenhet. Stedene vi kommer til har ingen lukus standard, men med rene enkle rom. Vi avslutter uken med en veldig flott hotell langs havnen i Chania, hvor vi nyter herlig frokostbuffet før vi har en hel dag i Chania tid til shopping og sightseeing. Link til hotellet her.

Enkeltrom: Det er dessverre ingen mulighet for enkeltrom på denne reisen fordi vi kommer til små steder med tilgang til få hotelrom.

Din reise- og vandringsleder, Kaisa

Kaisa Hafredaler en utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hun inkluderer ofte yoga & mindfulness underveis på sine reiser. Hun er turder i DNT og driver helsebloggen balanseihverdagen.no. Hennes destinasjoner i 2020 er: Kreta, Italia- Amalfi & Piemonte, Mont Blanc, Mallorca, Lofoten og Sør- Afrika. Kaisa har hatt 2 vandringsreiser til Kreta hvert år på 7 året!

// Alle foto er tatt av Kaisa på tidligere vandringsturer

kaisa hafredal kreta

Kaisa har stor fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringsreiser og har kun små vandringsgrupper med max 12 deltakere. En liten eksklusiv gruppe gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene. Vi starter vandringene hver dag først etter en god lang frokost.

Vandringsnivå - Terreng

Nivå: Middels +
Kaisa tar deg med på en middels+ og sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form.

Terreng: En god del stein (kuppert ulendt terreng), noe sand og fin sti langs kyst og fjell.

Denne reisen har nivå middels+ og er en sporty vandringsreise. Reisen passer for deg som er i god fysisk form og liker en aktiv og opplevelsesfylt ferie. Det kreves at du har erfaring med å gå i kupert og ulendt terreng med stigning. Passer ikke for nybegynnere eller hvis du har veldig høydeskrekk.

Nb! Vårprogrammet inkluderer topptur til Gigilos på 2080 moh, mens høstprogrammet er litt nedjustert med tanke på kortere topptur/antall høydemeter.

Praktisk info. Godt fottøy er et must og terrenget krever solide inngåtte fjellstøvler. Temperaturen ligger mellom 20-25 grader både i mai og oktober. Men været kan aldri garanteres så pakk med både lette og noen varme klær. En ulltrøye kan være godt å ha om vinden kommer og når vi beveger oss opp i høyden. En lett vindjakke anbefales og beskyttelse mot sol og varme. Caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, evt gåstaver (anbefales) og en lett dagstursekk med sitteunderlag. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt. Lunch til vandringene kjøpes individuelt. Mat smaker best fra sekken ute i naturen!

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du bør også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne, bein eller hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

Les vår generelle utstyrsliste for våre vandringsreiser her

​Tilbakemeldinger fra våre kunder på tidligere Kreta-reiser

«Meget godt organisert med så mye logistikk. Følte jeg fikk valuta for pengene!»

«Fantastisk tur. Svært varierte turer og kjempegod mat.»

Se flere tilbakemeldinger lenger ned på siden.

Din leder: Kaisa Hafredal

Kaisa Hafredal er vandringsleder for Jomfrureiser på 7 året! Kaisa er utdannet kostholdsveileder og coach, er lidenskapelig opptat av helse, ernæring og aktiv livsstil i naturen. Elseker å reise, oppleve nye kulturer og...

Pris: 16 400,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur direkte Oslo - Chania/Kreta inkludert bagasje
 • All transport med taxi, båt og minibuss til og fra turene og flyplassen
 • Bagasjetransport mellom overnattingstedene
 • Inngangsbilletter til kløften og andre severdigheter
 • 7 overnattinger på hotell
 • Frokost og 3 retters middag med vin alle dager (annet drikke kjøpes utenom)
 • Fokus på sunn mat hele uken med lokale ferske råvarer
 • Overraskelsemomenter underveis
 • Kostholdscoach og Turleder Kaisa Hafredal fra Norge
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Ikke inkludert:
 • Lunch (kjøpes individuelt)
Reisedager: 8
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program høst

Dag 1 Lørdag Avreise Oslo - ankomst Chania

Vi møtes i ankomsthallen på Chania flyplass kl. 19.10 og transporteres med minibuss (ca. 1,5 time) til hotellet i Paleochora hvor vi starter første vandring dagen etter. Gresk velkomstmiddag med vin og kort presentasjon om ukens program.

Overnatting: Paleochora, Pal Beach hotel 1 natt med frokost 

Dag 2 Søndag Kystvandring Paleochora - Sougia:

Fotturen fra Paleochora til Sougia går langs kysten og opp på fjellet og er en del av den europeiske vandreruten E4. Kystvandringen byr på vakre urørte strender og oldtidsbyen Lissos, med rester av tempel og teater fra år 300 f.Kr. Siste del av turen går først opp i høyden og fortsetter deretter gjennom Selinou-kløften. Det blir badepause underveis. Vi ender i Sougia, en vakker liten badeby der vi skal overnatte tre netter. God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden på en veldig koselig taverna i Sougia.

Distanse/tid: 17 km, 5 timer vandring + pauser. Lett kupert med to stigninger - 500 m opp-/nedstigning

Overnatting: Sougia 3 netter Oceania Rooms (helt langs stranda). Vi spiser god frokost på nabo resturanten som kostholdscoach Kaisa har forhåndsbestilt. Gresk yougert, valnøtter og yougert står selvsagt på menyen. 

Dag 3 Mandag rundtur i Sougia+ yoga/mindfulness på stranden:

I dag går vi en flott rundtur i Sougia hvor vi starter og ender på stranden i Sougia. Vi går opp Selinou kløften og fortsetter opp til en av Souigas høyeste topp med flott havutsikt. Vi kommer tilbake ned på andre siden av fjellet. For de som ønsker å delta på yoga etterfulgt av guidet mindfulness/avspenning på stranda med turleder er hjertlig velkommen til det før middagen på kvelden (hvis været tillater det). God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden i felleskap.

Distanse/tid: 7 km, 2,5 timer vandring + pauser. ca 250 m opp/nedstigning.

Dag 4 Tirsdag Irinikløften:

Kreta består av mange kløfter og Irinikløften er en vakker og frodig kløft. Etter frokost blir vi fraktet opp øverst av Irini kløften (575 moh) og starter nedstingingen. Irini kløften har et variert kuppert terreng og her vil vi møte på geiter, elver, fossefall og duften av krydderurter. Sammenlignet med Samariakløften som er Kretas kommersielle kløft med mange turister, vil denne turen gi en større naturopplevelse. Ettermiddagen fri til å gå på stranden.  God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden i felleskap.

Distanse/tid: 10 km, 3 timer vandring + pauser. Kuppert terreng, 575 m nedstigning enkelte oppstigninger. 3 km vei fra enden av kløften til Sougia.

Dag 5 Onsdag Kystvandring Agia Roumeli – Loutro:

Etter frokost gjør vi oss klar til å dra videre. Vi frakter bagasjen med oss til fergen som vi skal ta til Agia Roumeli. Det blir en flott båttur langs Kretas vakre kyst (45 min). Herifra legger vi rett ut på vandring til perlen Loutro. Bagasjen sender vi med fergen videre. Her skal vi følge stien langs havet, klipper og kulturlandandskap. Dette er en utrolig fin kystetappe. Turen går i et variert terreng langs kysten først til den flott Pavlos standen hvor vi kan bade og besøke den urgamle kirken. Videre fortsetter vi til vakre Marmara stranden. Her kan vi igjen bade og spise på den idylliske tavernaen ved vannkanten. Siste etappe går helt langs kysten til perlen Loutro der vi overnatter to netter. God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden på en takterasse med utsikt over vakre Muri fjellene og Loutrobukten.

• Distanse/tid: 17 km, ca 5 timer+ pauser. Kupert terreng med noen bratte partier, 200 m opp-/nedstigning.

• Overnatting: Loutro 2 netter helt nede ved Loutro bukten. Nydelig frokostbuffet ute på takterassen.

Dag 6 Torsdag Fridag i kystperlen Loutro:

Denne dagen kan du gjøre hva du vil. Hvile, bade, nyte solen eller dra på egne utflukter. Loutro er en bilfri liten perle med små spisesteder og butikker. Loutro har et fint utgangspunkt for dagsutflukter og bademuligheter enten i Loutrobukten eller området rundt.  Det ligger også perfekt til rett for å leie en kajakk/kano for et par timer å padle rundt i området. På kvelden blir det felles middag helt nede ved vannkanten i Loutro.

Kystvandring på Kreta

Dag 7 Fredag Kystvandring Loutro- Sweetwater beach-Hora Sfakion:

Turens siste vandring går langs kysten hvor vi passerer den flotte badestranden, Sweetwater beach. Her kan vi bade, spise lunch og nyte kystlandskapet før vi fraktes med minibuss fra Hora Sfakion til Chania (ca. 1,5 timer). På kvelden samles vi på en hyggelig restaurant i havnen i Chania og inntar ukas siste felles middag sammen.

• Distanse/tid: 8 km, 2 timer vandring + pauser, 100 m stigning - lett kupert med noen bratte partier.

Overnatting: Porto Veneziano Hotel. Sjarmerende hotell ved havnen i Chania med flott frokostbuffet. Link til hotellet her.

Dag 8 Lørdag  Bytur i Chania - hjemreise:

Dagen er fri til å nytes i Chania - shopping, sightseeing eller bading på Chanias bystrand. Gamlebyen og markedshallen er verdt et besøk. Utsjekking fra hotellet kl. 11:00. Vi reiser samlet fra Chania til flyplassen kl 17.30. Hjemreise: Avreise kl. 20:00 fra Chania. 

Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

Flytider

Avreise:

Oslo, Avreisetidspunkt 14.00. Beregnet ankomst til reisemålet 19:10.

Hjemreise:

Kreta Chania, Avreisetidspunkt 20.00. Beregnet ankomst hjem 23:05.

Direkte fly, ca 4 timer

Tilbakemeldinger fra kunder på reiser med Kaisa

​​Tilbakemeldinger fra våre kunder på tidligere Kreta-reiser:

«Ingen ting kunne vært bedre! Jeg hadde gledet meg til turen, men må si at jeg ikke hadde forestilt meg at det skulle bli så fantastisk fint så det ble. Hele opplegget fungerte godt. Turen var smart lagt opp på den måten at det var en fin start, så ble det bare bedre og bedre, og til slutt den vakre perlen Loutro. Synes det var passe utfordrende for meg. Kjempeflott reiseleder! Positiv og løsningsorientert.»

«Det var en drøm jeg måtte klype meg i armen og si er det meg som opplever dette. Jeg var veldig fornøyd med reisen. Det har blitt et minne for livet. Det var et godt opplegg, og Kaisa var veldig flink som guide. At hun hadde gått opp turen på forhånd gjorde at jeg kjente meg trygg hele tiden. Det håper jeg dere fortsetter med. I tillegg var alle deltakerne hyggelige og positive, og det var trivelig å vandre sammen med dem. Jeg håper gruppen kan treffes igjen til en liten vandringstur.»

«Kjempeflott tur, med dyktige Kaisa som reiseleder. Tusen takk!»

«Har feriert tidligere på Kreta men har aldri spist så god mat. Det at maten var bestilt på forhånd skapte ro rundt måltidene. Jeg er også svært godt fornøyd med turleder.»

«Spesielt fornøyd med reiselederen, Kaisa. Hun gjorde en utmerket jobb. Mer enn forventet, var så godt og komme til dekket middagsbord uten å tenke på hva man skulle bestille. Kjempegod mat og drikke.»

«Meget godt organisert med så mye logistikk. Følte jeg fikk valuta for pengene!»

«Fantastisk tur. Svært varierte turer og kjempegod mat.»

«Opplevelsene var mye større enn jeg trodde på forhånd. Flott natur og en positiv og herlig turleder. Nydelig mat. Alt var kjempe godt tilrettelagt og gruppa fungerte strålende. Nye spennende opplevelser hver dag. Fikk masse god energi av å reise på denne turen og ønsker å reise på ny tur med Kaisa som var en glimrende turleder.»

«Bedre enn forventet. Kaisa er fantastisk flink med turopplegg og valg av en utsøkt mat.»

"Helt supert, helt fra Kaisa til ruten, til maten!"

"Mange positive opplevelser som jeg ikke hadde regnet med. Maten var bare helt fantastisk og Kaisa var en fantastisk positiv og ekte leder. Reiseleder gjorde mer for oss enn vi forventet"

Eva Hansen, som nå klar for sin fjerde reise med Kaisa Hafredal: 
Vandringsturene med Kaisa kan jeg anbefale på det varmeste. Hun er en fantastisk reiseleder. Blid og positiv og "ser" alle i gruppen sin☺ Hun er et flott menneske å være på tur med ❤

Veldig dyktig og alltid vennlig turleder!

Jeg er så glad for å ha fått delt flotte opplevelser med alle hyggelige damene. 😀Takk Kaisa, for ditt gode smil, fine vesen og oppmuntrende ord.😀 Frister til gjentakelse❤️😍

Fantastisk tur, god stemning, hyggelige måltider med topp mat. Sitter igjen med mange gode minner. Kaisa er en fantastisk turleder og opplegget var supert.👍👏

Veldig hyggelig å gå på tur med Kaisa. Hun har full kontroll, alltid blid, rolig og behagelig. For meg en perfekt turleder.

Veldig fornøyd. Dedikert reiseleder, som la sin sjel i et godt program fra vandring, overnattingssteder og mat med drikke.

Fantastisk leder i Kaisa. Alt planlagt til minste detalj og fungerte. God mat ferdig bestilt. hyggelig gruppe, bra beliggenhet på hotell og kjempefin rute ​​​​​​.

Dag for dag program vår

Dag 1 Lørdag Avreise Oslo - ankomst Chania

Vi møtes i ankomsthallen på Chania flyplass kl. 19.10 og transporteres med minibuss (ca. 1,5 time) til hotellet i Paleochora hvor vi starter første vandring dagen etter. Gresk velkomstmiddag med vin og kort presentasjon om ukens program.

• Overnatting: Paleochora. Pal Beach hotell 1 natt med frokost og middag

Dag 2 Søndag Kystvandring Paleochora - Sougia:

Fotturen fra Paleochora til Sougia går langs kysten og opp på fjellet og er en del av den europeiske vandreruten E4. Kystvandringen byr på vakre urørte strender og oldtidsbyen Lissos, med rester av tempel og teater fra år 300 f.Kr. Siste del av turen går først opp i høyden og fortsetter deretter gjennom Selinou-kløften. Det blir badepause underveis. Vi ender i Sougia, en vakker liten badeby der vi skal overnatte tre netter. God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden på veldig koselig taverna i Sougia.

• Distanse/tid: 17 km, 5 timer vandring + pauser. Lett kupert med to stigninger - 500 m opp-/nedstigning

• Overnatting: Sougia 3 netter Oceania Rooms (helt langs stranda). Vi spiser god frokost på nabo resturanten som kostholdscoach Kaisa har forhåndsbestilt. Gresk yougert, valnøtter og yougert står selvsagt på menyen. 

Dag 3 Mandag rundtur i Sougia+ yoga/mindfulness på stranden:

I dag går vi en flott rundtur i Sougia hvor vi starter og ender på stranden i Sougia. Vi går opp Selinou kløften og fortsetter opp til en av Souigas høyeste topp med flott havutsikt. Vi kommer tilbake ned på andre siden av fjellet. For de som ønsker å delta på yoga etterfulgt av guidet mindfulness/avspenning på stranda med turleder er hjertlig velkommen til det før middagen på kvelden (hvis været tillater det).  God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden i felleskap.

 Distanse/tid: 7 km, 2,5 timer vandring + pauser. ca 250 m opp/nedstigning.

Dag 4 Tirsdag Topptur til Gigilos fjellet 2080 moh:

Etter en god frokost fraktes vi med minibuss opp til det kjente Omalos-platået (ca 50 min) og starter turen på 1230 moh. Vi følger merket sti opp fjellsiden i flotte omgivelser med god utsikt allerede her. Vi krysser et steinur før vi kommer opp til fjellpassasjen hvor vi beveger oss i mer et mer krevende klyve terreng. Dette er en spennende topptur i variert terreng. Når vi når toppen har vi fantastisk utsikt over det Libyske hav på en klar dag. God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden i felleskap.

 Distanse/tid: 10 km, 5-6  timer + pauser. 850 bratt oppstigning/nedstigning i kuppert ulendt terreng. Denne toppen kan kun bestiges om vår og forhold ligger til rette. Alternativ tur om forholdene ikke ligger til rette. Dette er også en krevende tur. Alternativ tur er å gå Irinikløften på egenhånd med turbeskrivelse fra turleder. 

Dag 5 Onsdag Kystvandring Agia Roumeli – Loutro:

Etter frokost gjør vi oss klar til å dra videre. Vi frakter bagasjen med oss til fergen som vi skal ta til Agia Roumeli. Det blir en flott båttur langs Kretas vakre kyst (45 min). Herifra legger vi rett ut på vandring til perlen Loutro. Bagasjen sender vi med fergen videre. Her skal vi følge stien langs havet, klipper og kulturlandandskap. Dette er en utrolig fin kystetappe. Turen går i et variert terreng langs kysten først til den flott Pavlos standen hvor vi kan bade og besøke den urgamle kirken. Videre fortsetter vi til vakre Marmara stranden. Her kan vi igjen bade og spise på den idylliske tavernaen ved vannkanten. Siste etappe går helt langs kysten til perlen Loutro der vi overnatter to netter. God gresk middag med ferske lokale råvarer nytes på kvelden på en takterasse med utsikt over vakre Muri fjellene og Loutrobukten.

• Distanse/tid: 17 km, ca 5 timer+ pauser. Kupert terreng med noen bratte partier, 150 m opp-/nedstigning.

• Overnatting: Loutro 2 netter helt nede ved Loutro bukten. Nydelig frokostbuffet ute på takterassen.

Dag 6 Torsdag Fridag i kystperlen Loutro:

Denne dagen kan du gjøre hva du vil. Hvile, bade, nyte solen eller dra på egne utflukter. Loutro er en bilfri liten perle med små spisesteder og butikker. Loutro har et fint utgangspunkt for dagsutflukter og bademuligheter enten i Loutrobukten eller området rundt. Det ligger også perfekt til rett for å leie en kajakk/kano for et par timer å padle rundt i det vakre området. På kvelden blir det felles middag helt nede ved vannkanten i Loutro.

Dag 7 Fredag Kystvandring Loutro- Sweetwater beach-Hora Sfakion:

Turens siste vandring går langs kysten hvor vi passerer den flotte badestranden, Sweetwater beach. Her kan vi bade, spise lunch og nyte kystlandskapet før vi fraktes med minibuss fra Hora Sfakion til Chania (ca. 1,5 timer). På kvelden samles vi på en hyggelig restaurant i havnen i Chania og inntar ukas siste felles middag sammen.

• Distanse/tid: 8 km, 2 timer vandring + pauser, 100 m stigning - lett kupert med noen bratte partier.

• Overnatting: Porto Veneziano Hotel. Sjarmerende hotell ved havnen i Chania med flott frokostbuffet. Link til hotellet her.

Dag 8 Lørdag  Bytur i Chania - hjemreise:

Dagen er fri til å nytes i Chania - shopping, sightseeing eller bading på Chanias bystrand. Gamlebyen og markedshallen er verdt et besøk. Utsjekking fra hotellet kl. 11:00. Vi reiser samlet fra Chania til flyplassen kl 17.30. Hjemreise: Avreise kl. 20:00 fra Chania. 

Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Oktober 2020

17/10Oslo GardermoenHellas, Kreta - Sporty vandring med Kaisa Hafredal
Leder: Kaisa Hafredal
Mer enn 416 400,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo