Skip to main content

Hellas, Kreta - Sporty vandring og sunn mat med Kaisa Hafredal

Dato: 25 mai - 1 juni 2019
Pris: 15 900,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo-Chania
 • All transport med taxi, båt og minibuss til og fra turene og flyplassen
 • Bagasjetransport mellom overnattingstedene
 • Inngangsbilletter til kløften og andre severdigheter
 • 7 overnattinger på hotell
 • Frokost og 3 retters middag med vin alle dager
 • Fokus på sunn mat hele uken med lokale ferske råvarer
 • Kostholdscoah og Turleder Kaisa Hafredal fra Norge
  Reisedagar: 8
  Bestill reise

  Høydepunkt

  • Kystvandring i variert og spennende terreng
  • Vakker og frodig natur
  • Krystallklart vann og bademuligheter hver dag på turene
  • Nydelige lokale og ferske greske måltider
  • 3 retters middag med greske spesialiteter og vin alle kvelder
  • Vi bor på idylliske små steder underveis
  • Yoga og mindfulness på stranden med turleder

  Kystvandring med innslag av total nytelse

  På denne kystvandringen kommer vi til små steder med veldig få turister. Sougia er et lite sted som ligger ved en stor fin strand og er omringet av fjell. Kystperlen Loutro er bilfri og kan kun nås til fots eller med båt. Vi stopper underveis på vandringsturene og bader og nyter det krystallklare turkisblå havet. Vi går på gamle stier (E4) lang kyst & fjell landskap som er fulle av villurter som gir en god duft, vakre blomster, olivenlunder, pinjetrær, fugleliv og villgjeiter.

  Kreta, som skapt for vandring

  Kreta er en fantastisk øy spekket med raviner, daler, fjell, bekker, elver, strender, stier, kjerreveier, bergarter, frodig natur med et unikt planterike og et nydelig klima som er skapt for å vandre i. På hvert hjørne lurer skjulte skatter, gamle historier og greske tavernaer med ferske råvarer. Øya er 250 km lang, har tre store fjellgrupper hvor det høyeste fjellet er 2456 moh. Vi starter vandringen fra vestsiden av Kreta og skal oppleve sørvestre del av øya langs kysten og opp i høyden til Gingilos på over 2000 moh. Vandringsuken vil by på flotte natur og matopplevelser.

  Herlig bading i krystallklart vann

  Marmarastranden og Sweetwater beach (kåret til en av de fineste strendene på Kreta) er fantastiske strender med krystallklart vann og med en sjarmerende taverna som ligger i vannkanten. Her stopper vi og bader og nyter greske delikatesser.

  Sunn, god og lokal mat!

  Det er fokus på sunn og god mat hele uken. Det vil bli ferske lokale måltider med nyfisket delikatesser fra havet, lam, friske grønnsaker/urte, fetaost og gresk yogurt med timian honning på spesielt utvalgte resturanter på øya. Vi spiser frokost på hotellet og tar med egen lunch som vi nyter underveis på turen. Vi samles til felles middag hver kveld.

  Hotell rett ved stranden

  Vi bor på små sjarmerende hotell med gresk standard, der omgivelsene og maten er en del av opplevelsen. Alle overnattingstedene er i nærheten av stranden og har god beliggenhet. Stedene vi kommer til har ingen lukus standard, men med rene enkle rom. Vi avslutter uken med en veldig flott hotell langs havnen i Chania, hvor vi nyter herlig frokostbuffet før vi har en hel dag i Chania tid til shopping og sightseeing.

  Enkeltrom: Det er dessverre ingen mulighet for enkeltrom på denne reisen fordi vi kommer til små steder med tilgang til få hotelrom.

  Din reise- og vandringsleder, Kaisa

  Kaisa Hafredaler en utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hun inkluderer ofte yoga & mindfulness underveis på sine reiser. Hun er turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no. Hennes destinasjoner i 2019 er: Kreta, Italia, India- Himalaya, Mont Blanc og Sør- Afrika.

  Kaisa har stor fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringsreiser og har kun små vandringsgrupper med max 12 deltakere. En liten eksklusiv gruppe gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene.

  Vandringsnivå - Terreng

  Nivå: Middels +
  Kaisa tar deg med på en middels+ og sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form.

  Terreng: En god del stein, noe sand og fin sti langs kyst og fjell.

  Denne reisen har nivå middels+ og er en sporty vandringsreise. Reisen passer for deg som er i god fysisk form og liker en aktiv og opplevelsesfylt ferie. Det kreves at du har erfaring med å gå i kupert og ulendt terreng med stigning. Passer ikke for nybegynnere eller hvis du har veldig høydeskrekk.

  Praktisk info. Godt fottøy er et must og terrenget krever fjellstøvler. Temperaturen ligger mellom 20-25 grader. Pakk med både lette og noen varme klær. En ulltrøye kan være godt å ha om vinden kommer og når vi beveger oss opp i høyden. En lett vindjakke anbefales og beskyttelse mot sol og varme. Caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, evt gåstaver og en lett dagstursekk med sitteunderlag. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt.

  Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i alminnelig god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du bør også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne, bein eller hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

  NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

  Les vår generelle utstyrsliste for våre vandringsreiser her

  ​Tilbakemeldinger fra våre kunder på tidligere Kreta-reiser:
  «Ingen ting kunne vært bedre! Jeg hadde gledet meg til turen, men må si at jeg ikke hadde forestilt meg at det skulle bli så fantastisk fint så det ble. Hele opplegget fungerte godt. Turen var smart lagt opp på den måten at det var en fin start, så ble det bare bedre og bedre, og til slutt den vakre perlen Loutro. Synes det var passe utfordrende for meg. Kjempeflott reiseleder! Positiv og løsningsorientert.»

  «Det var en drøm jeg måtte klype meg i armen og si er det meg som opplever dette. Jeg var veldig fornøyd med reisen. Det har blitt et minne for livet. Det var et godt opplegg, og Kaisa var veldig flink som guide. At hun hadde gått opp turen på forhånd gjorde at jeg kjente meg trygg hele tiden. Det håper jeg dere fortsetter med. I tillegg var alle deltakerne hyggelige og positive, og det var trivelig å vandre sammen med dem. Jeg håper gruppen kan treffes igjen til en liten vandringstur.»

  «Kjempeflott tur, med dyktige Kaisa som reiseleder. Tusen takk!»

  «Har feriert tidligere på Kreta men har aldri spist så god mat. Det at maten var bestilt på forhånd skapte ro rundt måltidene. Jeg er også svært godt fornøyd med turleder.»

  «Spesielt fornøyd med reiselederen, Kaisa. Hun gjorde en utmerket jobb. Mer enn forventet, var så godt og komme til dekket middagsbord uten å tenke på hva man skulle bestille. Kjempegod mat og drikke.»

  «Meget godt organisert med så mye logistikk. Følte jeg fikk valuta for pengene!»

  «Fantastisk tur. Svært varierte turer og kjempegod mat.» 2017

  «Opplevelsene var mye større enn jeg trodde på forhånd. Flott natur og en positiv og herlig turleder. Nydelig mat. Alt var kjempe godt tilrettelagt og gruppa fungerte strålende. Nye spennende opplevelser hver dag. Fikk masse god energi av å reise på denne turen og ønsker å reise på ny tur med Kaisa som var en glimrende turleder.» Kreta reisende 2017

  «Bedre enn forventet. Kaisa er fantastisk flink med turopplegg og valg av en utsøkt mat.» Kreta reisende 2017

  "Helt supert, helt fra Kaisa til ruten, til maten!" Kreta reisende 2018

  "Mange positive opplevelser som jeg ikke hadde regnet med. Maten var bare helt fantastisk og Kaisa var en fantastisk positiv og ekte leder. Reiseleder gjorde mer for oss enn vi forventet" Kreta reisende 2018

  "Flott turopplegg med variert og passe utfordrende turer. En opplevelse å gå langs azurblått hav og kjenne krydderlukt, sol og vind." Kreta reisende 2018

  Søk reise

  Dag for dag program

  Dag 1 Lørdag Avreise Oslo - ankomst Chania

  Vi møtes i ankomsthallen på Chania flyplass kl. 19.10 og transporteres med minibuss (ca. 1,5 time) til hotellet i Paleochora hvor vi starter første vandring dagen etter. Velkomstmiddag og kort presentasjon om ukens program.

  Overnatting: Paleochora 1 natt

  Dag 2 Søndag Kystvandring Paleochora - Sougia:

  Fotturen fra Paleochora til Sougia går langs kysten og opp på fjellet og er en del av den europeiske vandreruten E4. Kystvandringen byr på vakre urørte strender og oldtidsbyen Lissos, med rester av tempel og teater fra år 300 f.Kr. Siste del av turen går først opp i høyden og fortsetter deretter gjennom Selinou-kløften. Det blir badepause underveis. Vi ender i Sougia, en vakker liten badeby der vi skal overnatte tre netter.

  Distanse/tid: 17 km, 5 timer vandring + pauser. Lett kupert med to stigninger - 500 m opp-/nedstigning

  Overnatting: Sougia 3 netter

  Dag 3 Mandag Irinikløften og yoga/mindfulness på stranden:

  Kreta består av mange kløfter og Irinikløften er en vakker og frodig kløft. Den har et variert terreng og her vil vi møte på geiter, elver, fossefall og duften av krydderurter. Sammenlignet med Samariakløften som er Kretas kommersielle kløft med mange turister, vil denne turen gi en større naturopplevelse. For de som ønsker å delta på yoga etterfulgt av en guidet mindfulness på stranda med turleder er hjertelig velkommen til det før middagen på kvelden (hvis været tillater det)

  Distanse/tid: 10 km, 3 timer vandring + pauser. 3 km vei fra kløft til Sougia. Lett kupert med noe stigning.

  Dag 4 Tirsdag Topptur til Gigilos fjellet 2.080 moh:

  Vi fraktes med minibuss opp til Omalos-platået (ca 50 min) og starter turen på Xiloskalo som ligger på 1.230 moh. Vi følger en merket sti opp fjellsiden. Klatringen på 850 meter til toppen er vel verdt strevet, for så å kunne nyte den fantastiske utsikten på toppen. På en klar dag har man utsikt over det Libyske hav.

  • Distanse/tid: 10 km, 5-6 timer + pauser, 850m stigning - kuppert ulendt terreng og bratte områder. Denne toppen kan kun bestiges om vær og forhold ligger til rette!

  Dag 5 Onsdag Kystvandring Agia Roumeli – Loutro:

  Etter frokost tar vi ferge til Agia Roumeli. Herifra legger vi rett ut på vandring til perlen Loutro. Her skal vi følge stien langs havet, klipper og kulturlandandskap. Turen går i et variert terreng langs kysten helt til vakre Marmara stranden. Her kan vi bade og spise på den idylliske tavernaen ved vannkanten. Siste etappe går helt langs kysten til perlen Loutro der vi overnatter to netter.

  • Distanse/tid: 17 km, ca 5 timer+ pauser. Kupert terreng med noen bratte partier, 150 m opp-/nedstigning.

  • Overnatting: Loutro 2 netter. I Loutro er det begrenset overnattingsmuligheter for grupper. Her deler opptil 4 damer en leilighet med felles bad. (Ny leilighet med god standard). Vi spiser god frokostbuffet på et flott nabo hotell som ligger i høyden med havutsikt.

  Dag 6 Torsdag Fridag i kystperlen Loutro:

  Denne dagen kan du gjøre hva du vil. Hvile, bade, nyte solen eller dra på egne utflukter. Loutro er en bilfri liten perle med små spisesteder og butikker. Loutro har et fint utgangspunkt for dagsutflukter og bademuligheter enten i Loutrobukten eller området rundt.

  Dag 7 Fredag Kystvandring Loutro- Sweetwater beach-Hora Sfakion:

  Turens siste vandring går langs kysten hvor vi passerer den flotte badestranden, Sweetwater beach. Her kan vi bade, spise lunch og nyte kystlandskapet før vi fraktes med minibuss fra Hora Sfakion til Chania (ca. 1,5 timer). På kvelden samles vi på en hyggelig restaurant i Chania og inntar ukas siste felles middag sammen.

  • Distanse/tid: 8 km, 2 timer vandring + pauser, 100 m stigning - lett kupert med noen bratte partier.

  Overnatting: Porto Veneziano Hotel. Sjarmerende hotell ved havnen i Chania med flott frokostbuffet.

  Dag 8 Lørdag  Bytur i Chania - hjemreise:

  Dagen er fri til å nytes i Chania - shopping, sightseeing eller bading på Chanias bystrand. Gamlebyen og markedshallen er verdt et besøk. Utsjekking fra hotellet kl. 12:00. Vi reiser samlet fra Chania til flyplassen kl 17.45. Hjemreise: Avreise kl. 20:00 fra Chania. 

  Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

  Flytider

  Avreise:

  Oslo, Avreisetidspunkt 14.00. Beregnet ankomst til reisemålet 19:10.

  Hjemreise:

  Kreta Chania, Avreisetidspunkt 20.00. Beregnet ankomst til reisemålet 23:05.

  Kart

  Avreisedato og pris

  AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
  25/05OsloHellas, Kreta - Sporty vandring med Kaisa Hafredal
  Leder: Kaisa Hafredal
  815 900,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo