Skip to main content

Frankrike, Korsika - vandrings- og strandferie med fantastiske naturopplevelser

Velkommen til fantastiske vandringsopplevelser i kombinasjon med strandferie

Korsika er et eldorado for de som er interessert i naturopplevelser, vandring og ferie. I innlandet finner man dramatisk fjellkjeder, på østkysten ligger sandstrendene nesten uavbrutt fra nord til sør og på vestkysten ligger badeviker innrammet av klippeformasjoner som stuper rett ned i sjøen. På vår juli reise får du opplevd mye av dette!

Korsika Fjell Bad

Om programmet

Reisen innledes med 4 herlige vandringsdager i fjellene på Korsika. Visste du at de har over 19 topper som er mer enn 3000 meter høye? Et skikkelig fjellparadis og veldig godt lagt til rette for herlige vandringsoppelvelser. Vi bor på fjellhytte en natt, de andre nettene på hotell. Dyktig lokalkjent og engelsktalende guide er med oss hele veien. Lett terreng å vandre i. Etter våre dager i fjellet blir vi kjørt til bake til kysten og det er ferietid. Da bor vi på et hotell rett ved stranden og det fristende Middelhav. Nå velger du aktiviteter selv - omdu vil bli med på kajaktur, utflukt til Ajaccio eller bare nyte sol og bad i en herlig strandstol - kun for DEG! Velkommen skal du være!

Korsika fjellvandring

Om Korsika

Korsika er en fransk øy og region i Middelhavet vest for Italia og like nord for Sardinia. Øya tilhørt tidligere bystaten Genova, som solgte øya til Frankrike i 1768. Napoleon Bonaparte er den mest kjente personen fra Korsika. Franskmennene selv kaller øya "Ile de Beaute" (den vakre øya), og det vet jeg at du vil bekrefte når du kommer dit. Maken til natur, til vegetasjon, til strender og ikke minst azurblått Middelhav! Det er et vakkert reisemål som enda ikke er oppdaget av de store turiststrømmene, men det betyr absolutt ikke at øya ikke fortjener litt mer oppmerksomhet. Utrolig vakker og med noen av Middelhavets vakreste strender.

Ajaccio, Korsikas hovedstad, har både fergehavn og internasjonale flyplass. En livlig by, med togstasjon og småbåthavn i nord, før ferge og cruisebåthavn. Lenger sør følger nok en småbåthavn, før festningen som disponeres av fremmedlegionen og er stengt for publikum. Gamlebyen ligger nordvest for festningen, etterfulgt av bystranden og den nyere bydelen i vest. Restaurantene ligger tett i havnen og i gamlebyen og her er det mange butikker med lokalt håndverk samt inspirerende fransk mote.

En fin aktivitet på fridagene er å ta toget fra Ile Rousse til Calvi – en utrolig vakker togstrekning.

franske delikatesser

Mat og vin

Korsikansk matlaging er en herlig miks av det franske og det italienske kjøkkenet. Og da må det jo bare bli bra. En vanlig forrett er Panizze som er fritert kikertsmel med salt og pepper. Det er også populært å bestille inn litt tørket skinke, Prisutu, som smaker ekstra godt med litt korsikansk øl til – prøv for eksempel Pietra eller Colomba. Svinekjøtt er veldig mye brukt i matretter på Korsika og smaker alltid godt. Eller hvorfor ikke prøve pannekaker med brocciu, en fersk geitost som er veldig vanlig her. De barskeste korsikanerne fornekter det fransk språk, de frasier seg fransk kokkekunst, og selvsagt drikker de kun sin egen (utmerkede) vin. Og til vinen serveres spekemat, selvsagt Korsikansk, foret på kastanjer. Det finnes neppe noe mer typisk på denne siste utpost enn lokal vin, charcuterie og lokal ost. Ostenen er av en annen verden - hver landsby, sine smaker.

Korsika lokal mat

Om vandringen

Vi møter vår dyktige og sertifiserte lokale vandringsleder på morgenen dag 2 og vedkommende er med oss alle våre vandringsdager fremover. Vi vandrer fra 4 til 6 timer pr dag (i 4 dager) og det er lett vandringsterreng og mye skygge da tregrensen i Korsika går høyt! Vi kommer opp til 1360 m o h. Fortsatt er det grønt gress og veldig frodig og flott flora og fauna.

Så vandringsdagene passer alle som er glade i å vandre, vi anbefaler helt klart vandringsstøvler for å gi best komfort. Bagasjen blir transportert og du bærer kun det du trenger for dagens tur. Se dag for dag programmet lengre ned for alle detaljer og mer info.

Ferietid

På kvelden dag 6 kommer vi tilbake til sivilisasjonen og sjkker inn på hotellet i Porticcio. Hotellet ligger helt ved det klare Middelhav og her frister det virkelig til deilige feriedager med fokus på hav og sol og strand. Du velger selv hva du vil inkludere av opplevelser (hvis noen) disse siste dagene. Det er eks enkelt å ta lokalbussen (eller dele på en taxi) til Ajaccio som er Napoleons fødested og besøke de lokale museene, butikker og havnerestauranter. Mankan også ta en lokal båt som går over havnbukten.

Her på hotellet bor vi i 4 netter og bare nyter livet - det er inkludert med frokost. Det er mange restauranter å velge mellom i nabolaget.

Reisen passer for deg som:

  • liker kombinasjonsferie og litt mer enn kun 7 døgns reise (vi er borte 10 dager)
  • vil oppelve en veldig ekte og ærlig feriedestinasjon
  • liker å bade og vil kose deg i det azurblå Middelhavet
  • er glad i god mat og vil utforske lokale spesialiteter
  • og selvfølgelig er glad i å vandre og ta masser av bilder - du vil bli overveldet over naturen!

Korsika sunset

Hvem reiser med oss?

På en slik reise som denne vil det typisk være single bestillinger - det vil si at det er damer som ikke kjenner noen på forhånd og at man da blir en god gjeng som raskt deler opplevelser. Det er helt vanlig at man deler rom med en annen deltager, det er begrenset antall rom i fjellet og man kan evt da bestille eget rom de siste 4 feriedagene ommanønsker det? Snittalder på vandringsreiser er 40 - 60 år men den vareiere alltid - hos oss er alder ikke av betydelse. Det viktigste er at du vil oppleve det på din ferie som vi ka tilby deg - og så finner du godt selskap i andre kunder som reiser med oss. VI gleder oss til å hilse deg velkommen!

Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag

Korsika kalles for ”vandrernes øy”. Dette er ingen overdrivelse.  Få steder i Europa har så godt vandreterreng som Korsika. Øya har nesten 20 fjell med en høyde på over 2000 meter. Monte Cinto er det høyeste fjellet på Korsika med sine 2707 meter. Det vil kanskje forundre mange, at vandrerutene ikke er oppmålt i kilometer, men i den tid det tar å gå. På sørsiden hvor vi skal gå er fjellene ca 750 – 800 meter. Vi legger opp til daglige aktive vandringer på alt fra 4 til 6 timer + pauser. 

Dag 1 – Ankomst.
Ankomst med fly til Ajaccio, Korsika. Dere blir møtt av vår samarbeidspartner, og transportert til hotellet. Overnatting i Ajaccio. Middag på egen hånd.

Dag 2 – Ajaccio – Vergio
Vi spiser frokost på hotellet, lar den del av bagasjen som du ikke skal ha med på vandringen stå igjen  (innlåst). Tar med bagen og så møtes vi med guiden på togstasjonen i Ajaccio om morgenen. Herfra har vi tog transport til Vergio. På dagens vandring kommer dere til vannfallene i Radule og underveis møter dere gjeterne som holder til i dette området. Dette er en lett og veldig fin rute gjennom furu og bjørkskog. Vandringen tar omtrent 2 timer.   Så en oppvarmingstur!
Overnatting i Castel di Vergio og det erinkludert med helpensjon under alle vandringsdager. Så her får vi lunsj og middag servert.  

Dag 3 - Vergio – Vergio
Ved Paglia Orba går vi et stykke opp langs stien GR20 langs Golu Elven omgitt av høye fjelltopper. Etter en bratt bakke ned går dvi langs med en naturskjønn ås som leder oss til Refuge of Ciottulu di i Mori (1991moh) På tilbakeveien stopper vi og bader ved et av de fantastiske elvebassengene. Denne vandringen tar opp mot 6 timer, Opp +760 m. Vi har lunsj (oftest piknik) og s¨å middag på kvelden på overnattingsstedet. 
Overnatting i Castel di Vergio

Dag 4 – Vergio – Evisa
Frokost og ut på tur! Dette er en vandring som tar oss ned langs bakkene på vestsiden av Korsika. Vi går over fjellpasset  Col de Verghju og videre til Aïtone Dalen, som er kjent for sin frodige furuskog. En koselig sti mellom kastanjetrær og vi kommer videre til Evisa. Denne vandringen er beregnet til ca 3,5 timer. Opp +190 m/ned -740 m. Lunsj o middag - som nevnt i går.
Overnatting i Evisa

Dag 5 – Evisa – Port
Vandringen tar oss først på en gammel muldyrsti ned langs fjellkløften i Spelunga til Zaglia bro. Her kommer vi inn i frodig vegetasjon og lukten av Middelhavet. Stien går langskysten og utsikten over Porto gulfen er helt fantastisk. Det er 3 farger som går igjen, de røde fjellene det blå hav og de grønne plantene. Det siste lille stykket er ganske bratt, før vi ankommer Porto Marina og stranden. Vandringen tar ca 6 timer. Opp +460m/ned -1340m. Piknik og middag på kvelden på overnattingsstedet. 
Overnatting i Porto

Dag 6
I dag er det to muligheter avhengig av hva som er ønskelig; Enten retur på morgenen til Ajaccio, eller en båt tur i naturreservatet Scandola før vi drar tilbake til Ajaccio på ettermiddagen. Ønsker man båtturen så betaler man 550,- kroner ekstra. 
Deretter blir vi transporter til Porticcio, tar farvel med vår lokale guide og sjekker inn på vårt strandhotell. Middag på egen hånd. 

Dag 7-11 Strandliv i Porticcio
Etter flere dager med vandring og opplevelser er det nå sol og badeferie som gjelder. Her kan du bruke dagene akkurat som du selv vil. Vi har 4 netter til å nyte Poriccio, stranden, Middelhavet og nydelig fransk/italiensk mat.

Dag 11 – Hjemreise.
Retur med felles transport til flyplassen.    Takk for nå! 

 

 

 

Pakkeliste

Ryggsekk: Ca 30 liter for daglig vandring. Her må du ha en varm genser/fleese, regnjakke eks GORE TEX, vannflaske ca 1,5 l (fyller i kilder under veis), litet første hjelp utstyr og til slutt en del av vår daglige piknik.
 
Hovedbagasjen: Kun en bag som maks veier 12 kg (på vandringen), denne blir transportert av våre assistenter. Om du vil kan du sette igjen noe utstyr i Ajaccio for de siste dagene. Du kan ha en koffert som du pakker alt i og i den har du da sekken på flyreisen. 
 
Vandresko:
Vi anbefaler gode og inngåtte fjellstøvler
 
Klær:
- vannavstøtende jakke, eks. GORE TEX
- Fleese jakke
- et par bukser, et par shorts, 2 t-shirts
- noen ekstra klær til skift  (gjerne ull)
- håndkle og badedrakt
- våtter og lue??
Overnatting
Vi i hotellsenger som er fullt utstyrt og ferdig redd opp!
 
Annet:
- Flaske, 1,5 liters
- Sol briller og solfaktor
- Caps
- Kamera
- Liten toalettbag
- Lommelykt eller hodelampe
- Joggesko eller sandaler til kveldsbruk
- Toalett papir for bruk under vandringen
 
Første hjelp:
Vår eminente lokale guide har med førstehjelp kit, men du må ta med evt medisin du trenger og Compeed, Pyrisept, og plaster/steril kompress.
 
 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo