Skip to main content

Kenya, Tanzania og Zanzibar

Status:
Fullt

Essensen av Afrika – fra Masai Mara til Zanzibar

Bli med på en eventyrlig opplevelsesreise i nasjonalparkene Nakuru og Masai Mara i Kenya. Her kommer vi tett på dyrene i deres naturlige habitat. Løvene som jakter på byttet, leoparden som har byttet hengene over en gren høyt oppe i et tre, eller løvene som rømmer unna for den enslige gamle gretne hannelefanten. Eventyret fortsetter i den autentiske landsbyen Mlingotini i Tanzania. Der er det møtet mellom mennesker som er hovedfokus. Vi er med på morgensamling på skolen, vandrer gjennom landsbyen og hilser på alle vi treffer, sitter på stranda og ser på fiskerne som bruker båter av uthulede trestammer, og sola som står opp over havet og mangroveskogen. Neste stopp er Zanzibar og enda flere eventyr. Her får vi høre om sultaner og prinsesser, slavehandel og rike kjøpmenn, og spiser middag i eventyrlig «1001 natt» stil. Siste stopp er østkysten av Zanzibar. Late dager med sol og bad, på et hyggelig lite luksushotell direkte på stranda.

Ladies Africa

Høydepunkt

 • Big 5 safari i Masai Mara og Nakuru
 • Fantastiske dyre- og naturopplevelser
 • Bo i tradisjonell afrikansk landsby
 • Landsbyvandring
 • Båttur i mangroveskogen
 • Guidet tur i Stone Town
 • «1001 natt» middag på Emerson
 • Kryddertur
 • Zanzibar med sol, sand og sjø
 • Norsk lokalkjent turleder

Her skal vi bo

Vi starter med flotte Eka Hotel 4* i Nairobi. På safari skal vi bo i «luxus tented camp». Dette er telt som står på en fast plattform, og vi har flotte senger og egen wc og dusj i teltet. En natt på Flamingo Hill Camp og to netter på Ashnil Mara Camp. De neste tre nettene tilbringer vi på Bomani Beach Bungalows. Standarden er lavere enn de første tre hotellene, men dette oppveies av en fantastisk atmosfære og spennende omgivelser. På Zanzibar bor vi to netter på eksotiske The Seyyida 4* i Stone Town, og fire netter på det lille eksklusive strandhotellet Dongwe Ocean View 4* hvor alle rom har storslagen utsikt mot havet. Alle hotellene har mulighet for 2 enkeltsenger på rommet. Det er begrenset tilgang på enkeltrom.

Her bor vi

Safari

De fleste har hørt om safari, men ikke mange har fått oppleve en virkelig god «game drive» som varer fra soloppgang til solnedgang. Dyrene er mest aktive om morgenen, så vi starter dagene med en grytidlig frokost, og kjører ut i parken for å lete etter dyra. Sjåførene har VHF kommunikasjon med hverandre, og når noen finner en sjelden dyreart eller et av de store kattedyrene, gis det beskjed til andre biler i nærheten. I mars er det få turister i Masai Mara, så det ingen fare for kø. Vi kjører store landcruisere med tak som kan heves opp, og vinduer som kan åpnes. Alle får hver sin vindusplass. Bilen stopper helt opp når vi er i nærheten av dyr, slik at vi kan stå inni bilen og se ut av takluka. Det blir god tid til å fotografere og filme. Vi krysser fingrene for at vi får se «the big 5» med løve, leopard, elefant, nesehorn og bøffel. Lake Nakuru er kjent for sin bestand av nesehorn, og Masai Mara er en av verdens vakreste og mest dyrerike naturreservat. Dette blir en opplevelse for livet.

Safari

Zanzibar – Historie, sol og bad

Zanzibar, også kalt krydderøya, ligger nordøst for hovedstaden Dar es Salaam. Øya har en interessant historie, med et stadig maktskifte mellom araberne og forskjellige europeiske koloniherrer. På 1700-tallet ble Zanzibar den største utskipningshavna i Øst-Afrika for slaver og elfenben. I mer moderne tider, er det turisme og dyrking av krydder som er hovednæringene på øya. Størstedelen av Zanzibar er beskyttet av korallrev, og det er stor forskjell mellom høyvann og lavvann. Ved høyvann kan vi bade i lagunen, mens ved lavvann er det mange plasser mulig å vasse helt ut til revkanten som er opptil 1.5 kilometer fra øya. På Zanzibar er ca 90% av befolkningen muslimer, så det er viktig å ta hensyn når vi beveger oss utenfor hotellområdet

Zanzibar

Vår leder, Signe Rosland Jensen

Signe Rosland Jensen arbeider til vanlig som økonomileder ved Risøy Folkehøyskole. Selv elsker hun å reise, og det har blitt mange reiser til forskjellige destinasjoner de siste årene. Hun arrangerer vandreturer til forskjellige steder i Europa, opplevelsesreiser til Sri Lanka og Mauritius, og snorkling på Maldivene. I tillegg har hun flere ganger vært i Kenya, Tanzania og Zanzibar. Etter et 4 uker langt opphold på Bomani i 2013, og kortere opphold senere, ønsker hun at andre også kan få oppleve dette unike stedet, i kombinasjon med safari og Zanzibar.

Signe forteller: For meg er denne reisen en "eventyr-reise". Både safari og Bomani gir helt spesielle møter med dyr og mennesker i helt særegne omgivelser. Jeg har reist mye, men dette har krøpet under huden på meg, og jeg bare må tilbake, tilbake....

Hvem passer reisen for?

Har du alltid drømt om å oppleve Afrika én gang i livet? Denne reisen gir deg essensen av hva de fleste forbinder med Afrika, og passer for alle. Den er åpen for både kvinner og menn. Men det er begrenset antall plasser, vi har kun kapasitet til 13 deltagere + vår leder Signe. Så er du interessert – ikke vent med å melde deg på!

Søk reise

Program

Dag for dag program

Dag 1. Avreise Oslo – Nairobi:

Vi flyr fra Gardermoen til Nairobi med Qatar Airways. Bytte av fly i Doha. Mat og drikke på flyet.

Dag 2. Ankomst Nairobi, transfer til Eka hotell, aktiviteter og middag:

Vi ankommer Nairobi tidlig på morgenen. Der blir vi møtt av vår lokale sjåfør, som kjører oss til hotellet. Etter noen timers hvile, starter vi ettermiddagens program med å besøke Karen Blixen museum, og videre til fair trade bedriften Kazuri Beads Factory, startet i 1975 av kvinner, og for kvinner. Kvelden avsluttes på en av Nairobis mest berømte og spesielle restauranter, Carnivore Nairobi Restaurant https://tamarind.co.ke/restaurant.php?carnivore

Måltider: F/-/M (enkel frokost på flyet før landing)

Dag 3. Safari i Lake Nakuru National Park:

Etter en veldig tidlig frokost, starter vi på kjøreturen til Lake Nakuru National Park. Vi kjører i to store Toyota Landcruisere, med tak som kan heves opp, og vindusplass til alle. Dette er solide 4x4 kjøretøy, spesielt beregnet på trygg kjøring på dårlige veier, elveløp og i terreng. Turen er på ca 170 kilometer, og vi beregner ca 5 timer, inkludert stopp underveis. Vel fremme ved Flamingo Hill Camp, sjekker vi inn og spiser lunsj, før vi starter på ettermiddagens game drive. Nakuru ligger i Great Rift Valley, og er kjent for sine hvite nesehorn og de tallrike flokkene med flamingo. Det er også mulig å se både sebra, vannbøffel, løve, giraff, elefant og mange andre arter i denne parken, men vårt hovedfokus denne dagen er nesehorn. Middag på hotellet om kvelden.

Måltider: F/L/M

Dag 4. Fra Lake Nakuru til Masai Mara:

Dyrene er mest aktive om morgenen, så det blir en ny tidlig frokost og utsjekk fra hotellet.  Vi har game drive på vei ut av parken, og så starter turen mot Masai Mara, ca 265 kilometer lengre sørvest i Kenya. Det blir lunsjstopp underveis. Straks innenfor porten til Masai Mara, bruker vi resten av dagen til game drive. Er vi heldige, får vi sett både løver og leoparder, før vi avslutter med en forhåpentligvis flott solnedgang. Ashnil Mara Camp ligger ved Mara River, og vi kan sitte på hotellets veranda og se på flodhestene som holder til rett nedenfor. Felles middag på hotellet om kvelden.

Måltider: F/L/M

Dag 5. Safari i Masai Mara:

Tidlig frokost og rett ut på safari. Det blir game drive hele dagen, kun avbrutt av lunsj på hotellet. Siden vi har valgt å reise i mars, har vi Masai Mara nesten for oss selv. De store flokkene med gnu har forsvunnet over grensen til Tanzania på leting etter nye beiteområder i Serengeti, og elefantene som ikke liker all støyen fra gnuene, er tilbake i den frodige parken. Det er fred og ro over alt, og vi kommer svært tett på dyrene. Guidene / sjåførene våre er ekstremt dyktige, og de ser dyrene på lang avstand. Løve, leopard, gepard, giraff, sebra, bøffel, antilope, flodhest, hyene, elefant, osv. En dag i Masai Mara er aldri kjedelig, og tiden løper som regel fra oss. Vi får med oss solnedgangen før vi returnerer til hotellet og felles middag.

Måltider: F/L/M

Ekstra: Denne dagen er det mulig å se soloppgangen fra luftballong, etterfulgt av champagnefrokost ute i parken. Prisen er ca 450 USD pr person, og kan forhåndsbestilles hos vår lokale kontakt før avreise fra Norge.

Dag 6. Fra Masai Mara til Mlingotini:

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet, og tar en siste game drive på vei ut av parken. Det er ca 300 kilometer til Nairobi, og vi beregner å bruke 6-7 timer, inkludert stopp underveis. Vel fremme i Nairobi, blir det kanskje tid til litt shopping før vi tar siste kveldsfly til Dar es Salaam. Flyet ankommer Tanzanias hovedstad kl 23.30. Her må vi kjøpe visum inn i landet. Kostnaden er 50 USD, og de aksepterer kun nye sedler. Når passkontrollen er passert og bagasjen hentet, treffer vi sjåføren fra Bomani Beach Bungalows. Kjøreturen til Mlingotini tar ca 90 minutter, så vi ankommer hotellet langt ut i de små timer. Bomani Beach Bungalows ligger i en liten autentisk landsby ved en stor lagune litt nordvest for Dar es Salaam. Det er et enkelt hotell med forholdsvis lav standard. Det er imidlertid rent og pent, og vi har både vannklosett og varmt vann i dusjen. Hotellet eies og drives av Solfrid Gjengset fra Grimstad. Landsbyen Mlingotini har ca 3000 innbyggere spredt utover et stort område. Landsbyen har skole, helsestasjon og heksedoktor, og noen få knøttsmå butikker.

Måltider: F/-/-

Dag 7. Sol, bad og hvile i Mlingotini:

Etter flere dager med eventyrlige opplevelser, tidlige frokoster, bilkjøring og en svært sen ankomst til Bomani Beach Bungalows, blir det en tilsvarende sen frokost og masse hvile denne dagen. Bomani ligger direkte på stranda, og badetemperaturen ligger på rundt 30 grader. Her blir det hopp i havet, og avslapning på de spesielle solstolene laget av stokker og kokostau. Det er også hyggelig å gå en tur på stranda, hilse på de lokale, og ikke minst se på alle de flotte små og store farkostene som enten ligger på stranda, eller er i bruk til fisking. Noen få båter har motorer, men stort sett brukes det seil og padleårer for å komme seg ut på sjøen. En fascinerende og veldig ekte og tradisjonell liten fiskerlandsby, hvor mange fremdeles bor i jordhytter uten strøm og vann. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Måltider: F/-/M

Dag 8. Landsbyvandring og båttur i mangroveskogen og lagunen:

Når du våkner neste morgen, står det et brett med varmt vann og kaffe/te på terrassen foran rommet. Slapp av med en kopp, og se den nye dagen våkne til liv. Står du opp tidlig nok, får du med deg en flott soloppgang, dyreflokken som passerer på stranda på vei til beitemarkene, fiskebåtene som kommer inn med dagens fangst, damene i sine flotte kjoler på vei til fiskemarkedet, og barna som er på vei til skolen. For de som har lyst, kan vi bli med på morgensamling på skolen. Skolen ligger like på utsiden av hotellporten. Etter en nydelig frokost, setter vi seil for en båttur i lagunen. Tidspunktet avtaler vi med hotellet, for her er vi helt avhengig av tidevannet. Vi kjører inn i mangroveskogen og ser etter fugler som ørn, flamingo og stork. Etterpå stopper vi på en nydelig strand for en deilig dukkert i det varme vannet. På ettermiddagen blir vi med på en guidet tur i landsbyen. Felles middag på hotellet om kvelden. 

Måltider: F/-/M

Dag 9. Fra Mlingotini til Stone Town på Zanzibar:

I dag forflytter vi oss til krydderøya Zanzibar. Hotellets sjåfør kjører oss inn til Dar es Salaam etter frokost, og vi tar ferja som går 12.30. Turen tar ca 2 timer. På ferjekaia er det et mer eller mindre organisert kaos, men utrolig nok er det lite forsinkelser. Ved ankomst Zanzibar, må immigrasjonspapirer fylles ut på nytt. Zanzibar vil gjerne være selvstendig, så dette er deres måte å markere overfor myndighetene på fastlandet. Vi blir møtt på kaia av en representant for Zanzibar Nature Trials, som følger oss til hotellet. Vi går (med bagasje) de ca 200 – 300 meterne bort til The Seyyida, hvor vi skal bo de neste to nettene. Etter mange dager uten shopping, kan denne ettermiddagen brukes til å tilfredsstille shoppinggenene, for det er lite å handle når vi kommer til østkysten på Zanzibar. Dagen avsluttes med middag i solnedgangen på takterrassen til Emerson Hurumzi – en skikkelig «tusen og en natt» opplevelse.

Måltider: F/-/M

Dag 10. Guidet tur i Stone Town:

Etter en deilig frokost, er det tid for en guidet tur rundt i byen. Vi får høre om Stone Towns fargerike historie, og besøker slavemuseet, markedet og gamlebyen. Etter lunsj er det egentid som kan brukes til spa, shopping, sol og bad, eller rett og slett nyte utsikten fra takterrassen på hotellet. På kvelden besøker vi det berømte matmarkedet på havna. Husk at all mat på markedet spises for egen risiko. Felles middag om kvelden.

Måltider: F/-/M

Dag 11. Stone Town til Dongwe Ocean View med «Spice-tour» underveis

Etter en lang deilig frokost på hotellet, går turen videre til østkysten av Zanzibar. Underveis får vi en guidet «Spicetour». Vi lukter og smaker på krydder, tropiske frukter og andre sjeldne planter, og man skjønner fort hvorfor de kaller Zanzibar for «krydderøya». Dette er muslimsk område, og vi anbefaler at du passer på å ha klær som dekker skuldre og knær. Gode sko / sandaler er også anbefalt. Etter krydderturen, fortsetter vi mot hotellet. Vel fremme på Dongwe Ocean View, er det bare å kaste klærne, finne frem badetøy, og slenge seg på en av de deilige solsengene ved bassenget. Hvis det er høyvann er det fint å bade i sjøen. Når det er lavvann, er det hyggelig å gå tur i lagunen (husk badesko), for å hilse på de lokale, og for å se på hvordan de dyrker sjøgress og lager kokostau.  Middag på hotellet om kvelden.

Måltider: F/-/M

Dag 12 - 14. Sol og bad på Dongwe Ocean View

Det er tid for avslapning, og å nyte dagene med sol og bad. Frokost og middag er inkludert på hotellet, mens lunsj er opp til hver enkelt. Vi har ikke et fastsatt program disse dagene, men hotellet tilbyr en rekke utflukter. Dykking og snorkeling, delfinsafari, fisketur, Jozani Forest, sykkelutleie, spabehandlinger, etc. Man kan også velge å spise middag på The Rock. Dette må være en av verdens mest spesielle restauranter, og vel verd et besøk (ikke inkl).

Måltider: F/-/M

Dag 14 - 15. Fra Zanzibar til Oslo

Vi har tid til både frokost og en deilig dukkert i sjøen, før vi sjekker ut og kjøres til flyplassen på Zanzibar. Flyet til Doha går kl 17.20. Mat og drikke på flyet. Etter en kort mellomlanding i Doha, flyr vi videre til Oslo med ankomst kl 07.15.

Takk for turen og velkommen hjem!

 

 

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo