Tyrkia, Istanbul - Eventyrlig rundreise i Kappadokia

Dato: 3.- 10.oktober 2022

Eventyrlig rundreise i oldtidsriket Kappadokia

Du kan lese mer om vår egentyrlige rundreise i Tyrkia på vår nye hjemmesider - klikk her!

Oldtidsriket Kappadokia byr på et annerledes vandringseventyr gjennom spennende klippeboliger og underjordiske byer. Her får du en fascinerende historie og et naturlandskap som fra en helt annen verden. La deg forundre av steinformasjonene i naturens egen skulpturpark og de utallige små kirker og klostere som er hugget ut i fjellene. Under denne rundreisen får du natur- og historieopplevelser utenom det vanlige. Du blir fraktet fra natur til arkitektur - og til en sammensmelting av begge deler. Og er du blant de litt mer vågale, vil du kanskje bli fraktet i luftballong på en spektakulær utsiktsferd?

Kappadokia tyrkia steinformasjoner par
En skikkelig eventyrreise! Del den gjerne med en venninne eller kjæreste - på denne reisen er alle velkommen!

Høydepunkt

 • Topkapi Palasset, St Sophia, Den Blå Moskè, Hippodrome Plassen
 • Grand Bazaar
 • Goreme Utendørs Museum
 • Den underjordiske byen Derinkuyu
 • Ihlara Dalen
 • Selime Monastary, Klosteret i fjellveggen
 • Pigeon Valley
 • Mevlana Mausoleum
 • Hierapolis og Pamukkale, «Bomullslottet», Termisk kildevann

  Se detaljert program for hele rundreisen lenger ned på siden

Grand Bazaar Istanbul lamps
Grand Bazaar i Istanbul er et av verdens største markeder med over 4000 butikker.

Du bor på fine og spennende hoteller under rundreisen

Du overnatter på forskjellige hotell underveis. I Istandbul bor vi på Sura Hagia Sophia Hotel sentralt i gamlebyen. Dette 4 stjerners hotellet har tradisjonell osmansk arkitektur. Hotellet har utendørs basseng, hage, Spa og velværesenter samt restaurant og bar. Rommene er komfortable med eget bad, klimaanlegg, minibar, espressomaskin og vannkoker.

Elika Cave Suites Unike hotellrom

Videre på ferden bor vi på unike Elika Cave Suites som er et grottehotell som ligger i hjertet av Kappadokia. Her er det mange 100 års historie i steinveggene og ingen av grotterommene er like da de er bygget ut fra naturens egen struktur. Selv om dette "steinhotellet" er restaurert med 800 år gamle fliser og med preg av historiske bygg fra 1850 tallet, byr det på luksuriøse og moderne fasiliteter. Det er en restaurant med imponerende omgivelser hvor du kan nyte tradisjonelle måltider og vin fra lokale regioner.
Rommene har egne bad, kaffemaskin og safe.

I Pakkumale sjekker vi inn på et større hotell; 4 stjerners Spa Hotel Colossae Thermal. Her finnes flere basseng både ute og inne, Spa, varme kilder, 2 restauranter og barer/lounge. Vi bor i standard rom med teppe, AC, minibar og eget bad.

Om du har behov for kontakt med omverdenen, finnes det Wifi på alle hotellene. Du finner flere bilder fra hotellene lenger nede på siden.

Luftballonger over Kappadokia soloppgang

Eventyrferd i luftballong

Det er mulig å bestille seg en ekstra spennende opplevelse på reisen. Er du ute i god tid, kan det forhåndsbestilles en luftballongferd over området mot et tillegg i prisen. Bare ved å se på bildene og filmen over, kan vi forestille oss hvordan det kiler i magen når ballongen stiger oppover. Og hvordan landskapet nedenfor utfolder seg og gir utsikt og minner for livet. Kanskje det blir din «once in a lifetime»-opplevelse?


Ta en liten reise på forhånd ved å se en liten film fra Kappadokia-området. Det er et ganske utrolig skue, og lett å drømme seg bort på eventyr her! Å se luftballongene, i alle sine farger og mønstre, sveve over dette fantasilandskapet er en opplevelse i seg selv.

Pris: 15 700,-
Inkludert:
 • Fly direkte t/r Oslo - Istanbul
 • Transport fra og til flyplass
 • 7 netter med frokost i delt rom på 4* hotell
 • 5*lunsj
 • Privat transport til de forskjellige utflukter
 • Engelsktalende lisensiert lokalguise
 • Adgangsbilletter til museer
 • Utflukter i henhold til program
 • Lokale skatter
 • Sosial norsktalende reiseleder
 • Sosialt fellesskap
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
  Reisedager: 8
  Bestill reise

  Program dag for dag

  Dag 1

  Ankomst i Istanbul. Innsjekk på hotel og muligheter for å utforske byen på egenhånd

  Dag 2

  Etter frokost blir det en hel dag til å utforske Istanbul. Vi skal besøke St Sophia, Den Blå Moské, Hippodrome Plassen, Topkapi Palasset og Grand Bazar.

  the blue mosque
  St Sophia, eller «Hellige Hagia Sofia Grand Moské» som opprinnelig var kirken Hagia Sophia, har helt fra senantikken vært et sted for tilbedelse i Istanbul. Bygget i år 537 som en katedral i datidens keiserlige hovedstad Konstantinopel, var dette den største kirken i den østlige delen av det Romerske riket og den Ortodokse kristendommen. Under det Latinske imperiet fra år 1204 ble bygget brukt i byen som Latinsk Katolsk katedral frem til Konstantinopels fall for det Ottomanske riket i år 1453 da kirken ble konvertert til Moské. I 1935 etablerte den sekulære Tyrkiske republikken St Sophia som museum og så sent som i 2020 ble bygningen igjen konvertert til Moské.

  Sultan Ahmed-moskeen (The Blue Mosque)

  Sultan Ahmed Moské, også kjent som den Blå Moské, er en historisk keiserlig bygning fra den Ottomanske æraen. Fremdeles i drift som Moské tiltrekker den mange turister hvert år. Bygget ble påstartet i 1609 og sto ferdig i 1616, 7 år senere under styret til Sultanen Ahmed 1 og arkitekturen er delvis inspirert av Hagia Sophia. Her finner man graven til grunnleggeren, en skole og et hospits. Innvendig prydes veggene av håndmalte blå fliser, og på kveldstid bader bygningen med sine kupler og minareter i blått lys. Den Blå Moské ble inkludert i UNESCO Verdens Arv Liste i 1985.

  Topkapi Palace Topkapipalasset
  Topkapi Palace, eller Seraglio, er et stort museum som ligger i den østlige delen av Fatih distriktet i Istanbul. I et 15. og 16. århundre ble stedet benyttet som hovedresidens og administrativt hovedsete for de Ottomanske Sultaner.

  Hippodrome of Constantinopel, Sultanahmet Square
  Sultanahmet Square, Hippodrome of Constantinople er et torg i Istanbul som fungerte som arena for sportsbegivenheter og sosiale arrangement i Konstantinopel som på den tiden var hovedstaden i det Bysantiske Riket.

  GrandBazaar Istanbul
  Grand Bazar i Istanbul er et av verdens største og eldste tildekkete markeder i verden. Markedet består av 61 smågater og over 4000 butikker og lokaler. Bazaren tiltrekker seg mellom 250.000-400.000 besøkende daglig. I 2014 ble stedet rangert som nr 1 av verdens best besøkte turist attraksjoner. The Grand Bazar blir ofte omtalt som verdens første kjøpesenter.
  Det blir lunsj under dagens utflukt, og fly til Kappadokia med transfer og innsjekk på hotell. Middag på hotellet.

  Dag 3

  Utfluktsdag i Kappadokia etter frokost.

  Steinformasjoner Kappadokia
  Vi blir hentet på hotellet og starter turen i Devrent dalen også omtalts som fantasidalen, hvor vi opplever de unike alveskorsteinene. Videre drar vi til Monk’s Valley for å se de interessante tindene som er formet som sopper. Hele området er en opplevelse med de fascinerende og eventyrlige steinformasjonene over alt. 

  Kappadokia rock village
  Vi kjører til Avanos for å innta lunsj. Deretter blir det ettermiddag i utendørsmuseet Goreme hvor vi finner kirker og rester etter kristne bosettinger i steinklippene fra hundrevis av år tilbake. Før retur til hotellet besøker vi fjellfestningen Uchisar.
  Middag på hotellet.

  Dag 4

  Rundtur i Kappadokia etter frokost.

  kappadokia
  I dag ser vi Derinkuyu, undergrundsbyen som var bosetning for en stor gruppe kristne flyktninger. Her gjemte deg seg for datidens påtalemyndigheter. Så fortsetter vi til den vakre dalen Ihlara hvor vi igjen får se kirker og bygg hogget i stein. Vi har en liten vandring på 4 kilometer gjennom denne dalen.

  På veien tilbake besøker vi et kloster i Selime landsbyen og Karavansaier. Her finnes gamle vertshus og herberge for kjøpmenn fra det 13. århundre, bygget langs Silkeveien av Seldsjukkene som var en oghuzisk stamme og et tyrkisk muslimsk dynasti på den tiden.
  Vi nyter lunsj på utflukten i løpet av dagen og får middag tilbake på hotellet.

  Dag 5

  Etter frokost kjører vi til Pamukkale.
  Vi får lunsj på veien og middag når vi ankommer vårt hotell for natten.

  Dag 6

  Dagstur til Pamukkale og Hierapolis etter frokost.

  Pamukkale Thermal
  Hierapolis
  er kjent for sine helende termalske mineral kilder og de flotte snøhvite forsteinede vannfallene. Vi besøker også Necropolis og de utrolig velbevarte delene av byen som hovedgaten og inngangsporten, de termalske badene og et teater. Vi får en guidet tur gjennom Pamukkale før vi vender mot Karahayit Red Spring Water Place. Dette varme kildevannet med den rustrøde fargen holder nærmere 40 grader og sies å være meget helsebringende. 
  Vi får lunsj i løpet av dagen, og middag på vei tilbake til Istanbul

  Dag 7

  Etter frokost er det mulighet for å bruke hele dagen i Istanbul og utforske på egenhånd.
  Istanbul
  Istanbul streetlife

  Dag 8

  Utsjekk og transport tilbake til flyplass etter frokost.
   

  Bilder fra hotellene

  Kart

  Avreisedato og pris

  AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

  Oktober 2022

  03/10Oslo Gardermoen Tyrkia, Istanbul - Eventyrlig rundreise i KappadokiaMer enn 415 700,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo