Kambodsja, Angkor Wat, strandliv og fascinerende kultur - med lokale Katrine

En fantastisk reise med uforglemmelige opplevelser!

Velkommen på en herlig kombinasjonsreise til Kambodsja med lokalboende Katrine! I Kambodjsa får vi oppleve soloppgangen over majestetiske Angkor Wat - i luftballong. Vi kommer tett på dagliglivet i de flytende landsbyene og vi skal kjøre gjennom rismarken på landsbygda. Paradisøyer helt sør i landet lokker med kritthvite strender og krystallklart vann - perfekt for late dager på slutten av ferien! Denne reisen er også åpen for menn.

Høydepunkt

 • Soloppgang over majestetiske Angkor Wat
 • Norsk lokalkjent leder
 • Fantastisk mat
 • Spennende markeder
 • Nydelige kritthvite strender i sør

Soloppgang Angkor Wat

Gjestfrihet og forbløffende byggverk i Kambodsja

Det er mange grunner til å besøke Kambodsja. Her finnes noen av verdens største byggverk, som forbløffer ingeniører selv i dag. Naturen byr på store overraskelser. Og som om ikke dette var nok, finner vi flere av verdens beste strender og feriesteder her! Det er også verdt å nevne at landet har et meget gjestfritt folkeslag!

Angkor Wat

Angkor Wat - et arkitektonisk høydepunkt

Like utenfor byen Siem Reap, ligger de enorme templene i Angkor. Hovedtemplet Angkor Wat er en arkitektonisk severdighet og en kulturell skatt helt utenom det vanlige. Det er ikke vanskelig å bli stående igjen med undring og forbløffelse over hva som er mulig å bygge uten nåtidens tekniske hjelpemidler. Tempelet anses for å være det arkitektoniske høydepunktet i den klassiske khmerkulturen, og sammen med resten av Angkor-området ble Angkor Vat i 1992 satt på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Kambodsja strand

Kultur, historie - og strandparadis

Vi innleder resien med 4 døgn på Babel Guesthouse i Siam Reap, har mange herlige utflukter og aktiviteter inkludert. Bland annet luftballong tur over Angkor Wat! Og mange møter med lokalbefolkningen. Deretter flyr vi til Sihanoukville, hvor vi skal nyte later dager med sol, sjø og strand. Det mange ikke vet er at Kambodsja faktisk også har sitt eget strandparadis. Her i Sihanoukville ligger kilometer på kilometer med hvite strender – noen av dem kan man fortsatt ha helt alene. Paradiset! Her blir vi i 3 døgn og bare nyter livet før vi vi kjører med vår egen private buss til Phnom Penh. Innkvartering på Kabiki, et nydelig lite hotell med basseng. Her blir det sightseeing og ekskursjon for å lære om Kambodsjas mørke forhistorie, Royal Palace og det unike Friends International. Vi er to netter her før vi setter nesen nordover igjen og reiser tilbake via Bangkok med nattfly til Oslo.

Katrine Babel Eco

Din reiseleder Katrine

Katrine Solhaug har bachelorgrad i sosialt arbeid, med internasjonalt sosialt arbeid som fordypning. Hun har reist i 50 land, og har jobbet og studert i til sammen 7 land. I 2007 flyttet hun sammen med mannen sin til Kambodsja, og jobbet som hotellsjef på et lite gjestehus i byen Siem Reap. I dag inviteres du til å oppleve hverdagen til Katrine, mann og deres to små jenter. Kathrine ble hun involvert i flere ulike veldedighetsprosjekter, og satte opp et fond som gir betydelig støtte bla til utdanning av fattige unge kambodsjanere. Hun eier Babel Guesthouse sammen med mannen sin og deres to små herlige Babel Guesthouse er et gjestehus med 22 rom, en nydelig tropisk hage med en bambus restaurant hvor de serverer både asiatisk og vestlig mat.

Kokk serverer

  Vårt hotell i Siam Reap

  Babel er et økovennlig gjestehus, kjent for sitt fokus på Ansvarlig Turisme. Alle de ansatte og Tuk Tuk sjåførene på Babel får engelsk undervisning og rikelig med opplæring, og har muligheten til å bli sponset med høyere utdanning. Babel Guesthouse har vunnet en rekke «Awards» for sitt arbeid med lokalsamfunnet, og er blitt omtalt av Expedia som et av verdens første plastikk-frie hotell – «leading the way». I 2018 startet Katrine og mannen Kambodsjas aller første «zero-waste bulk shop» i resepsjonen sin. Her kan du finne miljøvennlige produkter som hjelper deg å redusere plastbruken på reisen din.

  Eco Shop Babel

  Visum til Kambodsja

  ​​Visum er ikke inkludert. Dette rimeligst og enklest å ordne personlig ved ankomst på flyplassen i Kambodsja. Da koster det ca 35 USD . Ta med passbilder og sørg for at passet er gyldig i 6 måneder etter endt reise.

  Ta en titt på hva du har i vente her:

  Status:
  Fullt

  Program - dag for dag

  Dag for dag program

  Hver oppmerksom på at det kan forekomme endringer i program

  3 November  Avreise fra Oslo - all mat ombord på fly er inkludert.

  4 November  Vi lander i Bangkok og bytter fly til Siem Reap. Det er en kort flyreise på morgenen dit. Vi blir hentet på flyplassen av Babel Guesthouse sine egne sjåfører. Innkvartering på hotellet. Middag i den tropiske restauranten, med introduksjons-presentasjon for å bli litt bedre kjent med hverandre, de ansatte og den kambodsjanske kulturen.

  5 November  Soloppgang ved majestetiske Angkor Wat, verdens største religiøse byggverk. Angkor Wat er omtalt som en av verdens viktigste attraksjoner. I tillegg er tempelet å finne på UNESCOS verdensarvliste. Angkor Wat består av hundrevis av templer, og vi skal besøke de ”viktigste”. Vi skal opp i varmlufts ballong for å se det hele fra et fugleperspektiv.

  På kvelden skal vi på sirkus, hvor khmer kultur blir presentert gjennom spektakulær akrobatikk (ingen dyr involvert). Dette prosjektet er nummer 1 på TripAdvisor, og det er en grunn for det.  Gled deg!  

  6 November  Frokost i hagen på Babel. Rolig morgen. Ettermiddagen skal tilbringes i båt på landets store innsjø, Lake Tonle Sap. Vi blir hentet i minibuss, og stopper på en nydelig lotusfarm langs veien. Vi går deretter om bord i en såkalt ”longtail boat”, og skal kjøre rundt i de flytende landsbyene for å betrakte denne litt annerledes måten å leve på. Her bor fattige vietnamesere i flytende hus. De har bygget husene sine slik fordi man som utlending ikke har lov å eie land i Kambodsja. De har flytende skoler, flytende restauranter, flytende grisehus, posthus, politistasjon, grønnsakshaver, ja til og med basketballbane på vannet. Til slutt går vi om bord på en enorm gammel fraktebåt som er gjort om til en restaurant. Der nyter vi 360 graders utsikt, med middag og drikke i solnedgangen.

  7 November  Frokost.  Denne dagen er lagt opp for at vi skal være med på å gjøre en forskjell. Vi møtes i hagen for å snakke om problemet med forsøpling i Kambodsja. Det finnes ikke noen offentlige resirkulerings systemer, og søppelbilene henter kun søppel i turistområdene. Vi skal få innføring i hva som gjøres på Babel for å bidra til et grønnere samfunn, og vi skal ut i gatene rett utenfor hotellet og plukke litt søppel. Deretter skal vi være med på Babel sitt første prosjekt med å gjøre gatene grønnere ved å plante trær og busker.  Etter lunsj skal vi besøke et av selskapene Babel jobber med, REHASH trash. Dette er et prosjekt som lager nydelige kurver, matter, vesker og diverse av resirkulerte poser. Ikke bare er de med på å gjøre byen grønnere, men de gir også arbeidsplasser til eldre kvinner som nå kan forsørge familiene sine. Vi skal få være med dem å lære denne heklemetoden de bruker for å lage disse nydelige produktene.

  På ettermiddagen skal vi besøke ”Made in Cambodia Market” hvor alle produktene som selges er 100% Fair Trade, og laget i Kambodsja. Så mye som 80% av varene du finner på de fleste andre markedene i byen er laget i Kina eller andre naboland. Ved å handle på Made in Cambodia Market er du sikker på at pengene dine blir brukt fornuftig, og er med på å støtte lokale håndverkere, fremme lokal kultur og lokal økonomi.

  8 November   Frokost på Babel, før vi drar til flyplassen. Fly til Sihanoukville, hvor vi tar ferge over til enten Koh Rong eller Koh Rong Samleoum hvor vi skal nyte sol, sjø og strand. 
  Her ligger perler av ubebodde øyer og koraller, med flotte muligheter for utflukter med bading og snorkling. Innkvartering på hotell ved stranda. 

  9 November  Frokost på hotellet. Dagen fri til disposisjon.  Nyt strand, sol og bad!

  10 November Frokost på hotellet. Heldagstur i båt, med snorkling og bading og lunsj på en av øyene.

  11 November  Frokost på hotellet før vi etter å ha kommet på fastlandet igjen kjører med vår egen private buss til Phnom Penh. Innkvartering på hotell. Vi drar på et lite elve-cruise hvor vi også i fellesskap nyter en felles middag. 

  12 November   Frokost på hotellet før vi drar på ekskursjon for å lære om Kambodsjas mørke forhistorie. Turen går først til Toul Sleng, det som også kalles S21. Hit kom mange tusen som ble mistenkt for å være fiender av Pol Pots regime. De ble torturert på det mest grusomme før de til slutt ble drept. Vi går fra celle til celle, hvor mange av torturredskapene fortsatt ligger igjen. Sterkest inntrykk gjør de mange tusen svart-hvitt portrettene som torturistene tok av alle fangene. Deretter går turen til The Killing Fields. Hit ble fangene fraktet for å bli henrettet.

  Lunsj på Friends International – The Restaurant. Restauranten er en skole, hvor tidligere gatebarn lærer praktiske ferdigheter for å senere klare seg i arbeidsmarkedet. Det er fokus på å bygge opp selvtillit, gi selvrespekt, gi kunnskaper om hygiene og gi førsteklasses service. Det er en fryd å komme til denne restauranten og oppleve denne servicen, og maten er fortreffelig. Restauranten er også laget for å promotere kambodsjansk kultur. Bilder, stoler, bord og belysning er alt sammen håndlaget i Kambodsja. All profitt fra restauranten går til prosjektet for tidligere gatebarn.

  Ettermiddagen går til The Royal Palace. Palasset er kanskje det mest imponerende byggverket i Phnom Penh. Store deler av området, inkludert sølvpagoden, er åpen for publikum. Palasset byr på nydelig kunst, flott arkitektur og gir et innblikk i overklassens liv. Siste kvelden i Kambodsja....

  13 November   Frokost på hotellet. Vi har felles transfer til flyplassen og flyr til Bangkok. Her er det flybytte og vi går ombord på nattflyet til Oslo

  14 November  Ankomst Oslo om morgenen - takk for nå!

  Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo