Skip to main content

Norge, Yoga og meditasjon på nydelige Jomfruland

Dato: 20.- 24.juni 2022

Sjelefred, yoga, mindfulness, naturopplevelser og digital detox

Endelig får du muligheten til å oppleve sjarmerende Jomfruland med Jomfrureiser! Øya hvor det føles som om tiden går sakte og mobilen ikke lengre er like viktig. Her kan du senke skuldrene, finne deg til rette og oppleve sjelefred! Vi skal gjøre yoga og praktisere mindfulness, vi skal utforske den vakre naturen og vi skal ha et døgn i stillhet!

Noen beskriver Jomfruland som det nærmeste en kommer dansk bondegårdsidyll, mens andre beskriver det som å reise tilbake til «Livet på Saltkråkan». Det er fantastisk å utforske denne øya til fots eller på sykkel. Det er unike og koselige veier og stier over hele øya som venter på oss. I tillegg egner øya seg perfekt for bading, fugletitting og blant annet fotografering.

Stor variasjon i landskapet på øya

Jomfruland er den største øya i Jomfruland Nasjonalpark, og er en aldri så liten naturperle. Nasjonalparken ble opprettet i 2016 og 98 % av arealet i nasjonalparken er sjøområder.

Jomfruland ligger ytterst i skjærgården utenfor Kragerø. Denne vakre øya er ca. 7,5 km lang og 1 km bred på det bredeste. Til tross for relativt beskjeden størrelse er det en særdeles stor variasjon i landskapet på øya. Her finner du alt fra sandstrender til rullesteinstrand, svaberg, jettegryter, eik- og hasselskog, jorder og skogstjern fulle av vannliljer.

Rullesteinstranden på yttersiden av Jomfruland er nesten syv km lang og er den lengste åpne rullesteinstranden ved Skagerrak. Flere av hyttene på øya er bygget med stein, og de mange steingjerdene du vil se er typiske for rullesteinsøya. De er bygd for å regulere dyrenes ferdsel. Du kommer helt sikkert til å se mange kuer mens du er på øya. Fugler også! Jomfruland er faktisk et av de stendene i Norge der det er observert flest ulike fuglearter.

Stressfri langhelg med innslag av stillhet og digital detox

På Jomfruland ligger alt til rette for at du får fjernet stress og prestasjonspress, ved å bare være! Vi har lagt til rette for at du kan ha fokus på deg selv og få tid til å praktisere yoga, mindfulness og utendørs aktiviteter, samt å balansere mellom aktivitet og å være i ro.

I løpet av de fire døgnene vi tilbringer på Jomfruland skal vi ha ett døgn i stillhet. Da skrur vi av mobilene (eller setter dem i flymodus) og skrur på sansene. Vi skal øve på tilstedeværelse når vi beveger oss, når vi spiser, når vi hviler o.l. Ann-Christin og Bente kommer til å guide deg gjennom ulike øvelser som du gjør i stillhet og hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med deg selv. Forhåpentligvis vil du oppleve en økt tilstedeværelse og indre ro, og kanskje gir det deg inspirasjon til å «logge» litt mer av i hverdagen.

Overnatting på Jomfruland

Under oppholdet på Jomfruland skal vi bo nord på øya på DNT Øitangen. Stedet ligger idyllisk til ved havet og badestrender, og består av et hyttetun med fire hus omkranset av vakker natur. Her finner vi til og med et lite skjul som naturlig nok heter «Jomfruskjulet».

Rundt Øitangen er det flotte sykkelmuligheter. Du kan også vandre på oppmerka stier og besøke fugletårnet for storslått utsikt over havet, resten av øya og fastlandet i det fjerne. I tillegg er det gode padleforhold, og om du har våttkort kan du leie kajakker på Øitangen. Om du ikke har våttkort kan du som gjest låne gratis robåter. Forhåpentligvis er det så varmt at vi også kan slappe av på stranda.

Yogaen passer for alle

Yogaen med Ann-Christin er inspirert av Ashtanga systemet - fysisk krevende øvelser gjort i en fast rekkefølge. Men yogaen er satt sammen til en mer flytende Vinyasa yoga med myke bevegelser mellom positurene. Den passer for både nybegynnere og mer erfarne yogier. Denne formen for yoga gir styrke og fleksibilitet både fysisk og mentalt.

Bente underviser i Mediyoga som består av veldig enkle og rolige øvelser. Det blir fokus på øvelser som er spesielt gode for nakke, skuldre, rygg og stressreduksjon. De fleste øvelsene gjøres sittende eller liggende. Meditasjon er også en del av Mediyoga.

Yogatimene passer både for nybegynnere og de mer erfarne.

Våre ledere Ann- Christin og Bente

Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen har begge bred utdanning i flere ulike yogatyper. De reiser gjerne sammen i en gruppe og har en stund ønsket å sette opp reise til nydelige Jomfruland. De har ved flere anledninger vært på Jomfruland og gleder seg til å ta med nettopp deg til dette paradiset. Her kan du lese mer om Ann- Christin og Bente.

Din leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen - På denne reisen har vi to fabelaktige ledere som jobber tett og godt sammen for supre resultater for oss som deltar. Ann-Christin Hansen er utdannet innen ernæring, coaching, k...

Pris: 8 650,-
Inkludert:
 • Innkvartering i valgt rom (enkeltrom er sovealkove, det finnes også 4 manns rom om man reiser sammen en liten jentegjeng)
 • Sengetøy
 • Egen kokk som tilbereder frokost og middag
 • Nistepakke til lunsj (smøres selv fra frokosten)
 • Morgenyoga hver dag med Ann- Christin
 • Mediyoga med Bente
 • Foredrag med Bente og Ann -Christin
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet.
TransportType:Ingen transport
Reisedager: 5
Bestill reise

Søk reise

Program - dag for dag

Dag for dag program på Jomfruland

Mandag

Vi ankommer Øitangen på Jomfruland og innlosjeres i våre rom. Innsjekk fra kl 16. Det er mulig å ankomme tidligere og sette fra seg bagasjen.

1900 Velkomstmiddag 

Tirsdag

0800 Morgenyoga med Ann-Christin

0845 Yogafilosofi og pusteteknikk (Pranayama)

0930 Frokost

1000 Egentid hvor en f.eks. kan utforske øya til fots eller på sykkel, leie kajakk, slappe av på stranda eller lese en god bok.

1600 Foredrag om mindfulness med Bente. Vi forbereder oss på å gå inn i stillhet. Etter foredraget går vi inn i stillhet i ett døgn.

1815 Mediyoga med Bente (Bente guider men alle andre er i stillhet)

1930 Felles middag i stillhet

Onsdag

0800 Morgenyoga og pust (pranayama) med Ann-Christin (Ann-Christin guider men alle andre er i stillhet)

0930 Frokost i stillhet

1000 Egentid hvor en f.eks. kan utforske øya til fots eller på sykkel, leie kajakk, slappe av på stranda eller lese en god bok (husk at alt foregår i stillhet)

1715 Vi bryter stillheten og møtes for refleksjon

1815 Mediyoga og meditasjon med Bente

1930 Felles middag

Torsdag

0800 Morgenyoga med Ann-Christin

0930 Frokost

12.00 Egentid

16.30 Yoga og meditasjon

19.30 Felles middag

Fredag

0800 Morgenyoga med Ann-Christin

0930 Frokost

1200 Utsjekk, men kan sette fra bagsjen slik at man kan nyte denne dagen også. 

 

 

Hvordan kommer jeg meg til Jomfruland

Hvordan komme seg til Øitangen og Jomfruland?

Du kommer deg lett til Jomfruland med ferge fra Kragerø. Ferjene og hurtigbåten Perlen går fra Kragerø til Tårnbrygga på Jomfruland. Tårnbrygga ligger ca. 2,5 km fra Øitangen. Det anbefales å gå til fots og bruke god tid, men du kan ha med deg sykkel på ferga eller leie en ved Tårnbrygga på Jomfruland. Ved sykkelutleien, ved Hovedveien ovenfor Tårnbrygga, har DNT et par lette, små dratriller til bagasje som kan lånes etter avtale.

Du kan ikke ha med deg bil til Jomfruland.

Dersom du kommer fra områder i retning Drammen/Oslo er det raskeste å kjøre til Valle i Bamle og ta taxibåt derfra direkte til Øitangen. Det beste er om flere avtaler å ankomme samtidig sånn at du kan spleise på taxibåt.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Juni 2022

20/06Norge, yoga og meditasjon på nydelige Jomfruland
Leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen
Mer enn 48 650,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo