Norge, Rondane - Jentetråkket fra Hjerkinn til Ringebu

Dato: 26.- 30.juni 2021

Sykkeltur i Dovrefjell, Rondane og Venabygdsfjellet

Opplev noen av norges flotteste fjellområder fra sykkelsetet. Vi starter på Hjerkinn på Dovrefjell, med magisk utsikt mot Snøhetta, og er innom flere kommuner med storslått natur; Dovre, Folldal, Stor- Elvdal og Ringebu. Hele sykkelturen er i det nye Innlandet fylke (tidligere Hedmark og Oppland fylke). Velkommen på terrengsykkel eller el-(terreng)sykkel, valget er ditt med Wenche som din lokale sykkelguide.

5 magiske dager på sykkel i fjellet

Vi sykler i noen av Norges flotteste fjellområder; Dovrefjell, Rondane og Venabygdsfjellet. Vi har det ikke travelt og ønsker å se og oppleve mest mulig på vår vei. Vi tar oss god tid til å nyte og skravle litt på veien. Vi stopper på nærbutikker og kjøper oss noe godt til lunsjen som vi spiser ute i det fri.

Reisen inneldes med overnatting på Hjerkinn Fjellstue og vi har inkludert middag og frokost på alle overnattingssteder. Bagasjen har du med deg på sykkelen i egen sykkelveske.

Omringet av majestetiske fjelltopper i Grimsdalen

Grimsdalen er en av Norges, og kanskje verdens, vakreste seterdal. Bare gled deg! Flere tusenmeters-topper vil omringe oss flere av dagene. Vi sykler på asfalterte veier, men også grusveier på vår tur fra Hjerkinn til Ringebu. I Østerdalen sykler vi langs Atnaelva.

Noen steder kan det være litt trafikk, men vi bestreber oss etter å sykle på veier som ikke er veldig trafikkerte. Det er nye overnattingssteder hver natt, alt fra fjellstue på Dovrefjell, DNT hytte i Grimsdalen, privat turisthytte i Dørolen til staselig hotell på Venabygdsfjellet.

Personlig og hyggelig vertskap tar imot oss og vi vil bli servert gode middager på de lyse sommerkveldene. Alt er tilrettelagt for at du skal ha en herlig aktiv sykkelferie - og komme til dekket bord hver dag :) Vår norske sykkelleder, Wenche, er fjellvant og sykler i området hver sommer, så her er du i trygge hender.

Rondane sykkeltur

Landskapet varierer fra snaufjell og fjelltopper til lune furumoer som lyser av reinlav, rolige elveslynger, fosser og til åpne fjellvidder. Attraksjoner underveis er det mange av, nevner her spesielt Folldal gruver, gallerier, Solbergplassen og Vannmueseet. Her er det bare å glede seg til hyggelig sosialt samvær, gode opplevelser på sykkelsetet i vakker norsk natur, hyggelige måltider med god mat og inspirasjon til felles glede. Alt er lettere når man deler!


En av utsiktene som vil fenge deg!

Sykkelturen i korte trekk

Dag 1 møtes vi ca kl 12 og starter vår første sykkeltur. Vi skal innom View Point Snøhetta som gir oss magisk utsikt mot Dovrefjell og Snøhetta.

Dag 2 sykler til Rondande og Grimsdalshytta. Lett sykkelterreng og flere pauser underveis. Grimsdalen er en av Norges vakreste seterdaler. Her kan du se flere topper innover i Rondane som er over 2000 meter.

Dag 3 skal vi sykle til Nedre Dørolseter turisthytte. Personlig og veldig hyggelig vertskap venter på oss og serverer herlig fjellmiddag. Men først en tur innover Dørolen for de som ønsker det. Eller du kan slappe av ved hytteveggen.

Dag 4 skal vi tilbake på asfaltvei og sykle langs Atnaelva - vil du ta et forfriskende bad, har du muligheten til det. Atna er en rolig elv. Besøk på Vannmuseet før vi tar siste innspurt opp til Venabygdsfjellet og siste overnattingen som er på Spidsbergseter Resort Rondane. Vi avslutter med et luksusopphold og tilbyr svømmebasseng, steambad og badstue for ømme muskler.

Dag 5 har vi kun sjarmøretappen igjen. Det er fra hotellet på 950 moh til Ringebu som ligger på 198 moh. Herlig! Wenche tar dere gjerne med på en liten fjelltur i området før hjemreisen.

Mer detaljert dagsprogram finner du lenger nede på siden.


Godt vennskap og felles måltider.

Reisen passer for deg som

 • Er glad i å sykle
 • Liker massevis av frisk luft
 • Vil være ute 7-8 timer hver dag
 • Liker gode pauser
 • Elsker vakre fjellandskap i Norge
 • Synes det er hyggelig med nye venner og bekjentskap
 • Vi blir en mindre gruppe på mellom 10 og 20 deltagere.

Tips og råd

Du har med egen sykkel, og du har med din bagasje på sykkelen. Vi har tørkemuligheter hver kveld, så du trenger ikke nytt skift for hver dag. Ull er gull, også om sommeren, og trenger bare luftes før neste etappe :) Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste sykkelturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sykkelvesken riktig og smart. Du finner detaljert utstyrsliste lenger nede på siden.

Du kan leie sykkel om du vil på Ringebu - det koster 850,- for vanlig sykkel, det er en god ny mountainbike sykkel med hjelm, sykkelsveske og pumpe. Sykkelen leveres også der etter endt tur. Vil du leie el-sykkel koster det 2000,- for 5 dager. Gi beskjed ved påmelding om du vil leie sykkel og hvilke, så vi får forhåndsreservert dette.
Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!
Turkart Rondane nord og sør 1:50000, Turkart Dovrefjell 1:50000
Total høydemeter hovedveein FV 29 og Fv 27: 1511 ned og 706 opp + avstikkerene vi tar fra hovedveien.

Wenche Lia Spidsberg

Våre sykkelledere - Wenche Lia Spidsberg

Wenche Lia Spidsberg elsker fjellet. Hun har flere sykkelreiser bak seg og inviterer nå til sitt lokalområdet. Hun er en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute med fjellturer, sykling og padling. Les mer om eventylige Wenche her

Sykkeltur Norge Rondane Dovre

Velkommen til store naturopplevelser, god mosjon på sykkel og påfyll for kropp og sjel!

Din leder: Wenche Lia Spidsberg

Wenche Lia Spidsberg er vår tur/sykkelleder. Wenche er en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute, fjellturer, sykkel, ski, padling mm. Wenche brenner for at an...

Pris: 8 590
Inkludert:
 • 4 netter i delt dobbeltrom på 4 forskjellige overnattingssteder. Det er mulig med enkeltrom på Hjerkinn og Spidsbergseter. Ekstra for enkeltrom disse stedene er 600,- totalt.
 • Frokost og middag på hver hytte/hotell
 • Sykkel- og lokalguide Wenche
 • Daglig sykkelprogram med sightseeing
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Ikke inkludert:
 • Reise til Hjerkinn og hjem fra Ringebu
 • Sykkel - du har med din egen (kan også leies). Vi anbefaler å leie el-sykkel. Pris 2000,- for hele oppholdet
Reisedager: 5
Bestill reise

Dag for dag program

Dag 1 Onsdag 30.06.2021

Oppmøte på Hjerkinn. Ta toget til Hjerkinn stasjon. Om du kjører er det lurt å parkere på Ringebu stasjon og ta toget til Hjerkinn. Tog fra Oslo kl 08.02 eller Ringebu kl 10.52. Vi er framme på Hjerkinn kl 12.24. Vi får levert ut leiesyklene på Hjerkinn og leverer de på Ringebu.

Vel fremme setter vi bagasjen inn på fjellstua (vi skal overnatte her i natt) før vi sykler av sted på vår bli kjent-runde. Etter at vi alle har møttes, starter vi på vår bli kjent-runde sammen med de andre deltagerne. Vi sykler en liten dagstur langs Den gamle fjellveg. Dette er grusvei som går oppe på Dovrefjellplatået. Det er mange små turistbedrifter vi kan stoppe på for en forfriskning og lunsj. Vi avslutter med turen til fots fra P-plassen på Tverrfjellet opp til View Point Snøhetta og nyter utsikten innover Dovrefjell og Snøhetta. Helt magisk!

Totalt er det beregnet ca 5 timer til vår første sykkeltur. For de som er interessert er Villreinsenteret verdt et besøk før innsjekking. Middag og overnatting er på Hjerkinn Fjellstue

Her er kart over alle våre sykkeletapper samlet - her er området vi skal sykle i i 5 dager!

Dag 2 Torsdag 01.07.2021

Etter en god natts søvn i frisk fjelluft, og en deilig frokost tar vi farvel med Hjerkinn. Først følger vi FV 29 mot Folldal og sykler langs elva Folla. Videre sykler vi gjennom et lite tettsted som heter Dalholen. Dette er en rolig, asfaltert vei med noe trafikk i sommersesongen. Mange fine steder å raste å pause på. 

Lunsjstopp ute i det fri. Vi stopper ved en matbutikk i Folldal og kjøper vår egen lunsj. Deretter ser vi oss rundt på Folldal Gruver som ligger ovenfor Folldal sentrum. Her får vi en magisk utsikt inn i Rondane

Turen går videre på Nasjonal Turistveg Rondane, FV 27 i 8 km, vi tar av ved Fallet og sykler innover Grimsdalen med lett stigning, en av Norges vakreste seterdaler. Er vi heldig med været ser vi rekken av alle 2000-meters toppene i Rondane. I natt skal vi overnatte på den koselige Grimsdalshytta. En god middag, god skravling og sov så godt! 

Dag 3 Fredag 02.07.2021 

Deilig frokost og klar for ny dagstur. Fra Grimsdalshytta har vi lett sykling tilbake til Fallet og FV 27 som vi følger til vi tar av innover mot Dørålseter. Grusvei i 12 km før vi er framme på Nedre Dørolseter turisthytte - det er en lett stigning siste biten. I kveld skal vi bo på Nedre Dørolseter turisthytte hvor vi blir tatt imot av vertskapet Eli, Trond og Henrik. Her får vi servert en nydelig fjellmiddag.

Dagens etappe er forholdsvis kort, så vi har tid til en liten fjelltur for de som ønsker det. Men det er selvfølgelig lov til å slappe av i hytteveggen og bare nyte den fantastiske utsikten også. Dette bestemmer du vel fremme. Turen innover Dørolen må bare oppleves. (Wenche må sykle minst en tur inn dit hvert år 😊 ) Omkranset av mange vakre Rondanetopper og morenerygger.

 

Dag 4 Lørdag 03.07.2021

Etter vår gode frokost tar vi farvel med vertskapet og gjør oss klar for en deilig lørdag på sykkelsetet. Vi sykler vi samme veg tilbake til FV 27, da er vi på asfalt igjen. Deretter følger vi dalen sørover langs Atnaelva. Vi stopper gjerne for et bad i den rolige elven. Stopp på Sohlbergplassen, Nasjonale Turistvegers utsiktspunkt inn i Rondane og Atnasjøen. Lunsj i det fri ved fossen ved Vannmuseet etter vi har stoppet på Atnbrua Handel og funnet oss noe godt til lunsj i butikken. Lett sykling helt til vi kommer til Enden.

Siste innspurt er  oppstigning til Venabygdsfjellet  og Spidsbergseter Resort Rondane, her skal vi bo siste natten og bare nyte. Her får vi et aldri så lite luksusopphold med stor spaavdeling og + 32 i svømmebassenget. Her er steambad og badstuer for ømme muskler, nydelig middag i en av hotellets restauranter, kos i en av peisestuene, besøke verdens eneste aquavittfjøs og mimring om sommerens vakreste sykkeltur i fjellheimen <3 

Dag 5  Søndag 04.07.2021 

Etter en god natts søvn har vi kun en etappe igjen, turens letteste og korteste, 21 km ned til Ringebu stasjon.  For de som tar tog anbefaler vi å ta ettermiddagstoget hjem. Da blir det tid for en liten lett fjelltur over  Flaksjølihøgda. Vi starter på 950 moh - skal opp i 1000moh før vi sykler ned til Ringebu som ligger 198 moh på asfaltvei, FV 27.

Vemodig avskjed for enten å ta toget eller bilen hjem.

Takk for nå! Kanskje vi sees på en ny sykkeltur i norsk natur eller i det store utlandet 😊

Forbehold om endringer i dag for dag programmet.

Utstyrsliste

Utstyrsliste ( husk sykkelveskene er ikke så store)

Til sykkelen

Ekstra slange 

Lappesaker

Kjedelås

Silikonsete 

Hjelm

Til deg selv

Regntøy- jakke og bukse

Vindtett jakke  og evt bukse

Ull trøye og stillongs  + skift

Ulltrøye korte armer

Ullstrømper - 3 par

Ullgenser/ fleecegenser

Lue og votter

Lette fjellstøvler til å sykle i (fine å bruke på en liten fjelltur og)

1 par lette joggesko

1 par lette sandaler/ havaianas

Singlet 

Sykkelbukse

Sykkelhansker

Shorts

Bikini/ badedrakt

Lite håndle

Undertøy

Toilettsaker

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Juni 2021

26/06Norge, Rondane - Jentetråkket fra Hjerkinn til Ringebu
Leder: Wenche Lia Spidsberg
Mer enn 48 590Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo