Skip to main content

Norge, Rondane - Jentetråkket fra Hjerkinn til Ringebu

Dato: 1 - 5 juli 2020

Velkommen til Innlandet i Norge - sykkeltur med norsk leder

Ny sommerreise på sykkelsetet. Vi møtes på Hjerkinn på Dovrefjell, med magsik utsikt mot Snøhetta. Hit kommer du med tog eller egen bil. Hele sykkelturen vil være i det nye Innlandet Fylke (tidligere var det både HEDMARK OG OPPLAND fylke), og vi er innom flere kommuner på vår tur; Dovre, Folldal, Stor- Elvdal og Ringebu. Velkommen på terrengsykkel eller el-sykkel - valget er ditt.

Om reisen

Vi har 5 døgn sammen i fjellet - vår norske turleder er meget fjellvant og sykler i området hver sommer. Her er du i gode go trygge hender. Reisen inneldes med overnatting på Hjerkinn Fjellstue og vi har inkludert middag og frokost på alle overnattingssteder. Bagasjen har du med deg på din sykkel i egen sykkelveske. Se egen detaljert utstyrsliste lengre ned.

Vi sykler i noen av Norges flotteste fjellområder; Dovrefjell, Rondane og Venabygdsfjellet. Vi har det ikke travelt og ønsker å oppleve mest mulig på vår vei.
God tid til å nyte og skravle litt om vi ønsker det. Lunsj spiser vi ute i det fri.Vi stopper på nærbutikker og kjøper oss noe godt til lunsj. Grimsdalen er en av Norges vakreste seterdal, bare gled deg. Flere tusenmeters-topper vil omringe oss flere av dagene. Vi sykler på asfalterte og grus veier på vår tur fra Hjerkin til Ringebu, i Østerdalen sykler vi langs Atnaelva. Noen steder er det litt trafikk, men vi bestreber oss etter å sykle på veier som ikke er voldsomt trafikkerte. Nye overnattingssteder hver natt, alt fra fjellstue på Dovrefjell, DNT hytte i Grimsdalen, privat turisthytte i Dørolen til staselig hotell på Venabygdsfjellet.
Personlig og hyggelig vertskap tar imot oss og vi vil bli servert gode middager på de lyse sommerkveldene. Alt er tilrettelagt for at du skal ha en herlig aktiv sykkelferie men komme til dekket bord hver dag:)
Landskapet varierer fra snaufjell og fjelltopper til lune furumoer som lyser av reinlav, rolige elveslynger, fosser og til åpne fjellvidder før vi ender opp i Gudbrandsdalen.
Attraksjoner underveis er det mange av, nevner her spesielt Folldal gruver, gallerier, Solbergplassen og Vannmueseet. Her er det bare å glede seg til hyggelig sosialt samvær, gode opplevelser på sykkelsete i vakker norsk natur, hyggelige måltider med god mat og inspirasjon til felles glede. Alt er lettere når man deler!

Kort om programmet

Første dagen møtes vi ca kl 12 og starter vår første sykkeltur deretter. Et sted vi skal til er Viewpoint som du ser bilde av her.

Bilderesultat for viewpoint snøhetta
View Point Dovrefjell mot Snøhetta - en av utsiktene som vil fenge deg!

Dag 2 sykler vi ca 3 timer til Rondande og vårt mål for dagen er Grimsdalshytta. Lett sykkelterreng og flere pauser underveis. Vi har det ikke travelt og ønsker å oppleve mest mulig på vår vei. God tid til å nyte og skravle om vi ønsker det. Vi spiser lunsj ute i det fri - handler selv på matbutikken på vår vei. Vi har valgt mindre stier og forsøker å unngå for mye trafikkerte veier. Grimsdalen er en av Norges vakreste seterdaler. Bare gled deg og her kan du se flere topper innover i Rondane som er over 2000 meter.

Dag 3 skal vi sykle på grusvei og målet er Nedre Dørolseter turisthytte. En av hyttene som er med i Den Norske Turistforeningen. Personlig og veldig hyggelig vertskap venter på oss og serverer herlig fjellmiddag. Men først tilbyr vi en tur innover Dørolen for de som ønsker det. Eller du velger om du bare vil slappe av ved hytteveggen.

Dag 4 og det er blitt lørdag, vi skal tilbake på asfaltvei og sykle langs Atnaelva - vil du ta et forfriskende bad, har du muligheten til det. Atna er en rolig elv. Besøk på Vannmuseet før vi tar siste innspurt opp til Venabygdsfjellet og siste overnattingen som er på Spidsbergseter Resort Rondane. Vi avlutter med et luksusopphold og tilbyr svømmebasseng, steambad og badstue for ømme muskler.

Siste dag og dag 5, vi har kun sjarmøretappen igjen. Det er fra hotellet på 950 moh til Ringebu som ligger på 198 moh. Herlig! Har dere lyst så tar Wenche dere gjerne med på en liten fjelltur i området først. Vel fremme i Ringebu tar man da toget tilbake hjem, eller til Hjerkinn for å hente bilen.


Her fra en annen sykkeltur med Wenche ; godt vennskap og mye å se på veien.

Tips og råd

Du har med egen sykkel, og du har med din bagasje på sykkelen. Vi har tørkemuligheter hver kveld
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste sykkelturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sykkelvesken riktig og smart.

Du kan leie sykkel om du vil på Ringebu - det koster 850,- for alle dagene vi sykler, det er en god ny mountainbike sykkel med hjelm, sykkelsveske og pumpe. Sykkelen leveres også der etter endt tur. Vil du leie el-sykkel går det også bra - det koster 2000,- for 5 dager. Gi beskjed ved påmelding om du vil leiel sykkel, så vi får forhåndsreservert dette.
Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!
Turkart Rondane nord og sør 1:50000, Turkart Dovrefjell 1:50000
Total høydemeter hovedveein FV 29 og Fv 27: 1511 ned og 706 opp + avstikkerene vi tar fra hovedveien.

Hvem passer reisen for?

For alle som er glade i å sykle, mestrer opp til 7-8 timer ute i frisk luft hver dag (med mange pauser) vil oppleve mer av vårt vakre land i fellesskap med andre jenter. Vi blir en mindre gruppe mellom 10 og 20 deltagere.

Sykkelledere - det har vi to av;

Wenche Lia Spidsberg og Anette Bøe. Voksne jenter som elsker fjellet både på ski og sykkel. Wenche har drevet høyfjellshotell i mange år og Anette er verdensmester i langrenn. Nå tilbyr de seg som turledere for oss, en foran og en bak. Så her blir det ekspertise og fellesskap.

Anette Bø er verdensmester på ski og veldig glad i natur og fjell. Hun gleder seg til sykeltur med oss - og dette er abslutt ikke en tur hvor det gjelder å komme først til mål. Heller omvendt... Anettes hobbyer er jakt, ski, kajakk, tennis, golf og sykkel. Bor gjerne ute i naturen og går fra hytte til hytte, i telt eller under bar himmel.

Vår andre turleder heter Wenche Lia Spidsberg, en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute med fjellturer, sykling og padling. Wenche brenner for at andre skal få oppleve gleden av aktiviteter utendørs. Vi får opplevd mye, syklet og får påfyll for kropp og sjel!

Din leder: Wenche Lia Spidsberg

Wenche Lia Spidsberg er vår tur/sykkelleder. Wenche er en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute, fjellturer, sykkel, ski, padling mm. Wenche brenner for at an...

Pris: 7 950,-
Inkludert:
 • 5 netter i delt dobbeltrom på 5 forskjellige overnattingssteder
 • Frokost og middag på hver hytte/hotell
 • To sykkelguider; Wenche og Anette
 • Daglig sykkelprogram med sightseeing
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Ikke inkludert:
 • Reise til Hjerkinn og hjem fra Ringebu
 • Sykkel - du har med din egen (kan også leies)
TransportType:Ingen transport
Reisedager: 5
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Onsdag 01.07.2020
Frammøte på Hjerkinn- ta toget til Hjerkinn stasjon. Lurt å parkere på Ringebu stasjon og ta toget til Hjerkinn. Tog fra Oslo  kl 08.02  eller Ringebu kl 10.52 . Vi er framme på Hjerkin kl 12.24 Husk å bestille plass til sykkelen hvis du tar toget. Kommer du med bil fra nord, sør, øst eller vest parkerer du på Hjerkinn stasjon

Vel fremme setter vi bagasjen inn på fjellstua (vi skal overnatte her i natt) før vi sykler avsted på vår bli kjent tur.

Etter at vi alle har møtts starter vi på vår Bli kjentrunde sammen med de andre deltagerene. Vi sykler en liten dagstur langs Den gamle fjellveg, dette er grusvei, som går oppe på Dovrefjellplatået. Det er mange små turistbedrifter vi kan stoppe på for en forfriskning og lunsj. Vi avslutter med turen til fots fra P-plassen på Tverrfjellet opp til  View Point Snøhetta og nyter utsikten innover Dovrefjell og Snøhetta. Magisk! Totalt er det beregnet ca 5 timer til vår første sykkeltur. 

For de som er interessert er Villreinsenteret verdt et besøk  før innsjekking. Middag og overnatting på Hjerkinn Fjellstue, https://www.hjerkinn.no
Kart over turen, uten avstikkerene  til Grimsdalen og Dørolen

Dag 2 Torsdag 02.07.2020 
Etter en god natts søvn i frisk fjell luft og en deilig frokost tar vi farvel med Hjerkinn. Først følger vi FV 29 mot Folldal, vi sykler langs elva Folla .Videre sykler vi gjennom et lite tettsted som heter Dalholen. Dette er en rolig, asfaltert vei med noe trafikk i sommer sesongen. Mange fine steder å raste å pause på. 

Lunsjstopp ute i det fri, vi stopper ved enmatbutikk i Folldal og kjøper vår egen lunsj. Deretter ser vi oss rundt på Folldal Gruver, som ligger ovenfor Folldal sentrum  - her er det en magisk utsikt inn i Rondane. 

Turen går videre på Nasjonal Turistveg Rondane , FV 27 i 8 km, vi tar av ved Fallet og sykler innover Grimsdalen med lett stigning, en av Norges vakreste seterdaler. Er vi heldig med været ser vi rekken av alle  2000-meters toppene i Rondane.
I natt skla vi overnatte på den koselige Grimsdalshytta. En god middag, god skravling og sov så godt! 
https://grimsdalshytta.dnt.no/

Dag 3 Fredag 03.07.2020 
Deilig frokost og klar for ny dagstur. Fra Grimsdalshytta har vi lett sykling tilbake til Fallet og  FV 27 og følger den til vi tar av innover mot Dørålseter. Grusvei i 12 km før vi er framme på Nedre Dørolseter turisthytte - det er en lett stigning siste biten. 
Ikvled skla vi bo på Nedre Dørolseter turisthytte  hvor vi blir tatt imot  av vertskapet Eli, Trond og Henrik. Her får vi servert en nydelig fjellmiddag i kveld. Men da dagens etappe  er forholdsvis kort, har vi tid til en liten fjelltur på  lager for de som ønsker det. Men det er selvføgelig lov å slappe av i hytteveggen og bare nyte den fantastiske utsikten for de som ønsker det. Dette bestemmer du vel fremme.  Turen innover Dørolen må bare oppleves. Wenche må sykle minst en tur inn dit hvert år. Omkranset av mange vakre Rondanetopper og morenerygger.  https://www.doralseter.no

Dag 2 Lørdag 04.07.2020 
Etter vår deilig frokost tar vi farvel med vårt vertskap og ghør oss klar for en deilig lørdag på sykkelsetet. Vi sykler vi samme veg tilbake til FV 27, da er vi på asfalt igjen. Deretter følger vi dalen sørover langs Atnaelva. Vi stopper gjerne for et bad i den rolige elven. Stopp på Sohlbergplassen, Nasjonale Turistvegers utsiktspunkt inn i Rondane og Atnasjøen.
Lunsj i det fri ved fossen ved Vannmuseet etter vi har stoppet på Atnbrua Handel og funnet oss noe godt til lunsj i butikken. Lett sykling helt til vi kommer til Enden.
Siste innspurt er  oppstigning til Venabygdsfjellet  og Spidsbergseter Resort Rondane, her skal vi bo siste natten og nyte.  www.spidsbergseter.no
Her får vi et luksusopphold med stor spaavdeling + 32 i svammebassengt. Steambad og badstuer for ømme muskler, nydelig middag i en av hotellets restauranter, kos i en av peisestuene, besøke verdens eneste aquavittfjøs og mimring om sommerens vakreste sykkeltur i fjellheimen.

Dag 5  Søndag 05.07.2020 
Etter en god natts søvn har vi kun en etappe igjen, turens letteste og korteste, 21 km ned til Ringebu stasjon. Er det ønske om en liten lett fjelltur før siste etappe, har vi en fin rundtur over Flaksjølihøgda  som Wenche gjerne leder. Vi starter på 950 moh - skal opp i 1000moh før vi sykler  ned til Ringebu som ligger 198 moh på asfaltvei, FV 27.
Vemodig avskjed for enten å ta toget hjem eller toget til Hjerkinn for å hente bilen. Kanskje vi sees på en ny sykkeltur i norsk natur eller i det store utlandet? 

Forbehold om endringer i dag for dag programmet

 

 

 

 
Utstyrsliste

Utstyrsliste ( husk sykkelveskene er ikke så store)

Til sykkelen

Ekstra slange 

Lappesaker

Kjedelås

Silikonsete 

Hjelm

Til deg selv

Regntøy- jakke og bukse

Vindtett jakke  og evt bukse

Ull trøye og stillongs  + skift

Ulltrøye korte armer

Ullstrømper - 3 par

Ullgenser/ fleecegenser

Lue og votter

Lette fjellstøvler til å sykle i (fine å bruke på en liten fjelltur og)

1 par lette joggesko

1 par lette sandaler/ havaianas

Singlet 

Sykkelbukse

Sykkelhansker

Shorts

Bikini/ badedrakt

Lite håndle

Undertøy

Toilettsaker

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
01/07Norge, Rondane - Jentetråkket fra Hjerkinn til Ringebu
Leder: Wenche Lia Spidsberg
Mer enn 47 950,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo